Şimdi Ara

Hotline Miami 2'nin Tecavüz Sahnesine Tepki

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  
       Bu senenin merakla beklenen bağımsız yapımlarından birisi olan Hotline Miami 2: Wrong Number'ın ön inceleme sürümlerinden gelen yorumlar beraberinde büyük tepkilere yol açtı. PC Gamer'ın yaptığı ön incelemeye göre yapım bir sahnesinde oyuncuları kadın bir düşman karaktere tecavüz etmeye yönlendiriyor.

Sahne kadın düşmanımızı etkisiz hale getirdikten sonra beliren  "Finish Her"  ibaresinden sonra oluşuyormuş. Ön incelemeyi yazan editör Cara Ellison, makalesinde olayı şöyle aktarıyor:

"İşini bitirmeye koyulduğumda oyunun kontrolü birden benden alındı ve yönlendirdiğim karakter, The Pig Butcher düşmanı yere çivileyip pantalonunu indirdi."

Her ne kadar bu olayın oyun içindeki kurgusal bir film sahnesinde iki dijital aktör arasında yaşansa ve yönetmen tarafından "kestik!" diyerek sahne karartılsa da, sahnenin sahte olduğunu pek de açıkça ortaya koymuyor.

Editör bu sahne sonrasında oyuna "gücendiğini" belirtirken, bir oyuncu olarak sanki sevdiği bir şey tarafından ihanete uğradığını hissetmiş.

Hotline Miami ilk oyununda da en az oynanış dinamikleri kadar aşırı şiddet unsurlarıyla ön plana çıkmışt lakin kötü adamlar karşısında kullandığımız aşırılık çok da rahatsız edici durmamıştı. Gel gelelim tecavüz sahnesi şiddet unsurlarının oyun endüstrisinde kullanılması aşamasında sınır çizgilerini haddinden fazla aşmışa benziyor.

Durumdan haberdar olan Indiana Üniversitesi Yardımcı Profesör Sean Duncan, Twiiter hesabında "Bu oyun midemi bulandırıyor." yorumunda bulunurken, bir başka oyun tasarımcısı Ed Fear, yapımcıların bu makaledeki eleştirilere kulak asarak bahsi geçen sahne üzerinde değişikliğe gidilmesini umduğunu söyledi.

• Okadar kafa kesmeli kanlı oyunlar oynadık ama o malum sahne beni bile etkiledi çok salak bi sahne idi oyundan çıkarılır işallah

• Ilk oyunun gore seviyesi daha iyiydi sanki. Bu seferki fazla sulu boyaya isi olmus.
  • Katliam olunca kafa göz kopunca neden kimsenin sesi çıkmıyor?
    Cinayet tecavüzden daha mı kabul edilebilir?

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • kadın, adama tecavüz etse kimsenin sesi çıkmaz.
  • Filmlerde o kadar tecavüz sahnesi vs oluyor. ses çıkmıyor ama iş oyunlara gelince herkes bir anda kaplan kesiliyor.

Tabi ki yanlış olmaması gereken birşey ama ben hiç ''şu filmde şu var ayıp midemi bulandırıyor'' şeklinde bir yazı okumadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultralisan

Filmlerde o kadar tecavüz sahnesi vs oluyor. ses çıkmıyor ama iş oyunlara gelince herkes bir anda kaplan kesiliyor. <br> <br> Tabi ki yanlış olmaması gereken birşey ama ben hiç ''şu filmde şu var ayıp midemi bulandırıyor'' şeklinde bir yazı okumadım.

Aynen kardeşim çok yalnış birşey fakat filimlere ve saçma sapan programlara demiyorlar anca oyunlara yükleniyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ValiantLion

quote:

Filmlerde o kadar tecavüz sahnesi vs oluyor. ses çıkmıyor ama iş oyunlara gelince herkes bir anda kaplan kesiliyor. <br> <br> Tabi ki yanlış olmaması gereken birşey ama ben hiç ''şu filmde şu var ayıp midemi bulandırıyor'' şeklinde bir yazı okumadım.

