Şimdi Ara

Canon MG6350 için Tavsiyelere ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
4.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Forumdaki mevcut konuları okudum. Açıkcası bir ksımının çok eski olması, bir kısmının çok farklı konularda bahsetmesi ve aşağıda belirttiğim öğrenmek istediğim konuların tek bir yerde olmaması kafamı karıştırdı. Eğer tekrar soruyorsam şimdidem özür dilerim:

    Yeni bir Canon MG6350 yazıcı aldım. Daha paketinden bile çıkarmadım. :) Bu makina ve kullanımı için sizlerden görüşlerinizi rica edeğim.

    Öncelikle hangi amçala kullanacağımı yazayım. Ben bu makinayı alırken, amatör olarak çektiğim fotoğrafları basmak ana amacım. Öyle çok yoğun bir baskı yapmayacağım. En azından devamlı yapmayacağım.

    1- 6350 için kolay dolan kartuş sistemi var mı? PGI550-CLI551 için pek fazla seçenek göremedim. Yeni oldukları için mi yoksa kolay dolan kartuş sistemi uygun değil mi? Bitmeyen kartuş sistemi istemiyorum. Sonuçta dediğim gibi devamlı bir baskı yapmayacağım.
    2- Mürekkep olarak ne kullanmalıyım. ? Sayfalarca tartışılmış bu konu için iyimser ve basit bir soru ama :)
    3- Fotoğraf kağıdı hangi marka ne özelliklerde almalıyım? Dediğim gibi genelde kullanım amacı evde fotoğraf basmak?
    4- İzmit'te oturuyorum. Mürekkep, kağıt, kartuş vb. için önerebileceğiniz firma var mı burada?

    Şimdiden teşekkürler







  • 1) 550-551 kartuşlar için kolay dolum kartuşları var ancak çok yeni dolayısıyla ne kadar düzgün çalışıyorlar tecrübe edenlere danışmalı firmalarla iletişime geçip belli garantiler istemeli temkinli olmakta fayda var.
    2) 550-551 kartuşlarda eski seriler gibi Chromelife 100+ mürekkep kullanıyorsada sanırım canon mürekkebi değiştirmiş. renk uyumu bir 525-526 kartuşlar kadar olmadığı söyleniyor.
    3) epson 255 gr premium glossy ve 300 gr rovi premium serisi bence her bakımdan piyasada bulunan en iyi kağıtlar. epson 255 gr'lar solma direnci olarak biraz daha iyi ancak rovilerinde yüzey parlaklığı üst düzey çok daha uygun fiyatlı ve yüzey seçenekleri fazla (parlak saten mat ipek mat vs.)
    4) cescesor bursakartus etacolor goprint kartuşmatik bunlar bu işlerle uğraşan belli başlı firmalar bazılarının izmit bayileride var.
  • 1 - MG6350 için dolan kartuş sistemi var, yeni çıktı. Fazla seçenek derken neyi kastettiğinizi anlamadım ama dolan kartuş sistemi var...

    2- Mürekkep konusu biraz muamma. Canon bu yazıcı için ChromaLife100+ modeli mürekkep kullanıldığını söylese de mürekkepte revizyona gitti. Firmaların stoklarında bulunan ChromaLife100+ mürekkepler bu yazıcılarda renk sapması yapıyor bariz bir şekilde. Ama forumda yazan firma temsilcilerinden bir kaç %100 uyumlu mürekkep sattığını söylüyor. En sağlıklısı numune alıp deneme yapmak.

    3- Fotoğraf kağıdı konusunda başka arkadaşların tavsiyelerine göre hareket edersiniz. Firma temsilcisi olduğum için kendi ürünümü önerme egoistliğine gitmeyeceğim :). Bu konuda da firmalardan numune isteyerek deneme yaparsınız. Ürününe güvenmeyen numune yollamaz zaten.

    4 -Bulunduğunuz bölge de mutlaka bu işi yapan bir firma vardır. Ama internet üzerinden almakta da bir sıkıntı olacağını sanmam...




