Şimdi Ara

Htc One ile ilgili çok ciddi sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
15.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar HTC one iyi güzel telefon ancak Samsung Galaxy S4 ile kıyaslayınca güvenilirliği çok ama çok ciddi derecede zayıf. Bu forumda ana konuda son 100 sayfayı ve XDA forumlarını inceleme imkanım oldu birkaç gündür. Htc One'ın en önemli sorunu aynı serileri arasında bile devasa farklılıklar var: Örneğin ekran birinde süper olurken diğerinde berbat oluyor. Yani sanki 2 tamamen farklı kalitede ekran kullanılmış gibi. Aynı şekilde bir HTC one ile diğerinin hoparlörleri bile değişik olabiliyor. Aynı seride olsalar bile! (Mesela ikisi de Ht35 olsa bile) Böyle saçmalık olur mu? Böyle amatörlükleri neden Samsung telefonlarda, Iphone larda veya Sony lerde görmüyoruz? Ayrıca toplamda herhalde 40 sayfa falan tartışılan kırmızı pembe kamera problemi gibi şeyleri benzerlerini neden Samsung S4 sayfalarında veya Iphone sayfalarında okumuyoruz?

    Yani en azından HTC One lara aynı kalitede ekran/hoparlör/kamera koymak bu kadar mı zor? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben nerdeyse 2000 liraya bir telefon alıyorsam bu telefonun kalitesinin review larda okuduğumla aynı olmasını isterim doğal olarak. Ama maşallah ekranı kaliteli mi çıkacak dandik mi, hoparlörü iyisi mi olacak dandiği mi, kamerası iyi ışık alan mı olacak tamamen kırmızıya çalıp batıran mı, kasası kapalı düzgün mü olacak açık mı hiçbiri belli değil. Kumar oynamak gibi bir şey. Ekranı dandik çıksa uğraşıp değiştirseniz bu sefer yeni gelende hoparlör dandik çıkacak onu değiştirseniz bir daha bu sefer kamera problemi olan gelecek. Onu değiştireniz tekrar kasası açık oaln denk gelebilir. İşin kötüsü mesela elinizdeki ekran size güzel gelse bile belki kıyaslama imkanı olmayan başka bir Htc One sizinkinden kat kat iyi görünüyordur? Sayısal loto mu oynuyoruz 2000 lira verip paramızla high end telefon mu alıyoruz? Ohoooo giderim Samsung Galaxy S4 alırım kafam rahat eder kutunun içinden ne çıkacağını ne kalitede olacağını bilirim. Şimdi kimse kızmasın ama bunlar objektif gerçekler.
    Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 10 Aralık 2013; 16:31:52 >







  • Galaxy S3'te ilk başta kamerayı Samsung üretiyordu ve bu kameralarda resmin tam ortasında pembe nokta sorunu vardı. Gökyüzü renkleri de sanki mavinin arasındaki beyazlar beyaz gibi değil de sarı gibiydi. Sonra Samsung bu işi bırakıp Sony'den kamera almaya başladı ve sorun çözüldü. Ancak hatırı sayılır derecede ürün piyasada gezdiği için ilerleyen yazılım güncellemelerinde sorunlar çıktı. Bir sürü insan 2 S3'ü yanyana koyduklarında farklı kalitede resimler çektiklerini görüp şikayet ettiler. Samsung hiç bir

    Sony Xperia S'te ilk çıkan partide sarımtırak ekran ve ısınınca ortaya çıkan sarı lekeler sorunu vardı. Daha sonra bunun kullanılan yapıştırıcıdan olduğunu kabul etti Sony ve yeni partilerde Sharp firmasıyla ortak çalışarak yapıştırıcıyı değiştirdiler. Şimdi Sharp ile ortak ekran üretiyorlar ancak kaliteleri çok yakın olduğu için sorunlar ortadan kalktı.

    HTC, Sensation XE'de ekran ile koruyucu cam arasında güvenlik sebebiyle koyduğu boşluğun toz dolmasıyla başına iş açtı. Daha sonraki modellerde bu sorunu ortadan kaldırsa da eski modellerinde mağdur olan kullanıcılarına bir yardımda bulunmadı.

