Şimdi Ara

LG Display, akıllı telefonlar için 2560 x 1440 piksel çözünürlükte LCD ekranlarını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • LG Display, akıllı telefonlar için 2560 x 1440 piksel çözünürlükte LCD ekranlarını tanıttı





    Bu yıl akıllı telefon çözünürlüklerinde 720p'den 1080p'ye geçişe şahit olurken, gelecek yıl hangi çözünürlüklerin kabul göreceği merak konusu olmuştu. Ekran teknolojileri konusunda önemli atılımlar yapan LG Display, bugün bu sorunun cevabını vermiş durumda.




    Başta iOS ürünleri olmak üzere pek çok mobil cihazda ekran ve dokunmatik panellerini gördüğümüz LG Display, akıllı telefon ekranlarında 2560X1440 piksel çözünürlüğe ulaştığını duyurdu.




    Quad HD olarak adlandırılan yeni çözünürlük 5.5 inçlik bir panelde kullanılıyor ve 538ppi yoğunluk değerine ulaşıyor. Panelin 720p çözünürlüklere göre 4 kat daha fazla piksel sayısına sahip olduğu belirtiliyor. Şu anki mobil ekranlara göre ise daha fazla renk üretimi, kontrast ve canlılığın geliştirilmesi sözkonusu. Bu sayede Blu-ray kalitesi ile eşdeğer videolar akıllı telefonlardan izlenebilecek.




    Quad HD panelleri masaüstü versiyondaki web sayfalarının görünümünü eksiksiz olarak kullanıcıya aktarıyor. Full HD panellerde bu oran 3/4 şeklinde. 




    Quad HD paneller 1.21mm kalınlığa sahipken, ekran çerçevesi ise 1.2mm kalınlıkta. Quad HD böylece dünyanın en ince ve en dar paneli ünvanını elde ediyor. Geçen ay tanıtılan LG G2 modelinin 5.2 inçlik ekranından ise yüzde 12 daha ince. Düşük ısıda poli silikon - LTPS alt katmanları kullanan Quad HD, 430nit parlaklık değerine ulaşabiliyor.




    LG'nin bu ekranı ne zaman kullanıma sunacağı açıklanmadı ancak gelecek yılın muhtemel G3 amiral gemi modelinde kullanılacak olması olası. 

     

     








  • İyice tozuttular. Biz durun dedikçe adamlar 'bir yerimizin' kenarı kadar ekranlara daha fazla piksel sıkıştırmaya çalışıyorlar. Televizyonumun çözünürlüğü bile o kadar değil yahu. Biraz insaf...

  • snapdragon 800'de kurtarmaz bunu. 4k ya çıksın çözünürlükte büyülteçle kullanalım bari telefonu.

  • Lg pro 2 diye bir model çıkarırsa kesinlikle bu ekran teknolojisi kullanılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne gerek var arkadaş ya. Bununla uğraşacağına 720p ve 1080p ekranlarda kontrastı arttırmaya çalış, parlaklığı arttır, güç tüketimini azalt. Iphone 5'in ekranı 500nit. 600nit ekranlar var. Bunun üzerine eğil. Göremeyeceğimiz piksellere para ve enerji harcamanın mantığı ne? Hayır suç tüketicide aslında. Demek ki tüketici bilinçsiz, talep var, adamlar da ona göre çalışıyor.

  • bu ekranların kullanılması sadece işlemciye ve grafik birimine yük ve fazla enerji kaybı. gözün görecegi ppi belli fullhd bile telefonda gereksiz. 55" televizyon olsa tamam da telefonda sadece yük.

  • Güç İsrafı. 480p ekran kullanıorum pikseller görünmüyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FHD zaten yeni yebni standart oluyorken cep telleri icin QHD bu ne acele boyle.FHD yaklasik 5 sene kadar yeterli olacaktir taki 4K lar standart oluncaya kadar.Haliyle FHD telefonlarda daha islemci ve ram olarak yetersiz kaliyor.FHD telefonlar nasil daha az guc tuketir buna kafa yormalilar.Tabi birde artik 4" icin 4000mah 5" icinse 5000mah pilleri nasil yapariz gibi konular uzerinde calismalilar.Bilinen ve kabul goren bilimsel arastirmalarda zaten 400ppi nin uzerini gozun algilayamadigi yonunde buda FHD ekranlarin fazlasiyla yeterli oldugu anlamina geliyor.Umarim bu goz boyama maksatli QHD ekranlari piyasaya surmezler.

