Şimdi Ara

Xperia Tablet Z ilk görüş &mini inceleme fikirler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ,

    Bu gün Xperia tablet Z yi yarım saat boyunca sohbet ede ede inceledim.Bunlar ilk görüş te cihazın bende bıraktığı izlenimlerdir .Kesinlikle bağlayıcı ve nihai olarak düşünmeyin lütfen. İncelediğim model : 32gb wifi beyaz yazılım sürümü : 4.1.2 yeni açılmış ve hiç bir şey yüklenmemiş standart Sony tableti.

    Kutu : Gayet minimalist zarif ve kibar.(İçinden dock çıkmıyor)

    Kasa & yapım kalitesi : Hoş ama Xperia Z nin elinizdeki 'premium' hissi bu cihazda yok.Hafifliği gerçekten takdire şayan inceliğide etkliyici yanlız çerçeve biraz fazla büyük (Xperia Z deki ölçek büyüyünce pek güzel görünmemiş açıkcası).Arka taraf parmak izini az bırakan matte yapıya sahip (Xperia Z nin çok parmak izi tutan parlak ve kaygan yapısının aksine).Ekran ise malesef parmak izinden bol bol şikayet edebileceğiniz tarz da ekstra olarak temiz bir ortamda olmamıza rağmen bu kadar sürede köşeleri de toz tuttu.Kasanın kötü tarafı : İnce ama tableti her iki tarafından tutup oynatınca ciddi biçimde esniyor.Bu esneme açıkcası benim pek hoşuma gitmedi (Plastik esnemesi değil cihazın şasesi kasası komple esniyor)ama uzun süreli kullanımda iPad den daha az bilek yorgunluğu çektireceği de bir gerçek.

    Ekran : Xperia Z ye göre görüş açılarında ciddi iyileşme mevcut.Renkler ve kontrast ta gayet hoş(Bu konuda da Xperia Z den çok çok iyi olmasa da iyi)Fontlar vs gayet iyi göründü gözüme.Kırmızı mavi ve yeşi tonları iPad retinaya göre biraz daha canlı olsada iPad in ekranı halen bana göre Tablet Z den iyi.(Özellik ile okuma ve pdf yönünden)Kendi sitemdeki referans fotoğraflarına her iki tablette de bakarak bu fikre vardım.Ekran genel olarak iyi ama mucizeler beklemeyin. Not: Tablet yapısı gereği 16-10 ekrana sahip evet 16-9 yapısındaki diğer tabletlerden biraz daha iyi e-kitap okuma yada pdf formatında katalog/dergi görüntüliyebilse de iPad ın daha kareye yakın yapısı çok daha iyi&gerçekci bir deneyim sunuyor)

    Ses : Kulaklık sesi vasat malesef.Kötü değil ama yine bu konuda iPad in oldukça gerisinde.Sony MDR-1R ve kendi kulak içi Shure 215 kulaklıklarım ile denedim her iki cihaz da da flat olarak denendi.Sony nin sesi biraz daha sönük ve kısık.Dış hoparlör sesi için pek bir şey söylemem doğru olmaz ama sesi kısık sayılmaz (Bulunduğum ortam dükkan ortamı olduğu için çok kesin tespitler yapmamın mümkünü yok).Dış hoparlörler görece akıllıca yerleştirilmişler.(Alt köşelerin her iki yanında ve altta yer alıyorlar yatay da kullansanız dikeude kullansanız her ikisinide elinizle bloke etme şansınız yok).Kulaklık kapağı Xperia Z deki gibi açması kapaması biraz dert li olucak gibi.

    Arayüz : Klasik Sony arayüzü.Çok fazla 'şişirilmemiş' görece hızlı ve nerede ise yok denicek kadar az laglı.Yanlız müzik aplikasyonu arka planda çalışırken ana ekran da / sayfa geçişlerinde lag gözlemleniyor.Öyle 'yağ gibi kayan' bir performans beklemeyin kusurusuz değil ama kötü de değil.Bu konuda da iPad in gerisinde kalıyor.

    Yazılım : Chrome gereğinden fazla takılarak ierledi&kaydırmalar dada bunu gözlemledim ve açıkcası pek beğenmedim.Hani : Facia değil ama bu fiyat ve segmentteki bir cihazda olamaması gerekitği kadar 'ham'.Sayfa render ederken sanki chrome Z nin donanımsal gücünden yararlanamıyormuş gibi geldi.Firefox vb başka bir browser ise kurup denemedim.Video performansı fena değil.Galeride fotoğraflara bakarken bekle süresi biraz fazla.Bundle edilmiş diğer bazı yazılımlar da çok ahım şahım performans gösterdi diyemiyeceğim .Bu konularda da iPad ciddi önde.

