Şimdi Ara

Tatil oyuncağım : Toyota Land Cruiser Prado 3.0 D-4D incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
14.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir pek test yapmıyordum.Tatildeyken kiraladığımız Land Cruiser hakkındaki izlenimlerimi aktarayım dedim

Araç Prado modeli olmasına rağmen epey bir heybetli.Trafikte herşey epey bir ufak geliyor gözünüze.
    Daha neslel olması için şöyle söyleyeyim;Prado'dan sonra,Mitsubishi Pajero binek araç gibi geldi

Kiraladığımız araç 3.0 D-4D motora sahipti.Bu motor 173HP güç ve 410 Nm tork üretiyor.
    Beygir gücü olarak cüssesine oranla çok gözükmese de (sanıyorum ki) hacmin ve torkun etkisiyle ara hızlanmalarda oldukça başarılı.
    Forumun klasik takıntısı 0-100 konusunda 1.2 tsi ile tokatlarsınız evet
    Yani araç ilk kalkışta uçmuyor ancak sonrasında deyim yerindeyse süzülerek ilerliyor.
    Daha önceden 10 gün kadar tura çıktığımız Nissan Pathfinder'a kıyasla sadece 3 HP fark olmasına rağmen,Pathfinder halt yemiş dedim.

Araç muhtemelen yeryüzünde üretilen en boş Land Cruiserlardan biriydi
    6 ileri düz vites,kadife koltuk,plastik mi ahşap mı kavrayamadığım trimlere sahipti
    Ve tabiki anahtar,Japon araçlarının vazgeçilmez öğesi olan "Samuray Kılıcı" şeklindeydi.

İç mekanda herşey elinizin altında,alışmayı gerektirecek pek bir şey yok,5 dakika yol aldıktan sonra yıllardır kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz.
    Aynaların gösterge gurubunun vs. birtakım ayarların bulunduğu panele direksiyonun sol tarafında yer verilmiş.

Aracın haklı arazi ünvanını sağlayan yardımcıları vitesin yanındaki küçük kol ve önce bulunan (emin değilim) difransiyel kilidi de manuel vites kolunun yanında yer alıyor.
    Ayrıca araçta konsolun üst bölümünde dijital pusula ve altimetre gibi güzel oyuncaklarıda barındıran yol bilgisayarı menüsü mevcut

Gösterge grubu,klima paneli / müzik sistemi kumandaları ve yol bilgisayarının olduğu ekranlarda Toyota tam 3 farklı aydınlatma rengi seçmiş.
    Bu sayede müşteriler geceleri oldukça renkli yolculuklar yapabiliyorGerçekten araçla ilgili en beğenmediğim olay diyebilirim.Uzun gece yolculuklarında epey göz yorabilir.

Yalıtım konusunda oldukça başarılı olan araç,yüksekliğine rağmen otoyol kullanımlarında oldukça stabil bir kullanım sunuyor.Açıkcası bu yönü beni en çok şaşırtan kısım oldu.Kesinlikle yapılan hız,esen rüzgar hiçbirşey hissettirmeden 6 viteste sessiz bir gemi gibi yol alıyor.Bindiğim pek çok binek araçtan iyiydi kesinlikle.Yine Pathfinder'a göre konuşacak olursam,Pathfinder'da kullanılan yumuşak süspansiyonlar ve yoldaki bozukluklardaki salınım isteği 110 km/h civarı hızlarda tedirginlik yaratıp direksiyona daha sıkı sarılma isteği uyandırırken,Land Cruiser'da "aa çukur mu varmış" diye tepkiler doğuruyor.Süspansiyon sertliği tam kıvamında ayarlanmış.

