Şimdi Ara

İOS İGO PRİMO TURKEY TEST, DEĞERLENDİRME BAŞLIĞI VE UYGULAMA TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  İOS İGO PRİMO TURKEY TEST, DEĞERLENDİRME BAŞLIĞI VE UYGULAMA TAVSİYESİ

    Tomtom Navigasyon cihazımın güncelleme süresi dolduktan sonra yapacağım tur için navigasyon cihazı almaktansa igo'nun bu uygulamasını denemek istedim. Zira haritaysa harita,gps ise gps,üstelik 3g yardımıyla daha net bir yer tahmini olacağını düşünmüştüm. Bu nedenle bu yazılımı satın aldım ve harita gördüğünüz rotayı takip ederek toplamda 1500Km yol yaptım.

    İgonun nasıl kullanılacağını anlatmayacağım. Zira DD252Admin, şu başlığında bu yazılımın nasıl kullanılacağı detaylarıyla anlattığı için gerek duymuyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_48494274/f_//tm.htm#48494274

    Rota;Ankara,Bursa,Bandırma,Erdek ve Kapıdağ yarımadası idi. Burada Ocaklar,Narlı ve Turhan

    Cihazın Ayarları:
    3g açık,
    rota planlama yöntemi, hızlı
    araç varsayılan araba,
    navigasyon modu; yol üzeri
    asfaltsız yollar ve yeşil rotayı hesapla: Kapalı.

    BÖLÜM 1:
    Ankara

    Ankara'da pek bir problem yaşamadım. Alışveriş merkezleri olsun,hastahaneler olsun kolaylıkla buldum. Yalnız Eskişehir yolundaki yol çalışması igoda yoktu. Dolayısıyla sürekli yanlış yön uyarısı verdi,taki Gordion avmnin önüne gelinceye kadar. Ondan sonra düzgün bir şekilde çalıştı.

    Aracın yerini yaklaşık 5-10 snde buluyor. google yerel arama aracılığı ile adres bulmak hayli kolay. Yalnız bu arama türünde bir hata var, örneğin alışveriş merkezi aratıyorsanız ilk çıkan adresi hedef olarak hemen belirlemeyin. Zira ben bu şekilde Çayyolunda kayboldum. Arcadium avm diye aratıp önüme ilk çıkan adresi hedef olarak girdim ve yanlış sokak çıktı. Ancak önemli noktalar,hızlı arama(bu civarda) yaptığımda arcadiumu buldum ve sorunsuz ca gittim. Tabi burada bir not eklemem gerek,geçen hafta yayınlanan mart güncellemesinden sonra google yerel aramalar daha stabil olmuş.

    2.nokta; Hızlı rota trafiğin az olduğu ve hızlıca gidebileceğiniz yollardan götürüyor. Bu bazen otoyol olabildiği gibi bazen de şehir içinden götürüyor. Benim tahminim trafiği dikkate aldığı yönünde. Kolay fazla dönme yapmadan götürüyor ve kısa ise ara sokaklar vs.de dikkate alarak götürüyor. Ancak arabanızın altı alçaksa size tavsiye edeceğim seçenek hızlı olacaktır.

    3.Nokta; Sinem hanım. kendisi dönüşlerden yaklaşık 250 mt. önce uyarıyor ama uykulu ve yorgun bir hanımefendi olduğu için dediğinden pek te bir şey anlaşılamıyor.. Gözünüz sürekli telefon ekranında olmalı. Zira 30 mt. sonra sağa dönün diyor ama navigasyondaki ok hemen sağa dönmenizi gösteriyor. Dolayısıyla Sinemi sürekli dinlerseniz yolunuzu kaçırabilirsiniz. ÜStelik hedefinize ulaştınız diyemiyor. hedefinize gelmeye... diye bitiriyor cümleyi. Seste yüksek olmadığı için motor sesinden dediklerini pek duyamıyabiliyorsunuz. Ancak İpadde bu durum farklı. İpadde (3. jenerasyon kullanıyorum)2 hoparlör olduğu ve sesi de doğal olarak iphonedan yüksek olduğu için sinemin sesi daha yüksek çıkıyor.
    Sonuç olarak Uyarmalarını 250,300mt. ötesinden yapıyor ama türkçe ve ses gürlüğü zayıf.

