Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
kafam şişti artık yardım.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> kafam şişti artık yardım. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
FatalERROR!

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2006; 8:21:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İmzamdaki sistemi kullanıyorum işlemci AMD 3000 64bit s939 Venice. Overlock ile işim yok fakat fan inanılmaz gürültülü hardiskin sesini duyamıyorum. İşlemci fanı o kadar gürültülü ki kasayı sallanıyor kasadan da ses yapıyor düşünün yani kasada kaliteli birşey. Bana sessiz birşey lazım dediğim gibi overclok yapmıyorum performanslı bir fan aramıyorum fiyatı uygun sessiz birşey önerirseniz çok sevinirim. Ya da fanı sessizleştirme gibi bir yöntem var mı? Soğutma demiri ile fan ayrılıyor fan tam boyutunu bilmiyorum standart kasa fanı gibi birşey.

Jedi_Knight

5 Temmuz 2006; 8:33:40 

İşlemci fanı olarak TT Bigtyphoon öneririm kasanın çalışıp çalışmadığını anlamıyosun bile çoook sessiz.

FatalERROR!

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2006; 9:09:00 

Ona bakayım inşallah fiyatıda uygundur birde gigabyte'ın varmış galba yorumlara baktım çok iyi diyorlar 50 milyon civarı nasıl bilirsiniz. modelini tam hatırlamıyorum yanlız pro olmayını.

ShaRLooT

5 Temmuz 2006; 20:21:11 

CPU'nun üzerindeki fanı 5v a düşür ses azalmış olur.
Eğer onuda beğenmezsen TT Big Typhoon iyidir, ama Ninja öneririm ben fansız "0" ses

|| GIGABYTE X38 DQ6 || E8400 3.00@4.40Ghz(Günlük) ZALMAN 9700LED || KINGSTON 2*1GB DDR1066 MHZ||
|| XFX 7900GS XXX || 19" LG L1960TR 2MS || 250GB 16MB SATA2 SEAGATE ||
|| FSP EPSILON 1010WATT ||

InTerCeptor
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

5 Temmuz 2006; 21:12:30 

hafta içi bu saatte nereden buldun interneti ya??

yoksa dağıtım iznimi ya daha dün gittin...sen gittiğinden beri tek yenilik conroe

asker imzası da böyle oluyor sanırım...ama herkes tank şoförü olamaz
zırhlı birlikler tüm.k.lığı

sarıkamış/kars
FatalERROR!

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2006; 1:21:47 

quote:

Orjinalden alıntı: ShaRLooT

CPU'nun üzerindeki fanı 5v a düşür ses azalmış olur.
Eğer onuda beğenmezsen TT Big Typhoon iyidir, ama Ninja öneririm ben fansız "0" ses

Hocam cpu fanını nasıl 5v yapıcam. Yani anakarta baglı psuya baglayıp yapmayı biliyorum fakat kabloları biçmek istemiyorum. Bunu bir programı falan varmıdır biosta bi ayar göremedim.

FatalERROR!

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2006; 1:24:22 

Bu arada Big typhoon u inceliyorum çok güzel de biraz aşııyor bütçemi

Rockford Fosgate

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2006; 11:00:56 

o zmn bıg Typhoon yerıne sana onerebılecegım TT BLU ORB II war bırde ona goz at 63ytl cıvarı

Hardware-Arena OC Team

Sp1M 9.984 E6600@5140mhz Lian-Li V2000 + Sony 40V3000 User

Su soğutmam: Swiftech Apogee GTX Extreme|2 x Swiftech MCW30 SLI|Thermochill PA120.3 Radiator+Alphacool 240+120mm Rad. |Laing D5 1500lt| Dangerden Maze4 |1/2'' Primoflex Tube|1/2''barbs|XSPC Reservoir|4x120mm FM123 fan
ShaRLooT

6 Temmuz 2006; 15:18:04 

Kabloları keserek bu işlemi yapabilirsin.
Yada Fan Mate yapabilirsin.

Alıntıdır...
quote:

Fan Devir Kontrolcüsü (Fan Mate)

Malzemeler;

4 adet 250 ohm. potansiyometre, 4 adet alüminyum düğme, lehim, havya, kullanmadığınız 5.25 yuva kapağı ve bir adet fan.

