Şimdi Ara

Renault Laguna 2001 3.0 V6

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı ramazanlar.. Burda 137 binde cok temiz Laguna 3.0 otomatik arac var. en son 136 binde gecen ay servise gitmis..Rutin kontrollar dısında hic servise gitmemis araba..araba inanılmaz temiz ve dısarısı filan iyi bakılmıs.. Arabada cogu sey yeni olmakla beraber en son xenon farlar ve platinyum bujiler takılmıs.. yeni laguna aldıklar icin satıyorlar 2007 den bu yana arac bunlarda 40 bin yapmıslar aldıklarından bu yana ikinci sahipleri..

    Simdi araba cok guzel.. yurtdısındayım burda vergi filan yok motora gore ve yakıtlar Trye gore cok ucuz.. ama genede Lpg takıcam o kadarda ucuz degil sonucta :) 1lt lpg ortalama 1.3 lira
    Nette cok arastırdım ve acıkcası gozum korktu otomatik vitesten.. arabayı kullandık vites gecisleri inanılmaz sakin.. (daha once cok otomatik kullandım DSG dahil ) bazen buyuk viteslerde vites degisince devir aralıgının yuksekliginden hafif bi bosluk oluyor gibi ama oda devir aralık yukseltisinden saniselik bosluk saniye degil..

    pazartesi beaber baska bi servise gidip iyiice baktırıcam sorun yoksa almayı dusunuyorum,, bu otomatik kesin sorun cıkarırmı ? senede ortalama 15000 km ya yaparım ya yapmam..

    birde sunu eklemek isterim.. genelde gordugum otomatik arızalarında bi kısım yag degisimi ile halletmis olayı,, bi kısım bi kac elektronik valf degisp halletmis,, bi kısımın kablo elektronik temas gibi sorunlardan kaynaklanmıs ve cok az kısım sanzuman degisimi yapmıs veya ugrasmıs..ki bu oran diger markalarda aynı gibi..

    Alayımmı almayayımmı :) bu arızalar cıkmadan ilk belirtileri nelerdir yada varmıdır yoksa hersey superken bi andamı oluyor ?

    Buda ufak resimler

    Tesekkurler

     Renault Laguna 2001 3.0 V6 Renault Laguna 2001 3.0 V6 Renault Laguna 2001 3.0 V6 Renault Laguna 2001 3.0 V6



  • SPY34 kullanıcısına yanıt
    lagunanın arızaları sürprizlerle doludur. olur olmadık patlatır. ama forumu okuduysan görmüşsündür ki çok kolayca ve ucuza halledilmiştir. kronik olarak cam krikoları sorun çıkarır.camları tam aşağı yukarı yap sorunsuz ve sessiz bir şekilde çalıştığını gör. cam fitilleri boşlamış olabilir. cam yarım açık konumdayken kapıyı kapat. ses ve oynama olayına dikkat et. eller serbest modunun çalıştığını ve aracı çalıştırmak için start stop tuşuna basılı tutmadan tek sefer basmayla çalıştığını gör. klima kompresörü ses yapabilir. aracı boşa alıp 4500-5000 devirlere daya daha sonra kompresörü devreye alıp ses olup olmadığını dinle. birde klima otomatiğinin sıcaklık ayarına göre tepkilerini kontrol et. 16 dereceye aldığında fanı full açıp ac basarak tüm kanallardan üflemeli. ön düzeni de iyi dinle. ön amortisörler vuruntu sesi yapabilir. şanzumandan çekinmişsin ama pek sıkıntısını görmedim. kronik elektrovana değiştirdim 600tl'ye maloldu. yaşanılması gereken araçlar... 3.5 yıl oldu zevkle biniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakizmr -- 28 Temmuz 2013; 18:10:21 >
  • Cevap icin tesekkurler.. camların hepsini kontrol etmistim hepsi super sadece sag on cam yukarı kalkarken yarıdan sonra yagsızlıktan gelen bi ses yapıyor o kadar..onu da yaglarım zaten.. klimayı acıp tum petekleri kontrol etmistim onlardada sorun yoktu..iceri iki dakikada buz gibi olmustu zaten.. bi taraf sıcak bi taraf soguk yapmıstm oda gayet guzel calısmıstı.. araba tek seferde calısıyor mars cevirmiyor hic direk alıyor.. eler serbestide denedim oda calısıyordu gayet guzel.. arabdan bi 4 5 metre uzaklasınca kilitleniyordu filan..onun dısında bende birsey gormedim.. bu 3.0 motor nasıldır peki buna ek olarak ? conta yakma veya yag yakma sorunları oluyormu ?
  • bizim forumda 3.0 kullanan 2 arkadas olmustu.... fazla bir bilgim yok maalesef
  • o arkadaslara baktımda yıl oluyor buralara ugramıyalı ya sattılar yada problemleri yok heralde :) Senin arabada otomatik. kac km de ve sanzımanla ilgili bi sorun oldumu hic ?
  • Selam

    ! aydır keyifle biniyordumki bugun klimasına hava basan kisi arabayı hep start stopa basılı tutarak calıstırdı filan.is bitince bindim arabaya kartı taktım ama eskiden gostergeler filan ısıklar kendine gelirdi anahtarı yarım cevirir gibi ama bu sefer olmadı.. start dugmesine bastım kontakt yarı konumuna gelmis gibi oldu ( ısıklar gosterge filan geldi) basılı tutunca calısıyor sadece eskiden basar cekerdim elimi..

    Neden olmustur ?
  • Hocam olayı cozdum :) actım soktum baktım herkesin basına gelen ufak parcanın kırılma olayı degilmis benimki baska bi parca krıılmıs..tamirinide yaptım :) Tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.