    Kamera : Kontrast bazlı odaklama gereğinden fazla yanılabiliyor ek olarak dükkan içi ve aydınlıkta yaptığım denemelerin en iyileri dahi ancak vasat ın bir üstü diyebileceğim kadar iyiydi.Bu konuda da fazla bir beklentiniz olmasın.

    Diğer : Üstündeki kızıl ötesi port ve yazılım problemsizce ne kadar Sony tv vs var ise tanıdı ve hemen kuman da etmeye başladı.Herhalde sahilde havuz başında ya da banyo da vs suya dayanınıklılığı cihazı bu konuda rakiplerinin önüne geçirecektir bunu da hesaba katmak lazım.

    Pil /Wifi performansı : Her hangi bir fikrim yok.


    Bu tableti satın almak için bekliyordum ama inceledikten sonra hevesim kaçtı.Zira benim iPad 3 retina cihazım dan şu konuda da üstünmüş diyip satın almak için kendime bir bahane dahi uyduramadım.Yanlış anlamayın cihaz kötü bir cihaz değil inceleği ve zerafeti vb hoşuma gitse de genel olarak satın almak isteğini en azından bende uyandırmadı diyeyim.Şimdilik aklıma gelen & ilk izlenimlerim bunlar.

    Not: HepsiSony.com a bu cihaz gelir gelmez bana haber verdikleri ve ayrıntılı bir şekilde incelettikleri için teşekkürü borç bilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 28 Temmuz 2013; 17:03:31 >







  • Bir kaç tanede foto ekliyeyim :

     Xperia Tablet  Z ilk görüş &mini inceleme fikirler.


     Xperia Tablet  Z ilk görüş &mini inceleme fikirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 28 Temmuz 2013; 17:12:53 >
  • teşekkürler inceleme için. ankarada henüz hiçbir yerde denk gelmedim birkaç ay içinde bir tablet almayı planlıyordum z çok hoşuma gitmişti özellikle ekran özellikleriyle ama yeni ipadi görmeden hangisini alacağıma karar vermeyeceğim, özellikle de yazınızı okuduktan sonra. .
  • Teşekkür ederim güzel sözleriniz için,umarım kendinize en uygun&doğru seçimi yaparsınız.
  • size birşey sorsam peki ? android tablet tercih edersem eğer iphone un hotspot özelliğiyle tableti kullanabilirmiyim? veya ipadi tercih edersem android telefonun hotspot özelliğiyle ipadde internete bağlanabilirmiyim??
  • Öncelikle inceleme için teşekkürler.
    Bu ürünü yada 4. Nesil Ipad'i almayı planlıyorum. onun ne gibi dezavantajları var Sony'e göre ? yada bu kalibrede bunlardan daha iyi bir ürün var mı?
  • Evet tabiki : Her iki türlüde kullanabilirsiniz problem olmaz.(Bahsettiğiniz örneğin her iki türevinide kullanıyorum)Not: Ben Xperia Z sahibiyim Android de wifi hot spot problemini ilk defa bu cihaz ile yaşadım.Nedense sadece Turkcell Xperia Z lerde bu problem mevcut .Başlığında da tartıştık ama bu istisnai bir durum.
  • gelecekdebirgüngelecek G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Apple ın eko sistemi malumunuz daha kısıtlayıcı.Ama daha verimli ve problemsiz olduğu da gerçek.Android in ise görece daha özgür ve ileri derece de kişiselleştirilebilir olması da onun kuvvetli tarafı.Her iki işletim sistemine sahip cihazların da kendi arasın da varyasyonları mevcut.Bunlar da kişinin ihtiyacına göre tercih sebebi olabiliyor.(Benim kendi beklentim/arzum : Palto/büyük ceb'e girebilen iPad minin retina versiyonlu 64gb wifi modelinin çıkması.Bu cihaz benim isteklerime cevap verir)

    Sony ve Apple markalarının her ikisini de severim benim kişisel tercih ve ihtiyaçlarım iPad retina dan yana oldu.Telefon olarak genelde üst seviye Android cihazları kullanıyorum ama tablette bir türlü o verimi yakalayamadım.Dolayısı ile kişiselleştirme ve widget konularında benim isteklerime cevap veremesede program çeşitliliği stabilite pil ömrü ekran detayı ve müzik performansı bakımın dan tercihim iPad dan yana.

    iOS kullanan tek cihaz Apple olduğu için başka marka alternatifi doğal olarak yok Android de ise Sony nin bu cihazına karşılık: Google ın Samsung (Google) Nexus 10 cihazı mevcut.Galaxy serisi de fena değil ama şahsi görüşüm çözünürlüklerinin düşük olduğu yönünde.Bir kere yüksek çözünürlük lü ekrana basıp jilet keskinliğindeki fontları vs görünce geri dönmek gerçekten zor oluyor.




