Şimdi Ara

Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.182
Cevap
38
Favori
201.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm Xperia L Kullanıcılarının, DH Üyelerinin ve Herkesin Kurban bayramı mübarek olsun.Bayram gezmesinde trafiğe çıkacak olan arkadaşlara sabırlar diliyorum.Emniyet kemerinizi takmayı unutmayın! :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_106395037/f_//tm.htm#106395037

    EVET KONUYU AÇMIŞ BULUNMAKTAYIM İLGİLENENLER İÇİN.. İYİ FORUMLAR
  • Telefonda 50 mb boyutunu geçmeyen 3 oyun, ve az sayıda program olmasına rağmen kendi kendine hafızayı dolduruyor. Ön belleği temizlemek de işe yaramıyor artık. Kamera kalitesi 2 yıl önce aldığımdaki kalitesinden çok uzaklaştı. Pek iyi geçinemiyoruz şu an kendisiyle
  • 1-sony i genelde zeki kişiler kullanır. özgün yazılımı sade ve daha akılcıdır başka telefonlara göre. kullanımı kolay ve kalitedir. bu yazdıklarım deneyimle saibttir hep.
    2-fazla özel romlar telefonda bir süre sonra sorunlar çıkartmaya başlar. yani bildirim alanında güç tasarrufu simgesi olmasa ayarlardan girsen çokmu zor? ama çok işi bilen seçkin kişiler yaparsa faydaları olabilir. tabi hobidir zevktir herkes kendi bilir.
    3-arızalarınızdan dolayı celallenip aşırı işlere kalkışmayın. daha uzlaşmacı ve sabırlı olun. çünkü ülkemiz zaten malesef çılgın insanların ülkesidir. öfkelendikçe daha dibe batarsınız. geçen ttnet bağlantım sürekli kopuyordu çağrı merkezi halledemedi arıza ekibi geldi senin hızı 8 mbps ye sabitlemişler altyapı bunu taşımıyor 1.75 mbps ye ayarladılar kopma sorunu haloldu. elemanın biri genç, biri benden biri bir kaç kaç yaş büyük orta yaş birisi. genç elemanda öyle tavırlar varki herşeyi biliyor mübarek. bildide ne oldu kablosuz modemime ayar yaptıktan sonra güvenlik koymamış allahtan takip ederim böyle şeyi diyorum ya güvenilmez o arada çevreden uyanığın biri 2.5 gb ımı 1 saatin içinde çaldı ayarlayana kadar. tekrar aradım hemen geldiler artist artist suç bizde olur ya. e ne yaptın modemle oynamışsın dedim güvenlik koymamışsın 1 saatte 2.5 gb ımı çaldılar kotadan. sonra o ara sende bir sürü hizmet çalışıyor dedi pc de oysa optimize edilmiş ve çok bir şey bile yüklemem çok çalışan hizmette yok sonra bilgisayarı bir açtım hiç bir şey çalışmıyor msconfig den bütün hizmetleri kapatmış geri zekalı artist. allahtan anlıyoruz biraz açtım normale aldım düzeldi. yani diyeceğim herkes kendi gözündeki merteği görmez karşısındakinde kusur arar. ve en ufak kabalık etmedim. etsen kim anlayacak.
    birde ttnet çağrı merkezinden iki kez sınırsız tarifeye sözleşme yaptık. bir kaç gün sonra online hizmet merkezinden bakıyorum. tarifeniz 6gb kotalı. üstelik evraklar falanda hepsi tamam. olmadı ikinciye sonra yine aynı şey. takip etmesem güvensem sınırsız diye bol bol video falan izlesem kimin suçu ?! al başına belayı. herşeyde bir hayırda vardır derler ya o arada 12gb kotalı yoktu o çıkmış istediğim o ydu bana sınırısız gereksiz. dedim bakın bu üçüncü sözleşme olacak eğer yine sözleşme sizin tarafınızdan bozulursa bu sefer gerekli işlemlere başlıcam. bakıyorum şimdi nihayet 12 gb kotalıda duruyor.

    al işte bunların hepsine karşılık vermeye kalksan kafayı hepten sıyırırsın birde üstelik yine sen haksız çıkarsın.

