Şimdi Ara

Corsair PSU cızırtı sesleri (sebebini buldum corsair psu almayın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
9.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba sonunda nedenini buldum

bilen arkadaşlarımız var aramızda 1 hafta önce CX750M güç kaynağı aldım fakat cızırtı sesleri geliyordu özellikle grafik kartının çalışması durumunda bu ses çok daha rahat anlaşılıyordu fakat ben kapasitörden vs. geldiğini düşünüp vatan bilgisayara hemen geri verdim
    değiştirdim fakat aldığım psuyu orda denemedim direk geldim eve gönül rahatlıyla taktım aynı sesi duyunca sinirlerim tepeme çıktı bütün kutuların jelatinini ben açtım hepside sonradan yapılamayacak seviyede jelatinlerdi bu konuda eminim çünkü bu paketleme işlerinden biraz anlıyorum ardından geri götürdüm kavga gürültü ettik biraz almamak için direndiler genel müdürle 2 saat lak lak etmek zorunda kaldım (vatan) ardından bugün tx750m güç kaynağı aldım kasayıda yan yatırıp çalıştırdım fanı takip ediyordum merakımdan, fan ilk etapta olması gerektiği gibi dönmüyordu ve hiç ses yoktu fakat bir süre sonra fan tökezlemeye teklemeye başladı bu modeldede cızırtı duyunca o an corsair psu aldığıma fena halde pişman oldum orda çalışan bi samimi olduğum biri vardı pcmi o toplamıştı gitmeden önce aradım durumu izah ettim verdim el altından değişim çeki kestirdi yoksa sıkıntı yaşayacaktım genel müdürün en sonki tavrı git nereye şikayet ediyorsan et banane gibi laflardı aylarca pcsiz kalacaktım.

aynen şu şekildedir bu 4 sorunu yaşadım her videoda farklı bir sorun gösterilmektedir izlemenizi tavsiye ederim. markayı kirletmek istemem ama bu sorunlar 2010 yılında yaşanmış sorunlar ve biz şuan 2013 sonundayız bu demek oluyorki firma 3 yılda bir sorunu düzeltemedi yada iade gelen ürünleri paketleyip geri gönderdi.

çıkan cızırtı sesi aynen bunlardır hafif yükte böyle oluyor saat ötüyormuş gibi gelen bip seslerinin tamamı güç kaynağından gelmektedir bizzat yaşadım herangibi film oyun yada buna benzer ekran kartını aktif edecek bişey açtığınızda bu sesler geliyor lütfen ekran kartı demeyin bu sistemi zaten ben gx750mli haf 912'den söktüğüm gibi corsair güç kaynağına taktım psu'dan geldiğine eminim. daha ağır bişey açtığınızda ses aralık yerine sürekli olarak şiddetli cızırtama yapıyor bu ses seviyesini örnek vermem gerekirse cadde üzerinde oturuyorum bilgisayardan 3 4 metre uzaktayken bile rahatlıkla duyabiliyorum.

aida64'den sistem kararlılık açtığımda bütün parçalar akım çektiği için fanın teklemesi artık dahada hızlanıyor ve birden dönmeye başlıyor ve cızırtı başlıyor bir süre sonra durduruyorum 10dk sonra güç kaynağı fanı durduruyor ve haliyle seste kesiliyor

aslında bu fan kontrolü neden böyle saçma yapmışlar anlam veremiyorum onuda geçtim fanda cızırtı sesleri yayıyor corsair almayacaktım fakat tasarımı güzel bir kaçta olumlu yorum aldım dayanamayıp gittim gene corsair güç kaynağı aldım bir yandanda vatanda doğru düzgün güvenebileceğim psu bilmiyorum bulamadım. alırken başıma gelecekleri biliyordum satan personele bunun 2. corsair psu olduğunu ve cızırtı yaparsa tekrar geleceğimi söyledim

ne yapayım anlamıyorum corsair neden böyle dengesizlik yapmış

Merak edenler için son durum: cooler master m2 silent pro 720w aldım az aşığıda resimi ve linkide mevcut ses sorunum çözüldü artık cızırtı yada buna benzer sorun yaşamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 13 Eylül 2014; 16:40:52 >