Gelelim ülkemiz incelemeleri için bahsetmeden geçemeyeceğimiz yakıt tüketimi konusuna...800 kilometre civarında yol yaptığımız araç çoğu şehirlerarası olan yolculukta genel olarak 9.1-9.7 litre aralığında diesel yakıt tüketti.Otoyol kullanım hızı 120-130 km/h saat civarında kurallar dahilindeydi.
    Şehir içine girdiğiniz zaman işin rengi anında değişiyor.Yol bilgisayarında rakamın yanında grafiksel olarak da takip edilebilen yakıt verilerinin hızla yukarılara çıkışını görüyorsunuz.
    Sanıyorum ki İstanbul şartlarında 12-13 litre civarında bir tüketim olurdu günlük trafik şartlarında.
    Tabii bulunduğumuz Arnavutluk ve Kosova ülkelerinde dizel yakıt fiyatı 1.2 Euro civarında olduğundan,kıyaslayınca neredeyse Türkiye'de sahibi olduğum Opel Corsa'cık kadar yakıt tükettik
    Not:Aynı aracın 4.0 Benzinli otomatik kombinasyonu da 16-18 LT civarında bir tüketime sahip(tecrübe edilen).

Araçtan ve yoldan birkaç fotoğraf daha ekleyerek okuduğunuz için teşekür ederim.
    Sevgilerimle

Burada dahi Toma'lar prim yapmış,gözü üstümüzdeydi

• Ayna ayarı,gösterge aydınlatması vs olan fotoğrafta ne işe yaradığını bilmediğim "PWR HEAT" diye bir tuş var.Ne işe yaradığını bilen var mı?
    Webasto gibi bir sistem mi?

Ek bir bilgi : Orada boş gözüken tuşta benzinli otomatik versiyonda 2nd start düğmesi yer alıyor.Hani olmaz da,olursa bir yerde kalıp da ikinci viteste kalkmak istersen diye eklenmiş bir özellik

Edit : Araç 2007 model 135000 KM'de idi.Ayrıca tamı tamına 2 ton.
    Tıkırtı,çıtırtı efendime söyliyeyim pıtırtı vs hiçbirşey yok.
    Taş gibi,taş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.K. -- 6 Ağustos 2013; 17:19:34 >
  • toyota boşuna satış rekorları kırmıyor mükemmel araçlar gerçekten Türkiye de alacaksın rav 4 az yakar bundan ee arazidede işini görür
  • Hocam işin içine arazi kavramı girince RAV4'ün iş görürlülüğünü tartışabilirim.

Yaylaya gittmeye falan iş görür de Off-Road'du,karda macera aramaydı diyince en en en kötü subaru olmalı diyorum.

Eğer benzinli otomatik SUV gibi bir düşünceniz varsa subaru modellerine bakmanızı tavsiye ederim.

Subaruyu bilen,tadına bakan kolay kolay bırakamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Hocam işin içine arazi kavramı girince RAV4'ün iş görürlülüğünü tartışabilirim.

Yaylaya gittmeye falan iş görür de Off-Road'du,karda macera aramaydı diyince en en en kötü subaru olmalı diyorum.

Eğer benzinli otomatik SUV gibi bir düşünceniz varsa subaru modellerine bakmanızı tavsiye ederim.

valla subarı sıkıntı tokattan ankaraya bakıma götüremem toyota hafif arazi şartları bizim toros bile mucizeler yaratıyor rav4 yolda bırakmaz heralde

• Çok güzel bir inceleme olmuş.Günlük olarak mı haftalık mı kiraladınız?Fiyatı yazar mısınız?
  • Paylaşım için teşekkürler,

Benim dikkat ettiğim şey, yakıt tüketimi oldu. Bence çok fazla yakmamış, motor hacmi ve aracın ağırlığına göre gayet iyi bir tüketime sahip. Zaten, Japon markaları bu konuda Almanlara göre daha elverişli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinize sağlık güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Hocam işin içine arazi kavramı girince RAV4'ün iş görürlülüğünü tartışabilirim.

valla subarı sıkıntı tokattan ankaraya bakıma götüremem toyota hafif arazi şartları bizim toros bile mucizeler yaratıyor rav4 yolda bırakmaz heralde

Haklısınız vallahi ne diyeyim.Subaru'nun en büyük sıkıntısı herhalde servis ağı.

