Şimdi Ara

Sony, Blu-Ray'den Ötesini Düşünüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•     Bu nesil konsol döneminde Blu-Ray'den epey faydalanan Sony, ekstra disk sorununu ortadan kaldırmıştı. Sony bu kez, Blu-Ray teknolojisinin ötesini düşünmeye başladı.

Sony'nin Panasonic ile ortaklaşa yayınladığı plana göre iki firma, bu teknolojide 2015 yılına kadar 300 GB'lık depolama yapabilecek disk üretmeyi planlıyor. Mevcut Blu-Ray diskleri 50 GB'a kadar depolama yapabiliyor. Bu iki firmanın gelişmiş Blu-Ray teknolojisindeki en düşük hedefi olarak 100 GB'lık depolama gösteriliyor. Çünkü 4K çözünürlükteki filmlerin en düşük 100 GB'lık boyutunun olduğu belirtiliyor.

• Neden 2015'e kadar? Neden devamlı değil? yoksa ben mi yanlış anladım

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reservedd

Neden 2015'e kadar? Neden devamlı değil? yoksa ben mi yanlış anladım

2015 yılına kadar bu teknolojiyi geliştirmeyi düşünüyorlar yani. Henüz ellerinde mevcut değil teknoloji, sadece plan bu.
  • Sony, hep oyuncu dostu olmuştur. Ve eminim böylede olmaya devam edecekler...

Aleyhine bir haber görmedim. Hep hayırlı bir haberle geliyorlar ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Reservedd

Neden 2015'e kadar? Neden devamlı değil? yoksa ben mi yanlış anladım

evet yanlis anladin ; 2015 yilina kadar yuksek kapasiteli blu ray diskleri tamamlicaklarini soyluyorlar , yani 2015 yada daha erken yuksek kapasiteli blu ray disklere kavusucaz . sonrasinda da devam edicek

• Tamamdır teşekkürler zaten düzenlediniz de sanırım
  • bluray devride kapanacaktır. 2k ve 4k tabanlı bir disk düşünüyoralar heralde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah'ın Emri

• http://www.chip.com.tr/haber/blu-ray-rekoru-400-gb-16-katman_7670.html

linkteki haberin tarihini kontrol etmeyi unutmayın

• Çoktan hazırdır o teknoloji sadece zamanını bekliyorlardır.

• 9. Nesil
  • sony donanım ms yazılım firması işte burdada sonynin avantajını görüyoruz ps4e yetişeceğini samıyorum blu-ray diye tanıtıldı birkere değişmez ama bu teknoloji ilk çıktığında kullanamayacağız gibi blu-ray çıkınca nasıl oynatıcıları pahalıydı benim bildiğim 400den aşağı blu-ray oynatıcı yoktu anca ps3 alıp izleniyordu bu teknolojiyi hiç kullanamayacağız :D

• Hayirli olsun demeki 2 sene sonra son kullanicialar mahkl fiyata 4k tivi alabilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimon52 -- 30 Temmuz 2013; 21:29:14 >
  • PC için Blu-ray yazıcıların ve boş disklerin makul fiyatlara indirilmesi ve yaygınlaştırılması lazım, sürümden kazanarak yavaş yavaş normal dvd disklerin kullanımının azaltılması gerekiyordu ama bu konuda pek gelişme kaydedemediler.
  • 100 GB mı? 100 GB film mi olur? Azcık sıkıştırın şunları, bendeki 1080p Full+Full HD 5.1 Dts destekli yüksek kalite Avatar filmi bile 10 GB. 4K dört katı olduğundan otomatikman olsa olsa 40 GB olur bu da Blue Ray disklere hayli hayli sığar. Tabi sadece tek dil versiyonu ama Görüntüden taviz vermeden tabi yine 30 kare saniyede. 100 GB 3D filmler için düşünülüyor herhalde yoksa başka bir açıklama bulamıyorum.
  • Eğer öyle bir depolama teknolojisi olursa; ps3'e çıkmış bütün G.o.w.ları dlcleriyle tek bir medya üzerinde saklayabilirler.
    Yada diğer serileri.
    Vay be.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xian

http://www.chip.com.tr/haber/blu-ray-rekoru-400-gb-16-katman_7670.html

linkteki haberin tarihini kontrol etmeyi unutmayın

haberin yorumları haberden güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

100 GB mı? 100 GB film mi olur? Azcık sıkıştırın şunları, bendeki 1080p Full+Full HD 5.1 Dts destekli yüksek kalite Avatar filmi bile 10 GB. 4K dört katı olduğundan otomatikman olsa olsa 40 GB olur bu da Blue Ray disklere hayli hayli sığar. Tabi sadece tek dil versiyonu ama Görüntüden taviz vermeden tabi yine 30 kare saniyede. 100 GB 3D filmler için düşünülüyor herhalde yoksa başka bir açıklama bulamıyorum.

sen bi araştır bence full hd 1080p 45gb 50gb filmler var nasıl yok :D

• 100 GB nedir yav :o :o
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

100 GB nedir yav :o :o

180KB lık 5.25inçlik disketlerden, 1.44MB kapasiteli disketlere geçtik ardından ise 700 MB lık CD'ler geldi. Sonra 4.7GB lık DVD geldi, ardından 8.75GB lık Duallayer DVD'ler geldi. En sonunda 25GB ve 50GB Blu-ray disklerle tanıştık. DVD HD vb ler de çıktı tabi bu süre zarfında.

Demek istediğim aslında çok büyük gelişmeler yaşadık. Şimdi kulağa 100 GB çok fazla gibi gelse de bir 5 yıl sonra belki standartlaşacak :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.