İmzamdaki sistemi kullanıyorum işlemci AMD 3000 64bit s939 Venice. Overlock ile işim yok fakat fan inanılmaz gürültülü hardiskin sesini duyamıyorum. İşlemci fanı o kadar gürültülü ki kasayı sallanıyor kasadan da ses yapıyor düşünün yani kasada kaliteli birşey. Bana sessiz birşey lazım dediğim gibi overclok yapmıyorum performanslı bir fan aramıyorum fiyatı uygun sessiz birşey önerirseniz çok sevinirim. Ya da fanı sessizleştirme gibi bir yöntem var mı? Soğutma demiri ile fan ayrılıyor fan tam boyutunu bilmiyorum standart kasa fanı gibi birşey.
Ona bakayım inşallah fiyatıda uygundur birde gigabyte'ın varmış galba yorumlara baktım çok iyi diyorlar 50 milyon civarı nasıl bilirsiniz. modelini tam hatırlamıyorum yanlız pro olmayını.
CPU'nun üzerindeki fanı 5v a düşür ses azalmış olur. Eğer onuda beğenmezsen TT Big Typhoon iyidir, ama Ninja öneririm ben fansız "0" ses
Hocam cpu fanını nasıl 5v yapıcam. Yani anakarta baglı psuya baglayıp yapmayı biliyorum fakat kabloları biçmek istemiyorum. Bunu bir programı falan varmıdır biosta bi ayar göremedim.
Kabloları keserek bu işlemi yapabilirsin. Yada Fan Mate yapabilirsin.
Alıntıdır...
quote:
Fan Devir Kontrolcüsü (Fan Mate)
Malzemeler;
4 adet 250 ohm. potansiyometre, 4 adet alüminyum düğme, lehim, havya, kullanmadığınız 5.25 yuva kapağı ve bir adet fan.
Fan mate için elektronikçi olmanıza gerek yok. Aşağıdaki bağlantıları yaparsanız, bilgisayarınızda kulandığınız bütün fanların devrini, dilediğiniz gibi azalatır yada çoğaltırsınız.
Alıntıdır...
Ocean, dağıtım iznine geldim :) Şöför yaptılar bizi ya verecekler altımıza Transit'i galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 6 Temmuz 2006; 15:21:25 >
İmzamdaki sistemi kullanıyorum işlemci AMD 3000 64bit s939 Venice. Overlock ile işim yok fakat fan inanılmaz gürültülü hardiskin sesini duyamıyorum. İşlemci fanı o kadar gürültülü ki kasayı sallanıyor kasadan da ses yapıyor düşünün yani kasada kaliteli birşey. Bana sessiz birşey lazım dediğim gibi overclok yapmıyorum performanslı bir fan aramıyorum fiyatı uygun sessiz birşey önerirseniz çok sevinirim. Ya da fanı sessizleştirme gibi bir yöntem var mı? Soğutma demiri ile fan ayrılıyor fan tam boyutunu bilmiyorum standart kasa fanı gibi birşey.
Hemen hemen aynı sorunu yaşamışız ancak sizi uyarmalıyımki sorun sadece işlemci fanı değil chipsetin fanında da kaynaklanıyor.Arctic-Cooling Fan AF12025 ( http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0155 ) işlemcinin fanı yerine taktım ancak büyük geleceği için sol köşeyi vidaladım böylece fan chipsetide soğutuyor.Ardından chipsetin fanını iptal ettim.Ses konusuna gelirsek artık hardiskin sesi rasız etmeye başladı :))) Yanoi o kadar düştü diyebilirim.Şu an sadece çok hafif bir uğultu var.14 cmlik bir fan buldum onu alıp işlemciye onu takmayı planlıyorum hem daha sesiz olacak hemde daha iyi soğatacak.Şu an tam olarak sistemi bitirmediğim için resimlerin çekmedim.Biter bitmez ayrıntılı olarak burada yayınlıyacağım.
kasa fanından ben de çok şikayetçiyim 2 fan da gebertio gürültüden...işlemci fanı stok ben de 3000 kullanıorum ama bana pek sesli gelmiyo açıkçası...ses istemiosanız ta-581 asus kasadan uzak durun
Arkadaşlar dediğim gibi ben sessizlik arıyorum araştırmalara başladım. sitelerde dolaşırken bu fanı gördüm sanırım AMD heatsinki duruyor fanını çıkartıp bunu yerine takıyoruz yani benim tahminim öyle? Bu fan için ne diyorsunuz ayarı da varmış seste sorun olurmu. Çünkü TT Big Typhoon faına baktım. tamam sessiz olabilir ama ben o.c yapmıcıgım için bana fazla gelecek. ayrıca montajı da yeni sistem kurmak gibi diyorsunuz yardımlarınız bekliyorum...