Şimdi Ara

Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
5
Favori
19.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum ben bluetooth u kullanmıyorum araçta olduğu için ama deneme amaçlı bir sefer kullandım eşimi aradım araçtakiyle hiç bir farkı yok çok net ses geliyor dedi.
  • Herkese merhaba!

    Birkaç gün önce aldığım Garmin nüvi 2507 LMT’yle aranızdayım. Gerçi burası nüvi 2407’nin mekânı ancak, 2507’yle 2407 arasındaki tek fark ekran boyutlarında. Diğer özellikler neredeyse aynı. Şunu da söylemem gerekir ki, DH’ye üye olmadan önce bu sayfada muhabbet eden arkadaşların (bilhassa DD252Admin rumuzlu arkadaştan) görüş ve deneyimlerinden çok yararlandım ve nüvi 2507’yi almaya karar verdim. Kendilerine teşekkür ediyorum.

    Arkadaşlar, cihaz çok kaliteli, dokunmatiği de gayet iyi ancak, ilk 3-4 kullanımdan sonraki izlenimlerim hiç de olumlu değil. Lafı uzatmadan çektiğim sıkıntıları anlatayım:

    1) Kutudan kullanma kılavuzu çıkmadı! Gerçi 2507’nin birçok özelliğini çözdüm, ya da çözdüğümü zannediyorum ama bu büyük bir eksiklik. Aranızda benim gibi kılavuz alamayan var mı? Kullanma kılavuzunu nasıl temin edebiliriz?

    2) Otomatik Yakınlaştırma’yı devre dışı bıraktığım halde harita 2’de 1’de küçülüp büyüyor. Harita ölçeğini sabit tutmak mümkün değil mi?

    3) Ekran parlaklığını da sabit tutamıyorum. Bunun çaresi yok mu? İlk gece denememde parlaklık bir arttı, bir azaldı.. Oysa etraftaki karanlık hep aynıydı. Acaba cihaz çevredeki mobese kameraları veya gsm vericilerinden filan etkileniyor olabilir mi? İlginç olan şu ki; son 3-4 gündür bu sorun hiç tekrarlamadı.

    4) Rota konusunda da sorunlarım var. Mesela bugün taş çatlasa 100 metre uzağımdaki bir POİ’ye iş olsun diye “Git” dedim. Mesafe olarak 1.4 km göstermesin mi!

    Geçen gün başıma gelen olay ise dudak uçuklatıcı: Perpa’dayım. Ordan çıkınca 2507’yi denemek amacıyla Navteq tarafından kaydedilmiş Anadolu yakasındaki bir POİ’yi seçip “Git” diyorum. Bekle Allah, bekle! Oysa hava günlük güneşlik.. Ve cihazı ilk kullanışım da değil. Baktım rota hesaplaması bitmeyecek, gaza basıp yola çıktım. Neyse ki 2507’den seçtiğim o POİ’nin nerede olduğunu biliyorum. Harekete geçtikten kısa bir süre sonra cihaz rotamı çizmeye başladı. Ama bu insanı kuş uçuşu götüren dümdüz bir rota! Yol mol tanımıyor; binaların üzerinden filan geçmem lazım!.. Hani altımda araba değil de uçak olsa şaşırmayacağım da.. O esnada gözüm ekranda varış noktasına olan mesafenin göründüğü yere takılıyor ve dudağım uçukluyor: 2756 km! (Hesaplama Modu “Daha Kısa Mesafe”ye ayarlıydı).

    Bilmiyorum cihazda üretim hatası mı var yoksa, cihazı kullandıkça yani zamanla bu sıkıntılar azalacak mı? 2507’yi vantuzuyla ön cama yapıştırarak kullanıyorum; acaba sorunların nedeni bu olabilir mi(aracımın kitapçığında “Harici navigasyon cihazlarını ön cama veya otomatik karartmalı dikiz aynasının yakınına sabitlemeyiniz” diye bir uyarı var)?

    Tüm forumdaşlara saygılar!




  • Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    Hoş geldiniz aramıza

    4.3" veya 5" farketmez; aynı cihaz. Konu başlığını değiştirmesiniz isteriz Yöneticimizden olur biter...
  • Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    Selamlar tekrar;

    Şimdi sorularınızın yanıtlarına geleyim bilgim dahilinde.

