Şimdi Ara

EasyPHP mail()

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir problemim var.. Eminim biliyorsunuzdur... bir yardımcı olursanız memnun olurum.

İngilizce forumlarda arattım, 4 tane ayrı forumda bu hata ile karşılaşanlar olmuş ve doğru dürüst bir cevap verilmemiş. Şimdi bildiğim 2 şey var.

1. SMTP server kurmam gerekiyor
    2.Php.ini configure edilmeli

Easyphp 1.7 kullanıyorum. IIS i kaldırdım. Neren bir SMTP mail server bulup yükleyebilirim. Bildiğiniz iyi bir mail server var mı? Nasıl yapacağımı ayrıntılı olarak anlatabilirmisiniz... Birde php.ini ayarlarını anlatabilir misiniz? Sağolun... İyi günler.

Bu arada komut istemine "telnet localhost 25" komutunu yazınca bağlantı kurulamadı diyor... Bilmiyorum bu bilginin bir faydası olur mu?

<?php
    mail("e13350@metu.edu.tr","deneme","merhaba\nBu bir denemedir\nBye","From: mustafa@hotmail.com\nReply-To: mustafa@hotmail.com");
    echo "gönderildi !";
    ?>

Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in c:\program files\easyphp\www\mail.php on line 2

• ücretsiz 2 basit smtp server uygulaması :

SMarTPost

SMarTPost; gerekli olduğu durumlarda ISP'nizin mail sunucusunu bypass ederek kendi makinanızdan direkt mail gönderebileceğiniz minik bir SMTP sunucusu. Çalıştırdıktan sonra mail programınızda SMTP sunucusunu "localhost" olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır. Biraz bilgi ve deneyim gerektirsede ufak bir denemeyle herkes rahatça kullanabilir. İhtiyacı olanlara önerilir.

Ana sayfa :http://www.helpbytes.co.uk/smtp/index.php

PostCast Free Smtp Mail Server

PostCast Free Smtp Mail Server 2.6 Tarih: 2004/11/3
    Mail listenize topluca e-mail göndermek istiyorsunuz. Fakat bir smtp serveriniz yok, problem değil. Bu ücretsiz programla kendi bilgisayarınızı smtp server haline dönüştürerek maillistenize topluca e-mail gönderebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukenukem18 -- 4 Temmuz 2006; 18:14:59 >

• Henüz incelemedim verdiğiniz linki ama , çok teşekkür ederim... Bu konuda tecrübesi olan varsa ayarlamam gereken şeyleri söylerse memnun olurum.. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_ -- 4 Temmuz 2006; 18:28:17 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_ -- 4 Temmuz 2006; 19:28:53 >

hangi php.ini dosyasını değiştirmem gerekiyor..

C:\WINDOWS\php.ini

C:\Program Files\EasyPHP\apache\php.ini

C:\Program Files\EasyPHP\conf_files\php.ini

C:\Program Files\EasyPHP\php\php.ini

Bilgisayarımda bulunan php.ini dosyaları bunlar... 4 ünü birden mi değiştirmem gerekiyor.. ?

Son olarak QK SMTP server ı kurdum.... Server çalışıyor ve 25 inci portu dinliyor ama komut isteminden telnet localhost 25 yazınca bağlanamıyorum... Bu konularda tecrübesi olan yok mu?
    Daha Fazla Göster
  • Gelinen son durum:

port 25 yerine ini_set komutu ile portu 250 yaptım ve QK mail server ı da port 250 yi dinler hale getirdim...

QK mail server maili alıyor ama iletemiyor.. Mcafee engelliyordu sanırım.. onu disable yaptım ama şu anda hal yollayamıyor .. connection timeout hatası veriyor. hotmail'e yollarken böyle oldu.. bende yahoo ya yolluyorum şu anda ve gönderdiğim mail hala bekliyor 1-2 dk oldu hala bir cevap yok .. yani ne yollayabildi , ne de bağlantı hatası verdi.. bekliyoruz bakalım..

Burdaki kimseden bir cevap yok, belki şu çektiğim çilenin neticesinde işe yarar bir bilgi elde ederim de birilerinin işine yarar...

Gelinen son durum: Mail delivered..... Directly complete!

Port 25 değil ama port 250 den... (250 yi tamamen kafadan salladım, en azından port 250 ye karışan yok bilgisayarımda)

hotmaile değil ama yahoo ya...

Inbox a değil ama Bulk mail klasörüne...

Windows Firewall ve Mcafee açık olarak güvenli bir şekilde değil ama güvenliksiz olarak..

PHP ile Mail yollayabiliyorum artık çok şükür....

bu dört problemime çözümü olan varsa, ben hala buralardayım haberiniz olsun...

(Bulunca çözümlerimi yazarım, eminim yine ben bulacağım bunların çözümlerini de)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_ -- 5 Temmuz 2006; 15:31:11 >

Diğer çözümlerle inşallah burada olacağım, özellikle port hakkında olanla...

Bu arada port 250 kullanmak yada 25 i kullanmamak bir problem çıkarır mı?
  • benim bildiğim bu edediğini yapmak windosta oldukça zor. Aynı sorunla bende karşılaşmıştım, linux kurmamı tavsiye etmişlerdi. Bende zaten cd okumadığı için bilgisayarımı formatlayamadığımdan ücretsiz php desteği veren bir site üzerinde (http://www.funpic.de/) yapmıştım denemelerimi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.