  • Vipracing kullanıcısına yanıt
    tekrar teşekkür ederim,

    yardımcı olan birini bulmuşken aklıma takılan bir kaç şeyi sormak istedim. Genelde sık seyahat ediyorum her yere Laptop taşımak ekstradan bir yük demek oluyor. bunun için gittiğim yerlerde işimden arta kalan zamanlarda kullanmak (gündelik ihtiyaçlardan ve eğlence arayışından ) amacıyla tablet alacağım. okuduğum kadarıyla Ipadlerin Adobe Flash desteği olmaması bir dezavantaj oluşturuyor (mu)? Gerçi bu okuduğum kaynakların bir kısmı cidden çok eski 2012 lerde yazılmış ve bu teknolojik gelişmeler açısından uzun bir zaman bugün artık Android işletim sistemiyle yapabildiğimiz her şeyi bir Ipad lede yapabilir miyiz yoksa bu Adobe Flash desteğinin olmayışı(eğer hala yoksa) Apple kullanıcıları için gündelik kullanımda hala bir eksiklik yaratıyor mu ?
  • benimde aklıma takılan sorular vardı sony xperia z telefonun şarjının çok az gittiğine dair şeyler okudum tablette de böyle mi şarjı ne kadar gidiyor ve flash player konusunda da sıkıntı olduğunu söylediler böyle bi durum var mı internette girdiğim herhangi bi siteden sıkıntı yaşamadan video izleyebilir miyim bana da yardımcı olursanız sevinirim
  • gelecekdebirgüngelecek G kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah,

    Flash teknolojisi 'ölen' bir teknoloji gibi algılansa da web de hala bir sürü flash video yada minik uygulama vb mevcut bunun ile ilgili olmaz ise olmaz bir kullanım alanınız var ise bu tipteki tabletleri (Ne iPad ne de Android) almayın derim zira ultrabook vb ürünler sizin işinize daha çok yarayacaktır.

    Evet Android için çeşitli Flash plug inleri/Alternatifleri mevcut(Android sürüm 4.1 den sonra side-load Flash olarak kullanılıyor fabrikasyon mevcut değil).Bir şekilde bazı şeyler halledilebiliyor.iPad de ise Apple eko sisteminin içinde flas a yer yok ancak 3 parti çözümler ile server side gibi çözümler mevcut.Misal : Photon, iSwifter, Puffin gibi markette bulunan broserları yükliyerek bir nevi çözüm bulabilme şansınız var.




    Benim için hiç bir eksiklik yaratmıyor laptop da dahi flash kullanmak tan mümkün mertebe kaçınıyorum (Gereksiz ısı yapması bazı komplikasyon problemleri çok pil harcatması vb) youtube u html 5 sürümü ile kullanmak daha çok işime geliyor.Flash ile ilgili olmaz ise olmaz bir uygulamam da mevcut değil.Oyunlarda dökümanlar da vb işime yaramadığı için problem teşgil etmiyor.




  • 505*** 5 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Xperia Z cep telefonum mevcut şarjı normal öyle kötü vb değil.Emsallerinden / rakiplerinden de kötü değil .Tablet Z yi o kadar uzun süre kullanmadım bilmiyorum ama bütün testler 6 saat civarı ortalama bir kullanım süresi olduğunda hemfikir.Buda iyi yada kötü değil de vasat ve ortalama bir performans demek.iPad ise çok daha uzun dayanıyor.Flash için bir yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi çözüm olması lazım (Sahibi olmadığım için kurup denemedim ama Andorid in geneli için geçerli olan herhalde tablet Z içinde geçerlidir).
  • Teşekkür ederim