Aynen kardeşim çok yalnış birşey fakat filimlere ve saçma sapan programlara demiyorlar anca oyunlara yükleniyorlar

Bunları küçücük çocuklar oynuyor kardeşim,onları tecavüze yönlendiremezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelz

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: ValiantLion<br> <br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: ultralisan<br> <br> Filmlerde o kadar tecavüz sahnesi vs oluyor. ses çıkmıyor ama iş oyunlara gelince herkes bir anda kaplan kesiliyor. <br> <br> Tabi ki yanlış olmaması gereken birşey ama ben hiç ''şu filmde şu var ayıp midemi bulandırıyor'' şeklinde bir yazı okumadım.</blockquote><br> <br> Aynen kardeşim çok yalnış birşey fakat filimlere ve saçma sapan programlara demiyorlar anca oyunlara yükleniyorlar<br> </blockquote><br> Bunları küçücük çocuklar oynuyor kardeşim,onları tecavüze yönlendiremezler.

sanki filimleri çoçuklar izlemiyor neyin kafasını yaşıyon sen..

• quote:

Orijinalden alıntı: omer4294

<blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Angelz<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: ValiantLion<br> <br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: ultralisan<br> <br> Filmlerde o kadar tecavüz sahnesi vs oluyor. ses çıkmıyor ama iş oyunlara gelince herkes bir anda kaplan kesiliyor. <br> <br> Tabi ki yanlış olmaması gereken birşey ama ben hiç ''şu filmde şu var ayıp midemi bulandırıyor'' şeklinde bir yazı okumadım.</blockquote><br> <br> Aynen kardeşim çok yalnış birşey fakat filimlere ve saçma sapan programlara demiyorlar anca oyunlara yükleniyorlar<br> </blockquote><br> Bunları küçücük çocuklar oynuyor kardeşim,onları tecavüze yönlendiremezler.</blockquote><br><br>sanki filimleri çoçuklar izlemiyor neyin kafasını yaşıyon sen..

Ama genel olarak oyuna koyulması çok daha tehlikeli olur.

• Game of Thrones daha mide bulandırıcı niye oyuna bu kadar yüklenmişler anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ValiantLion

quote:

+18 ibaresi koyduğun taktirde herşeyi yaparsın boşuna konmuyor o logo ama işte...

illa oyunlara saldıracaklar
  • Sizin oyununuz insanların namusundan değerlimi
  • The Undercover Man haklı hatta bazı sahnelerde çıplak olarak her yeri gözüküyor
  • Kadının ön-incelemesini okudum. Kadına tecavüz edilirken midesi bulanıyor da, o öve öve anlattığı kan içinde sürünen adamları öldürmekten niye midesi bulanmıyor? Kadın PCGamer'da yetkili olsa bile, cidden oyun dünyasını kötülemek için yazılmış bir şey.

• biz deriz anlarımda bu insanlara ne oluyor.kimsenin dinini sorgulayacak değilim ama her tür
    pislik yokmu bu insanlarda.tv programlarından belli...
  • Dizi,filmlerde de tecavüz sahneleri oluyor onlar normal görülüyor ama oyunlarda olunca "aaa ayıp". Saçma bir bakış açısı.
    Belki de oyunları oynayan kişilerin yaş ortalamasıyla ilgilidir diyicem de, orda kafa falan kopuyor ilk oyununu oynadım yani ikisi de eşit hemen hemen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu angelz'i bi para toplayalım bir şey yapalım atalım harbiden ben böyle boş bir insan görmedim.

• Allahtan oyun 8 bit yoksa ilk oyundan itibaren yasaklanırdı.Bence 8 bit bile olsa bu tarz oyunlar yasaklanmalı. (önüne çıkan şeyleri patlatmaktan nasıl zevk alıyorlar anlamıyorum)

• Ya oyun iste arkadasim neyine bu kadar ciddiyet, sanki god of war'da ciplak kadini gormedik. Gorduk kimse bir sey demedi. Daha bircok ornegi var. Oyunlari, filmleri ve dizileri ozellikle genclik dizilerini cok ciddiye alan bir zihniyet var ortada. Bu kafayla olmaz bu isler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.