Şimdi Ara

Yeni Nexus 7 AOSP ROM'unda Qualcomm'un tavrı istifa getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Android sürümlerinin saf haliyle kullanıcılara ulaştırılması ve popüler cihazların sistem imajlarının yayınlanması konusunda oluşturulan Android Açık Kaynak Projesi -AOSP bu günlerde sıkıntılar yaşıyor.




    İmajların yayınlanmasından sorumlu olan Jean-Baptiste Quéru, yeni Nexus 7'nin AOSP ROM'unun yayınlanmasına Qualcomm'un engel olmasını gerekçe göstererek projeden ayrıldığını duyurdu.




    Queru, bunun hazırlıklarını 6 aydır sürdürdüğünü ancak Qualcomm avukatlarının bunu sabote ettiğini belirterek artık daha fazla bu işle uğraşmak istemediğini belirtti.




    Henüz yeni Nexus 7'nin sistem imajlarının yayınlanmaması bağımsız geliştirici dünyasında soru işaretlerine neden olmuştu. Queru'nun açıklaması buna bir nevi cevap oldu.




    Qualcomm'un bu engellemesinin sebebi olarak grafik birimi kodlarının ortaya çıkmasını istememesi olduğunu belirten Queru, Nexus One ve Nexus 4 modellerinde de benzer problemlerin yaşandığını dile getiriyor. 

     







  • demekki nexus 4'e ve diğer 4.3 alan cihazlara bu yüzden JSS15J yerine JWR66V verdiler

  • Samsung ve Qualcomm bindikleri dalı kesiyorlar. Kullanıcılara gerçek yenilikleri getirmek yerine artık varolan teknolojinin orasını burasını düzeltip yeni birşeymiş gibi tüketicilere sunuyorlar.
    Tabi bunu gizleyebilmek için ve de sonraki sürümü satabilmek için kaynak kodları vermek istemiyorlar. Çünkü bir geliştirici kaynak kodları gördüğünde devrim diye sunulan geliştirmelerin aslında bir aldatmaca olduğunu görüyor.

    Şu aşamada umarım Ubuntu Edge projesihttp://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge için gereken 32 milyon dolar toplanır ve piyasaya hızlı bir giriş yapar.

    Çünkü bence Android'in sonu geliyor. Google reklamlardan daha fazla para kazanabilmek için kullanıcıların özel bilgilerini daha fazla kullanmaya başladı. Üreticilerin kaynak kodlarını paylaşmak istememeleri de üstüne tuz biber oluyor.

    Intel'i sevmem ancak linux dünyasına katkıları hep büyük olmuştur. Umarım mobil piyasasına hızlı bir giriş yaparlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.