    burada ne yapıyoruz ? teknoloji ile ilişki kurup eğleniyor sorunlarımız olursa yardımlaşıyoruz. bilgilerimiz olursa bilgi alışverişi yapıyoruz. bu tabiki iyi bir şey. ama her zaman diyorum ufak tefek şeyleri kafanıza takmayın moralinizi bozmayın. teknoloji hastası olmayın. gerçek hayatla ilgilenin ne bileyim bahçeniz varsa çiçek ekin domates bibber ekin onları sulayın. çıkın kahvede cafede parkta iyi insanlarla sohbet edin. dün bir şey dikkatimi çekti zaten evveliyatınıda biliyorumda adam çıkıp gerçek hayatta biriyle oturup iki sohbet edip çay içmez saatlerce sanki sevgilisiyle konuşuyormuş gibi telefonda konuşuyor ya:)

    neyse bu arada bende içimi dökmüş oldum :) kusura bakmayın akıl vermek gibi falan olduysa. ben burda çoğu kişiden yaşlıyımdır birazda abilik duygularım kabardı sabah sabah. hadi kendinize iyi bakın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutluerol

    quote:

    Orijinalden alıntı: zhamethd

    @mutluerol
    Şu bilmişliklerle insanların canını sıkmayın lütfen. Arkadaş gravity box kullanarak özelleştirmeye çalışmış ve hata ile karşılaşmış. Yardımcı olmak yerine boş konuşarak yanlış bilgi veriyorsunuz insanlara.

    @ellekem Telefonu filan bozmazsın kardeşim en fazla programı siler yeniden başlatırsın herşey eski haline döner. Ek ayar paneli için de kullanmış olduğun eklentiden başka ne gravityboxda ne de xposed uygulamalarında işe yarar birşey bulamamıştım zamanında. Hızlı ayar paneli istiyorsanız xda da bizim cihazımızın bölümünde serajr modları var, onlar işinizi görebilir.


    @fb li
    Birçok romda bug kalmadı artık. Stryder, cm12 (12.1 betada hala), euphoria, ressurrection, glade. bunların hepsi neredeyse stabil. ufak tefek şeyler var sadece. ben yaklaşık 2 aydır cm12 kullanıyorum, gayet memnunum. Şarj süresi için kesin birşey söyleyemem ama dediğim gibi şikayet yok artık ana konularda.

    12 mesaj ın var hadsizlik yapma. bir sevabımı say birde yanlışımı ona göre konuş. yardımseverlik tecrübeyle insanlara yardım etmek görüş bildirmek emek çok bilmişlikse sen kimsin ?! ben root a bile karşıyım sana ne!? ben kendim defalarca özel rom yapıp sonuçlarını görmüş kişiyim. sendenmi öğrencez?! 3g ile biraz fazla canlı veri veren bir sayfa açtığında telefon kilitleniyorsa gravitybox kullancam diye ne elli tane işlem yapacakmışım gereksiz yere telefona yüklenecekmişim?


    Sizin bir hata ile karşılaşmanız veya telefonunuzun kasması herkeste aynı sorunun olacağı anlamına gelmez. Roota bile karşı iseniz rootu önermeyebilirsiniz, ama kesin bir dille bunun yanlış, telefonu hatalı davranmaya iteceğini söyleyemezsiniz. Özel rom yapmışsınız aman ne büyük marifet, bu sizi konu uzmanı mı yapıyor şimdi? ya da benden daha fazla mesajınızın olması? Beğenmediğiniz şeyi kullanmak zorunda değilsiniz beyefendi. Ben sadece insanları bilmeden etmeden yanlış yönlendirmenizin karşısındayım. Ki bi de biliyormuş gibi davranmanızın tabiki. Bilmemek ayıp değil, bu kadar inkar etmenize gerek yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: niirvana

    Telefonun artık hafızası tamamen doldu. gmail bile güncellenmiyor ana sayfaya koyduğum haber akışı bile yenilenmiyor telefondan aşırı soğdum.