    Apple firması iPhone 4 modelinde elde tutuşa göre ciddi sinyal düşmesi sorunlarıyla karşılaştı. Sorunu kabul etti ancak rahmetli çıkıp "Telefonu yanlış tutuyorsunuz" dedi. Siyasete girse cidden dünyayı ele geçirirdi ya neyse, arkasından konuşmayalım. Firma daha sonra tepkiler elektronik ürün dergi ve sayfalarında da yer bulunda belirli ülkelerdeki iPhone 4 sahiplerine "bumper" vererek konuyu çözdü.

    LG Nexus 4'ün ilk partilerinde kameranın içindeki hareketli parça biraz fazla serbest olduğu için kulağınıza koyup hafif hareket ettiğinizde bile tıkırdalamaları duyuluyordu. Ayrıca arka cam panelde oluşan bir gerginlikten dolayı kırılma sorunları çok olmuştu. LG, çözümü 3. partiden sonraki Nexuslar'da küçük iç tırnaklar yaparak ve arka camın gövdeye bağlanma noktalarını değiştirerek buldu. Daha önceki müşterilerini de mağdur etmeyerek herkese birebir değişim sağlandı. Tabi, Google'ın şirket olarak tanındığı ülkelerde....

    Samsung Galaxy Note 2 ürünlerinde ilk kez hem yüksek çözünürlüklü hem de pentile olmayan LED ekran kullanıldı ve bunun sonuncunda siyah renklerde dalgalanma sorunu başgösterdi. Ekran tamamen kapalı ve siyahken heryerinin aynı siyahlıkta olmadığı, bazı noktaların daha siyah olduğunu görmek mümkün. Samsung bu sorunu yıllar önce "AMOLED böyle sorunları ve zayıflıkları olan ama maliyeti düşüren, pil ömrünü arttıran, renkleri şöyle güzel bir ekrandır" diye bir resmi yazı yayınlayarak "çözmüştü".. O gün bugündür neredeyse hiç kimsenin AMOLED'le ilgili şikayetleri kabul görmedi ve ekranın yapısının hassaslığına bağlanıp "böyledir" denildi.

    Apple hem iPhone 3Gs hem de iPhone 4s modellerinde 2 farklı ekran firmasıyla anlaşarak birisi beyazları buz gibi mavimtırak, öbürü güneş vurmuş gibi sarımtırak gösteren 2 farklı tip ekran kullandı. Cihazlarını herhangi bir nedenden dolayı değiştiren ya da yeni ekran taktıran kullanıcılar bu konudan bolca şikayetçi oldular ve bir çok kişi garanti sebeplerinden değişen ekranını/cihazını bahane edip istediği ekran tonunu bulana kadar yeniden değişim istediler. Tabi ülkemizde işler böyle yürümedi ama orası ayrı....

    İlk nefeste aklıma gelen, büyük markaların karşılaştığı sorunları yazdım.. Bu listedi One X'le devam ederek ve daha onlarca model bularak uzatmak mümkün.. Aklınız S4'te kalmasın. Aklınızın başka bir cihazda kalmasına gerek kalmayacak kadar çok para verdiniz ve aklınızın başka hiç bir cihazda kalmasına gerek kalmayacak kadar iyi bir cihaz alıyorsunuz.. Tadını çıkarın, zira bu şeyler piyasaya çıktıkları gün "eskimiş" kabul ediliyorlar çünkü hemen yeni bir teknoloji piyasaya çıkmaya hazır bekliyor oluyor. Siz en iyisi tadını çıkarmaya bakın, büyük ihtimalle sorunsuz çıkacak cihazınız.




  • Bende Nexus 4 ile sırf değişiklik olsun diye ONE ile değiştirmek istiyordum. Ama konusunu okuyunca vazgeçtim. Özellikle kasa açıklığı falan telefondan soğuttu.belki son serileri sorunsuz ve aynı malzeme ile üretilmiştir ama takas ile almayı düşündüğüm için seri seçme şansım pek olmayacaktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    Bende Nexus 4 ile sırf değişiklik olsun diye ONE ile değiştirmek istiyordum. Ama konusunu okuyunca vazgeçtim. Özellikle kasa açıklığı falan telefondan soğuttu.belki son serileri sorunsuz ve aynı malzeme ile üretilmiştir ama takas ile almayı düşündüğüm için seri seçme şansım pek olmayacaktı.

