Şimdi Ara

İddia : FBI Android cihazların ve dizüstü bilgisayarların mikrofonlarına uzaktan erişebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • ABD istihbarat ve haberalma teşkilatlarının Apple, Google gibi internet devlerinin sunucularına sorgusuz sualsiz erişim izni elde ettiği ve kullanıcıların bilgilerini kaydettiği PRISM iddiaları uzunca bir süredir teknoloji gündemini meşgul ediyor. Ancak yeni gelen bilgiler konunun sadece PRISM ile sınırlı olmadığını gösteriyor.




    Wall Street Journal tarafından verilen habere göre FBI ve onun gibi diğer federal ajanslar, Android işletim sistemli cihazların ve diğer dizüstü bilgisayarların mikrofonlarına erişebiliyor Böylece kullanıcılar 24 saat boyunca ve cihaz açık kaldığı sürece dinlenebilmiş oluyor.




    FBI bu amaçla hacker özelliği olan insanları işe alıyor ve dinleme yapabilecek araçları satın alarak bu kişilerin kullanımına sunuyor. Cihazlar üzerinden yapılan dinlemeler de bu kişiler tarafından yürütülüyor.




    Bu tarz dinleme araçları aslında uzun süredir piyasada var ve hatta son kullanıcılar bile bu cihazlardan alıp basit dinlemeler yapabiliyor. Ancak FBI gibi resmi kurumlar tarafından kullanılması bu tarz araçlara bir nevi dolaylı olarak resmi destek verilmesi anlamına geliyor. 




    İlerleyen günlerde izinsiz dinleme ve takip ile ilgili daha ne tür haberlerle karşılaşacağımız belli değil. Ancak iletişim halinde olduğumuz tüm çevrimiçi cihazların bir şekilde dinlendiği veya izlendiği şeklindeki paranoyalar artmaya devam ediyor.  

     








  • iPhone'ların pilinin neden çıkarılamadığını yıllardır anlamadınız mı?
  • He tabii, Facebook'a 20 dk giriyoruz pil %10 gidiyor anasını satıyım bir de sınırsız ses kaydı yapıcak...
    Şu anki cihazlar için endişe edilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum ama Moto X'teki durum düşündürücü.

  • heralde erişicek adamların teknolojisi ben olsam bende yaparım boşunamı xbox da ve motorola üstünde uykudayken bile dinleyen mikrofonlar koyuyorlar ;)

  • Haberi okuduktan sonra aklıma Moto X geldi :)

  • watch Dogs rüzgarları.

  • Person Of Interest yani usta

  • Şaşıran varmı?

  • çok yalnızım, fbi ile sohbet etmek istiyorum ,ajan smith çaldır kapa ben seni ararım.

  • Merak etmeyin FBI bizim gibi kişilerin telefonunu dinleyecek kadar işşiz degil

  • Dinlemesi o kadar önemli deilde google glass çıkıp yaygınlaşınca olucaklar beni daha çok düşündürüo.

    Mümkün olduğunca azaltmaya çalıştıkları ahlakı ve mahremiyeti sıfıra indirmek istiyo şerefsizler.

  • En iyisi tamamen milli bir sistem oluşturmak ama hiç yatırım yapılmıyor maalesef

  • adamların erişemediği ne varki

  • Bi filmde izlemiştim. Adı se7en. FBI kütüphanelerdeki zararlı kitapları (bomba yapımı, silah imalatı vs) okuyan kişileri not ediyormuş.

  • Prism'den sonra İntel ve Amd işlemcilerde açık var haberi geldi,şimdi de Android.
    Arkadaş yok ki amerikan malı olmayan işe yarar işletim sistemi, kullanalım kurtulalım.
    İstese kim yapar belli başlı Avrupa ve uzak doğu ülkeleri.
    Avrupa ülkeleri de aynı haltı yerler,kolayca.
    Aslında bütün ülkeler bunu yapacaktır burada önemli olan bilginin kime gittiği.
    Yine de kişisel bilgisayarlarda hem donanım hem yazılım konusunda amerikan egemenliği çok rahatsız edici açıkçası.