    1- Cihaz kutularından User Manual çıkmıyor. Türkçe kullanım klavuzunuz cihaznızın içindedir. Her sayfada Yardım (?) tıklarsanız ilgili yardımı Türkçe olarak okuyabilirsiniz. Ingilizceniz anlayabilir seviyedeyse Orj. Kullanım klavuzu BURADA mevcut.

    2- Garmin cihazlar genelde bulunduğunuz yerin Şehir veya Kırsal, hızınız Yavaş veya Hızlı olma durumunda otomatik Zoom yapar. Alternetifi hiç denemedim; ancak Garmin'e alışmak zaman alır, çünkü çok yakınınızda gibi görünen bir viraj aslında birkaç Km. uzakta olabiliyor. Garmin'in ekran yapısı bu şekilde. Eski Nüvi 1410 cihazımda da böyleydi.

    3- Ekran Parlaklığının sebebi cihazınızın şarjı ile alakalı olabilir; tam şarj edin. Evde bir PC'de sabaha kadar bağlı kalsın. Sonra araç şarjıyla tekrar deneyin.

    4- Rota konusunda nadiren -bir harita hatası yoksa- hata yapar; uzaklık meselesine gelince tüm Garmin cihazlar ilk açıldığında kendini Amerika -veya en yakın- Garmin fabrikasında sanır. Uydulara sağlıklı bağlanamadığı sürede (çoğunlukla bu birkaç saniyede çözülür) bahsettiğiniz mesafeleri gösterir; tam uydu bağlantısı sağlayınca doğru olan 100 Mt. gösterecektir. bu noktada tavsiyem cihazınızı kapatmayın. Kontağı kapatınca uyku moduna geçer, tekrar marşa basacağınız zaman kendiliğinden açılır. Bu şekilde kullandığınızda hem daha hızlı uydu bağlantısını kurduğunu göreceksiniz, hem de daha hızlı açılığını... Her navigasyon cihazı hareket halindeyken bir miktar zaman kaybeder uydu bağlanyısında. Ama bu bahsettiğiniz gibi uzun sürmez.

    Yukarıda yazdığım yöntemi uygularsanız siz aracınızı hareket ettirene kadar rotayı hesaplamış olacaktır. Yabancılardaki mantık şudur; Kişi aracına biner, kontağını açar, emniyet kemerini takar, marşa basar ve yola çıkar. Sıralamayı değiştirirseniz cihaz cıvıtıyor Kurallara uyan cihaz

    Bu yönergeler ile kullanımını deneyin, sonra bir sorun olup olmadığını araştırırız.

    Bir de cihazınızın güncellemelerini yapınız mutlaka, Garmin Express kullanacaksınız.

    Tekrar hayırlı olsun diyeyim




  • Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    oncelikle iyi gunlerde kullanin
    cihazın sık kullanılanlar kısmındaki garmin US ve garmin EU kısayollarını silin. bir de cihazı insan beyni gibi düşünmeyin. o 100 metre otedeki poi ye göre ters yolda olabilirsiniz, bir de U dönüşü yasağı vs varsa, 5 km bile yol çizebilir, cihazın ayarlarının doğru olduğunu da kontrol edin. mesafe otomatik zumlu. en yakına getirip 5 kez küçültürseniz, fena bir zum olmaz, ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum. uzun yolda, önümdeki yol ile cihazdaki çizim birebir örtüşüyor. gece ve siste işe yarıyor
    tekrar hayırlı olsun
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Merhaba! Hoşbulduk

    1) K.Kılavuzu çıkmıyor ha? Bu da yeni icat galiba! Allah'tanki el tipi gps kullanmışlığım varmış; yoksa hapı yutmuştuk. Hiçbir şey kâğıda basılmış ve gereken yerlerde resimli açıklamalar içeren bir K.Kılavuzunun yerini tutmaz. DD252Admin, yanlış anlamayın tepkim size değil. İngilizce kılavuz için de sağolun.

    2) Madem böyle, katlanacağız artık..

    3) Ekran parlaklığındaki artıp azalma hadisesi son 2-3 kullanışımda tekrarlamadı(nedense?!!). Bütün gece şarjda tutmayı bir deneyeyim bakalım. Bu şarjın ilk kullanımdan önce yapılması gerektiğini duymuştum ancak, dükkândaki tezgâhtar "Lüzum yok" dedi.

