Şimdi Ara

Google, Gmail'e gönderilen mailleri izinsiz olarak üçüncü tarafın erişimine açıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj








  • Son dönemlerde özel bilgilerin paylaşılması konusunda en çok eleştirilen firmaların başında gelen Google, ABD'de açılan bir davaya verdiği savunmada aslında eleştirilerin haksız olmadığını göstermiş oldu.




    Google aleyhine açılan dava, firmanın mail trafiğini hedef reklamlar için taraması ve böylece federal kanunları ihlal etmesi. Google'ın dava için yapmış olduğu savunma ise daha vahim bir tabloyu ortaya koyuyor. Google, davaya verdiği savunmada bir Gmail adresine gönderilen mailler için bir gizlilik beklentisi olmadığını ve gönüllü olarak üçüncü tarafın erişimine açık kabul edildiğini belirtti.




    Hak ihlali savunucularını oldukça kızdıracak olan savunmasında Google, gelen mailleri virüs veya spam tehlikesine karşı taramanın yanında, yazarın gerçek niyetini öğrenmek amacıyla da farklı cihazlardan geçirdiğini dile getiriyor. Buna düşünce verisi diyen Google, daha sonra ticari kazanımlar için kullanıyor. 




    Google bu hareketini ise 1979 yılında kabul edilen bir kanuna dayandırıyor. Kanuna göre üçüncü taraf kişilere gönderilen verilerin bir gizlilik içine sokulması mümkün değil. Yani bir iş ortağınıza gönderdiğiniz mektubu ortağınızın asistanının onun yerine açarak içeriğine göz atması gizlilik ihlali içerisinde değerlendirilemez. Burda da Google, Gmail hizmeti için bir asistan konumuna geçiyor ve sizin yerinize gelen postaların içeriğine göz atıyor. 




    Tabi burada Google, asıl görevinin bir nevi postacı ve posta servisi gibi maili dokunmadan alıcıya ulaştırmak olduğunu es geçiyor. Ancak posta yoluyla gönderdiğiniz bir mektuba nasıl aracı kurumlar müdahale edemiyorsa, emaillere de aynı prosedürün uygulanması gerekiyor. 




    Consumer Watchdog adlı özel hayatın gizliliği savunucuları ise Google'ın bu açıklama ile özel hayata hiçbir saygısının olmadığını dolaylı olarak kabul ettiğini belirtiyor ve gönderdiği mailin gizliliğine önem veren kullanıcıların kesinlikle Gmail kullanmamasını tavsiye ediyor.




    Gmail ile ilgili güvenlik endişeleri aslında 2004 yılında ilk lanse edildiği döneme kadar gidiyor. O dönemden bu yana Google'ın mailleri reklam gösteriminde temel almak üzere taradığı ve özel bilgileri kullandığı sık sık dile getiriliyor. Microsoft geçen yıl Gmail kullanıcılarını daha güvenli olan Outlook'a geçmeye davet etmişti.  




    ABD federal istihbarat birimlerinin güvenli ve taranamayan mail hizmetlerine karşı negatif bir tutumunun olduğu biliniyor. Edward Snowden tarafından kullanılan Lavabit ve Silent Circle adlı iki güvenli email hizmeti, yetkili merciler tarafından kapatıldı. Bu da hükümetin aslında gizlilik konularından çok da rahatsız olmadığını gösteriyor.




    Google aleyhine açılan gizlilik ihlali davası 5 Eylül tarihinde patent davaları ile tanıdığımız yargıç Lucy Koh tarafından San Fransisco bölge mahkemesinde görülmeye başlanacak. Gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden mağdurların da davaya müdahil olması bekleniyor. Google'ın iddialar ile ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

     




    "Kullanıcılarımızın mahremiyeti ve güvenliğini bizim için son derece ciddi ve önemli bir konudur, son dönemde bunun aksini iddia eden haberler ise tamamen gerçek dışıdır. Gmail için geliştirdiğimiz güvenlik ve mahremiyeti özellikleri endüstriye öncülük edecek derecede ileri düzeydedir ve söz konusu koruma herhangi bir Gmail kullanıcısına e-posta gönderen herkes için geçerlidir." 

     

     


     







  • Google sanal CIA gibi maşallah. Belki verilerimiz çok degersiz olabilir ama günümüz yargı sisteminde her yaptığımız aleyhimize delil olarak kullanılabilir. Örneğin: yav internette bomba tarifi varmış doğrumu? diye yaptığınız arama size terrorist damgası vurdurabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğin şerefsizlik!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Google sanal CIA gibi maşallah. Belki verilerimiz çok degersiz olabilir ama günümüz yargı sisteminde her yaptığımız aleyhimize delil olarak kullanılabilir. Örneğin: yav internette bomba tarifi varmış doğrumu? diye yaptığınız arama size terrorist damgası vurdurabilir.