Fan mate için elektronikçi olmanıza gerek yok. Aşağıdaki bağlantıları yaparsanız, bilgisayarınızda kulandığınız bütün fanların devrini, dilediğiniz gibi azalatır yada çoğaltırsınız.

Alıntıdır...

Ocean, dağıtım iznine geldim :) Şöför yaptılar bizi ya verecekler altımıza Transit'i galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 6 Temmuz 2006; 15:21:25 >

|| GIGABYTE X38 DQ6 || E8400 3.00@4.40Ghz(Günlük) ZALMAN 9700LED || KINGSTON 2*1GB DDR1066 MHZ||
|| XFX 7900GS XXX || 19" LG L1960TR 2MS || 250GB 16MB SATA2 SEAGATE ||
|| FSP EPSILON 1010WATT ||

romantik83

6 Temmuz 2006; 22:58:25 

İşlemci fanı olarak TT Bigtyphoon harika bişey

ueaydin

6 Temmuz 2006; 23:22:41 

quote:

Orjinalden alıntı: FatalERROR!

İmzamdaki sistemi kullanıyorum işlemci AMD 3000 64bit s939 Venice. Overlock ile işim yok fakat fan inanılmaz gürültülü hardiskin sesini duyamıyorum. İşlemci fanı o kadar gürültülü ki kasayı sallanıyor kasadan da ses yapıyor düşünün yani kasada kaliteli birşey. Bana sessiz birşey lazım dediğim gibi overclok yapmıyorum performanslı bir fan aramıyorum fiyatı uygun sessiz birşey önerirseniz çok sevinirim. Ya da fanı sessizleştirme gibi bir yöntem var mı? Soğutma demiri ile fan ayrılıyor fan tam boyutunu bilmiyorum standart kasa fanı gibi birşey.

Hemen hemen aynı sorunu yaşamışız ancak sizi uyarmalıyımki sorun sadece işlemci fanı değil chipsetin fanında da kaynaklanıyor.Arctic-Cooling Fan AF12025 ( http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0155 ) işlemcinin fanı yerine taktım ancak büyük geleceği için sol köşeyi vidaladım böylece fan chipsetide soğutuyor.Ardından chipsetin fanını iptal ettim.Ses konusuna gelirsek artık hardiskin sesi rasız etmeye başladı :))) Yanoi o kadar düştü diyebilirim.Şu an sadece çok hafif bir uğultu var.14 cmlik bir fan buldum onu alıp işlemciye onu takmayı planlıyorum hem daha sesiz olacak hemde daha iyi soğatacak.Şu an tam olarak sistemi bitirmediğim için resimlerin çekmedim.Biter bitmez ayrıntılı olarak burada yayınlıyacağım.

Engin Aydın
tritone

6 Temmuz 2006; 23:25:20 

kasa fanından ben de çok şikayetçiyim 2 fan da gebertio gürültüden...işlemci fanı stok ben de 3000 kullanıorum ama bana pek sesli gelmiyo açıkçası...ses istemiosanız ta-581 asus kasadan uzak durun

FatalERROR!

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2006; 8:23:01 

ShaRLooT, çok teşekkürler

FatalERROR!

Sisteme Gözat

8 Temmuz 2006; 8:58:00 

Arkadaşlar dediğim gibi ben sessizlik arıyorum araştırmalara başladım.

sitelerde dolaşırken bu fanı gördüm sanırım AMD heatsinki duruyor fanını çıkartıp bunu yerine takıyoruz yani benim tahminim öyle? Bu fan için ne diyorsunuz ayarı da varmış seste sorun olurmu. Çünkü TT Big Typhoon faına baktım. tamam sessiz olabilir ama ben o.c yapmıcıgım için bana fazla gelecek. ayrıca montajı da yeni sistem kurmak gibi diyorsunuz yardımlarınız bekliyorum...

khalistrom

9 Temmuz 2006; 15:47:19 

ShaRLooT un dediğini yaptınmı aynı sorun bendede var eğer işe yardıysa buraya mesaj bırakırmısın kolay gelsin.

FatalERROR!

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2006; 16:18:28 

Hayır yapamadım çünkü daha araç gereçlerim. O kadar ugrascagıma yeni fan alsam mı diye düşünüyorum.

khalistrom

9 Temmuz 2006; 17:03:22