Şimdi Ara

İddia : İlk Samsung Tizen modelleri Ekim ayında tanıtılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Rafa kaldırılan açık kaynak mobil işletim sistemi MeeGo'nun yerine gelen ve Intel ile Samsung'un özel gayretleri ile geliştirilmeye devam eden Tizen işletim sistemi henüz bir cihaz üzerinde piyasaya sürülmedi.




    Bir süredir Samsung'un projeyi rafa kaldırdığı iddiaları gündeme gelirken, firma bunu yalanladı ve başlattığı Tizen uygulama geliştirme yarışması ile de projeyi desteklediğini gösterdi. Firmanın ilk Tizen cihazlarını ne zaman tanıtacağı bilinmezken, konu ile ilgili bir iddia gündeme geldi.




    İddialara göre Samsung, ilk Tizen ilşletim sistemli cihazlarını Ekim ayında lanse edecek. Firmanın bu lansmanı da 27 Ekim'deki geliştirici konferansında yapması bekleniyor. Samsung, Tizen projesine dahil ettiği Bada işletim sisteminin hangi ülkelerde ilgi gördüğüne dair bir de analiz yaptırdı. Analizin sonuçlarına göre de ilk Tizen cihazları Japonya, ABD, Çin ve Rusya'da satışa çıkacak. Fransa, Çin ve Rusya'da Bada işletim sistemine talep oldukça güçlü olduğu için Tizen şu anda bu dillere destek veriyor.




    Tizen projesine dahil olan Orange, NTT DoCoMo gibi pek çok operatör, yıl sonuna doğru ilk Tizen cihazlarının piyasada olmasını bekliyor. Tizen cihazlarının orta ve üst seviye segmente hitap edecek şekilde özelliklere sahip olacağı belirtiliyor.  

     








  • eksi yiyeceğimi biliyorum ama çöööp.

    en azından arayüzü ben jolla'dan umutluyum ah Nokiam Meego geliştirmeye devam etseydin çok seviyodum lan meegoyu :D

  • Nasıl Android pazara girerek iOS karşısında alternatif olarak büyük bir alan açtıysa şimdi de Android'e bir alternatif gerekli.Çünkü pazarı yönetir konuma geldi.Açık kaynak başka bir sistem yok ne yazık ki ve Google, hakkındaki bilgi sızdırılması gibi haberler yüzünden, en azından benim gözümde büyük bir itibar kaybetti,"Amerikan bizi izliyor" klişesini dilimize düşürüp, onaylattılar ya bravo. Sadece Tizen değil,diğer firmalar da yapsın Linux tabanlı sistemler,LG de WebOS'u geliştirsin,Sony de uğraşsın bir tanesiyle.Umuyorum ve sanıyorum bir kaç yıl sonra bilgisayarlarımıza yaptığımız gibi akıllı telefon için Linux dağıtımı seçebileceğiz ve asıl özgür yazılım o zaman niteliğini yansıtmış olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 16 Ağustos 2013; 0:11:32 >
  • Durun durun söylemeyin ben şimdiden duyuyorum:

    "Bada'yı unutmadık Samsunvırvırvır bıdıbıdıbıdı zırzırzır"...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: infinitycry

    eksi yiyeceğimi biliyorum ama çöööp.en azından arayüzü ben jolladan umutluyum ah Nokiam Meego geliştirmeye devam etseydin çok seviyodum lan meegoyu :D


    Meego mükemmel bir sistemdi fakat hiç biri çöp değil hepsinin ilgilendiği bir segment ve kullanıcı kitlesi var. Samsung akıllıca oynuya android sonsuza kadar gidicek değil elbet bundan öncede symbian vardı büyük olarak Samsungun amacıda bigün google androidden desteği bırakırsa ortada kalmamak ____

  • Bada gibi olacak bu da

  • Çöp ne lan? Alternatif olması daima son kullanıcıyı memnun eder. Çöp olduğunu mu düşünüyorsun? Alma! Sana göre gereksiz olabilir ama bu çöp olduğu anlamına gelmez.

    Bada için yaptıkları yanlış olabilir ama bu tür şeyler sony bile yaptı zamanında. JB destekleyen telefonlara update vermedi. Yok yapamıyoruz donanım yetmiyor yalanlarıyla.

    Zaten bu sistem bada gibi yarı yolda kalmayacak o kesin. Zira sadece samsung'un desteklediği bir sistem değil. Intel, samsung ve bir çok operatör sistemi destekliyor.