  • Ben 525-526 kartuş setini kullanan canon ip4950 kullanıyorum. cescesor dan aldım seti, mürekkepten memnun değilim sarı ışıkta 260 gr kağıtta 15 günde soluyor fotolar,photoink deniyecem bakalım onda durum ne olacak.

    Eğer kutuyu açmadıysan iade et, onun yerine l800 al, hem orjinal mürekkep kullanırsın hemde solma orjinal mürekkep kullanan l800 de daha geç oluyor diyolar. epson l800 pahalı dersen canon 5350 al 525-526 setini kullanıyor, piyasaada şuan elinde olan cihazın kartuşlarına göre daha yaygın kartuşları ve daha ucuz.
  • solma işi mürekkepten daha çok kağıtla alakalı cescesorun 260 gr yerine 300 gr rovi premiumlarını dene yada 255 gr epson premium glossy'i son zamanlarda kullandığım kodak ultra premiumlarda baya dirençli çıktı ancak tuzlu biraz.
  • Bilgiler için teşekkür ederim.

    MG6350 için PGI-550 CLI-551 kolay dolan kartuşları nereden alabilirim peki? Bir öneriniz var mı?

    Mürekkep için anladığım kadarıyla henüz tam bir çözüm yok gibi.

    Üzerinde gelen kartuşlar demodur sanırım, çok yakaında yeni kartuş almam gerekecek

    Edit: Yazım hataları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorkin -- 22 Ağustos 2013; 13:05:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    solma işi mürekkepten daha çok kağıtla alakalı cescesorun 260 gr yerine 300 gr rovi premiumlarını dene yada 255 gr epson premium glossy'i son zamanlarda kullandığım kodak ultra premiumlarda baya dirençli çıktı ancak tuzlu biraz.

    Tamda söylediğin gibi Epson kağıt ve cescesordan aldığım 300 gr rovi premiuma solan fotolardaki aynı resimi bastım, aynı yere astım, bakalım bunlarda solacak mı 15 gün içinde... Ayrıca işyerindeki Epson L110 ve L800 cihazlardan epsonun 5 yıldız kağıtlarına aldığım fotolarıda asıcam bakalım sonuç ne olacak.. Birde bursakartuştan photoink numune istedim, onunda nasıl sonuçç vereceğini merak ediyorum.
  • sonuçları buraya yazarsın o halde kağıt önemli inkjet foto baskısında.
  • MERHABALAR.....


    CANON MG 6550 oldukca şık tasarımlı ve güzel bir yazıcı.Güzel bi seçim yapmışsın.

    Cihazın teknik özelliklerine gelince CANON'nun kendi resmi sitesinden teknik
    özelliklerine bakabilrsin.

    http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Printers/Inkjet/PIXMA_MG6350/

    Ayrıca firmamızda ürünün tüm sarf mazemelerine ulaşabilceğin gibi CISS diğer adıyla bitmeyen kartuş veya TANK SİSTEMİ taktırıp baskı maliyetini %5 lere çekebilrsin...

    TÜM BOYUT VE EBATLARDA FOTOĞRAF KAĞITINI SİPARİŞ EDİP KAPIDA ÖDEME YAPABİLRSİN.


    BU CİHAZA TÜRKİYE'DE İLK DEFA GİZLİ MONTAJLA HORTUMLAR VS.. GÖRÜNMEDEN MONTAJ YAPAN TEK FİRMA OLMANIN GRURUNU YAŞIYORUZ...

    2 YIL SİSTEM GARANTİLİSİ VE KARGO BEDAVA


    TÜRKİYENİN HER YERİNDEN SİPARİŞ İÇİN : 444 36 97

    www.printmarket.com.tr

     Canon MG6350 için Tavsiyelere ihtiyacım var.




  • Tekrar selamlar.

    PGI-550 / CLI-551 için mürekkep çıktı mı? Bir kaç yerde tonlarının farklı olduğu ve yakında geleceği yazıyordu.