    Galaxy note da düşünüyorum bu konuda ne söylersiniz veya önerebileceğiniz bir tablet var mı ? (Video izlemek,internete girmek,oyun oynamak vs. için kullanacağım)
  • Vipracing kullanıcısına yanıt
    Sunduğunuz bilgiler ışığında Ipad'e yönelmek daha mantıklı geldi. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Peki şu an için piyasada en uygun olanları 16 gb olanlar ve her bir üst hafıza için hemen hemen ekstra 200-400 tl gibi bir bedel ödemek gerekiyor ki buda şu demek ihtiyaçtan düşük hafızalı almak ürünün elimizde patlaması yüksek almak ise ekstra masraf. bu konuda karar verirken nasıl hareket etmeliyim ? Örneğin sizin özel arşivinizin dışında kullandığınız uygulamalar ne kadar yer kaplıyor ? Yani bir ürüne 1200 tl civarı ödeyip ürünün bir süre sonra işlevsiz kalmasıdansa 1400 tl ödeyip işlevini sürdürmesini beklemek daha doğru bu açıdan 16 gb yetersiz denebilir mi ?
  • 505*** : Estağfurullah :) Büyük olan note u pek beğenmedim 8 inch olanı ise daha sempatik geldi bana (Tamamen şahsi zevk/tercih) hem o boyutta o çözünürlük pek 'sırıtmıyor' büyük olanı ise gereksiz hantal ve düşük çözünürlüklü diye düşünüyorum.Oyun film vb iPad (özellik ile oyun konusunda üstüne tanımam) daha uygun gibi yazdıklarınıza.


    gelecekdebirgüngelecek : Sizinde belirttiğiniz gibi : Ben 16 gb hiç almadım min 32 gb tavsiye ederim.İnsan iPad alınca bir nevi aplikasyon arsızı oluyor diyebilirim :) 4-5gb müzik bir o kadar film döküman fotoğraf biraz da oyun derken 32 gb ancak yetiyor (Kendi adıma) genelde pek 64 gb modeli tercih ediyorum ama dikkat edersem 32 ile de idare edebilirim.

    Bu arada genel olarak iPad in 'kötü yanı' (Belki bu önemlidir sizler için ) : GPS modülü wifi modellerinde bulunmuyor.(Misal : Xperia Tablet Z nin wifi modeli dahi gps modülü bulunduruyor ve kendi başına bir navigasyon cihazı olarak kullanaılabiliyor)




  • slm arkadaşlar, turkcellden bu cihazı sınırsız internet ile ayda 120 tl ye almayı düşünüyorum, yalnız kafama takılan birkaç soru var

    1- alet telefon olarak kullanılıyor mu
    2- modem olarak kullanılıyor mu, kullanılırsa ne kadar verimli olur, adsl modem gibi evin içinde herkes kullanabilir mi?
    3-ekran hd olarak tanıtılıyor, full hd ekrana sahip değil mi?
    4-turkcell belli kotadan sonra, hızı düsürüyor mu?
    5- usb bağlantığı desteği yok gözüküyor, ilerde klavye mouse takabilir miyim?
    6- turkcell de nfc özelliği yok gözüküyor, farklı bir model mi satıyor?
    7-turkcell anroid 4.2.2 diyor, başka sitelerde 4.1.1 diyor
    8-film izlemek internette gezinmek, kitap okumak için yeterli mi

    cvp yazan herkese tşk ler..
  • asimor A kullanıcısına yanıt
    1- Hayır
    2- Wifi hot spot olarak kullanılır yanlız uzun süreli kullanım da ne olur?Bilemiyorum.
    3- Evet
    4- Aldığınız pakete bağlı
    5- Takılabilme olasılığı var.
    6- Bu sayfaya bakın :http://userguide.sonymobile.com/referrer.php?region=tr&product=xperia-tablet-z#!NFC.html
    7- 4.2.2 güncellemesi henüz gelmedi (Ama yakın tarihte gelebilir)
    8- Tabiki.
  • Merhaba,

    Arife gününden bu yana 3g'li Tablet Z sahibiyim. Uzunca bir zamandır ipad modellerini kullanan biri olarak, ilk başlarda biraz yadırgamış olsamda şimdi alıştım diyebilirim.

    Vipracing üstadın incelemesine paralel yüzeysel olarak fikirlerimi aktarıcak olursam;

    Kutu konusunda, tüm tabletlerin kutusunu oldukça yetersiz bulmaktayım.. 1.000-1.500 TL ödeyipte kutunun içinden Tablet+fiş+kablo 3'lüsü çıkınca, insan hayal kırıklığına uğrayabiliyor ama malesef bugüne kadar aldığım tüm markalarda böyleydi..

    Ekran; tozlanması ile ilgili görüşlerin tamamına katılıyorum. Çerçeve ve ekran arasındaki fark sebebiyle toz birikiyor. Henüz temin edemediğimden bilgi veremiyorum fakat koruyucu sticker ile bu çözülebilir gibi geliyor, aradaki fark ortadan kalkınca..(Sony'nin kendi stickerini satması sanki böyle bir durumun farkında olduğu- yada bilerek yapılmış hissi uyandırıyor bende..) Çözünürlük – kalitede ipad retinanın bir hayli gerisinde kaldığını söyleyebilirim. Aynı fotoğrafa iki ekranda baktığınızda Z’i çöpe atasınız geliyor 

    Ses; Genelde çok yüksek sesle müzik dinliyor değilim fakat PMX60 ile tatmin edici sonuç aldığımı söyleyebilirim. Dış hoperlör sesi de bence yeterli, film-dizi vs rahatlıkla seyrediliyor.

