Şimdi Ara

Obama, Samsung'un iPhone 4 ve iPad 2 üzerindeki yasaklama talebini veto etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
1.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Obama, Samsung'un iPhone 4 ve iPad 2 üzerindeki yasaklama talebini veto etti





    Elektronik cihazların üretiminin ABD'de yapılması konusunda ülkenin teknoloji devlerine çağrı yapan Obama hükümeti, ülke ekonomisi söz konusu olduğunda her türlü adımı atmaktan kaçınmıyor.




    Samsung ile Apple arasında yaşanan patent davaları herkesin malumu. Bugüne kadar her iki firma lehine veya aleyhine kararlar çıkmış, patent ihlali yapan cihazların yasaklanması gündeme gelmişti. Geçtiğimiz Haziran ayında Samsung, AT&T operatörünün satışa sunduğu iPhone 3G/3GS/4, iPad 3G/2 modellerinin kendisine ait patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı yasaklama davasını kazanmıştı.




    Bahse konu cihazların ABD'de yasaklanması için son karar ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu - ITC tarafından verilecekti. Pek çok yerel otorite Obama'nın olaya müdahale etmesi için çağrı yapmıştı. Nihayet Barack Obama çağrılara kulak verdi ve bu modellerin ABD'de yasaklanması kararını veto etti.




    Aslında yasaklama istenen modeller sadece AT&T operatörü tarafından satılan modellerdi ve Samsung'un 7 706 348 nolu mobil iletişimin şifrelenmesine dair bir patenti ihlal ettikleri kararına varılmıştı.




    Obama yönetimi vetonun gerekçesi olarak yasaklama kararının ABD ekonomisi ve ABD tüketicisi üzerindeki adil rekabet koşullarına olumsuz etki yapması ihtimalini gösterdi. Yönetim ayrıca Samsung'un tazminat gibi diğer hukuki haklarını mahkemede arayabileceğini belirtti.




    Apple alınan veto kararı sonrasında Obama yönetiminin yenilik geliştiren firmaların daima arkasında olduğunu görmenin gurur verici olduğunu ve Samsung'un patentlerini kötü amaçlı kullanmak istediğini belirtti. Böylece ikili arasındaki patent davasında ilk kez Obama yönetimi doğrudan müdahil olmuş oldu. Bu müdahalenin sonraki davalarda da yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. 

     








  • İkiside aynı. Samsung kazansa aynı şeyi Apple'a söylerdi.

  • kesinlikle taraf tutmuyorum ama en çok şu olaya sinir oldum apple (Samsung'un patentlerini kötü amaçlı kullanmak istediğini belirtti.) abi sen açınca dava bişey yok onlar açınça kötü amaçlı kullanım nedir bu şimdi.

  • Devir patent devri "hello world" uygulamasını bile yazsan patentini alacan abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam kendi ekonomisi ve insanını düşünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obama samsungu kayıracak değil ya...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 4 Ağustos 2013; 0:27:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Adam kendi ekonomisi ve insanını düşünüyor


    Hayır. Kendisinin ve senatörlerinin cebine girecek parayı düşünüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShafakCool

    quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Adam kendi ekonomisi ve insanını düşünüyor


    Hayır. Kendisinin ve senatörlerinin cebine girecek parayı düşünüyor.

    bizi mi düşünecekti
  • Apple kazanınca çatır çatır para kazanırken iyiydide samsung kazanınca hemen devreye giriyorlar . Samsungun yerinde olsam bu işi peşini bırakmam.

  • 1-- Geçtiğimiz Haziran ayında Samsung, AT&T operatörünün satışa sunduğu iPhone 3G/3GS/4, iPad 3G/2 modellerinin kendisine ait patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı yasaklama davasını kazanmıştı.
    2--Apple yetkilileri Obama yönetiminin yenilik geliştiren firmaların daima arkasında olduğunu görmenin gurur verici olduğunu ve Samsung'un patentlerini kötü amaçlı kullanmak istediğini belirtti.
    Olaya bak şimdi Adamlar hem Samsung'un patentini ihlal ediyorlar (Amerikada'ki mahkeme Samsung'u haklı bulmuş) Hemde Obama amcayı da arkalarına almışlar bir de Samsung'un patentlerini kötü amaçlı kullandığını söylüyorlar. Ne alaka Adamlar Samsung'un patentini çalmaktan haksız bulunmuşlar. Obamanın bir Amerikan şirketine sahip çıkmalarından dolayı Samsung haklı da olsa Suçlu mu? oluyor yani. Adın çıkmış 9'a inmez 8'e Samsung yalancı Çoban'a dönmüş.Samsung bir zamanlar Apple'ın patentlerini haksız kullanmıştı ve para cezasına da çarptırılmıştı. Ama Samsung'a haksızlık yapılsada kendini savunamıyor adamlar haklı olsalar da haksız çıkarılıyorlar.





  • Kadir geceniz mübarek olsun Dualarız kabul olsun

  • Apple amerikalı, iş çığrından çıkınca obamayı ortaya sürdüler..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: armanatilgan

    Büyük ortadoğu projesinide veto etsene


    niye desteklediğini mi gördün? amerikada herkes aynı fikirde değil ya? bop projesi mosan karşıtı dp üyelerinin projesidir! sen olduğu gibi amerikayı aynı kefeye koyuyorsun! bop projesi bill clintona attir! kendisi şantaja kurban gittiği bop duraklatılmıştır! obama denen adam masondur! bunun için darbe yanlısıdır sunnileri barındırmak istemezler! lozanda misika milli sınırları çizildiğinden beri hiç bir sunni devletlerin başında uzun süre kalamıyor ! menderes idam edeldi özal zehirlendi sıra tayyipte bu zamana kadar yüzlerce suakist girişimi yapıldı! daha iktidara geleli bir sene olmadı museviler darbe peşinde!

  • Oha samsung resmen üvey evlat muamelesi görmüş

  • Apple suan ABD ekonomisinin belkemiklerinden biri, ulke cikarlari icin bunu yapmasindan daha dogal bir sey olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 4 Ağustos 2013; 1:40:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar işine geldiği gibi davranmış.
  • Gayet normal her horoz kendi çöplüğünde öter , sırf su abd ye para kazandırmamak icin bile samsung alınır ama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Apple patentlerini kotu yonde kullanmiyor. Boyle hakliymis gibi aciklama yapiyorlar ya, iyice sinir oluyorum. Kisisel gorusum ise Apple'in dogrudan Amerika ekonomisine etkisi olan bir firma olmasindan Obama'nin(Obama'nin, Amerika Birlesik Devletlerinin devlet baskaninin, boyle bir seyle ugrasmasi bile komik ve sacma geliyor bana.) arkasini kollamasi gibi geliyor bana bu durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • göz göre göre adaletsizlik
  • ohh ne ala memleket! Samsung kaybedince cihazlar piyasadan kalkıyor.apple kaybedince obama veto ediyor.adil olmasa gerekiyorsa neden samsungun tabletleri iki sene önce piyasadan kalktı.o zaman apple sattığı her cihaz için samsunga tazminat ödesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.