Sevgili arkadaşlar bir türlü aşamadığım bi sorun var Internet açılış sayfasını ne yaparsam yapayım değiştiremiyorum. Bir alışveriş sitesi gibi bişey yerleşti sürekli o geliyor Searchpage diye açılıyor ve ne yaptıysam olmadı. Hiçbi yerden ulaşamıyorum o sayfayla ilgili dosyalara program ekle kaldır da yüklenmiş bişeyde yok. En son Windows içine bile baktım tahminen bi dll dosyası oluşturmuş o da silinmiyor. Bu işi nasıl hallederim. Bi fikrin olan yardımcı olacak arkadaş var mı
teşekkürler...
ad-aware proramıyla taratmadıysan onu yap regeditte kayıt varsa onlardı sil olmazsa formatla bununla ilgili çok konular yazıldı onlara da bi göz at sticky i oku
Merhaba, UNH solutions IE privacy keeper adlı programı netten bulup indir sorununu çözersin. Saygılarımla,
spybotla tarattım da ilgisiz şeyler çıktı gibi ad aware ile taratmadım. regedit bakmadım özellikle bakmam gereken bi yer var mı regeditte.
UNH solutions IE privacy keeper adlı programı nasıl kullanacağım
CTRL+F ile IE'nin açılış sayfasını bul ve sil. ya da yerine ne istiyorsan onu yaz.
herhangi bir adaware programını çalıştır ve temizle bilgisayarı.
tekrar regeditteyken HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run bölümüne git. Burada bilgisayarın açılışında çalışacak programları göreceksin. Çalışması gerekenler harcindekileri sil. (özellikle uzantısı .htm olanları sil. ne işe yaradığından emin olmadığın .exe'leri de sil)
spybotla tarat . o ilgisiz dediğin şeylerin hepsini sil.
%99,99 sorunun düzelecektir.
arkadaşlar yapmayın daha bu olayın çaresini bulan birine rastlamadım benimde başımda var bu sorun iki aydır çare arıyoruz bulamadık sizde biliyorsunuzki ne adaware nede spyboot buna çare değil hepsini denedim en son çare format düşünüyorum başka çıkış yolu yok çünkü...[cop][dont][dont]
spybotun bulduğu şeyleri , alt tarafta seçili hataları düzelt diye bir seçenek var . hataları düzeltikten sonra kurtarma bölümüne gelip hepsini silin.
sizde böyle mi yaptınız ?
şimdi msconfigten kendini başlatıyor bu program ilk olarak onu kaldır ama restart etme sonra adware ile tarat bulduklarını sil sonra spybot ile tarat bulduklarını sil sonra temp ve tempory internet files klasörlerini boşalt c: sürücüsünde bulunan alakasız bi exe olacak onu sil windows klasöründede olacak msconfigten ne olduğunu görebilirsin onuda sil sonra explorer penceresinden boş kullanı seç autoblank yane sonra restart merhaba explorer panda antivirüs kur o engelliyor hepsini spy ware ve dialerları
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by WORLDTHUNDER</i> <br />ad-aware <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> ııııh ad-aware ana sayfayı değiştiremiyor world
ya arkadaşlar sıkmayın ya valla bu search illetini ne adaware nede spyboot çözüm olmuyor bizzat kendim ve ben denedim bunu çözebilmen için search ın başına gelmesi gerekiyor bu proğramlar başka dailer lerde işe yarıyor ama search da malesef..
sen çözememişim magic1 yukarıda anlattığım gibi yapaıpta çözemiyosan kullanıcıdan kaynaklı sorun vardır.[^]
Arkadaşlar aynı şey bir arkadaşımın başına geldi ve inanın hiç bir program bu veleti temizleyemedi '' Click Me '' diye bir dalga sanırım bunu yapan ne yaparsanız yazpın (tabii bunun farklı olanlarıda var siline bilen basit olanlar ama dediğim benim arkadaşa bulşansa eğer) kesinlikle hiçbir programla silemezsiniz regeditten de silemezsiniz yani silersinniz ama yine açılışta gelir açılıştanda kaldırılmaz çünkü açılıştada değil msconfig den herşei kaldırım yine kendisini yükler tek çare format atmaktır o yüzden arkadaşın problemi dediğim aynı olaysa kullanıcı hatası vs gibi bişey söz konusu değil bu olay temeizlenememekte hatta silinen türleri olduğundada sildikten sonra makina salakça hatalar vermektedir kendi kendine yani yinede silinenelerde izleri kalır ama kesinlikle dediğim olay ise silinemez bu konuda forumda bir ik topic var Search page diye aratın bulursunuz topicleri okuyun inanmazsanız silmek imkansız bizde format atarak kurtulduk...
Şimdi hep sen silememişsin diyen arkadaişların başlarına gelince endileride olayın gerçeğini anlarlar ama umarım başınıza gelmez yoksa formatla karşılaşmak zorunda kalacaksınız şimdiden söylemesi tabii dediğim click me olayı ise
Hatta gelen siteyide söyleyeyeim ...
zirve100.com uzantısı ile kayıtlı isi bu velet...
CWShredder programı küçücük bi program. Bendede aynı şey olmuştu. bi çok şey denedim. Olmadı. Yanlız dediğim program benim bilgisayarımda işe yaradı arkadaşımda yapamadım. :)) Bi dene .... Programı açınca Fix diyosun.
ya bakın size kısa bir yol www.download.com a gir ordan avant browseri indir ayarı hemen kendiliğinden türkçe kurulacaktır avant brovseri aç araçalar-avant brovser ayarları-anasayfayı aç ordan değiştir explorerin değiştiremediğini avantala değişiyor benimde başıma geldi sonra jv16 programını indir settingsten türkçeye ayarla "açılış" kısmından şüpheli başlangıç dosyasını kaldır c sürücüsünün altına bak orda mutlaka dgarip bir ismi olan exe dosyası göreceksin sil onu ağ bağlantı kısmındada "new connection" olan her bağlantıyı sil ctrl+alt+del ile çalışan programları incele süpheliyi durudur ok
ya neredeyse tüm programları denedim.. şimdilik şöyle bişey oluyor. yalnızcawww.donanimhaber.com yazınca o search sayfası devreye giriyor. açılış sayfasını boş kullan seçili olmasına rağmen.
amahttp://www.donanimhaber.com yazınca bişey olmuyor normal şekilde donanım haber açılıyor. explorer simgesine tıklayınca da boş sayfa açıyor.
Format falan atmak da istemiyorum 1 ay bile olmadı.
Şunu bilen var mı acaba: bu tarz search sayfaları DIALER mı yoksa VIRÜS falan mı. Ne zararı olabilir. Eğer pek bir problem yoksa bi süre böyle idare edeceğim. Fikri olan kimse var mı. Teşekkürler...