    Bilgisi olan var mıdır?
  • Canon Pgi550 - Cli 551 kartuşlar için uygun renk tonajında mürekkep yeni üretildi ama siz daha yazıcı ilk çıktığından beri eski ChromaLife100+ mürekkepler ile satıyordunuz zaten. Yeni mürekkep çıktığını neden belirtiyorsunuz ki? Sizin için ne önemi var bunun? Biz burada bas bas bağırıyorduk bu yazıcıda mürekkep sistemi farklı ama siz her mesajınmızın altına firmamız tarafından bu yazıcıya bitmeyen kartuş sistemi takılmaktadır ve sorunsuz çıktılar alınmaktadır diyordunuz. Şimdi de yeni mürekkep geldi diyorsunuz. Yani fikriniz ile zikriniz bir türlü aynı olmuyor.
  • Photoink mürekkeplerden mi bahsediyoruz bu arada?

    Eğer öyleyse sitede hala 550/551 için kullanılabilir gözükmüyor? Ben mi birşey kaçırıyorum?

    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/6-Kartuslu-Canon-Yazicilar-icin-uyumlu-500-ml-6-Renk-Murekkep-Seti-PHOTO-INK-Akilli-Murekkep,PR-10984.html
  • Bende yeni 6350 aldım. Henüz paketinde.
    Setup kartuşları çok gitmez heralde .
    renk uyum riskine karşılık XL kartuş seti almayı düşünüyorum. HB de PGBK 550 nin XL'i yok. CMYK da var. 6 kartuş 262 TL Tutuyor .
    Bunlar bittinceye dek uyum sorunları çözülmüş olur umarım. Ben fotograf da basmak istedigim için renk uyumsuzluğu beni üzer.

    Alternatifi multi package 551 CMYK 95 Tl ye buldum + PGBK 34 TL yaklaşık 130 TL ye geliyor. XL ler 2.2 kat ömürlü.
    HB den XL almak daha mantıklı göründü.

    Photoink'i 551 ler için kullanan var mı ? (mg6350 yada başka canon ile)
  • Tekrar selamlar

    PGI-550 / CLI-551 mürekkep ve kolay dolan kartuş sistemi için bir gelişme var mıdır?

    Mürekkeplerin daha tam oturmadığı söyleniyordu?

    Saygılar
  • Mürekkep ve kartuş testleri tamamlandı. Fotoğraf baskısı ve normal çıktılarda veya kartuş testlerinde hiç bir sıkıntı yok. Biz firma olarak satışına başlamış bulunmaktayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zorkin

    Tekrar selamlar.

    PGI-550 / CLI-551 için mürekkep çıktı mı? Bir kaç yerde tonlarının farklı olduğu ve yakında geleceği yazıyordu.

    Bilgisi olan var mıdır?

    Su anda bu yazicilara en uyumlu murekkep renk ve murekkep yapisi olarak OCP dir% 100 renk uyumu olarak orjinalle aynidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En uyumlu veya diğer mürekkeplere nazaran daha uyumlu olduğuna nasıl karar verdiniz acaba? Bütün mürekkep çeşitlerini denediniz de ona göre mi karar verdiniz? Yoksa klasik OCP'yi göğe çıkartma ve diğer mürekkepleri yerin dibine batırma politikasının devamı mı? Bari sorunsuz falan diyin ya... Ayıptır, günahtır...
  • Siz daha Canon'un yeni model mürekkepleri çıkmadan Canon MG6350 gibi Canon PGI5550-CLI551 model kartuş kullanan yazıcılara; eski ChromaLife100+ mürekkepler ile tank takıp sattığınızı söylüyordunuz. Üstelik mükemmel çıktılar aldığınız iddia ederek. Yani siz uyumsuz mürekkep ile bile orijinali ile aynı kalitede çıktı aldığınızı iddia ediyordunuz. Özellikle bu denediğiniz ve kafa tıkanma sorunu yaşadığınızı söylediğiniz iki mürekkep konusunda açık açık yalan söylüyorsunuz. Bu iki mürekkepte bu kadar kısa zamanda kafa tıkayacak kadar kötü mürekkep değil. İnsanları kandırmayı bırakın artık. Sizin uyumsuz mürekkeple mükemmel çıktı aldığınız OCP mürekkep sözde dünyanın en iyisi, diğer mürekkepler rezalet yani. Doğru olmayan ve denemediğinize emin olduğum test sonuçları ile insanların kafasını bulandırmayın. İnandırıcılığınız kalmadı bu forumda artık, bari burayı okuyan yabancı insanların kafasını bulandırmayın...