    Zaten ne yaparsan yap bu oluyor sadece biraz daha geçiktirebilirsin ,kaçınılmaz son.Bazıları bazı telefonlar için diyorki aa süper hemen alalım mesela yeni çıkan Aqua m2 miydi neydi o konuda uyardım onları bakın almayın dedim pişman olursunuz ,vay efendim bu yeni telefonmuş lolipopla gelmiş ben ne bilirmişim heeee öylemi kardeşim tamam alanların hepsi görecek zaten bu iş lolipoplamı bitiyo sadece güncellemesi var ana belleği var takas dosyası var ,güncellemelerin her geçen gün büyümesi söz konusu ,o yüzden dedim adam gibi alın 1 kere alın sütten ağzım yandı benim 1 kere ,googleda bunun böyle olmasını istiyor bu her telefon için geçerli her program güncellemesinde kodlar şişiriliyor ki sadece yeni seri donnaımlarda performans veriyor bilerek program sakatlanıyor bunun çözümü ise eski telefonlarda bu programları güncellememek yada sadece kullanılanları güncellemekten geçiyor ,ama amiral gemisi dediğimiz serilere bu durum daha geç yansıtılıyor ,o yüzden 4 senede bir amiral gemisi satın almak her zaman daha iyidir sıkıştınmı 6 sene bile götürebilir.








  • hayır hocam roota gerek yok
    Ayarlar>Erişilebilirlik>güç düğmesi çağrıyı sonlandır.
    Benim telefon geldiği gibi sadece geliştirici seçeneklerini açtım.
    Gerçi root ne demek onuda bilmiyorum ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçanPanda -- 21 Haziran 2014; 0:41:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    Sketch diye bir güncelleme geldi arkadaşlar

    genel anlamı taslak ta ne işe yarıyorki acaba? bunlarla bizi avuatacaklarına 4.3 verseler olmuyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutluerol -- 16 Ağustos 2014; 19:59:43 >
  • Telefondaki önemsiz ama gıcık hataları saymazsak batarya performansı cidden iyi.Sabah %100 ile yurttan çıktım.Derste fazla kullanmadım 3-4 mesaj attım arkadaşla konuştum falan öğleden sonra seminerin 10dk'lık videosunu çektim.Arada interneti kullandım.Akşamda yine 2 kişiyle konuştum şuan batarya %70yiğidi öldür hakkını ver demişler
  • Sorularını ozel mesaj degilde buradan sorarsanız aynı sorunu yasayan baska arkadaslarda yararlanabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuchiki


    quote:

    Orijinalden alıntı: ShutterSpeed

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kuchiki


    quote:

    Orijinalden alıntı: solomonwill

    CM 12 de görüşme yaparken karşıdan gelen sesde farkedilir bir azalma var sanki neredeyse yarı yarıya diyebilirm. Bu sorunu yaşayan var mı ?

    Cm11 dede aynı sorun var herkese oluyor

    bendeki cm12 de cm11 den daha berrak ve yüksek ses geliyor çok tuhaf :))

    Bendede oyle cm11 e gore iyi ama stock roma göre kötü

    orası hep öyle kalacak zaten,sonuçta sony nin ses teknoloji kütüphanelerini portlamak kolay değil,kolay olsaydı zaten z2 yada z3 ün kamerasını hemen portlarlardı cm lere :)




  • arkadaşlar dün itibariyle bende telefonumu değiştirmiş bululunmaktayım.z3 compact aldım.XL yide arkadaşıma sattım.burada herkese verdiği destekten ve samimiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.inşallah daha üst model telefon forumlarındada görüşürüz.
  • Benimkinin dahili hafızasında boş alan 180 mb nin altına düştükten sonra hiçbir uygulamayı indiremiyorum. "cihazda yeterli hafıza yok" şeklinde uyarı veriyor.

    Ardından ccleaner ile temizlik yapıyorum. 150-200 mb civarında bir alan açıyor. Sonrasında uygulamayı indirebiliyorum.

    Ama gerçekten bazı uygulamalar çok fazla şişiyor. Mesela az önce facebook'a baktım. Uygulama boyutu 35 mb, veriler 139 mb. Yani facebook tek başına toplamda 174 mb yer kaplıyor. Bu gerçekten büyük sıkıntı. Gerçi diğer uygulamalar bu kadar abartmamış ama olsun. :)

    Bunun dışında telefondan çok da uçup kaçmasını beklememk lazım. Sonuçta 2013 yapımı bir telefon. Bence şu an iyi bile gitti. Aynı yıl çıkan samsungları düşünmek bile istemiyorum. :)

    Son olarak arka kamera gündüz çok iyi işler çıkarıyor bence. Ön kamerayı yok sayıyorum zaten. :)




  • Vay be arkadaşlar. Xperia'mı sattıktan sonra hiç dönüp bakmamışım bu konulara. Ta-ki android'e geri dönene kadar konu aklıma geldi tekrar.

    İyi emek vermişiz buraya. Maşallah, 300 küsur sayfa olmuş.