    İsabetli bir karar vermişsin dostum. Vazgeçmen iyi olmuş. Son serilerinde de sorunlar devam ediyor. Ht36 ve Ht37 son serileri mesela ama aynı sorunlar onlarda da varmış. Hatta bu bozuk kamera olayı en fazla HT36 ve HT37'lerde var diyorlar. Tabi Ht35'lerde de bolca vardı zaten. Bir tek ilk çıkan Ht33'lerde çok azdı kamera sorunları. Ama onlarda da ölü piksel ve kasa açıklığı/bozukluğu ve hoparlör sorunları çok fazlaydı. HTC=Sorun vesselam. Serisine göre sorunlardan sorun beğeniyorsunuz. Htc köklü bir firma olmadığı için Samsung, Nokia, Sony, Apple..vs gibi firmaların yanında amatör kalıyor. Kendisini rakiplerinin şu anki seviyesine çıkarabilmesi için rahat 10 yıla ihtiyacı var bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 8 Ağustos 2013; 10:45:28 >




  • Bugün alabilirm one ya da s4. One ı bu sorunlardan dolayı soğudum doğru s4 de güzel cihaz ama zırt pırt versiyon çıkartıyor adamlar i9506 uluslararası pazarda sunulacak ki şu An ülkede olan 8 çekirdekçekirdekli modelde rom yok ben cihaz alınca bana uzun süre gitsin istiyorum yani firma desteği kesse bile Custom rom yüklemek isterim ama O da yok cidden ne alacağımı şaşırdım

    one çok güzel tip olarak ama sorunu çok ne yapacağım anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tony Starkk

    Bugün alabilirm one ya da s4. One ı bu sorunlardan dolayı soğudum doğru s4 de güzel cihaz ama zırt pırt versiyon çıkartıyor adamlar i9506 uluslararası pazarda sunulacak ki şu An ülkede olan 8 çekirdekçekirdekli modelde rom yok ben cihaz alınca bana uzun süre gitsin istiyorum yani firma desteği kesse bile Custom rom yüklemek isterim ama O da yok cidden ne alacağımı şaşırdım

    one çok güzel tip olarak ama sorunu çok ne yapacağım anlamadım
    Cep telefonlarından soğudum korku filmi gibi. Elinde One olan herkeste bu sorunlar var yani öyle mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redunay

    Cep telefonlarından soğudum korku filmi gibi. Elinde One olan herkeste bu sorunlar var yani öyle mi?

    Alıntıları Göster
    edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTC Specialist -- 7 Nisan 2014; 17:00:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HTC Specialist

    edit
    Her telefon model ve markasında kurcalayınca farklılıklar, sıkıntılar çıkıyor. Yarısı gerçek problem, yarısı işten anlamayanların konuşmaları, öbür yarısı da gerçek sıkıntılar. :)

    Forumlarda genelde sıkıntılar dile getirilip soruluyor. Haliyle daha çok sorunlar gözüküyor. One başlığını okumayıp telefon kasasında ki milimetrik açıklıkla yaşayan onlarca mutlu kişi vardır.Veya kör karanlıkta fotoğraf çekmeye çalışmayan kırmızılık sorununu bilmiyordur. :) Note2 başlığında hala pilim iyi mi kötü mü diye konuyu pil ss leri ile dolduruyorlar. Piyasa da güncel daha iyi pile sahip telefon yokken. Arada bir ikisi gerçekten problem yaşıyor olabilir ama çoğu boş sıkıntı.