  • ocp'nin mürekkep çeşidi çok olabilir. Ama siz önce Canon 550-551 kartuşlar ilk çıktığında yeni mürekkepler üretilmeden sattığınız ChromaLife100+2 mürekkeplerini siz mi icat ettiniz? Burada tüm mürekkepleri Canon yazıcıda denediğinizi ve diğer mürekkeplerin kafa tıkadığını söyleyen sizsiniz. Canon mürekkeplerden konu Epson UltraChrome K3 mürekkeplere geçti birden. ocp'de 150 çeşit mürekkep olmasının bu konuda önemi yok ki? Siz bu 150 çeşit mürekkep arasından daha üretilmeyeni bile sattığınızı iddia ediyordunuz zamanında. Burada Cescesor'un avukatlığını yapmaya kalkmıyorum. Ama sizin gibi de yalanla dolanla insanların aklının da karıştırılmasına karşıyım. Bende size OCP'ye lanet okuyan bir sürü insanın bilgisini verebilirim isterseniz. Şunu anlayın bahsettiğiniz piyasanın önde gelen mürekkep üreticileri. Merdiven altı üreticiler değil. Arıza nedeni çok çeşitli sebeplere bağlanabilen bir sektörde yapacağınız en son şey; eğer ki kullanıcı marka olan mürekkep kullanıyor ise mürekkep üreticilerini suçlamaktır. Ama size göre ocp dünya markası diğerleri beş para etmez. Yanılıyorsunuz dostum, hemde çok yanılıyorsunuz. Kendisinizi ocp'nin gerçekten dünyanın en iyi mürekkebi olduğuna inanmayın. İyidir, kalitelidir ama sizin dediğiniz gibi dünyanın en iyisi değildir.

    Bahsettiğiniz Cescsesor'un Epson UltraChrome K3 mürekkeplerini de 3 yıldır, gerek 3880 gibi masaüstü geniş format yazıcılar gerek de Epson 7600 gibi geniş format yazıcılar dahil bir çok kullanıcıya veriyoruz. O konuda da mürekkepte bir sıkıntı yok merak etmeyin. Ama emin olun ki bu mürekkepte de sorun yaşarsam sizin gibi yapmaz bu forumda yaşanan sıkıntıları söyler kullanıcılara doğruyu söylerdim. Körü körüne marka savunuculuğu yapıpta diğer firmaları gerçek olmayan argümanlarla, konuları değiştirerek suçlamazdım...




  • dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    Canon 6350 modeli uyumlu mürekkepler haziran 2013'den beri stoklarımızdadır. İnsanları yalancılıkla suçlamanın alemi yok.
    http://www.ocp.de/index.php/products?view=productsforyou&pid=3314&mode=text

    Tarafsız bir satıcı alır dener, öyle karar verir. Neyin inadını yapıyorsunuz anlamıyorum. Linki de aşağıda
    http://sarfet.com/U546,26,bkp-235-bk-130-bk-c-m-y-135-6x100gr-canon-yazicilar-icin-uyumlu-murekkep-seti-ocp-ink-ocp-canon-murekkep-setleri-100-ocp-canon.htm

    Muadil ürünün üzerinde ChromaLife100+2 gibi alengirli ibareler yazınca her şey hallolmuyor maalesef. Halep oradaysa arşın burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 18 Kasım 2013; 11:29:04 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.