Flash'ta butona link vermek...
13 Cevap56746 Görüntüleme1 Favori
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj


1618 Mesaj
30 Haziran 2006; 16:15:16 

Merhaba arkdaşlar... flash ile aram pek iyi değil... kendime amatörce bir site yapmak istedim.
hazır template kullandım flash'taki butonlar link vemek için biraz önceden bildiğim action script ile birazdan programlamadan bildiklerimi birleştirdim ortaya şöyle bişey çıkdı

this.onRelease = function()
{
getURL("index.htm","_Self");
}

tam böyle olmayabilir şu an bulunduğum bilgisayar flash yokta kod'a tam bakamadım.. böyle bişeydi ama...
link verebildim butona ama link'e tıklayınca başka sayfada açılıyor... ben "_self" yazdım bulunduğu sayfada açılması gerekmezmi ? evde firefox ile deniyordum sorun çıkmamıştı internete cafe'ye getirdiğimde ie ile denedim başka sayfada açılıor her link....
butona link vermenin başka bi yolu varmı ? bulunduğu sayfada açılması için... bu arada sadece bir buton var o butonu bir menudeki bütün linkler için kullanmışlar bende direk butona değilde menudeki elemanlara link vermeyi uygun gördüm... flash bilenler yardım ederlerse sevinirim...


_____________________________



3824 Mesaj
30 Haziran 2006; 17:20:18 

Ben de acemiyim ama bu kodu kullandım sağlam

on ( release) {
getURL("Http://www.site.com", "_blank");
}

blank verine self yazarsanız aynı sayfada açılır. Belki Self yazıyorsunuz diye olmuyordur.


_____________________________

Alper Yazar | Blog


1618 Mesaj
1 Temmuz 2006; 14:08:25 

hmm... evet belkide ilk harfi büyük yazdığım için olmuyordur... eve gidince deniyeceğim sagol.


_____________________________



2210 Mesaj
2 Temmuz 2006; 18:12:09 

function değeri frame de verilir siz butona ndn function değeri atıyorsunuz kod yanlış

on(release){
getURL("anasayfa.html","_self");
}

bunu kullanacaksınız kodun çalışmaması için hiç bir neden yok kolay gelsin



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayhan Arslan -- 2 Temmuz 2006; 18:11:32 >


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
4 Temmuz 2006; 17:22:01 


quote:

Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan

function değeri frame de verilir siz butona ndn function değeri atıyorsunuz kod yanlış

on(release){
getURL("anasayfa.html","_self");
}

bunu kullanacaksınız kodun çalışmaması için hiç bir neden yok kolay gelsin


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
5 Temmuz 2006; 17:22:54 

quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Ben de acemiyim ama bu kodu kullandım sağlam

on ( release) {
getURL("Http://www.site.com", "_blank");
}

blank verine self yazarsanız aynı sayfada açılır. Belki Self yazıyorsunuz diye olmuyordur.


on (release){
getURL("http://www.falansite.com","_self);
}

_blank, _self olcak yanlış yazmışın.


 
36 Mesaj
12 Temmuz 2007; 17:06:33 

ya istedigimiz framede nasıl acarız

daha acıklayıcı oluyum

siteyi yaptım site iki bolumden olusuyor
birinci bolumde butonlar var
ikinci kısımda sadece sayfları actıgım frame var
html <i frame tagıyla olusturdugmum bolum.

html de bu kodu biliyorum
<a href="mesela.htm" target="frameninadı">tikla</iframe>
ama flashta bu koda karsılık ne olabilir bileniniz varmı.


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
12 Temmuz 2007; 19:31:16 

Ya bu flash ta bulamıyorum sizin dediklerinizi acaba benim ki sahte flash mı? gercek flash ın tam ismi nedir yazarmısınız pls








İmza: Seni Unutmayacagımmmmmmm


 
36 Mesaj
13 Temmuz 2007; 9:40:18 

shate flash ne demek dostum macromedia ya aitken şimdi adobe aldı flashı sahtesi yok ama seninki swish felan olabilir ondada animasyon yapılıyor


_____________________________



 
5 Mesaj
22 Kasım 2007; 23:27:07 


quote:

Orjinalden alıntı: Ottoman-Empire

Ya bu flash ta bulamıyorum sizin dediklerinizi acaba benim ki sahte flash mı? gercek flash ın tam ismi nedir yazarmısınız pls





evet arkadaşlar bakın acil bi konum var benimde.iframe de link vermeliyim.

örnek icin yapım aşamasında olan projemin linkini veriyim yoksa anlatamıcam

http://doganerreklam.com.tr/index1.html bakın burda alttaki menülere tıklayınca içerik değişiyo sayfa tümüyle kalıyo iframe yani.öyle ayarladım.yandaki menüyede o şekilde link vermeliyimki sayfanın içerigi değişsin?
yahu nerdeyse linki kaldırcam vallahi billahi.bunu bitirmem gerekti acilen.flashta zayıfız.birde flash albüm yada resim albümü için program kod ne varsa bi tavsiye edin bendekilerin sürümü bitti:)

saygılar.


0


Ekteki dosya (1)


_____________________________

MoonLight


 
9 Mesaj
14 Aralık 2010; 17:18:11 

arkadaşlar ben bir butona iki link birden vermek istiyorum mümkünmü? yani butona tıklandığında iki farklı sayfa açılacak...


_____________________________

Lg 1960 19" Feel Kasa Amd Sempron Dual2 5000 işlemci Asus 512 mb Ekran Kartı Asus 940 soket Tümleşik Soğutmalı Anakart !gb Kingston Ram 250 gb Seagate Sabitdisk..


2410 Mesaj
27 Kasım 2011; 17:28:14 

quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan Arslan

function değeri frame de verilir siz butona ndn function değeri atıyorsunuz kod yanlış

on(release){
getURL("anasayfa.html","_self");
}

bunu kullanacaksınız kodun çalışmaması için hiç bir neden yok kolay gelsin


merhaba hortlatmak gibi olmasın ama bir soru sorcam.

kodu ekledikten sonra ctrl+enter yaptıktan sonra açılan pencerede tıklıyorum butona ama hiçbir icraat göremiyorum.

ben neden beceremiyorum bu action olayını anlamış değilim.

şimdiden teşekkürler...


_____________________________

YAESU FT-7900
Marmara Bölgesinde VHF 145.625 94.8 ton ve Simplex 145.275
UHF 439.225 77 ton ve Simplex 433.475 7/24 dinlemedeyim.


2410 Mesaj
10 Aralık 2011; 9:05:25 

up


_____________________________

YAESU FT-7900
Marmara Bölgesinde VHF 145.625 94.8 ton ve Simplex 145.275
UHF 439.225 77 ton ve Simplex 433.475 7/24 dinlemedeyim.


 
53 Mesaj
23 Temmuz 2013; 4:19:18 

Konuyu hortlatayım dedim.
Ben CS6 da yaptım böyle.
Kod aynen şu şekilde olacak:
on(press) {
getURL("http://forum.donanimhaber.com","_blank")	
}


_____________________________

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Web Tasarım - Programlama] » Tasarım ve grafik » Flash'ta butona link vermek...
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön


 
Reklamlar


DH VİDEO

 



Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü / mini sürümü.



0.342