Şimdi Ara

İddia : Samsung benchmark testlerinde hız aşırtma yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
3.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Mobil cihazların tabi tutulduğu benchmark testleri, donanım ile ilgili bilgiler vermesinin yanısıra, cihazın ne derece güçlü olduğuna dair tüketicilerin de yakından takip ettiği bir platform haline geldi. Pek çok amiral gemi modelinin lansmanı için benchmark skorları sıkça başvurulan bir kaynak durumunda.




    Ancak Şubat ayından bu yana Samsung'un Galaxy S4 modelinin benchmark testlerinde hız aşırtma yaparak saat hızlarını olduğundan daha yüksek göstermeye çalıştığı iddiaları gündeme gelmekteydi. Anandtech ekibi konuya el atarak Samsung'un böyle bir davranış içerisinde olup olmadığını anlamaya çalıştı.




    Ekip yaptığı çalışmalarda, Samsung'un GLBenchmark, AnTuTu veya Quadrant testlerinin çalıştığı esnada işlemci hızlarını artırma yoluna gittiğine dair kodlar elde etti.




    Örneğin Exynos 5 Octa ile gelen Power VR 544MP3 grafik birimi 480MHz saat hızında çalışırken, benchmark testleri esnasında hız 532MHz'e yükseliyor. Böylece cihaz daha yüksek skorlar elde ederken, kağıt üzerinde en güçlü konuma geliyor. 




    Ekip Samsung'un test edilen cihazında TwDVFSApp.apk adında bir ayar uygulaması olduğunu keşfetmiş. Uygulama işlemci ve grafik birimini farklı benchmark testlerine göre ayarlıyor ve hızlarını turbo modda yüksek seviyelere çıkarıyor. 




    Tüketiciyi bir nevi yanıltma olarak gösterilen bu davranışın sadece Samsung'a özgü olmadığını savunanlar da mevcut. Pazarlama taktiği gereği pek çok üreticinin amiral gemi modellerinde bu tarz manipülasyonlar yaptıkları dile getiriliyor.  

     








  • Çakal Samsung.GPUnun güçsüz olduğunu böyle örtmeye çalışıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyüzden IPHONE akar





















    Gelsin eksi puanlar

  • hepsi yapıyor böyle saçmalıklar optmius g ile nexus 4 arasında garip benchmark farkları var mesela. samsung ta yapıyordur ki ananadtech diyorsa iddia boyutunu aşmış kesin bir olaydır bu. yanlız bir hata var haberde cpu yu oc lemiyor sadece direk 1.6 max güce alıyor bunda bir sorun yok zaten olması gerek bu. ama gpu yu oc liyor yani normal kullanımda 480 mhz ı geçmeyen gpu bazı benchmarklara girince 532 mhz a çıkıyor direk dolandırıcılık kısaca. benchmark bakıp alanlara ders olsun artık oc işlemi yapmadan bile manipule edilebiliyorlar tamamen hikaye bir olay kısaca benchmarklar.
  • Arkadaş zaten bilmem kaç çekirdek,kaç mhz diyorlar çift çekirdekli iphone dan yavaş çalışıyorlar.Tamam ios farkı var illa ki ama o kadar işlemci gücü ilede android'i çalıştırsın artık.Benchmark gerçekten yanıltıcı elinize alıp kendiniz test edin en iyisi

  • Benim merak ettiğim iPhone'da 100 tane de uygulama yüklesen telefon kasılmıyor. Aynı şey bu S4 için de geçerli mi acaba? Test eden var mıdır bunu? O zaman anlaşılır gerçekten en hızlı telefon bu mu değil mi?

  • bunu samsungdan bile beklemezdim hacılar

  • Kim ne derse desin plastik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaxy sten beri bariz ortada olan birşeydi bu zaten

  • Samsung bu, yapar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 31 Temmuz 2013; 12:25:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MegaWolt38

    Benim merak ettiğim iPhone'da 100 tane de uygulama yüklesen telefon kasılmıyor. Aynı şey bu S4 için de geçerli mi acaba? Test eden var mıdır bunu? O zaman anlaşılır gerçekten en hızlı telefon bu mu değil mi?

    100 uygulama aynı anda çalışmıyor ya da arka planda hiç çalışmıyor....
    Ne zaman ios arkaplana uygulama almaya başlar o zaman tüm donanımlar sap gibi kalır. Çünkü adamlar sadece gpu yukseltiyor.
  • çakallığın son noktası. daha önce taiwan'da belli kişilere para verip htc'yi kötületmişti. şimdi de bu. kim bilir daha ne pislikler yapıyor bu şirket.

  • Benchmark sonucu değil kullanıcı deneyimi önemli. Tüketici bilinçlenmediği sürece böyle oyunlar hep olacak.

  • İşi gücü hile hurda çalıp çırpmak zaten...Esnek ekranlarıda çalıntı çıktı. bkz:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NcAm3KihFho

  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower

    Çakal Samsung.GPUnun güçsüz olduğunu böyle örtmeye çalışıyor


    iPad 3'de 2048x1536 çözünürlükte HER TÜRLÜ oyunu veya yazılımı en ufak bir takılma yaşatmadan oynatan GPU Apple'ın üzerindeyken ÇOK GÜÇLÜ... Samsung kullanınca Güçsüz. BRAVO!

  • Wikipedia da gpu nun 533 mhz hız sağladığı yazıyor. Benim anlamadığım samsung gpuda olmayan bir gücü varmış gibi göstermemiş ki benmark testlerinin daha doğru sonuç almasına yardımcı olmuş. Beni yanlış anlamayın arkadaşlar ama ben burada bir sahtekarlık göremedim. Neden mi samsung telefonda olmayan bir özelliği varmış gibi göstermiyor ki. Bu da sahtekarlık değil. Olsa olsa benmarkların daha doğru sonuç alabilmesi için donanımın tüm imkanlarla çalışmasına yardım ediyor.

  • Zaten benchmark'a göre telefon mu alınırmış. DH'den olsun, youtube'dan olsun incelemelerini izler, web performansını, oyun performansını izler, öyle alırsın telefonu.

  • Bu benchmark testleri butun inceleme yapan medya kuruluslari tarafindan kullanildigi muddetce ve kullanicilar da bu testleri satin alma kararinda onemsedigi surece sirketlerin ve hatta bu testleri yapan firmalarin hile hurdaya girmemesi garip kacar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: unflattering

    Wikipedia da gpu nun 533 mhz hız sağladığı yazıyor. Benim anlamadığım samsung gpuda olmayan bir gücü varmış gibi göstermemiş ki benmark testlerinin daha doğru sonuç almasına yardımcı olmuş. Beni yanlış anlamayın arkadaşlar ama ben burada bir sahtekarlık göremedim. Neden mi samsung telefonda olmayan bir özelliği varmış gibi göstermiyor ki. Bu da sahtekarlık değil. Olsa olsa benmarkların daha doğru sonuç alabilmesi için donanımın tüm imkanlarla çalışmasına yardım ediyor.

    Normal oyunlarda hiçbir zaman 533 Mhz'ye çıkmıyor. Sadece benchmarklarda çıkıyor. Yani aslında var olmayan bir performansı varmış gibi gösteriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dampierre

    Zaten benchmark'a göre telefon mu alınırmış. DH'den olsun, youtube'dan olsun incelemelerini izler, web performansını, oyun performansını izler, öyle alırsın telefonu.

    Kesinlikle haklısın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.