Şimdi Ara

Dünya'nın ilk HDTV destekli mini media center pc'si

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HDTV'ler de gelişme durmak bilmiyor. Dünya Kupası 2006 ile hareketlenen bu alanda Blueado adlı bir firma dünya'nın ilk HDTV mini media center pc'sini çıkararak adından bahsettiriyor. Özellikle Shuttle ile birlikte ivmelenme kazanan Barebone PC'lere yeni bir alternatif getiren Blueado ev kullanıcıları için güçlü özellikleri ile yeni medya merkezi olmaya aday.

    Blueado'nun iki yeni modeli bulunmakta. Bunlar; m5e ve m5e sport modelleri. Bu iki modelde temel özellikleri ile birbirlerine benzer olmalarına rağmen HDTV özelliği sadece m5e sport modeli ile birlikte gelmekte. Ve HDTV özelliği ürün üzerindeki çıkışlar ile sağlanmakta. Ayrıca iki modelde de HDMI özelliği bulunmuyor. Genel özellikleri itibari ile m5e modeli 4.2x8x12 inc boyutlarında. Ürün üzerinde işlemci olarak Intel'in Pentium M sınıfı işlemcileri yer almakta. Ayrıca ürün üzerinde 200 gigabyte'lık bir harddisk bulunmakta. Bu da yaklasık olarak 300 saat gibi uzun sayılabilcek bir süre yüksek kalitede video kayıt yapma imkaanını kullancılara sunmakta. Bunun dışında Blueado m5e yaklaşık olarak 10,000 mp3 ve 25,000 adet yüksek kalitede resmi depolayabilmekte. HDTV özelliği olmayan m5e modeli üzerinde 5.1 kanal Dolby Digital ses çıkışı ile birlikte 5.1 ve 6.1 DTS desteğide ürün ile birlikte gelmekte. Optik aygıt olarak üzerinde DVD-RW bulunmakta. Bu sayede favori tv programlarınızı m5e'ye kaydedip kendi DVD arşivleriniz yapabilmeniz mümkün. Ayrıca m5e'de USB 2.0 ve Fireware çıkışlarıda bulunmakta. Bağlantı olarak ise ürün S-Video, VGA ve standart video çıkışlarını vermekte. Yine m5e üzerinde 7 farklı kartı okuyabilen kart okuyucusu ve FM radyo alıcısıda bulunmakta. İşletim sistemi olarakta ürün üzerinde doğal olarak Windows Media Center 2005 bulunmakta. Blueado m5e 1,499$ fiyat etiketi ile satılmakta.

    M5e modeline göre daha gelişmiş bir model olan m5e sport modeli boyutları itibari ile kardeşi olan m5e modelinin ikizi sayılabilir. Fakat m5e sport modeli üzerinde bulundurduğu HDTV ve ATSC TV tunerları ile m5e'den ciddi şekilde ayrılıyor. Bu tunerlar sayesinde m5e sport modeli ile HDTV uyumlu yayınları izleyebilme olanağının yanı sıra HDTV yayınlarını kaydetme imkaanınada sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca m5e modelinde kullnılan 200 gigabyte'lık harddisk m5e sport modelinde yerini 400 gigabyte'lık daha büyük bir modele bırakmış. Üründe m5e modelinde olduğu gibi Intel'in Pentium M sınıfı işlemcisi kullanılmakta. Bununla birlikte 2 gigabyte boyutunda bellek ve Logitech'in Harmony 680 gelişmiş uzaktan kontrol üniteside m5e sport modelini kardeşi olan m5e modelinden ayıran önemli özellikler. Yine m5e sport modelinde HDTV desteği ile birlikte doğal olarak DVI video ve HDTV komponent video çıkışlarıda bulunmaka. M5e Sport modeli HDTV desteği olmayan kardeş modelde olan tüm ses ve diğer extra özellikleride üzerinde barındırmakta. Ayrıca ürün DVD arşivlerini düzenleyebilme imkaanınıda kullanıcılarına sunmakta. Ayrıca m5e sport modelinde slot-load türü DVD-Rw ile birlikte nVidia'nın Platinium DVD decoderını da üzerinde barındıyor ve bu decoder Dolby Digital ve DTS için ses kalitesini oldukça iyi seviyelere çıkarabiliyor. İşletim sistemi olarak Windows Media Cneter 2005 kullanmanın yanı sıra günlük kullanımda kolaylıklar sağlayacak bazı özel paralı yazılım eklentileride hazır olarak gelmekte.Blueado m5e sport modeli 1,999$ gibi bir fiyatla satılmakta.