    Xperia'dan sonra Iphone 6 aldım. Memnundum. 2 seneden fazla kullandım kendisini. Ta ki, kulaklığı ve mikrofonu arıza vermeye, kozmetik olarak sıkıntılar çıkarıncaya kadar. Bu esnada telefon 2 kere garantiden değiştiği için, sorun yaşamadım diyebilirim. En sonunda da garantisi bittikten sonra, kozmetik durumu kötü bir şekilde sattım.

    Sonra GM5 Plus aldım, yine ucuz ama fiyat-performans telefonu olmasını istedim. Ekranını kırmasaydım öyle de olacaktı. Hayatımda ilk defa ekran kırdım çok üzgünüm :)

    Android'i özlemişim. Custom rom meseleleri, root'tı overclock'tu her zaman ilgimi çekmiştir biliyorsunuz. Xperia L'nin yeri bende hala ayrıdır ama. Custom Rom yükleyince dönüştüğü hal gerçekten çok hoştu. Keşke daha iyi bir kamerası olsaydı diyordum sadece. Ancak Android seçeneklerde pahalı amiral gemileri dışında pek te iyi kamera seçeneği yok.

    Hala kullananları görmek güzel. Sevgiler herkese :)




  • selamlar..

    600 MB'lık güncellemenin benim izlenimlerime göre getirdiği biraz daha akıcı olması.özellikle klavye açarken yatay ekranda klavyem geç geliyordu ancak hallolmuş.Bunun dışında "son uygulamalar" kısmına sony'nin small apps'lerinden kurabiliyoruz.Small apps ile telefonu kurcalarken internette gezme, müzik değiştirme, not defteri,hesap makinası gibi uygulamalara erişiyoruz.Ama bunları bölünen ekranla yapıyoruz, yani bir yandan arkadaşımıza mesaj atarken mini browserla bir yandan web sitesinde gezebiliyoruz.Sony Small Appslerine bakarsanız demek isteyeceğimi anlarsınız :)

    Alttaki bildirim ışığı zaten...Diğer telefonlardaki gibi nokta kadar ışık yanmıyor.Gayet belirgin bir biçimde belli ediyor kendisini.Çok estetik duruyor.Arc Tasarımıyla bütünleşmiş resmen.Ayrıca müzik çalarda, çaldığınız müziğin resmine göre de ışık yanıyor.Şarj ederken de şarj seviyesini belli eden bir biçimde yanıyor.Şarj olurken turuncu, %90ın üstüne çıkınca da yeşil yanıyor.Galeride görüntülediğiniz resim hangi renk yoğunluğundaysa, ona göre yanıyor.Yani o bildirim ışığı ama gerçekten çok eğlenceli bir şey.. :)


    _________________________________________________________________________________________________________

    Ara Uyarı

    Mesaj yazmadan önce ; Konunun ilk mesajında Yer Alan FAYDALI MESAJLAR / FAYDALI BİLGİLER kısmına göz atınız.Güncel ve kronik sorunlarla ilgili açıklama ve çözümler/FİX'ler orda paylaşılmaktadır.

    Konu içinde sizin sorununuz cevaplanmış olabileceğinden, ÖNCE KONU İÇİ ARAMA YAPINIZ.

    Bu sayede konu içi temizlik ve konuyu sıkça takip eden okuyucularımız sürekli aynı sorun ve aynı çözümleri görmekten bunalmayacak, konu içinde temizlik hakim olacaktır.

    TEŞEKKÜRLER.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isminivermeyenizleyici -- 7 Şubat 2014; 0:31:10 >




  • Bu mesajımda şu seriyi anlatıyorum.

    proximity sensor sorunu yaşayan arkadaşlar için sırasıyla yapılacak işlemler.


    Bazı telefonlarda ve bazı sürümlerde proximity (yakınlık sensörü) sorunu hala devam etmekte.sebebini bilmemekle beraber ben de almanya romunu yüklediğimde başıma gelmişti.ve bunu yapmıştım.sorunsuz olarak kullandım :)

    Öncelikle cihazımız rootlu olmalıdır.Root yapmadan hiçbir şekilde bu işlemi yapmayı denemeyiniz.ROOT yapmayı şu mesajın içinde anlattım :
    http://forum.donanimhaber.com/m_79905279/mpage_46/f_//tm.htm#86154180