    4) Desenize, 2700 küsur km'lik kuş uçuşu rota çizdiğinde beni ingiltere'deki garmin'e götürmeye kalktı muhtemelen. Bu bölümde anlattıklarınızdan çok yararlanacağım. Ha bu arada, 100 m. mesafedeki o noktayı 1.4 km. mesafede göstermesini çözdüm. 100 m'deki hedefimin bulunduğu sokakta tek yönlü trafik uygulaması olduğu için 1.4 km dolaştırıyormuş! İlk mesajımı yanıtlayan diğer arkadaşın(eksik olmasın) dediği gibi cihaz otolarda kullanılmak amacıyla üretilmiş ne de olsa. Jeton anca düştü

    Garmin express'i kurmuştum. Şu anda "Harita ve cihaz yazılımlarınız güncel" diyor.

    Dilekleriniz ve yardımlarınız için sağolun.

    not: 2 günlük gecikmeyle yanıtladığımdan dolayı kusura bakmayın. Çok meşguldüm.




  • agtr A kullanıcısına yanıt
    agtr, size de merhaba

    İyi dilekleriniz için sağolun! Yahu şu garmin Eu ve garmin Us kısayollarına bir yerde rastlamıştım(hatta sildim de galiba!..) ama şimdi bulamıyorum.

    Gelelim cihazın 100 m'deki özel poi'me 1.4 km'lik rota çizmesine. Seni tebrik ederim; 12'den vurdun Hakikaten de o nokta tek yönlü bir sokakta olduğu için öyle gösteriyormuş mendebur

    Otomatik zum olayı kötü(benim için elbette). Şu en yakına getirip 5 kez küçültmeyi deneyelim bakalım. Bunu yaptığınızda harita görüntüsü sabit kalıyor mu? Bir de, cihazınızı "Otomatik yakınlaştırma"yı devre dışı bırakarak mı kullanıyorsunuz?

    Yardımcı olduğunuz için teşekkürler

    not: kusura bakmayın; 2 gündür çok meşgul olduğumdan ötürü size yanıt vermekte geciktim.




  • benim cihaz tarihi sayilir, ama garmin arayuzu cok değişmediği icin tahmin yaptim. ben de otomatik yakinlastirma diye bir ayar yok, zaten hep otomatik. ama zoom in olayi sadece kavsaklarda var, alisirsiniz, iyi bir ozellik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün bu cihazdan sipariş verdim burdaki yorumları okuduktan sonra. Benim merak ettiğim nokta var daha önce hiç bir navigasyon cihazı kullanmadım telefonda kullanıyodum ama onlarda adres yazınca saçma sapan yerler çıkıyodu bunda öyle bir problem varmı adresi birebir giriyorumu cadde sokak vb
  • Selamlar,

    Tabii ki direkt adres girişi yapılabiliyor. İlçe, Cadde, Sokak ve Ev Numarası ayrıntısında giriş yapıyorsunuz.

    Cihazınız hayırlı olsun diyeyim şimdiden; her konuda buradan paylaşımda bulunuyoruz, siz de ihtiyacınız olan bilgiyi almış olacaksınız zaten.

    Sorun yaşarsanız da lütfen buraya yazmaktan çekinmeyiniz.

    Saygılar.
  • Merhaba

    Deneyimli dostlara birkaç sorum daha var.

    > Şehir içi ve şehir dışı için "Hesaplama modu" önerileriniz (daha kısa süre, daha az yakıt, daha kısa mesafe) nedir?

    > Cihazdaki help klasöründe bulunan yabancı dil dosyalarını (Arapça, Fince, İtalyanca, vs) silmenin herhangi bir zararı olur mu?

    > Nüvi'yi evdeki duvar fişine takarak şarj (usb'li priz lazım galiba) edilebilir mi? Onca para verdiğim (gerçi çok iyi bir indirimle aldım ama) cihaza zarar vermek istemiyorum. Amper ve voltaj gibi şeylerden hiç anlamadığım için kafam karışıyor . Çünkü piyasada 5 TL'ye de, 50 TL'ye de usb'li priz var. Önerebileceğiniz ürün var mı?

    Saygılar!




  • Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

    > Her zaman en kısa süre.
    > Bilmiyorum denemedim, yorum yapmayayım.
    > Hızlı şarj cihazlarından hep uzak durdum bu nedenle en eski cihazımın (3 yıllık) şarjı bile 1.5 saat gidiyor hala. Hızlı şarj cihazları bataryayı öldürüyor. İyi bir şarj cihazı alın; Blackberry 9000 şarj cihazımı halen Garminde kullanıyorum, telefon rahmetlik olduğu halde. Benim tavsiyem 5V ve 500mA olan bir şarj cihazı ideal olur derim. Daha iyi bilen arkadaşarında yorumunu alın ama...

    Sevgi ve saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Selamlar;

    > Her zaman en kısa süre.
    > Bilmiyorum denemedim, yorum yapmayayım.
    > Hızlı şarj cihazlarından hep uzak durdum bu nedenle en eski cihazımın (3 yıllık) şarjı bile 1.5 saat gidiyor hala. Hızlı şarj cihazları bataryayı öldürüyor. İyi bir şarj cihazı alın; Blackberry 9000 şarj cihazımı halen Garminde kullanıyorum, telefon rahmetlik olduğu halde. Benim tavsiyem 5V ve 500mA olan bir şarj cihazı ideal olur derim. Daha iyi bilen arkadaşarında yorumunu alın ama...

    Sevgi ve saygılar.


    Yıldırım hızıyla gelen yanıtınıza teşekkürler

    DH forumunun bir yerlerinde okuduğuma göre şehir dışı için "En kısa süre" ve şehir içi için de "En kısa yol" öneriliyordu. Neyse, başka arkadaşlar nasıl önerecekler bakalım? Şarj cihazı için, dediğiniz gibi acele etmemek lazım.

    Saygılar!




  • Merhaba,
    Acemi bir 2507LMT sahibi olarak benimde sorularım var. Cihazı kurcalayarak bir çok bilgiye ulaştım merakımı giderdim. Şüpheye düştüğüm nokta ise; cihaz garminexpress de kendisi otomatik kaydoldu sanırım, 1-2 ufak güncelleme ve harita güncellemesini otomatik yaptı (türkiye 2014.40 diyor harita versiyonuna). Baytekinin sitesine ise daha sonra kaydoldum, oda anladığım kadarıyla graminexpress e yönlendiriyor. Burada sormak istediğim; benim bir kod aktivasyon vs.. yaptırmam gerekiyor mu? Önümüzdeki harita güncellemeleri için yoksa garminexpressdeki aktivasyon mudur bu cihazın ömrü boyu harita güncelleme hakkı?
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
  • TssdR T kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Hayırlı olsun cihazınız. Keyifli navigasyonlar diliyorum

    Cihazınızda Navteq Haritalar bulunmakta anladığım kadarıyla; öyleyse Baytekin (Garmin Türkiye) ile bir işiniz yok. Tüm güncellemelerinizi Garmin Express ile alacaksınız. Yazılım cihazınızı otomatik kayıt altına alır.

    Saygılar.
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Baytekin de garmin exoress e gecmis. Basarsoftun haritasi cikinca nasil yukleyecegimiz su an icin muamma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzde80 kullanıcısına yanıt
    Bu biraz yasadiginiz yerle alakali. Ornegin izmirde en kisayi secerseniz, mis gibi sahil yolu varken en olmadik ara sokaklara girersiniz. Ama en hizliyi secince, yakin bur noktaya, genis yollardan dolanip gitme riski de var. Bildiginiz yollarda tecrube edip size uygun olani kendinizin bulmasi lazim. Ben en kisayi hic kullanmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DD252admin ve agtr arkadaşlar sağolun
  • Merhabalar,
    Garmin 2567 almayı düşünüyorum. Istanbulda trafik bilgi sisteminin etkinliği konusunda bilgisi olan var mı?
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgür dostum evet 2567 kullanıyordum 1hafta önce arabayla birlikte sattım bugünde tekrar bir araç alınca az önce 2507 modelinden aldım tek farkı bunun bluetooth u yok benim araçta bluetootholduğu için bunu aldım şimdi bunlar trafik bilgisini veriyor sesli olarak rotanızda trafik var diyor ekrandada 5 dk gecikeceksiniz diyor fakat bugünkü satış elamanı verir ama tahmini verir dedi tam anlamıyla çalışması için ayrı bir kablo almanız gerek dedi ne derece doğru onuda bilmiyorum ama cihaz çok güzel tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.