    " yav internette bomba tarifi varmış doğrumu? " Elektronik okuyorum hocam ödev verdi de :D

  • İnternetin geniş kitlelerin izlenmesi ve denetlenmesi amacıyla genel kullanıma açıldığını biliyorduk zaten. Keza akıllı cep telefonlarıda öyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 15 Ağustos 2013; 0:28:53 >
  • outlook'un çıkmasıyla tüm servislerimi microsoft'a taşıdım tabi bunda w8 ve wp8 almam da etkili oldu.(mail hariç) bundan sonra yandex kaullanıyorum amerşkanlar çalana kadar birazda ruslar çalsın :D

    şaka maka bugüne kadar kullandıklarımdan google en iyi rakip yandex ;
    bing, yahoo filan diğerleri berbat..

  • olmadi bu

  • Yandexe gecmeye basladim google iyice tek lider oldu zaten yandex reklam olayinada el atsa cok iyi olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi beyler toplanın Yahoo'ya geçiyoruz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberden sonra ciddi ciddi yandex e geçmeyi dusunmeye başladım. Tekeliz diye resmen at koşturuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 15 Ağustos 2013; 18:07:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi yandex yazmışlar bazı arkadaşlar biri beni yanıltsın yandex chromium yani chrome un arama motorunu kullanmıyormu.şimdi ne alaka diye düşünenler olacaktır ama altyapısında google ın arama motoru varsa o browser haliyle o firmada şüphelidir.zaten açık kaynak kodlu olayında bir türlü linux güvenirliği sağlamaya çaba göstermemiş bir olan goole ın da böyle olaylarda isminin geçmesi normal.sanal alemde tehlike heryerde sonuçta tüm sistemler amerikanın elinde anlayacağınız telefon ve pc kullanımından vazgeçemeyeceğimize göre kabullenmek zorunda
  • Google'ı severiz sayarız ama son zamanlarda ki bu kendini beğenmişlik havaları, ben istediğimi izler istediğimi yaparım havaları yakışmıyor.

  • Google bir çuval inciri berbat etmeye çok yakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 15 Ağustos 2013; 14:45:07 >
  • Gün gelecek hepiniz INTERNET EXPLORER' in kıymetini anlayacaksınız!!! O aslında yavaş değil sadece bir şeyi yapmadan önce 40 kere düşünenlerden, işini sağlama alıyor...

  • Google'ı eskiden severdim fakat harbiden kaşınmaya başladı artık. Android'i en yakın zamanda Ubuntu OS ile değiştirmeyi istiyorum zaten. Umarım sırayı yavaş yavaş Chrome, Gmail gibi başarılı servislere getirmezler ve böyle hatalarını düzeltmeye başlarlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: infinitycry

    outlookun çıkmasıyla tüm servislerimi microsofta taşıdım tabi bunda w8 ve wp8 almam da etkili oldu.(mail hariç) bundan sonra yandex kaullanıyorum amerşkanlar çalana kadar birazda ruslar çalsın :Dşaka maka bugüne kadar kullandıklarımdan google en iyi rakip yandex ; bing, yahoo filan diğerleri berbat..



    itiraz eden olacaktır belki ama haritalar servisinde bing en iyisi...

  • Her biji firefox,outlook,yandex.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: masculine

    şimdi yandex yazmışlar bazı arkadaşlar biri beni yanıltsın yandex chromium yani chrome un arama motorunu kullanmıyormu.şimdi ne alaka diye düşünenler olacaktır ama altyapısında google ın arama motoru varsa o browser haliyle o firmada şüphelidir.zaten açık kaynak kodlu olayında bir türlü linux güvenirliği sağlamaya çaba göstermemiş bir olan goole ın da böyle olaylarda isminin geçmesi normal.sanal alemde tehlike heryerde sonuçta tüm sistemler amerikanın elinde anlayacağınız telefon ve pc kullanımından vazgeçemeyeceğimize göre kabullenmek zorunda


    Chromium arama motoru değil. Google Chrome'un dayandığı açık kaynak kodlu tarayıcı. WebKit temelli. Google Chromium üzerine flashplayer, pdf okuyucu vs. ekleyip Chromu'u yapıyor.

  • snowden olayı üstüne google itirafı falan. hayat ne garip...

  • Takip edilmeyen bir mail, telefon markası, operatör şirketi, bilgisayar işletim sistemi vs... varsa söyleyin de ona geçelim ?? YOK YANİ ÖYLE Bİ DÜNYA !

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.