    Root yaptıktan sonra cihazımızı Deodex yapmamız gerekiyor.Deodex için de çalışan ADB driverlarımızın yüklü olması gerek.Bunu zaten forumda anlattım, üstte verdiğim linkte mevcuttur..Deoxex nedir? ne işe yarar? neden yapmalıyız gibi sorular için aşağıdaki linki ziyaret ediniz.
    http://bit.do/deodexnedir

    Deodex için gerekli dosyaları sizin için dropbox'ıma aldım.
    Deodex Dosyaları İçin Tıklayın

    Klasörün içindeki dosyaları müsait biryere çıkarıyoruz.Daha sonra klasörün içindeki "app" ve "framework" klasörünü telefonumuzun dahili hafızamıza atıyoruz.Dahili hafızamızda bir klasöre değil, direk ana dizine atıyoruz.

    Sonra, Kablomuzla usb'ye bağlıyoruz.Adb tool içindeki "Copy_Deodexed_and_Reboot" uygulamasına tıklıyoruz.Ana dizine attığımız dosyaların izinleri ayarlanacak ve sistem dosyalarınızla bu dosyalar yer değiştirecektir.Daha sonra telefonumuz yeniden başlayacaktır.Panik yapacak birşey yok...


    Deodex hallolduktan sonra sıra geldi çok çektiğimiz yakınlık sensörü sorununun Fix'ini yapmaya.
    ProximityFix Dosyalarını İndirmek İçin Tıklayın

    Bu da çok basit.Proximity fix dosyamızı masaüstünde ya da müsait biryerde çıkarıyoruz.içinde iki adet klasör var."_cp2sd" isimli klasörü dahili hafızamıza atıyoruz, yine ana dizine.tıpkı yukarıda yaptığımız gibi.sonra yine USB kablomuzu bağlıyoruz.Klasördeki "Install" isimli uygulamaya tıklıyoruz.Cihazdaki "SomcPhone" ve Services dosyası fixlenmiş dosyayla değiştirilecek ve yakınlık sensörü sorunumuz tarih olacak.Ayrıca bu sayede, yeni bir mod eklemiş olacağız.Malumunuz bizim telefonda 3G, 2G diye seçenek yok.Bilmediğimiz şuan benim de hatırlamadığım 2 seçenekle bu modları açıyoruz ama..Bu fix sayesinde hem yakınlık sensörü sorunumuz çözülüyor, hem de Ayarlar>Mobil Şebekeler kısmında "Yalnız 2G Şebekesi Kullan" ve Yalnızca 3G şebekesi Kullan olarak 2 seçenek çıkıyor.Böylece 3G ve 2G arasında sadece birer tik atarak rahatlıkla geçiş sağlayabiliyoruz.ScreenShot'ı da yükledim.

     Sony Xperia™L Kullanıcıları/1 GHz x2/8MP ExmorRS HDR/4.3inch TFT/4.2 JB/NFC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isminivermeyenizleyici -- 30 Ocak 2014; 23:56:59 >




  • @aydin07.07

    Dostum, şu konuyu geçtim, forum geçmişimde senin kadar yazılanları tersten anlayan birisini görmedim. Ben orada çalışıyorum, çünkü buna ihtiyacım var, yani öğrenciyim ve para gerekiyor manasında yazıyorum, sen hayır kurumu falan diyorsun. Buradan bu bağlamı nasıl çıkardığını anlamış değilim.

    Bir mikroçip, yazılımın ona sağladığı yönergenin haricinde işleyişe müdahale edemez. Yani onun çalışması için ona bir komut vermen gerekir. Biliyor musun bilmiyorum ama, 98 windowsta cmd ile bir kaç ayar yapılarak daha rahat oyun oynayabiliyorduk, yani aslında yazılımın kapasitesi vardı ama parçaların uyumluluğunu sınıyordu. Bu android telefonda olduğu gibi, her android de sınırları aşabileceğin bazı noktalar var, örneğin konuda yazan arkadaşlar root yaptıklarından bahsediyorlar değil mi, mesela bot kilidini açtıklarından bahsediyorlar. Yani bunu yazılım sağlıyor, zaten açık kaynak değil mi android? Ancak mikroçipler yazılıma göre şekillenir, yani kapasiteleri önceden bellidir ve bir numara ile anılırlar, onun işleyişini ve kapasitesini -çalışırken- belirleyen yazılımdır.