    Kapıdağ yarımadası turu:
    İşte burada iyiki igo seçmişim dedim. Erdeğe zaten sorunsuz götüreceğini biliyordum ama kapıdağdaki kasaba ve köylerden pek de umudum yoktu açıkçası. Ama işini sorunsuz yaptı. Ocaklar beldesine,Narlı ve Turhan köylerine sorunsuzca götürdü. Üstelik dağın başında gps kopması da yaşamadım. İgo içersinde turhan köyü muhtarlığı bile adres olarak belli. Haritası ve üzerinde gömülü adresler gerçekten çok başarılı.

    Ben benzini hep bir benzinlikten alıyorum. Bu konuda da hayal kırıklığı yaşamadım. Poiler oldukça geniş ve güncellemeyle daha da iyi oldu çünkü bazen haritada benzinlik görünmesine rağmen gerçekte o noktada benzinlik yoktu,işte güncellemeyle bu noktalar da düzeldi.

    Kullandığım yardımcı uygulamalar:
    Otopark: Bu uygulamayla aracınızın yerini gps yardımıyla belirleyebiliyor,resim çekebiliyor ve not alabiliyorsunuz. Özellikle resim ve not alma kısmı kapalı otoparklarda çok işe yarıyor,gps ise özellikle bilmediğiniz bir yerdeyseniz sizin için kurtarıcı oluyor.
    Başartrafik; İgo içerisnde de canlı trafik bilgileri alınabiliyor ama bu uygulama biraz daha gelişmiş. Yollardaki yoğunluğu vs. görebiliyorsunuz.
    Kgm; karayolları genel müdürlüğünün bu uygulaması ile rota planlamak oldukça kolay. Çalışma yapılan ve kapalı yolalrı da görebiliyorsunuz.
    Pano camera 360: Panoramik fotoğraflar çekmenize yarayan bir uygulama. Özellikle koyları komple resmetmek istiyorsanız bu uygulama işinizi görecektir.

    SONUÇ:
    İşini gayet gzel yapan bir uygulama. Yaptığım bunca yol boyunca hiç hayal kırıklığı yaşamadım. Ancak sesli yönlendirme değişmeli ve güncellemeler biraz daha sık olmalı.
    artı yanları
    detaylı hartasının olması
    Aşırı derecede pil tüketimi yapmaması
    Anlaşılabilir ve kolay kullanılabilir bir arayüzü ve navigasyonunun olması.
    Eksi yanı:
    sesli yönlendirme

    Son olarak bu yazıyı igonun; tomtom veya sygicten iyi veya kötü olduğunu göstermek için değil,bu programla ilgili görüşlerimi belirtmek için yazdım. Dolayısıyla amacım, İgo en iysidir şeklinde bir çıkarım yapmak değildir.







  • Teşekkürler sevgili @nightsoldier

    Uygulama içi satılan TMC dahil miydi bu kullanım süresince. Anladığım kadarıyla bu paketi (23.99 Lira) almamışsınız. Geçen yıl çok verimli çalışmıyordu o nedenle Haziran 2013'den sonra yenilemedim.

    Olumlu eleştirilere göre tekrar almak düşüncesindeyim.

    Saygılar
  • İgonun icerisinde ucretsiz olarak sunulan canli trafik ozelligini indirdim. Bu ilginc bir ozellik,yolunuzda 5dk. (Bunu da ayarlayabiliyoesinuz ben 5dk.sectim)dan fazla zaman kaybedebileceginiz bir olay varsa sizi hic o rotsya sokmuyor,alternatif yollardan(genellikle cevreyolu) goturuyor.
    Bunun disinda markette(igo market) yaz araclari gibi pek ise yaramayacak indirmeler mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dunku yazima iliskin bir noktayi daha belirteyim:
    Navigasyon esnasinda arama geldiginde navigasyon kendini kapatiyor, gorusme bitince tekrar kaldigi yerden devam ediyor. Bu arada cihaz bir hayli isiniyor ve pil sarfiyati da artiyor. O nedenle arama geldiginde bir kenara cekip konusmakta fayda var.
    İpadde ise boyle birvdey yok. 10.1 " ekranla daja keyifli bir navigasyon deneyimi sunuyor igo. Arama da gelmedigi ve pili de yuksek kapasiteli oldugu icin kesintisiz sekilde yolunuza evam ediyorsunuz. Tablet 3gli ise trafik bilgilerini de aliyor. Ben tabletten daha cok memnun kaldim. Tek kusuru arabanin oncaminda fazlaca yer kapliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir YAZILIM incelemesi olmuş. Kısacası iGO primo bulunan ve asıl işi navigasyon olan cihazlar edinilmeli. Çünki telefon ve tabletlerde olanlar kısa gezi amaçlıdır, süreklilik için navigasyon cihazı kullanmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsoldier

    Dunku yazima iliskin bir noktayi daha belirteyim:
    Navigasyon esnasinda arama geldiginde navigasyon kendini kapatiyor, gorusme bitince tekrar kaldigi yerden devam ediyor. Bu arada cihaz bir hayli isiniyor ve pil sarfiyati da artiyor. O nedenle arama geldiginde bir kenara cekip konusmakta fayda var.
    İpadde ise boyle birvdey yok. 10.1 " ekranla daja keyifli bir navigasyon deneyimi sunuyor igo. Arama da gelmedigi ve pili de yuksek kapasiteli oldugu icin kesintisiz sekilde yolunuza evam ediyorsunuz. Tablet 3gli ise trafik bilgilerini de aliyor. Ben tabletten daha cok memnun kaldim. Tek kusuru arabanin oncaminda fazlaca yer kapliyor.

    iPhone 4S ile hiç kapanma sorunu yaşamadım. Bir nevi arka plana alınıyor gibi geldi yazılım. iP5'de sorun olduğunu okumuştum ama iP4S de yoktu. İlginç

    iPad ile sorunsuz kullanılıyorsa sıcak bakıyorum Tablet olayına. Ön cam olmasa da basit şekilde konsol montaj çözümü bulunabilir eBay'den falan

    Hazır lisanslı bir ürün sonuçta ve 5 cihaza kadar destekliyor zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir de şu olay var, deneyemedim henüz.

    Biliyoruz iPhone'da kendi Wi-Fi ağını oluşturup paylaştırma özelliği var. Ben de iPad Mini alacağım bu ay. 4S ile Wi-Fi oluşturup iPad Mini ile kullanmak istiyorum iGO'yu. iPad mini daha küçük bir cihaz olduğundan daha iyi olacaktır ekran açısından.

    Sanırım sorunsuz kullanabilirim; deneme imkanı sorguluyorum almadan önce... Tecrübe edebilen arkadaş varsa bilgilenidrebilir mi acaba burada.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin ios tecrubelerinizle benzer seyleri bende yasadim ve bunlari anlatmaj icin baslik actim.
    İpad konusunda benim de yazdigim bir kac sey vardi ancak mesajlarim silinmis. Burasi ipad bolumu degil ancak biz burada bir program tanitiyorsak ve o ios platformuna aitse supesidir ki ios kullanan cihazlar hakkinda da paylasimda bulunacagiz. Zira bu basliga gelen kullanicilarin aklinda soru kalmamasi icin bunun gerekli oldugu kanaatindeyim.
    Burada gereksiz yere kirici tartismalarin onune gecmek amaciyla yazimin sonuna konuyu acma amacimi belirtmistim. Ancak goruyorum ki bu cabalar yeterli olmuyor ve dahasi, suclarcasina konu ipade kaydi seklinde geri donusler aliyorum.
    Ancak iki kisi bile bu uygulama hakkinda bilgi edindiyse benim icin kafidir. Bu tabiki bu basliga yapilacak katkilarla cok daha anlamli ve guzel bir hal alacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef böyle bir durum yaratılıyor.
    saçma bi tartışmaya çekilmemek adına hep dikkat ile yazmaya çalıştım,
    forum başlığı
    "GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları"
    bunu hep ısrarla belirtmek zorunda kalıyorum. bu başlık altında, daha önceleri içerisinde GPS çipi içeren ekranlı, ekransız, haritalı, haritasız her türlü cihaz hakkında konuşuldu, yazılımların bir çoğu hakkında fikir belirtildi, fikir edinildi. vin.ce, ios, android işletim sistemi, kullandığı yazılım, teknoloji her ne olursa olsun birilerinin bunlara yönelik paylaşımlarda bulunması, kendince öneriler vermesi yada istemesi forumun en tabii şekli ve ihtiyacı forum bunun için var.
    ama son zamanlarda sadece tek bir sisteme, işletim şekline doğru hoyratça, tehdit algısı oluşturan sözler ile biat algısı oluşturulmaya gayret ediliyor izlenimi var.
    piyasada bulunan hemen hertürlü yazılıma, donanıma, işletim sistemine sahip cihazı bir şekilde kullanma şansı buldum bunların arasında beni memnun edeni, kullanışlı geleni tamamen amatörce kullanmaya ve tavsiye etmeye çalışırım.
    sizin açtığınız başlık da bu anlamda oldukça yararlı bence.
    ama başta da dediğim gibi malesef konu üzerinde tartışılmasına fikir alışverişine bile bir tahammülsüzlük oluşturuluyor.
    oysa ki fikir, inceleme ortaya konur isteyen alır değerlendirir, istemeyen tatmin olmayan başka çözümlerin değerlendirmesine bakar.
    hakaret içermeyen, tamda başlıkta yazdığı gibi "GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları" içeriğine uygun olan yazı ve değerlendirmelerin umarsızca silinmesi, onaylanmaması foruma karşı güven kırıcı bir ortam yaratıyor.
    inşallah bu başlık konuyu açma amacınıza uygun şekilde ipad-tablet tartışması, yorumlaması olarak değilde "navigasyon yapılabilir cihazlar ve üzerinde kullanılabilir yazılımlar" adına katkı veren, katkıda bulunulan bir başlık şeklinde sürebilir.




