Şimdi Ara

Key Lime Pie izleri internette görülmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Google'ın Android 4.3 sürümünü resmi olarak tanıtmasının ardından gözler neredeyse bir yıldır beklenen Android 5.0 veya Key Lime Pie sürümüne çevrildi. Android işletim sisteminin yeni sürümünün ilk izleri de internette görülmeye başlandı.




    Chromium hata izleyicisine takılan log bilgilerinde KRS36B kod adlı işletim sistemi yapısı barındıran Nexus 7 ve Nexus 4 modelleri göze çarpıyor. İşletim sistemi yapılarının ilk harfleri genelde ait olduğu sürümün ilk harfini temsil ediyor. Örneğin GingerBread sürümü G ile Jelly Bean sürümü de J ile başlıyor.




    Google'ın yeni Android sürümünü K ile başlayan bir tatlı ismi ile isimlendirecek olması kesin gibi. Ancak bu Key Lime Pie mı olacak yoksa farklı bir isim mi karşımıza çıkacak bilinmiyor. Şirket içi isimlendirmelerde de K Sürümü şeklinde bir nitelendirme kullanıldığı belirtiliyor.




    Google'ın Mayıs ayında Android 5.0 sürümünü tanıtması beklenirken, internette loglara takılan ve J harfiyle başlayan işletim sistemi yapıları sayesinde Jelly Bean sürümüne devam edileceği anlaşılmıştı. Bu yeni ortaya çıkan K harfli yapı isimleri Ekim-Kasım döneminde Android 5.0 sürümünün tanıtılacağını gösteriyor. 




    Yeni sürümde Google'ın ne tür yenilikler sunacağı tam olarak bilinmese de yeni bir Nexus akıllı telefon ve tabletinin tanıtılması yüksek ihtimal. 

     








  • Çöpçüler gelir yine...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek iz K harfi mi yani ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkacakta, gelecekte üreticiler güncelleyecekte.. Çıkışından sonra rahat 7 ay sürer. (Nexus serisi hariç)
  • Daha az donanım gereksinimiyle daha yüksek donanım/performans oranları istiyoruz.

  • Off donanımhaber şimdiden başladı hadi geçmiş olsun

    Adamlar tek bir harfe iz diyor,bende z yapayım editleyerek hadi android 6 mı geliyorr??? diye konu açın <.<
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendM

    Off donanımhaber şimdiden başladı hadi geçmiş olsun

    Adamlar tek bir harfe iz diyor,bende z yapayım editleyerek hadi android 6 mı geliyorr??? diye konu açın <.<

    Aynısı ios7 içinde yapıldı. Paylaşmasalar niye bilgi verilmiyor diğer forumlarda resim bile koyuldu bıdı bıdı diyenler damlamasın diye herşeyi bildiriyor adam ne var bunda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle yorum atanlara 5.0 vermesinler. Adamlar olasılık olarak haber yapmış. Eskiden de bu harf olayıyla farkedilen Versiyonlar olmuş. Bence mutlu edici bir haber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üreticilerin gözünde çıkmasına 1 yıl daha var daha.
  • Daha 4.2 güncellemesini alamadık, 5.0 da 6.0 gelince verilmeye başlanır.
  • Mayıs mı? Coğu kişi nexus 5 ile tanıtılmasını bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KRS36B kod adını taşıyan nexus 7 hangisi 2012 mi 2013 mü ?

  • Haberi actım acaba key lime pie de ne yenilik var dıye merak ettım meğerse sadece K harfi varmış. Hayal kırıklığımı anlatacak kelime bulamıyorum :-) :-)

  • Android 5.0 kerana tatlisi olmali bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Androidin İOS a göre en buyuk sorunu bu zaten yeni bir sürüm geliyor ama Samsung HTC sony bunu alacakta kendilerine cevirecekte teknoloji artık hızlı gelişyor ama android nexus haric yavas gelişio

  • Mevzu Android 4 - 5 vs değil, Key Lime Pie çok güzel bile olsa uygulamalar piyasadaki 15'ten fazla çözünürlük ve 6-7 farklı ekran tipine hiçbir zaman uyumlu olmayacak, geçen biryerlerde okudum, Apple developerlara App Store satışlarından günde toplam 5.1M $, Google ise Play satıslarndan 1.1M $ odeme yapıyormus, bu fark Play storedaki uygulama sayısının artması ile kapanmaz, uygulamaların kalitesinin artması ile kapanır. Telefon üreticileri her yıl hakikaten insanın iştahını kabartacak telefonlar yapıyorlar, çeşitlilik muhteşem ama eger Google piyasadaki bu kadar farklı boyuttaki ekran-çözünürlük olayına bir çözüm bulmazsa android platformu kısa vadede premium bir hal alacak gibi durmuyor. Galaxy Note 2 alıyorsunuz uygulamara stretched edilmiş gibi duruyor ekranda ve haliyle sağından solundan çekilmiş gibi çirkin bir görüntü oluşuyor. Apple ekran boyutunu 3.5"'ten 4"'e yükselttiginde (bence çok küçük, artık standart olarak 4.7" olmalı) uygumala kısmını stretched etmek yerine ekranın altından ve üstünden siyah bir şerit bırakarak orijinal hali ile bıraktı ve bir anlamda topu developerlara attı. S3 ve Note 2 kullandım, şu an iPhone 5 kullanıyorum, Android platformunu beğeniyorum ama iş uygulama tarafına gelince apple dünyası ile arasında fersah fersah kalite farkı var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.