  • Xbox un çevrimdışı çalışmaycağını ve kinect in mutlaka bağlı olması sorununu şimdi anladınız mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların herşeyi gören gözü giderek daha da iyi görmeye başlamış anlaşılan! Bu adamların yeni dünya düzenleri ve ortadoğu ülkelerin kendine benzetip pazar haline getirme çabaları yüzünden güzelim MİLLİ sistemimiz = Osmanlı devletimiz yıkılmadı mı ? ("Ben ilmin şehriysem,Ali de Kapısıdır diyen Hz.Peygamber efendimizin sözleri unutulup ilm-fen arka plana atılıp matbaaya, gavur icadıdır diyen içimizdeki sebatay sevi ve dış mihraklı hocalar dini kullanıp vurmuşlardı içerden bize )

    Form da aratabilirsiniz. Bundan 2 yada 3 sene önce bugün olacakları yazmıştım forma. Aslında Tezgah çok büyük arkadaşlar. Malumunuz ticari olarak eylemlerimiz (satın almalar vs.) şuraya cıkıyuor : Taban(biz,halk) tepedeki sistemin yöneticisini daha da zengin ediyor ve kendi sistemimizi piyasaya sürüyoruz. Form'da daha önceden yazmıstım. İşlemcilerin derin mimarisini kimse tam olarak deşifre edemez demiştim. Cok kücük nano metrik odalar oldugundan buraya kendi casus yazılımı yada uzaktan deaktif yapabilecek komutlar gömebileceklerini (örneğin cache gibi bizim bilmediğimiz bir bölüme) yazmıstım. Bazı arkadaslar biraz Tiye almıslardı. Ama Batının satış ve pazarlamada ki kan emen tarafını cok iyi bildiğimden aynı anda ne kadar kuş vursam mantıgını nasıl iyi yürüttüklerini çok iyi görüyorum. Hme teknoloji diye paramız alınıyor hem de tüm cihazlar tek merkeze bağlı dinlenebilir yani istihbarat veri gönderiyor. Elimde kanıtım yok ! ama bunu sezmek için bilmem kaçıncı duyuya ihtiyac ta yok. Google android yada vs cogu program ücretsiz temin edilebilir. İsteseler hiç birimiz bunları kıramayız(crack) arkadaşlar ! Ama adam uyanık. sistemi tabana bedava indirgiyor ki bizi dinleyebilsin. " Son olarak : " Bedava peynir, sadece fare kapanında olur arkadaşlar."

    Milliyetcilik demek : aileni sevmek demek demektir. Küçük söylemlerin ve basit siyasetin malzemesi olmak demek değildir. Dünyada ki USA-İsrail_İngiliz başlısına milli ruhlarla hareket eden Türk gencliğinin gereken cevabı akıllılıkla vermesi dileği ile... İçimizde bizden görünen siyasi kadroların USA politikalarına nasıl paralel yürüdüğü , demokrasi diye insanların nasıl kandırıldıgına dikkat cekiyorum !!! Öngörüm o dur ki zamanında bu adamlara karsı kafa tutan ejdadımın bize nüksettiği potansiyeli ve birikimimiz ile şunu söylüyorum :

    Yigit düstüğü yerden kalkar !





  • quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    iPhoneların pilinin neden çıkarılamadığını yıllardır anlamadınız mı?


    Ya vala anlamadım açıklar mısın ya bide 31 kişi anlayıp beğenmiş kendimi gerizekalı gibi hissettim :(

  • adamlar herkesi rahatça dinleme şansına sahip olsun, biz de hala yok ios mu android mi pc mi mac mi diye tartışalım.

  • Hacker özelliği olan insanlar!..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.