Şimdi Ara

NSA yanlışlıkla(!) yüzbinlerce emaili incelemeye aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • İnternet üzerinde insanların özel bilgilerinin elde edilmesi konusunda ismini sıkça duymaya başladığımız Ulusal Güvenlik Ajansı - NSA, gerekli olduğu zaman çok küçük bir internet trafiğini incelemeye aldığını belirterek kendisini aklamaya çalışsa da yeni ortaya çıkan deliller aksini göstermeye devam ediyor.




    2011 yılında NSA tarafından yetkili makamlarca açılan gizli bir duruşmada verilen savunmaya göre yaklaşık yüzbinlerce mail ve diğer elektronik iletişim içeriği birim tarafından kanunsuz biçimde toplandı.




    Duruşmanın yargıcı kaleme aldığı düşüncelerinde, hükümetin ilk kez mahkemenin inandığı yol ve hacimden çok farklı bir şekilde bilgi toplandığını ve bunun kendisinde derin bir hayal kırıklığı yarattığını dile getiriyor.




    NSA, 2011 yılına kadar geçen üç yıl boyunca ABD'deki fiber optik kablolar üzerinden geçen uluslararası veriyi işlemek üzere farklı bir depolama bölümüne aktardı. Ancak birimin savunması kesinlikle özel hakkın ihlali niyeti olmadan yanlışlıkla toplandığı yönünde ve her yıl yaklaşık 56000 elektronik iletişim içeriğinin toplanmış olabileceği belirtiliyor. Bahse konu duruşmanın dökümanları Bilginin Serbest Dolaşımı kanunu gereğince talep edenlere dağıtılmış durumda.




    Duruşmanın yapılmasından bir ay sonra İstihbarat İzleme Kanunu mahkemesi NSA'nın yaptıklarını kanunsuz olarak kabul edince, birim bilgi toplama yönetmeliklerini sadece ABD vatandaşlarının bilgilerini toplama şeklinde değiştirdi. Ayrıca yaşanan hatanın kaynağını öğrenmek için de kurum içi soruşturma başlatılması istendi.




    İzinsiz kişisel bilgileri toplama skandalı Edward Snowden'in çaktığı bir kıvılcımla alev aldı ve önemli ülke istihbarat birimlerini de sardı. Her geçen gün daha şok edici bilgilerin elde edildiği skandalın sonu gelecek gibi görünmüyor.

     

     








  • yanlışlıkla 56 tane mail okunabilir ama 56000 mail asla,açık açık kendilerini koruma amaçlı insanların özel bilgilerine ulaşıyorlar,ama bir yerden sonra artık kendilerini koruma kısmınıda aşıp baya baya insanları takip edip fişliyor olabilirler,yazık,gerçekten yazık...

  • İşler iyice gerçeküstü gelen dizilerin kıvamına geldi bu işin varacağı son nokta komplo teorilerinin gerçekleşmesi olacak galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ib0zer -- 23 Ağustos 2013; 10:41:37 >
  • özel hayat kalmadı...(!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgürlük ve şeffaflık rüzgarları sonunda kapitalizmin ağababalarını da vurdu, ortada bizi demokrasi diye kandıran lider "kast"ının ikiyüzlülüğü kaldı.

    güzel gelişmeler.

  • Madalyonun diğer tarafından bakıyorum da adamlara helal olsun, kablolarlardaki bilgileri yani ne var ne yok tüm içeriği verilere zarar vermeden toplama yöntemini bulmuşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim mailimi gönül rahatlığıyla okuyabilirler, ben izin veriyorum. :/

  • Devletin görevi vatandaşlarını korumaktır. Reyhanlıyı unutmadık, PKK'nın dağda kurduğu belediyeyi, bize savurduğu tehtitleri unutmadık, bırakın Amerikayı eleştirmeyi adamlar doğrusunu yapıyorlar, vatan haini değilsen devletden niye korkasın. Özgürlükmüş, yemişim özgürlüğünü

  • CANADIAN PHARMACY'den başka mail gelmiyor istediğine baksın :D

  • Strathmore dan sonra yürümez diyordum. Bu zamanlara kadar gelmiş. Helal olsun :)

  • Dünyadaki bütün dijital ortamlar dinleniyor-izleniyor arkadaşlar.

    O ya da bu nedenle veya nedensiz. Hoşuna gitsin veya gitmesin durum böyle. Hiçbir şekilde de engelleyemezsin (kendi donanımını,yazılımını ve uydunu yapmazsan eğer)

    Boş konuşmayın yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mindtrap

    Devletin görevi vatandaşlarını korumaktır. Reyhanlıyı unutmadık, PKKnın dağda kurduğu belediyeyi, bize savurduğu tehtitleri unutmadık, bırakın Amerikayı eleştirmeyi adamlar doğrusunu yapıyorlar, vatan haini değilsen devletden niye korkasın. Özgürlükmüş, yemişim özgürlüğünü


    Beni Türkiye Cumhuriyeti koruyor ama ABD izliyorsa bunda bir terslik vardır herhalde. Hadi beni izleyen Türkiye olsa anlarım ama uluslararası trafiği izlemek nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

    Madalyonun diğer tarafından bakıyorum da adamlara helal olsun, kablolarlardaki bilgileri yani ne var ne yok tüm içeriği verilere zarar vermeden toplama yöntemini bulmuşlar.


    Yöntemini bulmaya uğraşmıyorlar. Zaten o sistemleri kurarken takip edebilmek için gereken her yapıyı entegre ediyorlar. İnternet teknolojisini geliştiren ABD zaten.

  • NSA'dan yeni açıklama: "Pardon kuzenim incelemeye almış."

  • NSA'de yanlışlıkla kurulmuş zaten(!)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mindtrap

    Devletin görevi vatandaşlarını korumaktır. Reyhanlıyı unutmadık, PKK'nın dağda kurduğu belediyeyi, bize savurduğu tehtitleri unutmadık, bırakın Amerikayı eleştirmeyi adamlar doğrusunu yapıyorlar, vatan haini değilsen devletden niye korkasın. Özgürlükmüş, yemişim özgürlüğünü

    Bu yorumu amerikan menşeii yazılımla atıyorsun ama?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kml1978

    yanlışlıkla 56 tane mail okunabilir ama 56000 mail asla,açık açık kendilerini koruma amaçlı insanların özel bilgilerine ulaşıyorlar,ama bir yerden sonra artık kendilerini koruma kısmınıda aşıp baya baya insanları takip edip fişliyor olabilirler,yazık,gerçekten yazık...


    56.000 mail koskoca ülkede yıl boyunca oluşan mail trafiğine göre oldukça küçük bir rakam aslında. Olabilir bence. Hepsi için ayrı ayrı -yani 56. 000 tane- hata yapılmıyor sonuçta, tek bir hatayla aktarılmış oluyor bir kısım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: mindtrap Devletin görevi vatandaşlarını korumaktır. Reyhanlıyı unutmadık, PKKnın dağda kurduğu belediyeyi, bize savurduğu tehtitleri unutmadık, bırakın Amerikayı eleştirmeyi adamlar doğrusunu yapıyorlar, vatan haini değilsen devletden niye korkasın. Özgürlükmüş, yemişim özgürlüğünü
    Bu yorumu amerikan menşeii yazılımla atıyorsun ama?


    Alaka ne güzel kardeşim? Ha? Söyleyiver bir hele.

  • devlet bizi fişlemiş zaten amerika izlese ne olur

  • Ben Türkiye'nin vatandaşıyım niçin ABD beni Türkiye yerine izliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.