  • Bende next navigasyon ve iPhone 5 ( igo yüklü ) var , harita aynı, iOS igo biraz gecikmelide olsa güzel çalışıyor ayrıca copilot gibi ikinci bir navigasyon yazılımı yükledim gayet yeterli, bence akıllı telefonlar amatör navigasyon sektöründe en büyük tehditi oluşturuyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen, navigasyon için Navigasyon Cihazı (PND) tezini savunanlardanım. Ancak çok zaman iPhone üzerinde çalışan iGO Primo Turkey'im hayat kurtarmıştır... Bu sebepten olmazsa olmaz yazılımların arasında iGO başta geliyor...
  • PND tercihinize saygı duyarım, tercihlerimizi kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarımıza göre şekillendirmek ve seçimini yapmak en doğal hakkımız. Bende çok uzun zaman vin.ce cihazları kullandım ama şu anda ki ihtiyaçlarıma yeterli gelmediği için aynı bütçelere bana daha efektif gelen çözümleri tercih ediyorum. Navigasyon için cep telefonunu ana cihaz olarak kullanmak acil ihtiyaçlar dışında bana da tam çözüm olmaz ama dediğiniz gibi hayat kurtarıcı işlevini göz ardı etmemeli. Diğer taraftan ipad yada android tabletleri hem donanım kapasiteleri hemde işlevsellikleri adına her türlü navigasyon cihazından önde tutarım. Bu benim kullanım tercihim. Bu forumda bunların konuşulabilmesi bu kadar zor olmamalı. İyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DAYATMA gibi olmadıkça ,wince demode o cihazlar çöp kast edilmedikçe sorun yok (ısrarla bunu yazan biri gitti yeni adla gene geldi) isteyen istediği güzel şeyi yazar. Ama konu gene navigasyon cihazı olarak ithal edilmeyen cihazlara doğru dayatma haline gelirse eh görevden kaçınılmaz Kısacası kişisel fikirler genelinmiş gibi yazılmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 12 Ağustos 2013; 22:56:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Güzel bir YAZILIM incelemesi olmuş. Kısacası iGO primo bulunan ve asıl işi navigasyon olan cihazlar edinilmeli. Çünki telefon ve tabletlerde olanlar kısa gezi amaçlıdır, süreklilik için navigasyon cihazı kullanmak lazım.

    tamamen katılıyorum android igoprimo geçici olarak deneme maksatlı kullanıyorum Başarsoft çıkardığımda alacağım)navigasyon cihazıda kullanıyorum elim telefona gitmiyor ikiside aynı ekranda hemen hemen aynı ama navigasyon cihazı ilk tercihim belkide çok telefon görüşmesi yaptığımdan ama navigasyon cihazı olmayan pad i veya akıllı telefonu olanlar kullanabilirler fark yok aralarında navigasyon bölümünde bir başlık altında forum üyeleri deneyimlerini ve görüşlerini paylaşabilmeli diye de düşünmeden edemiyorum sonuşta navigasyon yapabilen cihazlar konuşuluyor.zaten tablet veya akıllı telefon kullanan arkadaşlar bir süre sonra normal navigasyonun araçlarda daha yerinde bir kullanıma sahip olduğunu göreceklerdir.
    ayrıca navigasyonu olan insanların sayısı az değil o sebeple düzgün karalama içermeyen yazılarla seviyeli paylaşımlar yapılabilir
    belki navigasyon firmalarıda taplet esaslı ve donanımlı navigasyon cihazları getirip satmaya da başlayabilirler bir süre sonra yeniliklere açık olma sayesinde kalıcı olunabiliyor günümüzde




