Şimdi Ara

BlackBerry, şirketin satışı da dahil her türlü alternatife açık olduğunu duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Bir dönemin en popüler akıllı telefon üreticisi olmasına rağmen, 2010 sonrasında iPhone ve Android'den gelen sıkı rekabet nedeniyle pazar payı kaybetmeye başlayan Kanadalı RIM ya da yeni adıyla BlackBerry, akabinde mali problemlerle karşı karşıya geldi.




    Şirketin kurucu ortakları ve eş patronları bir süre sonra görevden ayrılırken, genç Thorsten Heins darboğazdan çıkarmak üzere firmanın dümenini eline aldı ve BlackBerry 10 ile iddialı planlarını hayata geçirdi.




    O dönemden bu yana firmanın aslında satış için bedelini artırmak amacıyla BB10 platformunu tanıttığı şeklinde nadiren de olsa iddialar gündeme gelmişti. Firma bunu kabul etmese de bugün yapılan resmi açıklama bir nevi iddiaları doğrulamış oldu.




    Yapılan açıklamada firmanın BlackBerry 10 platformunun geliştirilmesi ve değerinin artırılması amacıyla stratejik ortaklık alternatifleri arandığı belirtildi. Bunun için özel bir komite kuran firma satış veya devir gibi alternatifleri masaya yatıracak. Firma ayrıca bazı danışman firmaları ile de bu konu için işbirliği yaptı.




    Firmanın bundan sonra ne gibi talipleri çıkacak veya ne gibi bir işlem gerçekleşecek bilinmiyor. Çinli Lenovo'nun bir süredir firmanın peşinde olduğu biliniyor. Köklü bir geçmişe ve tecrübeye sahip firmanın ne kadar bir bedele mal olacağı merak konusu. 

     








  • Olacağı oldu. BlackBerry düzgün bir işletim sistemi kurup ilerleseydi Apple ile mücadele içindeydi hala. Fakat onlar ne yaptı? İlk başlarda gelen karın devam edeceğini sanıp kendi ayaklarına sıktılar. Dediğim gibi olacak oldu...

  • Firmanın ismi hala büyük bir saygınlığa sahip ve iş yapar durumda.Daha doğru adımlarla tekrar güçlenebilir. Lenovo başarılı bir firma,bilgisayarlarındaki ThinkPad markası gibi Blackberry markalı daha özel cihazlar olarak sunabilir cihazları.
    Ancak hemen pazara girmeyi düşünürlerse büyük ihtimalle BB10 rafa kaldırılacaktır ama Android ile çalışan bir Blackberry de kulağa çok tuhaf geliyor.
    Belki de sistemi uzun vadede geliştirebilirler zaten sık sık çıkan "Firmalar Android'e alternatif kendi sistemlerini kurma planı yapıyor" haberlerini göz önüne alırsak ve Motorola-Google ikilisini düşününce bu haberlerin aslının olması ihtimali yüksek.
    Samsung Tizen geliştirmelerine devam ediyor,LG WebOS'u akıllı televizyonlar için aldık dedi ama istediği şekilde kullanabilir.
    Bu durumda BB10 da Lenovo'nun Android alternatifi sistemi olacaktır.Bir ihtimal üzerine yazdım ama olabilecek şeyler gibi geliyor.
    Son olarak Blackberry'nin bu durumlara düşmesi üzücü tabi ama kazanmak da var kaybetmek de ve hangisini yapacakları kendi ellerindeydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 13 Ağustos 2013; 1:54:24 >




  • En azından tecrübeli ellere gidecek. Windows Phone veya android ile gelirse güzel olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz burda bunun olacagini yazdigimiz zaman diger uyeler oo ceo lar geldi diye dalga gecti.

    Bunu gormek icin ceo olmaya gerek yoktu aslinda , blackberry koklu ve saygin bir firmadir , son cikardigi cihazlarda iyi ozellikle blackberry q10

    Ama sen bu kadar pazar payi kaybetmisken , toparlanmaya calisiyorken bu cihazlari 2000 den ve diger ulkelerde benzer yuksek fiyatlardan satarsan hicbirsey seni kurtaramaz.

    Demek ki stratejik bir hareketmis , insallah tamamen yok olmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 14 Ağustos 2013; 3:50:08 >
  • Microsoft alacak bence bunları.
  • Lenovo'nun şirketi devraldığını varsayarsak, kuvvetle muhtemel lenovo mobil sistem olarak ya kendi sistemini yaparak öncelikle uzak doğu da satışına başlayıp, tutarsa avrupaya açılacak, ya da windows phone 8 işletim sistemi ile yola devam edip, sistemi blackberry'nin kurumsal imajına uygun hale getirecektir. En son ihtimal android ama, geçeceklerini hiç zannetmem.

  • Olacak oldu, üzüldüm.

  • wp ye geçselerdi keşke

  • Yazık oldu kendini yenilemeyen kaybediyor maalesef.
  • Son cihazlari Z10, Q10, Q5 estetik acidan gayet guzel cihazlar; ancak fiyattan kaybediyorlar. Blackberry ayaga kalkma telasi icinde iken bu denli yuksek fiyat politikasi istenilen satis seviyesine cikamamasina neden oldu. Diger yandan marketinde umulan duzeyde ilerlememesi de ayri bir - oldu.

    Kanadali bir firmanin Uzak Dogulu baska bir firmaya satilacagi fikri pek mantikli gelmiyor; ancak olabilir de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık oldu.
  • çin'in muhteşem 3'lüsünden (lenovo, huawei,zte) birine satılır bence.

  • Isim geregi 5 yila yakindir bb kullanicisiyim, sirket son cikan modeli hemen hemen her yil bize veriyor, yani bu surecte cikan tum amiral gemilerini kullandim, bence bb facia.

    Hem donanim hem yazilim olarak igrenc kelimesi az kalir, adami cileden cikartir, cogu kez telefonu alip yere carpasim gelmistir ancak sirket teli olunca kendimi zor tutmusumdur.



    Bu sirket tez elden kapanir satirilir vs vs bir sekilde silinirse cok sevinirim. Belki bu sayede artik bizde bu iskenceden kurtuluruz.

  • Bır ara samsung alacaktı ne oldu?

  • CEO'lar gelmiş gene
  • Ah bu klavyeli telefon meraki nokia ve BB ye cok pahaliya mal oldu. Gecmis olsun

  • Herkez nokia değilki dayansın. BB miş. BATAR...
  • BB'nin bu kadar çok satmasının nedeni "havalı" olmasıydı. mesela face'de birşey paylaştığında altta BB ile gönderildi şeklinde birşey olunca çok havalı oluyordu. ayrıca bbm çok büyük bir özellikti. ancak şimdi tam tersine döndü. çok fazla bir artısı kalmadı.

  • tamam iyi hoş ancak ama şimdi uygulama mağasında uygulama olmayan , internet tarayıcısı bile düzgün olmayan bir telefona sen 2.000 tl fiyat biçersen tabi batarsın (bu sadece türkiyede 2.000 tl biliyorum ama amerikada da okdr ucuz değil ki bu alet (oraya göre tabi))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.