Hafif arazi için her türlü gider RAV4 tabiki

• Yakinima arac alirken jeep istiyordu Toyota ya gittigimizde hemen gozu Bu araci gordu fakat biz butcemiz dogrultusunda 65 liraya dolu bir benzin otomatik 4*4 Rav4 almistik
    Simdi diyorumda 5 senede bu araclar nasil 2 katina cikti 15-20 lira zam olurda bukadarida fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide tatil incelemesi alalım sizden.

Uçaklama gittiniz, yolculuk kaça mal oldu, vize gerekli mi, yenmesi gereken öeşhur yemek gidilmesi gereken meşhur yerleri var mı vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpakcayoglu

Çok güzel bir inceleme olmuş.Günlük olarak mı haftalık mı kiraladınız?Fiyatı yazar mısınız?

Yazayım tabi ancak bu fiyatlara dışarıdan birisi alamayabilir.
    Nissan da Toyota da şirketin iş yaptığı bayiilerden alındı.Kurumsal AVIS,Hertz gibi şirketlerden değil.

Nissan 10 günlük,günlüğü 35 Euro

Land Cruiser 3 günlük,günlüğü 40 Euro

Hertz'te Hyundai ix35 60 Euro,Golf 6 TDI 55 Euro idi mesela

Türkiye'de Clio anca kiralanır bu paralara...
  • quote:

quote:

Çok güzel bir inceleme olmuş.Günlük olarak mı haftalık mı kiraladınız?Fiyatı yazar mısınız?

Nissan da Toyota da şirketin iş yaptığı bayiilerden alındı.Kurumsal AVIS,Hertz gibi şirketlerden değil.

Vay anasını diyorum ve susuyorum.Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Bide tatil incelemesi alalım sizden.

Uçaklama gittiniz, yolculuk kaça mal oldu, vize gerekli mi, yenmesi gereken öeşhur yemek gidilmesi gereken meşhur yerleri var mı vs

Balkanlarla ilgili epey bilgi verebilirmHemen hemen her ülkesini gezdim.Ülke-şehir olarak gitmeyi planladığınız yerler varsa,kalacak yerden yenecek yemeğe kadar rehberlik yapabilirim
  • Heybeti nedeniyle hayallerimi süsleyen gercek arazi aracı:) Kullanmak nasip olmadı ama cok isterdim

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Heybeti nedeniyle hayallerimi süsleyen gercek arazi aracı:) Kullanmak nasip olmadı ama cok isterdim

İçinizde kalmasın,buyrun gelin,bu güzel memleketleri gezin derim hayalerinizdeki araçla.

Mübalağa etmiyorum 4 veya 5 kişi 1 hafta Bodrum'da,Çeşme'de yapacağınız tatil ile aynı paraya belki de daha ucuza çıkarsınız.

Yeme-İçme,Konaklama,Yakıt,Bilet dahil...
  • Cok isterim ama su aşamada yurt dışına çıkmak biraz farkı bir durum oluyor, özellikle doktorlar icin. Pm attım

• quote:

quote:

55 Euro verip Golf 6 TDI kiralamak varken... :)

Paylaşım süper olmuş ama Veyselcim.

Eline sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

quote:

55 Euro verip Golf 6 TDI kiralamak varken... :)

Paylaşım süper olmuş ama Veyselcim.

Eline sağlık.

Teşekkür ederim Haluk Abi,

Ha ki Golf veya ix35 i kiralıyorduk,bu bağlantıya son dakikada ulaştık diyebilirim.

Çok da güzel oldu tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Paylaşım için teşekkürler,

Benim dikkat ettiğim şey, yakıt tüketimi oldu. Bence çok fazla yakmamış, motor hacmi ve aracın ağırlığına göre gayet iyi bir tüketime sahip. Zaten, Japon markaları bu konuda Almanlara göre daha elverişli.

Aynen katılıyorum

İnsanlar dizel diyince 4-5 litre beklememeli tabi yinede
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.