  • Tutmaaaz

  • Tanıtırsa ekime tanıtmazsa..


    diğer aylarda muhtemelen tanıtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 16 Ağustos 2013; 1:19:46 >
  • Tizen hakkında pek fazla bılgım yok.. galıba android programlarını çalıştırabilecegiz ayrıca androidden daha hızlı ve stabildi.galaxy s3 modeline tizen yüklenmiştı geliştiricilere dağıtılıyordu birilerı de bunu video olarak incelemisti..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Tanıtırsa ekime tanıtmazsa.. diğer aylarda muhtemelen tanıtır.


    +1 Uzun zamandır bir yoruma bu kadar gülmemiştim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godless turtle -- 16 Ağustos 2013; 1:24:53 >
  • Bunun mağazası WP'yi 1 senede geçerse ne gülerim varya

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direkt ureticinin yaptigi sistemler her zaman daha iyidir. Adam hem ikinci bir firmadan sistem alip uzerinde ozellestirme yapmaya calismiyor tamamen kendisi kendi cihazlari icin yaziyor.

    Ki isletim sistemini yazanda kendisi oldugu icin hem daha stabil hem daha guncel bir sistem yapmasi lazim. Tizen gibi sistemler dogru yonetilirse buyuk potansiyellidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarim bunu adam gibi yaparlar. Android e bir alternatif çıkmasını istiyorum. Tamam android i seviyoruz guzel calisiyor ama donanim yetmiyor bu sisteme. Her yil daha yuksek donanim gerektiren cihazlae yapiyolar bu cihazin iyi calismasi icin ama bi turlu yetmiyor. Wp de cok iyi ama onunda eksikleri var ve o da bir cok kisitlamaya sahip. Su tizen i adam gibi yapsinlar, dusuk donanimda bile akici calissin, stabil yavaslamayan ve kullanisli bisey olsun. Cok fazla birsey istemiyoruz.

  • İste SAMSUNG un ne kadar buyuk bir firma oldugunun en acik ornegi adamlar sadece telefon uzerinde 4 farkli sisteme sahip bir dunya telefin cilariyorlar.

    Android Sistemli akilli telefonlar
    Windows Phone sistemli bukulen telefonlar
    BADA sistemli alternatif telefonlar
    ve simdi de TİZEN sistemli yeni bir teknoloji

    iste SAMSUNG un digerlerinden farki:Diger markalar SAMSUNG a rakiptir.SAMSUNG ise kendine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerfaruk18_34

    quote:

    Orijinalden alıntı: infinitycry

    eksi yiyeceğimi biliyorum ama çöööp.en azından arayüzü ben jolladan umutluyum ah Nokiam Meego geliştirmeye devam etseydin çok seviyodum lan meegoyu :D


    Meego mükemmel bir sistemdi fakat hiç biri çöp değil hepsinin ilgilendiği bir segment ve kullanıcı kitlesi var. Samsung akıllıca oynuya android sonsuza kadar gidicek değil elbet bundan öncede symbian vardı büyük olarak Samsungun amacıda bigün google androidden desteği bırakırsa ortada kalmamak ____

    Google Android'i bırakmaz.

    Asıl sorun Android başka firmaların ara yüzüne entegre edildiğinde hantallaşıyor. Yoksa cihaz Nexus serisi olduğunda bu problemler nadiren yaşanıyor.

    Bir de Google başka firmalara yeni Android'i geç sunuyor. Bunların ara yüze entegresi falan derken iş uzuyor ve fözellikle Samsung gibi büyük firmalar kullanıcıyla karşı kaşıya kalıyor.

    Tizen bu gibi sorunlara bir alternatif olabilir diye düşünüyorum.

    Zaten Android platformunu en çok Samsung domine ediyor. Asıl Samsung Android'ten elini çekerse Android için sıkıntı başlar. Zira Android'in bugünkü Android olmasında en büyük pay Samsung'a aittir.

    Google ve diğer büyüklü küçüklü firmaların yapmadığı reklamı ve kullanıcı katılımını Samsung yapmıştır.




  • tizen düşük bütceli telefonlar için ideal işletm sistemi olacak gibi

  • meegoo geliştirilse şu anki androiden çok daha hızlı ve stabil sistemdi,tizen ve ubuntu'nun yapısı ,android'in yeni sürümde baştan yazılma baskısı getirecektir.
  • eğer pil tüketimi konusunda bada gibi olursa android i ciddi anlamda köşeye sıkıştırabilirler

  • çeşitlilik iyidir net.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.