    S4 çok ısınıyor diyenler bitmiyor, telefon ilk çıktığında kamerayı açınca kilitleniyordu vs vs. S4 kötü telefon mu şimdi? :)

    Gereksiz takılıp üzülmeyin. Rahat olun kullandığınız cihazın keyfini çıkarın. Önemli olan sahip olmak değil onunla yaptıklarınızdan keyif almak. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HTC Specialist

    Kamera sorunu yazılım ile alakalı, bozuk kamera falan yok

    Stock yazılımla gelen çeşitli HTC one larda birinde olup diğerinde olmayabiliyor sorun. Öyle değil miydi? Yani yazılımları Android sürümleri her şeyleri aynı ama birinde kamera bozuk diğerinde sağlam. Demek ki donanımsal.
  • 2 arkadaşımda kullanıyor. İkiside şikayetçi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etlik

    2 arkadaşımda kullanıyor. İkiside şikayetçi.
    Yukarda bahsettiğim sorunlardan herhangi biri veya birkaçı HTC ONE larin %50'sinde var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 8 Ağustos 2013; 16:43:11 >
  • Dostlar s3 yada note 2 alacağım one ve s4 işi ne yazıkki yattı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trident02

    quote:

    Orijinalden alıntı: HTC Specialist

    Kamera sorunu yazılım ile alakalı, bozuk kamera falan yok

    Stock yazılımla gelen çeşitli HTC one larda birinde olup diğerinde olmayabiliyor sorun. Öyle değil miydi? Yani yazılımları Android sürümleri her şeyleri aynı ama birinde kamera bozuk diğerinde sağlam. Demek ki donanımsal.

    Alıntıları Göster
    edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTC Specialist -- 7 Nisan 2014; 16:33:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HTC Specialist

    edit

    Alıntıları Göster
    HTC One kullanıcısıyım. Ne ölü piksel ve kasa açıklığı sorunu mevcut. Şimdiye kadar telefonda yaşadığım tek sorun konuşurken ses gitmemesi ve uçak moduna geçmesiydi. Ses gitmeme problemi 4.2.2'den sonra çözüldü. Uçak modu sorununu da recovery ile çözdüm. Yani sorunlar yazılımsaldı. İsteyen istediğine inanabilir, isteyen istediğini alabilir ancak, bu telefonu kullandığımdayı geçin, elime aldığımda bile büyük bir zevk duyuyorum, aynı zevki biçimsiz ve plastik tasarımıyla S4 veremiyor ne yazık ki. Sadece tasarım değil, hızı, sense arayüzü, boomsound çift/ön hoparlör teknolojisi vs vs.. uzatabiliriz. HTC bir zevktir bana göre.
    ,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spartacusbund

    HTC One kullanıcısıyım. Ne ölü piksel ve kasa açıklığı sorunu mevcut. Şimdiye kadar telefonda yaşadığım tek sorun konuşurken ses gitmemesi ve uçak moduna geçmesiydi. Ses gitmeme problemi 4.2.2'den sonra çözüldü. Uçak modu sorununu da recovery ile çözdüm. Yani sorunlar yazılımsaldı. İsteyen istediğine inanabilir, isteyen istediğini alabilir ancak, bu telefonu kullandığımdayı geçin, elime aldığımda bile büyük bir zevk duyuyorum, aynı zevki biçimsiz ve plastik tasarımıyla S4 veremiyor ne yazık ki. Sadece tasarım değil, hızı, sense arayüzü, boomsound çift/ön hoparlör teknolojisi vs vs.. uzatabiliriz. HTC bir zevktir bana göre.
    ,

    Alıntıları Göster
    Dün itibari ile HTC One aldım. Şükür bir problem yok, ne kasa açıklığı ne ses gitmemesi ne ölü pixel,ne hoparlör ne de kamera. Şuan sıkıntısız kullanıyorum.. Tedirginlik vardı içimde bu başlıkta da olduğu gibi herkes şikayetçiydi telefondan kasa açıklığı, kamera arızası gibi sorunlar var deniyordu. Bir arkadaşım aldı, kurcaladım gayet sağlamdı korka korka gittim aldım, sıkıntısız telefon 'denk' geldi diyebiliriz sanırım :)




