Bildirim
ZOTAC GTX760 - 83 derecede. normal midir?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yük altında ki değerlerse normal -
evet yük altında. ama google'dan yaptığım aramalarda asus'un kartının yük altında 65 derece olduğunu gördüm. aradaki sıcaklık farkı 18 derece. kartta problem yaratır mı diye düşünüyorum? -
quote:
Orijinalden alıntı: iori_yagami
evet yük altında. ama google'dan yaptığım aramalarda asus'un kartının yük altında 65 derece olduğunu gördüm. aradaki sıcaklık farkı 18 derece. kartta problem yaratır mı diye düşünüyorum?
yaz ayındayız malum havalar sıcak içinizin rahatlamasını istiyorsanız bitane fan koyabilirsiniz kasaya -
Merhaba, aşağıdaki linklerde göreceğiniz üzere referans tasarım 760 ların sıcaklık durumları.
81
http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_760_review,6.html
82
http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_760/31.html
Yani sizin değeriniz referans tasarım için normal.
65 derece olan Asus kart özel soğutmalıdr.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 7 Ağustos 2013; 0:56:40 >
-
Dostum benim laptop var 85 derecede stabil oluyor 2 saat oynuyorum hiç bir sorun olmuyor en kötü ısınıp kapanır o kartlara kolay kolay bişe olmaz -
normal -
tşk'ler. kendi kendini kapatıyorsa sıkıntı yok. yanmadığı sürece problem değil. zotac2ın servisini bilmediğim için biraz şüpheeye düşmüştüm. daha önce asus'um vardı. yanan kartımı sorun çıkartmadan değiştirmişlerdi bir üst model ile. umarım Zotac'da servis açısından iyidir. -
Kışın 1280v ile 1200mhz çekirdek hızı , 1600mhz bellek hızı ile çalıştırdığım 7970 Crossfire düzeneği 2 kartta 65'ten yukarı çıkmazdı yük altında...
Fakat , şu sıcak kış aylarına geçtik 75 bile gördükleri ve orda kaldıkları oluyor...
Normaldir , canınızı sıkmaya gerek yok... -
Referans kartin normal calisma derecesidir . Belki 1-2 derece daha indirilebilir . Bu kartlar 100 derecenin altinda kaldigi süre sorun yoktur .
Yine referanslarda Asusun sogutmasi biraz daha etkili ama 65 gibi degerler özel sogutmali modellerde var. Amp modelinin sogutmasi daha etkili , kendimde kullandigim icin biliyorum . Yük altinda 70 derece görmemisti .
(Simdide su sogutma ile Kombustor full yük altinda 48 in üzerine cikmiyor .)
Kartinda bir sorun oldugunu sanmiyorum , biraz daha etkili kasa sogutmasi ile 1-2 derece inmek mümkün olabilir . -
-
quote:
Merhaba,
Ekran kartım referans tasrım olandan amp değil. oyunlarda max 83 dereceyi görüp orada stabil kalıyor. Bu derece normal midir? karta bir zarar gelir mi? Kartımda herhangi bir oc yok.
Saygılar,
Referans tasarımsa 83 normal ama ömrü kısalır , Fan ayarını kendınız %75 lere filan getirin 75 lere düşer. -
fan ayarını manuel nasıl artırabilirim?" techgpu" ile izleme yaptım. fanım maximum %61 ile çalışıyor. -
Msı afterburner,evga precisionx yada nvidia inspector ün son sürümlerinden birini kurarsanız hem manuel fan denetimi yapabilirsiniz hemde fanı gerekiyorsa %100 yapabilirsiniz.Afterburner yada evga tool ile oyun esnasından fpsden sıcaklığa kadar tüm detayları anlık olarak ekranınızda görebilir ve sıcaklığıda bu sayede sürekli kontrol edebilirsiniz. -
quote:
fan ayarını manuel nasıl artırabilirim?" techgpu" ile izleme yaptım. fanım maximum %61 ile çalışıyor.
Zotac icin firestorm yazılımı var hem oc yapabiliyorsun hemde fan controlunu nasıl yapacagını secebiliyorsun ben custom yaptım kac dereceye gelince fan yuzde kac calısıcak ayarladım -
Bence hiç kafaya takmanıza gerek yok. Referans soğutucular daha sessiz çalışmak için fan devrini kolay kolay yükseltmiyor. 85C civarı normal. -
Cevaplarınız için teşekkürler. kış erken gelir umarım:D -
quote:
evet yük altında. ama google'dan yaptığım aramalarda asus'un kartının yük altında 65 derece olduğunu gördüm. aradaki sıcaklık farkı 18 derece. kartta problem yaratır mı diye düşünüyorum?
Benim Asus 68 dereceyi geçmiyor, ama sizinki referans tasarım olduğundan yukarıda da belirtmişler sıkıntı yok. normal yani. -
İdeal sıcaklık 75tir. Benim asus 7850 bile farcry3te 70 derecede çalışıyor, referans kartın var olsun o kadar fark. -
HD 7970 DirectCU II 1125/1500 mhz'e overclock olmuş hali ile soğutmasıyla boşta 32 derece yükte 54 dereceyi geçmiyor. Galiba Asus bu başarılı soğutma sistemi ile bu kadar kuvvetli bir kartı soğutabilmesi gerçekten takdire şayan.
Benzer içerikler
- gpu hotspot nedir
- intel iris xe graphics
- palit ekran kartı alınır mı
- g sync nasıl açılır
- intel hd graphics 5500
- nvidia rtx
- arc b770
- rtx 5060 laptop
- ekran kartı güncelleme
- fsr nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X