Şimdi Ara

İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir kaç ay önce burada konu açmıştım amd den intel platformuna geçmeyi
    planlıyordum ve forumdaki arkadaşların önerilerinden yola çıkarak intel platformuna geçmedim
    sistemi 8gb ram + ssd takviyesi ile ufak bir güncelleme yaptım sonuç olarak şuan sistemden
    son derece memnunum ssd kendini bariz bir şekilde hissettiriyor ;) aslında en çok hoşuma gidende bu oldu (:

daha önceden açmış olduğum konu :http://forum.donanimhaber.com/m_77795841/f_//tm.htm#77795841

Sistemde daha önceden 4 gb kinston ram vardı ve dün itibari ile yeni almış olduğum ramler bunlar
    umarım iyi bir seçim yapmışımdır kinston ramı çıkartıp bunları taktığım an itibari ile 1238 mhz hızında çalışmaya başladı
    ramler hemen bıos a girerek ramların değerlerini 1600 a çektim ve şuan 1600 mhz de çalışıyorlar sağlamlık ve kalite olarak hoşuma gitmedi değil (:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-12800cl9d-8gbxl-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51959

ssd olarakta kinstonun 120 gb lık 238 tl olan ssd sini almayı düşünüyordum
    lakin vatanda bulamadım ve bende daha farklı bir ssd ye yöneldim umarım bundada bir hata etmemişimdir dün almış olduğum ssd :

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdx-120g-g25-120gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=58904

ssd nin tek kusuru kutu içersinden 3.5'' lik aparatın çıkmaması oldu
    yani ssd nin tek kusuru bu bence daha önce ssd kullanmadığım için diğer markaların kutu içeriğinden çıkıyormu çıkmıyormu bir bilgim yok.

Şimdi size sormak istediğim ben ramleri daha yüksek saat hızlarında çalıştırabilirmiyim çalıştırırsam sizce ne kadar olmalı
    ürün hakkında yapılan yorumlara baktığımda oc potansiyeli yüksek olduğu söylenmekte
    sizce nasıl olmalıdır önerilerinizi ve sistem hakkında görüşlerinizi bekliyorum saygılar.

İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS) İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS) İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS) İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS) İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_SeDo -- 11 Ağustos 2013; 6:44:50 >

• yüksek saat hızında ramlerin çalışması FPS fark ettirmez oyun içi. Render ve anlık hesaplamalar yapıyorsan (fritz chess benchmark gibi) işine yara(yabili)r. Uzun sözün kısası RAM lere elleme sana getirisi olmaz.

Şimdi sen 4+4+4 şeklinde mi kullanıyorsun? Ramleri nasıl taktın? Yani

DIMM1 MAVI: 4GB

DIMM2 SİYAH: BOŞ

DIMM3 MAVİ: 4GB

DIMM4 SİYAH: 4GB şeklinde falan mı? kafanı karıştırmasın bu tablo sadece örnek verdim

düzeltme: ssd şu olsa daha iyi olurmuş:

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-f128gbgs-bk-128gb-force-gs-serisi-sata-30-ssd-%28560mb-okuma--535mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=63456&gclid=CJ2Sv8zM9LgCFVMPtAodtzYAXA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 11 Ağustos 2013; 7:52:50 >

• Tamam hocam ramleri hiç ellemiyecegim ramleri 1siyah bos 2 mavi 4gb 3siyah boş 4 mavi 4 gb şeklinde taktım toplam 8gb oldu önceki tek slot Kingston 4 gb cikarttim ve ssd almadan önce 750 + 750 gb hdd vardı birinide söktüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_SeDo -- 11 Ağustos 2013; 11:40:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssd testlerinide yaparak ss li olarak ekleyeceğim arkadaşlar sistem derecelendirmede en düşük puanı 7.5 olarak belirledi.
  • Merhaba arkadaşlar ssd nin test sonuçlarını ss olarak aldım umarım iyi sonuçlar elde etmişimdir ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_SeDo -- 11 Ağustos 2013; 12:58:33 >
  • Arkadaşlar hhd ilede kıyaslama yaptım birde windowsun açılış ve kapanış süresini test ettim açılışta çalışan programlar
    -advanced system care
    -eset nod 32
    -amd grafik programı
    -realtek audio programı
     İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS) İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS) İntele Geçmedim AMD ye devam ssd + 8 gb ram takviye (SS)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.