  • Gören gormeyende kasa açıklığını bişey sanacak. İki aydır fa34 serisi kullanıyorum, kagit bile girmeyecek şekilde açıklığım var ama aklıma bile gelmiyor. Suana kadar çoğu telefonda basimiza gelmistir bu ama hiç dikkat etmemisizdir. Ölü pikseli artık duymaz oldum, bir seride ara ara çıktı o kadar. Kamera sorunu YAZILIMSALDİR. Rom yüklenince arkadaşımın cihazda kamera sorunu düzeldi. Hoparlör sorunu nedir be? Arkadaş durduk yere sorun uyduruyorlar olaya bak

    Amfi var, arada sırada pıt diye ses çıkarıyor bu gayette normal bir durumdur. Uydurun uydurun daha ne var? Ne komik arkadaşlar var, sağolun gulumsettiginiz için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebuu

    Dün itibari ile HTC One aldım. Şükür bir problem yok, ne kasa açıklığı ne ses gitmemesi ne ölü pixel,ne hoparlör ne de kamera. Şuan sıkıntısız kullanıyorum.. Tedirginlik vardı içimde bu başlıkta da olduğu gibi herkes şikayetçiydi telefondan kasa açıklığı, kamera arızası gibi sorunlar var deniyordu. Bir arkadaşım aldı, kurcaladım gayet sağlamdı korka korka gittim aldım, sıkıntısız telefon 'denk' geldi diyebiliriz sanırım :)

    Nerden aldınız hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akmac


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ebuu

    Dün itibari ile HTC One aldım. Şükür bir problem yok, ne kasa açıklığı ne ses gitmemesi ne ölü pixel,ne hoparlör ne de kamera. Şuan sıkıntısız kullanıyorum.. Tedirginlik vardı içimde bu başlıkta da olduğu gibi herkes şikayetçiydi telefondan kasa açıklığı, kamera arızası gibi sorunlar var deniyordu. Bir arkadaşım aldı, kurcaladım gayet sağlamdı korka korka gittim aldım, sıkıntısız telefon 'denk' geldi diyebiliriz sanırım :)

    Nerden aldınız hocam ?

    Brightstar Vodafone'dan getirttim hocam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebuu

    quote:

    Orijinalden alıntı: akmac


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ebuu

    Dün itibari ile HTC One aldım. Şükür bir problem yok, ne kasa açıklığı ne ses gitmemesi ne ölü pixel,ne hoparlör ne de kamera. Şuan sıkıntısız kullanıyorum.. Tedirginlik vardı içimde bu başlıkta da olduğu gibi herkes şikayetçiydi telefondan kasa açıklığı, kamera arızası gibi sorunlar var deniyordu. Bir arkadaşım aldı, kurcaladım gayet sağlamdı korka korka gittim aldım, sıkıntısız telefon 'denk' geldi diyebiliriz sanırım :)

    Nerden aldınız hocam ?

    Brightstar Vodafone'dan getirttim hocam :)

    Anladım, hayırlısı olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akmac

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ebuu

    quote:

    Orijinalden alıntı: akmac


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ebuu

    Dün itibari ile HTC One aldım. Şükür bir problem yok, ne kasa açıklığı ne ses gitmemesi ne ölü pixel,ne hoparlör ne de kamera. Şuan sıkıntısız kullanıyorum.. Tedirginlik vardı içimde bu başlıkta da olduğu gibi herkes şikayetçiydi telefondan kasa açıklığı, kamera arızası gibi sorunlar var deniyordu. Bir arkadaşım aldı, kurcaladım gayet sağlamdı korka korka gittim aldım, sıkıntısız telefon 'denk' geldi diyebiliriz sanırım :)

    Nerden aldınız hocam ?

    Brightstar Vodafone'dan getirttim hocam :)

    Anladım, hayırlısı olsun

    Alıntıları Göster
    akşam gittim kırmızısını aldım.

    ne kasa açıklığı ne ölü piksel sorunu çıktı telefon tamamen sorunsuz...

    fa39 la başlıyor seri numarası.

    ilk çıktığında alıcaktım ama ilk çıkan hiç bir elektronik alınmamalı 4-5 ay sonra gittim aldım avea dan ...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.