    Isınma dediğimiz olay, parçaların kesinlikle yetersiz oluşundan değil. Örneğin mobil veri açıkken telefon fazla ısınıyor değil mi? Bunu bir kum saati olarak düşün, kum aralıksız akarsa sadece bir kaç saniyede tüm yük aşağı iner. Terazi demirini düşün, ağırlık ne taraftaysa oraya eğilir. Telefonumuz, yani xperia L bir çok telefon gibi haberleşme için belirli aralıklarla sinyali denetler. Bunun süresini bilmiyorum ancak, sürekli denetlemiyor. Hep sinyal alıyor hem gönderiyor. Mobil veride, sürekli alışveriş olduğundan dolayı, bir önceki sayfada ve daha önceki sayfalarda belirtildiği üzere, sim kart kısmı ısınma yapıyor. Bu doğru, mobil veride çok uzun süre kaldığımızda sim kart yatağı ısınıyor. Ancak telefon zaten buna göre tasarlandığı için cihazımızı çok yüksek dereceler hariç kullanmaya devam edebiliyoruz. Ancak çok yüksek dereceli ısılarda, bunun gibi lion pilli telefonları kullanmak son derece sağlıksız. Li on dediğimiz teknoloji, çok kolay alev alan ve patlayabilen bir teknolojidir. Uzun ömürlü pil sağlar, hızlı dolup boşalır ve sevmediği şey tamamen boşaltılmasıdır. Ömrü üretildiği andan itibaren başlar ve ortalama iki yıllık bir ömrü vardır. Telefon her tamamen boşaldığında -batarya- kapasitesini yitirir.

    Telefonumuzun ve diğer tüm android telefonların, li on kullanan telefonların kullanma kılavuzlarında bir ibare dikkat çeker, telefonunuzu 40 dereceden yüksek yerlerde kullanmayın diye. Çünkü bu ısıdan yukarısı mikroçipler için sağlıksızdır ve yüksek ısıda çok fazla kalan bir telefon yanlış tepkiler verebilir, parçalar zarar görebilir. Bunları zaten biliyoruz diyeceksin değil mi?

    Yazılımlarda, içerisinde buglar olmadığı sürece mantıksız davranışlarda bulunmazlar, yani yazıldıkları amaca göre çalışırlar, arama yapmaksa arama, internete girmekse internete girmek gibi indirgeyebiliriz. Ancak senin telefonunda nasıl bir paradoksa yol açtığını inan bilmiyorum. Ancak mantığım bunu kabul etmek istemiyor.

    Son olarak ekleme yapayım. Teleservice firması ve diğer tüm teknik servis firmaları, ilgili markalardan gelen yönergelere göre onarım işlemlerini yaparlar. Sony, anakartların belirli ölçülerde tamir edilmesini, ancak ileri seviye arızalarda değişim yapılmasını öneriyor. Senin yazılım problemini, telefonu sıfırlayarak çözeceklerine eminim. Yani parça değişimi olacağını zannetmiyorum. Bu arada bu sıfırlama işlemi biraz farklı, yani 3 saniye içerisinde telefonun hafızası tamamen siliniyor ve yeniden yazılım yükleniyor. Bu sıfırlama işlemi aslında sağlıklı kullanım açısından çok faydalı, yoksa bizlerin yaptığı gibi pc comp . üzerinden yazılım onarmak onların daha işine gelebilir.

    Bir yukarıda arkadaşın telefonu kapatmak konusunda seni aydınlatayım. Li on pillerin hafızası vardır ve telefonu bir tam boşaltıp yüzde yüz sarj ettiğinde, sarj performansı açısından bir istatistik sağlarsın. Daha açık tabirle söylemek gerekirse, eğer pilin mantıksız davranmaya başladıysa, boşalt doldur taktiği ile onu yeniden eski kapasitesine getirmeyi deneyebilirsin. Ancak li on pil asla kaybettiği kapasiteye geri dönmez sadece mevcut kapasitesini kullanabiliriz. Bende ilk aldığım zamanlar böyle bir sarj sorunu yaşadım, bir gecede yüzde 15 kaybediyordu ve arkadaşın dediği gibi tamamen boşalttım, kapattım ve iki saat civarı sarj ettim. Sonrasında sarj kapasitesi konusunda sıkıntım kalmadı.