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    O seslerin fandan gelebileceğini düşünmüyorum, bence çok normal bir cızırtı, üzerinden elektrik geçen her bileşende olabilen bir durum. Ama tabi şöyle normal; PSU' nun dibine kulağınızı dayadığınızda duyuyorsanız, bilgisayar başında iken duymuyorsanız normal, yoksa bilgisayar monitörüne bakarken bile şiddetli bir şekilde duyuluyorsa o zaman anormal.Benim kullandığım, HX850 V2' de bile çok çok ufak bir cızırtı mevcut, ama dediğim gibi PSU' nun dibine kulağımı dayadığım zaman duyuyorum + her zaman olmuyor ve bunu CORSAIR yetkilisine de sordum.Aldığım cevap ilk cümlemdeki cevap idi ve de şunu da ekledi; zaten ürününüzde 7 yıl garanti mevcut, bir sorun olduğunda direk bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Fanın teklemesi durumu içinde; benim PSU' mun konumu fan alta bakacak yönde, bundan dolayı izleme fırsatım olmuyor ama; arada sırada PSU' nun arka tarafından ısınıp, ısınmadığını kontrol ediyorum.Mesala PSU ısınıyor, 5 dakika sonra bir daha kontrol ediyorum gayet soğumuş bir durumda ve bu fanın devir değiştirme durumlarında Allah' a şükür herhangi bir ses duymuyorum.

Sonuç olarak; sizin bu fan teklemesi hususunda sorun olabilir, isterseniz CORSAIR ile iletişime geçin, forumumuzda da bir yetkilisi yazıyor zaten.Belkide normal bir durumdur, en sağlıklısı onlarla hemen iletişime geçin, çok yardımcı olacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ağustos 2013; 1:08:32 >

• ilginize teşekkür ederim bu değiştirdiğim 2 güç kaynağı ve hala sorun var üstelik cx750m'den tx750m'e geçtim bütün corsairlerde bu sorun var sanırım şurada biri yazmış sorununu
    konuda buhttp://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=100379

yani elektrik geçen bir parça haklısınız ufak bir ses gelebilir fakat ses direk fanla birlikle geliyor ve fan durunca seste kesiliyor fakat bilgisayarın anlık yük altına girmesi (google chrome veya bir müzik açma) gibi durumlarda fan tekleyerek hdd sesi gibi harip bir tıkırtı çıkartıyor tekliyor tökezliyor yani gerçekten sinir bozucu fan sesi olsa bu kadar kafa patlatmam ama ince bir cızırtı gelince insan rahatsız oluyor bu seside bilgisayar başında olmayı bir kenara bıraktım 3 4 metre uzaktaykende duyuyorum kaldıki kullanıcıların yaptığı ses testinde 92dba gürültü çıkıyor ne demek istediğimi daha iyi anlamanıza örnek olur

@Corsair bide sizden dinliyelim vatan bilgisayardaki corsair satış temsilcisi gayet normal diyip bizi paketleyip gönderdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 26 Eylül 2013; 0:56:04 >

Rica ederim.

Dediğim gibi, yukarıda seçenekleri belirttim, bu paylaştığınız videoyuda izlemiştim, zaten AX' lerede i eklentisi gelerek seride güncellemeye gidildi, biliyorsunuzdur.Ama bu demek değildir ki, CORSAIR gibi bir firmanın bütün PSU' larında sorun var, her firmada böyle hatalar olur, bazen aşırı olarakta hatalar artabilir, gündeme gelebilir.

