Şimdi Ara

Analiz : Üreticiler 8 çekirdekli işlemcileri benimseme konusunda çekingen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Üreticiler 8 çekirdekli işlemcileri benimseme konusunda çekingen





    Bu yıl Samsung'un lanse ettiği ve Galaxy S4 modelinde kullandığı Exynos 5 Octa ile dolaylı olarak ilk 8 çekirdek kavramını öğrenmiştik. İş yüküne bağlı olarak devreyen giren iki 4 çekirdekli grup, bu anlamda gerçek bir 8 çekirdekli işlemci tanımına uymuyordu ve Samsung pazarlama taktiği yaptığı şeklinde eleştirilere maruz kalmıştı. 




    Ancak MediaTek'in resmi duyurusu, Huawei-HiSilicon ortaklığının açıklaması ve Samsung cephesinden gelen iddialar gelecek yıl ortaları itibariyle gerçek 8 çekirdekli işlemcileri kullanmaya başlayacağımızı gösteriyor. 




    MediaTek'in çözümü Cortex-A7 mimarisini temel alırken, Huawei ise Cortex-A15 mimarisi üzerinde yeni çözümünü inşa edecek. Samsung'un ise nasıl bir planı olduğu bilinmiyor. 




    Ancak sektörden gelen bilgiler akıllı telefon üreticilerinin gerçek 8 çekirdek kavramına biraz çekinceli yaklaştığını ortaya koyuyor. Üreticiler yeni çözümleri benimsemek için acele etme niyetinde değilken, 4 çekirdekli çözümlerden performans ve enerji verimliliği açısından ne kadar iyi olduğuna dair kuşkuları bulunuyor. 




    Hali hazırda dolaylı 8 çekirdekli işlemci sadece Samsung tarafından kullanıma sunulmuş durumda ve yongaseti tasarımcıları henüz bu konsepte giriş yapma kararı verebilmiş değil. 




    Sektörün büyük tedarikçileri önümüzdeki bir iki yıl daha 4 çekirdekli işlemcilerin yoğun olarak kullanılacağını öngörüyor. Gerçek 8 çekirdekli işlemcilerin yayılması ise Samsung ve Huawei genelde kendi içerisinde çözümleri kullandığı için MediaTek'in yapacağı hamlelere bağlı olacak.  

     








  • 8-16 gider o

  • Telefon kullanıcıları Benchmark skorlarına göre telefon almaya devam ettiği sürece biz daha çok çekirdekler görürüz.

    32 çekirdek, 1 saat şarj süresi... bunlardan beklenir.

  • aslında 8 çekirdekli işlemciler pil süresini uzatabilir A7+A15 birlikte ve motorolanın moto x de yaptığı gibi çekirdekleri belli görevlere dağıtarak enerji tasarrufu gerçek anlamda sağlanabilir.
    löp diye 8 tane çekirdeği aynı işe vermek bence fazla gereksiz.

  • Daha bilgisayarlara yeni yeni 8 çekirdek optimasyonu gelirken AMD destekli oyunlar sayesinde telefonlarda 8 çekirdek görmek şaşırtıcı olacak
  • Uygulamaların hepsi 4 çekirdeği bile tam desteklemezken tüm telefonlar 8 çekirdeğe geçerse boş yere cebimizden daha fazla para çıkar ve batarya da erken boşalır.
  • Batarya dayanabilirse 8 çekirdeğe ve işimize gerçekten yarayacaksa gelsin.Yoksa gereksiz para tuzağı ve boş yenilik olur.
  • Hah şöyle, çekinin işte, daha desktop işlemcilerinde 8 çekirdeğe yavaş yavaş geçilecekken mobilde gerçek 8 çekirdek niye? 4 çekirdeğe daha tam destek yok uygulamalarda. İşlem gücüne abanılacağına biraz verimlilik geliştirilsin
  • oyunlar/yazılımların ne çözünürlüğe nede çipsete optimizasyonu olmadığı sürece bu donanım çılgınlığı devam eder bizde yok 3000 yok 4000 lik bataryada batarya demeye devam ederiz!

  • Tabiki cekirdegide olacak remide olacak. Burda martaval okumayin. Bir laptop vs. Alirken gidip 2 gb remli almiyorsunuz. Android 5 te radikal değişiklikler olacak googleda bircok seyin farkinda bu donanimlada android5 ten sonra apple in esamesi okunmaz.

  • Batarya teknolojisinin çooook yavaş gelişmesinin arkasında yatan bilmediğimiz sebepler var beyler. "There are known unknowns" demiş elemanın biri.

  • 1024 çekirdek çıksa da alsak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.