  • sadece cadde sokak olarak değil de , örnek hastane adı pastane adı kargo firması adını yazarak çevredeki firmaları kaç km uzaklıkla var olduğunu söylüyor mu?

    aracımda navitech igo yazılımlı teyp kullanıyorum bu şekilde yararlanıyorum
  • 2015/7 harita guncellemesi ndroid icin yayinlandi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outdoor

    malesef böyle bir durum yaratılıyor.
    saçma bi tartışmaya çekilmemek adına hep dikkat ile yazmaya çalıştım,
    forum başlığı
    "GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları"
    bunu hep ısrarla belirtmek zorunda kalıyorum. bu başlık altında, daha önceleri içerisinde GPS çipi içeren ekranlı, ekransız, haritalı, haritasız her türlü cihaz hakkında konuşuldu, yazılımların bir çoğu hakkında fikir belirtildi, fikir edinildi. vin.ce, ios, android işletim sistemi, kullandığı yazılım, teknoloji her ne olursa olsun birilerinin bunlara yönelik paylaşımlarda bulunması, kendince öneriler vermesi yada istemesi forumun en tabii şekli ve ihtiyacı forum bunun için var.
    ama son zamanlarda sadece tek bir sisteme, işletim şekline doğru hoyratça, tehdit algısı oluşturan sözler ile biat algısı oluşturulmaya gayret ediliyor izlenimi var.
    piyasada bulunan hemen hertürlü yazılıma, donanıma, işletim sistemine sahip cihazı bir şekilde kullanma şansı buldum bunların arasında beni memnun edeni, kullanışlı geleni tamamen amatörce kullanmaya ve tavsiye etmeye çalışırım.
    sizin açtığınız başlık da bu anlamda oldukça yararlı bence.
    ama başta da dediğim gibi malesef konu üzerinde tartışılmasına fikir alışverişine bile bir tahammülsüzlük oluşturuluyor.
    oysa ki fikir, inceleme ortaya konur isteyen alır değerlendirir, istemeyen tatmin olmayan başka çözümlerin değerlendirmesine bakar.
    hakaret içermeyen, tamda başlıkta yazdığı gibi "GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları" içeriğine uygun olan yazı ve değerlendirmelerin umarsızca silinmesi, onaylanmaması foruma karşı güven kırıcı bir ortam yaratıyor.
    inşallah bu başlık konuyu açma amacınıza uygun şekilde ipad-tablet tartışması, yorumlaması olarak değilde "navigasyon yapılabilir cihazlar ve üzerinde kullanılabilir yazılımlar" adına katkı veren, katkıda bulunulan bir başlık şeklinde sürebilir.


    Bu tartışma yıllar sonra bitti, başlığın satıcısı gitti, başlık rahatladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • agtr A kullanıcısına yanıt
    şükür.
    satacak birşey kalmayınca!!! :)
    bir aralar forumun en hit bölümü "GPS, Navigasyon Cihazları ve Yazılımları" idi, akıllı telefonlar ve tabletler işi sırtlayınca sorulacak, danışılacak pek birşey kalmadı galiba. :)
    selamlar.
  • Doğru söylüyorsunuz, profesyonel olarak gps kullanması gereken kişiler hariç, benim gibi ortalama kullanıcının işini telefondaki ücretsiz yazılım fazlasıyla görüyor, garmin de var eski model, trafik vs olmadığı için şu an torpido bekçisi, yakında hediye ya da çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşyerim de masamda çekmecede bir çok cihaz var arabada hiç cihaz yok sadece telefonu kullanıyorum...İstanbul için konuşuyorum,
    Yandex akar hem trafik hem rota planlama igo vs yanında hava civa kalır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 7 Ekim 2015; 8:25:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.