Mesala; bundan 3 - 4 yıl önce; SEAGATE firmasının 500 GB' lık bir HDD faciası vardı ki (kurbanlarından biriside benim), tüm seride firmware sorunu vardı ve bilgisayarı birgün açıp kapadığınızda bir bakmışsınız HDD uçup gitmiş durumda oluyordu.İçinde aile fotoğraflarım, birçok önemli dosyam heba olup gitmişti, ama bakın şu an yine bir SEAGATE HDD kullanıyorum.

Şunu demek istiyorum; bende şu an HX 850 V2 kullanıyorum, yukarıda da yazdım, Allah' a şükür hiçbir sorununu görmedim ve benim gibi sorunsuz kullanan birçok kullanıcı mevcut, CORSAIR marka PSU' ları (hangi model olursa olsun).

Sizin durum şimdi yeni yazdığınız şeylere göre; hiç normal değil.Hemen iletişime geçin, CORSAIR ile.Bu arada; VATAN' a tekrar tekrar iade edilip, yeni alınan ürünlerde böyle sorun çıkması artık şüphelerimi iyice, doğruya doğru kaydırıyor.Bu durumu yaşayan ilk kişi değilsiniz (iade edip, başka ürün alıp aynı sorunu yaşama), bu Vatan' ı karalamak istemem ama, iade olan sorunlu ürünleri bile, bu kadar çok sorun çıktığına göre tekrar satışa koyuyor !

Tekrar söylüyorum; 4 - 5 metre öteden bile bunları duyuyorsanız ve de PSU' dan fan geçişlerinde bile tak, tuk diye sesler duyuluyorsa ürün arızalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ağustos 2013; 1:45:20 >

• Sıkıntının sebebi neymis?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaggra

Sıkıntının sebebi neymis?
    Onlar normal diyor şuan tx i zor bela geri verdim çeki bozdurabilirsem seasonic filan bakalım diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • high power element bronze 600w psu ya alıcı buldum :) Parayı peşim aldım x tutarı, akşam vatandan PSU bakacam düzgün birşey denk
    gelecek mi bilmiyorum PSU işi çok tuaf oldu, Fan sesi / Devreden gelen cızırıtı şuan korkuyorum sakata gelecez diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

Onlar normal diyor şuan tx i zor bela geri verdim çeki bozdurabilirsem seasonic filan bakalım diye düşünüyorum

Çeki bozdurmak zor iş :) Bende Çabalıyorum ama malesef, gidip kuzu kuzu vatandan parça alacaz :)
  • mjnor1 kullanıcısına yanıt
    Vatan' dan almanız şart değilse ve başka yerde aynı fiyata, benzer fiyata sahipse, Vatan' dan almayın derim.

PSU' yu neden sattınız ? Ve de nasıl birşey almak istiyorsunuz ?
    şimdilik şart çeki bozdurmaya çalışıyorum olmadı gidip kasada bekliycem 20tl altına çek bozulur diycem umarım birileri gelir bişey derde kafa göz dalarım yeter ya bıktım 2 haftadır bilgisayarım yok sınavlarıma çalışamadan gittim

mjnor1 kasada bekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 24 Ağustos 2013; 17:35:34 >
  • 750 W - 850 W civarı kaliteli aşırı pahalı olmayan/problemsiz :) PSU arıyorum akşam gidip alacam

High Powerdan 600w memnun değilim
    alıcısıda çıkınca hiç düşünmedim :) ileriye dönük