    Tekrardan, umuyorum telefonun istediğin sonucu alabileceğin şekilde onarılır. Bu konuda parantezler içinde göndermeler yapman bana çok gülünç geliyor, ciddi söylüyorum. Burası açık bir platform ve bu mesajı ben şu an yazıyorken, biraz sonra gönderdiğimde milyarlarca insan bu mesaja istediği vakit ulaşabilirler. Yazarken taslak olarak kayıt eden sistem onlardan önce görüyor bile. Yani bu kadar teknolojinin içinde, burada hepimizin bu telefonlara para verdiğini, örneğin benim bu telefonu alabilmek için saatlerce mesai yapıp ertesi gün okula geç kaldığımı, başka birinin para biriktirip benim gibi aldığını, veya başka birinin bir hevesle aldığını ama memnun kaldığını düşünmeliyiz ve ona göre birbirimize yardımcı olmalıyız.

    Konuda daha evvel Teleservice firmasında çalıştığımı belirttiğimde insanlar, meraklarını gidermek için sorular sormuşlardı, çok mutlu olmuştum bu soruları gerekli yerlere iletirken. Ancak hiçbirinin uslubu seninki gibi "yükledim bozuldu" olmamıştı. Yani herkes birini suçlamak yerine sorunun nereden kaynaklandığını araştırıyordu, bunları okumak bile beni ne kadar heyecanlandırıyordu tahmin edemezsin. Çünkü insan bilinmezi ister ve merak doğamızda var. Mesela halen merak ettiğim bir konu, telefon sarjdayken kullanımda ekrana elimizi basılı tutunca neden titrediğinde ancak buna bir cevap bulamadım. Sanıyorum bir bizim telefonumuzda oluyor, başka telefonlarda rastlamadım.

    Mesajlarımızı daha hassas tutumlarda iletirsek ve karşımızdakinin yaşını, ondan önemlisi olgunluğunu ve sosyo durumunu bilmediğimizden dolayı saygı ve sevgi çerçevesinde yazarsak eminim herkes mutlu olacaktır. "sapıttı, yükledim bozuldu öyle oldu, uygulama vardı bir tane kesin o bozdu telefonumu" gibi mesajlar yerine, "bir uygulama yükledim ismi şu şu, telefonumda şu şu tepkilere yol açtı" daha mantıklı gelmiyor mu?

    İlk attığın mesajda bir öfke patlamasıyal yazdığın için bir şey anlamamıştım. "sapıttı" derken neyi kastetmiştin mesela hiç bilmiyordum.

    Son olarak, yüklediğin yazılımda telefonun ne gibi karşıt tepkiler oluşturduğunu madde madde yazarsan bu konuyu senin adına araştırabilirim. Şu an havuzda yazılımla ilgili bir bugun olmadığını, tekrar belirtip, senin belirteceğin "madde madde" sorunları araştırmak üzere ilgili kişilere teslim edeceğim.

    Bunu yapmak istemeyip, "sony zart sony zurt, yükledim sapıttı" demeye devam etmek istiyorsan, korkarım ki konuda gereksiz mesajlar olarak yerlerini alacaklar. Unutmadan eklemek isterim ki, android konusunda son derece cahil olduğumu herkes biliyor -konuyu takip edenler- , bunuda kimseden saklamam. Aklıma gelen her şeyide belli bir deneyim kazanana kadar burada sordum, cevap alamayınca mesajlar attım. Belirli bir deneyim oluşunca bende insanlara yardımcı olmaya başladım. Düzen böyle güzelce işliyor işte.

    Ekleme olarak, doğada olduğu gibi, teknolojide de her şeyin bir neden sonuç ilişkisi vardır ve bizlere yani konuyu takip edip bu telefondan almak isteyenlere, kullananlara yardımcı olmak adına sorunlarını madde madde yazabilirsin ve bizlerde şahsi görüşlerimizi ve teknik araştırmalarınızı burada seninle paylaşırız. İyi forumlar dilerim.


    @fire67
    Dostum telefonu bir kez kapatıp açarsan sorunun çözülecektir. Selamlar.

    @chicho
    Dostum sende madde madde yukarıda rica ettiğim gibi yazarsan yardımcı olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Mayıs 2014; 3:52:12 >




  • tunc52 kullanıcısına yanıt
    Ftfler farketmez istediğinizi indirin sadece c1205 mi c1204 mü ona bakın
  • ertu2332 kullanıcısına yanıt
    Yok sadece telefonu satın alıyorsun. Arka kapağı bile yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Haziran 2014; 23:46:23 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.