  • Mobil internet in anasını ağlatır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çal keke çalllllll.....

  • Bu kadar yüksek çözünürlük bu boyuttaki ekran için bence gereksiz. Kağıt üzerinde üstünlük kuruyorlar ama bundan verim alabilmek için de o derece güçlü grafik işlemcisi de lazım. Tüm bunlar bize yüksek güç tüketimi, ısınma ve kısa pil ömrü olarak dönüyor. 1080p çözünürlüğün üstüne çıkmayıp daha uzun pil ömrü için çalışmalar yapsalar çok daha faydalı olacaktır.

  • adamlar teknoloji üretiyor siz laf üretiyorsunuz nereden biliyorsunuz yarın buna uygun uygun işlemciler bataryalar çıkmayacağını ayrıca sadece çözünürlükten bahsetmemişler parlaklık ve kontrast oranlarına bir bakın ne anlama geliyor!!! bir hatırlayın eskiden kullandığınız her şey size ne kadar mükemmel gelmişti sonra yenilerini gördünüz ve aa daha iyisi dediniz. Ekran kaliteleri arttıkça eskiye dönüp bir bakın kullandığınız cihazların ekranlarına ne kadar da berbat görünecek size çünkü insan gözü aslında bilinenden çok daha iyi detay ayırt edebiliyor bence bunu sadece çözünürlüğe bağlamak yanılgıdan öteye gitmez. Lg bu konuda çok iyi bir iş çıkarmış bir iki sene sonra buradan gereksiz bulan arkaşlar cihazlar eline geçtiğinde teknoloji marketlerine koşacaklar.

  • Herkes gereksiz diye atıp tutuyor, ama Snapdragon çok kuvvetli bir işlemci, telefon Firmaları kuvettli batarya, en az 4000mah çıkarsın o zaman görürüz gereksiz mi gerekli mi.

  • İlk 55" lcd tvi çıkaran LG haberini okuduğumda wooow demiştim.
    Bugunlerde 42" ideal standart omuşken 55" halen lüks.
    Yani yaklaşık bi 5-6 yıl sonra yaygınlaşır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adını nick koydum

    Güç İsrafı. 480p ekran kullanıorum pikseller görünmüyo.

    Gozlerinizi muyene ettirin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık diyorum, saçma diyorum ama sebeplerini yazayım:

    Daha yeni 1080p'ye geçtik ve geçmeye çalışıyoruz, Hemen 1440p nereden çıkıyor ya, tabiki yarın kullanmayacaklar ama çok erken davranacaklar yine de ve buna uygun gpu çözümleri? Teknoloji gelişmeli güzel ama en azından 5,5" yerine kalkıp bunu 7" de duyursanız daha mantıklı gelirdi, 10" panelini 7" e indirmişler derdik yine önem kazanırdı ama 5,5" çok abartı bir durum. Phabletlere bu derece şu an gerekmiyor zira televizyonlar ve monitörler daha yüksek çöz akımına uyamadım. Onların en azından uhd olanlarının yaygınlaşması lazım. Yani düşünün kısıtlı model sayısına sahibiz ve çoğu ürün 1080p destekliyor. Bu durumda telefonlara yüksek çöz, tuhaf geliyor. Bu yüzden bugün böyle bir duyuru seneye de kullanılması yanlış geliyor ama neyse umarım diğer sistemleri de zorlar en azından bunu karşılamak için (pil olsun gpu olsun) kazanan inşallah tüketici olur ama hayal tabiki :)





  • Anlaşılan full hd ekranlı telefon alan arkadaşlarımız telefonlarına tamamen alışamadan yenisini almak zorunda kalacaklar(sık telefon değiştirenler için).

  • Koreliler piyasanın altını üstüne getirdiler.
  • yoaaah artık!!Turbo kapitalizm bu olsa gerek..FULL HD o kadarcık ekranda zaten fazla fazla..Neyin peşindeler anlamıyorum..Şu koca monitörlere bir el atsalarya ne olur..Koca koca piksellerle çalışıyoruz.ayıp oluyor ama!:)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.