CF/Sli Configrasyona göre düşünüyorum
    Liseli olsak belkide yaş oldu 28-29 komik durum .) düşünmek bile güldürdü kendimi
    başka çare bırakmadılarki hocam kendi rezilliğimi çekene kadar onları rezil ederim
    İlla, Vatan' dan alacağım diyorsanız (bende Vatan' dan almıştım), imzamdakini önerebilirim veya 750W olanını.Pahalı kaçar derseniz, TT' lere bakın derim, yeni modelleri falan gelmiş biraz daha uygun fiyatlı.Çünkü; CORSAIR' de AX ve HX serisinin altındaki serilerde problem yaşayan kullanıcılar bu serilere göre biraz fazla (özellikle Vatan Bilgisayar için), Vatan' dan alacaksanız TX, CX serisine bakmayın derim, ama; başka yerden alacaksanız olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ağustos 2013; 18:13:20 >
  • HX850 geçiyor gönlümden ama vatanda yok :( Kayseride yok enazından iş çıkışı gidip bakacam bitiremedim forumda takılmaktan tasarımı :)
    hocam corsair alma ciddiyim bakın en azından şunu örnek alın dün gece saatlerce araştırdım benim yaşadığım sorunu adamlar 2010 yılında yaşamışlar ve hala düzelmemiş ben revizyona uğramıştır düşüncesiyle aldım ama büyük hata ettim aynı güç kaynağı 2013'dede sıkıntı veriyor şuan vatandan kurtulmak için canla başla uğraşıyorum çok mecbur kalırsam bakıcam bişeyler
  • @mjnor1

Evet, şimdi baktımda çoğu yerde, HX 750 ve 850 tükenmiş.

O zaman TT' lere yönelebilirsiniz, ben HX 850' yi almasaydım, 2. tercihim Thermaltake olacaktı.

@*GameOver*

CORSAIR' i, Vatan Bilgisayar' dan almayın diye bende söyledim, ama sizin bu tutumunuz gerçekten yanlış.Forumdaki çoğu üye CORSAIR' i Vatan' dan aldı ve de hep onlarda sorun çıktı.Ben başka bir yerden alıpta, CORSAIR' de sorun yaşayan görmedim, gerçi şurasıda var; bende Vatan' dan aldım, Allah' a şükür bende sorun olmadı.Yukarıda Vatan ile ilgili görüşlerimi bence tekrar okuyun (iade gelenler hakkında yaptıkları), bana göre; bütün sorun buradan kaynaklanıyor.CORSAIR firmasının tüm ürünlerine bu sorunu yaymak tekrar söylüyorum yanlış, forumda en üst düzey sistem kullanan insanlara bir bakın, neredeyse hepsinde CORSAIR mevcut ve bu her yerde böyle.

Ayrıca; CORSAIR ile de iletişime geçmeyi hiç denediniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Ağustos 2013; 19:06:20 >

• ÜSt düzey sistem den öte Corsair markasının güveniliriliği ve cazibesi kasa ile birlikte gelen psuları ve uygun fiyatta ürünleriin bulunması diyelim. Üst düzey sistem e üst düzey PSU isteniliyor ise işi bilen
    seasonic
    Enermax
    FSP

Alır

Corsair zaten psu ürticisi değildir psularını başka firmalara yaptırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 24 Ağustos 2013; 19:42:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

ÜSt düzey sistem den öte Corsair markasının güveniliriliği ve cazibesi kasa ile birlikte gelen psuları ve uygun fiyatta ürünleriin bulunması diyelim. Üst düzey sistem e üst düzey PSU isteniliyor ise işi bilen
    seasonic
    Enermax
    FSP

Alır

Corsair zaten psu ürticisi değildir psularını başka firmalara yaptırır
    Corsair alırsanız Seasonic made alın daha iyi olurlar.
    Corsair alacak kadar paranız yoksa(Yani az paranız varsa düşük model corsair almayın) cm gx 750w var bende cx750w den daha iyi.
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Bu konuları ben zaten defalarca forumda tartıştım, bu PSU' yu almadan öncede birçok konuda konuştum.Bende biliyorum zaten, CORSAIR' in PSU' larını kendisinin üretmediğini, işi bilen SEASONIC, ENERMAX, FSP tercih eder diyorsunuz ama; zaten ülkemizde, ENERMAX ve FPS' nin üst düzey ürünleri yok.SEASONIC' te ülkemizde mevcut ama, ben yine en üst düzey sistem kullanan forumdaki kullanıcılarımızda, CORSAIR markasını görüyorum (AX1200i, AX860i vb. gibi).Yabancı forumlarda da durum genellikle böyle.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.