    Ürünler hakkında önemli ve ilginç sayılabilcek bir bilgi ise Blueado uzun süredir ürünlerinde İşlemci seçimini Intel'den yana kullanırken, DVD decode için gerekli gücü Nvidia'dan, görüntü için gerekli grafik gücünü ise Ati ürünlerinden sağlamakta.


    Sayfanın Linki : http://www.blueado.com/shop/category/~category_id=BES-M/~pcategory=BES




  • kabul ediyorum bu barebone sistemler çok hoş. tam salonluk şeyler. fakat özelliklerine bakınca şunu düşünmemek imkansız: içinde barındırdığı teknoloji halen piyasada mevcut bildik teknolojiler ve parçaların fiyatları uçuk değiller. gel gör ki, bu bildik parçalar "küçük bir kasanın" içine girince ne kadar da kıymetleniyorlar. garip şey doğrusu fiyatları. yani içindeki parçaların fiyatlarını tek tek toplasan ve $1999 dan çıkartsan, geriye (atıyorum) $1000 kalır. yani dış kabuğa (=kasaya) $1000. üstelik monitör filan da yok. buna göre kıymetli olan parçalar değil de sanki dış yüzey. böyle saçma fiyat mı olur? bunu yapanlar düşünmüyor mu acaba, insanlar bu kadar parayı bunlara vereceklerine gider laptop filan alırlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mcok

    kabul ediyorum bu barebone sistemler çok hoş. tam salonluk şeyler. fakat özelliklerine bakınca şunu düşünmemek imkansız: içinde barındırdığı teknoloji halen piyasada mevcut bildik teknolojiler ve parçaların fiyatları uçuk değiller. gel gör ki, bu bildik parçalar "küçük bir kasanın" içine girince ne kadar da kıymetleniyorlar. garip şey doğrusu fiyatları. yani içindeki parçaların fiyatlarını tek tek toplasan ve $1999 dan çıkartsan, geriye (atıyorum) $1000 kalır. yani dış kabuğa (=kasaya) $1000. üstelik monitör filan da yok. buna göre kıymetli olan parçalar değil de sanki dış yüzey. böyle saçma fiyat mı olur? bunu yapanlar düşünmüyor mu acaba, insanlar bu kadar parayı bunlara vereceklerine gider laptop filan alırlar


    herşeyin küçük ve mobilize olanları genelde pahalı oluyor!
  • Normalde atx sistemde bir parçanın düzgün çalışabilmesi için belli standartlarda üretince her sistemde çalışacağına emin olabiliyorsunuz. Ama eğer böyle garip ve standart dışı bir şey yaparsanız atx için yapılmış olan tüm çalışmaları birde sizin minik kasanız ve özel bileşenleriniz için yapmanız gerekiyor. Üstüne üstelik test ve işlemler çok uzun sürdüğünden hatta notebooklar kadar sürümlü olmadığından özelleştirme son kullanıcıya çok pahalıya patlıyor. Yani siz kasaya değil bunun teknolojik olarak bir araya getirilmesine ve ve çalışır olacak şekilde tasarlanmasına ekstra para veriyorsunuz.
  • Güzel haber, buraya gelmesini bekliycez

    DVB-S kartlarından zaten HDTV farkı ile Dünya Kupası 2006'yı izleyebildik. Tabi ki HDTV tuneri olan bir bilgisayar çok daha farklı olacaktır..
  • manyak bişey kesin gelmesi lazım....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.