    İlk açılışla birlikte 4,2 update’i yaptığımdan eski halini tam bilmiyorum, ama 4,2 ile müzik+pdf; müzik+Office yada müzik+chrome olarak kullandığımdan ben pek lag-takılma vs rastlamadım. Web sayfaları ipad’e göre oldukça yavaş.. Uygulamalarda istediğim sonuçları aldım diyebilirim.

    Kamera; işte en can alıcı nokta benim için. Son dönemdeki Xperia serisi telefonlar , Sony’nin geçmiş performansı kamera konusunda iştahlandırmış olsada, ilk çekim sonrasında ÇÖP olarak tabir etmemde sakınca olmayacak sanırım.. Oldukça kötü. Bırakın ipad’i.. iphone 4 -4s’in bile yanına yaklaşamaz bence. Belki ayar vs diyenler olacaktır fakat apple modellerinde sadece tuşa basarak (hiçbir ayar yapılmadan) alınan sonuçları elde etmek istiyor insan yılların Sony sinden..

    WiFi oldukça başarılı diyebilirim. Yan yana ipad’in çekmediği yerde çektiğine dahi şahit oldum.

    Pil 6.000 mAh neredeyse ipad’in yarısı ama performans olarak yarısı olmadığını söyleyebilirim.. özellikle stamina modu ile stand by süresini baya bir arttırabliyorsunuz.2-3 saat wifi+müzik+uygulama-pdf-office vs ile %10-15 civarı kullanım oluyor. 01:00 gibi %62 de bıraktığımda, 08:00 civarında %61-62 ile geri alabiliyorum. Fakat şarj etme süresi bir kabus. Gün içinde şarj etmediğimden tam zamanlama veremiyorum ama 4-5 saatten önce dolacağına inanmıyorum..

    Kasa & Tasarım Bana kalırsa,teredüttsüz güvendiğim Sony kalitesi, incelik, keskin kenarlar ile hoş bir tasarıma sahip tablet. Suya dayanıklılığı sakarsanız çok işe yarayan bir özellik

    Oyun; sadece Candy Crush , Math Maniac yüklü ve hiç takılmıyor 60 yaşına yaklaşan Annem ipad sonrası Z'de Candy Crush oynayınca, "Oğlum A101'deki tablet mi bu?" diye sorsada, ben memnunum

    Tam Nexus 7 2013 16 GB WiFi almaya karar vermişken, TR fiyatının biraz üstüne (hediye çeki vs ile) Tablet Z’i buldum ve almaya karar verdim. 5 seneyi aşkın zamandır iphone, 2-3 senedir ipad kullancısı olarak biraz apple bıkkınlığı, biraz android merakı, biraz ise sony sevdası eksik yönlerini, yüksek fiyatını görmezden gelip almama sebep oldu. Çok ahım şahım işler yapmasamda, kitap okumak, sosyla ağlar, web, internet bankacılığı, office müzik vs için yeterli, hatta iyi olduğunu düşünüyorum. (Foto paylaşıcaksam, ipad’den çekip mail atıyorum )

    Aksesuar anlamında bir hayli şansız bir tablet olduğunu söylemeliyim. İnce, şık bir case istiyorsanız, Sony'e 250 TL bayılmak durumundasınız... yada ebay'den 50-60 USD karşılığında getirtmek.. Ben şimdilik 14 TL'ye aldığım Addison 10 inc tablet kılıfında tutuyorum. GG'den den aldığım stickerlar henüz gelmedi..

    Umarım aydınlatıcı bilgiler olmuştur.

    İyi forumlar.




  • Sayın MertSener : Değerli katkınız ve sahibi olarak zamanınızı ayaırıp görüş&tespitlerinizi paylaştığınız için teşekkürler
  • Xperia Tablet Z, EISA ödüllerinde Yılın En İyi Avrupa'lı Tableti Ödülünü aldı :http://forum.donanimhaber.com/m_79607067/tm.htm

    Pek çok otorite tarafından Android ekosisteminin en güçlü tableti kabul edilen Xperia Tablet Z, Avrupa Görüntü ve Ses Birliği - EISA tarafından da ödüle layık görüldü.

    EISA, her yıl farklı kategorilerde seçtiği cihazlara yılın en iyi Avrupalı'sı ödülünü veriyor. Birlik son olarak 2013-2014 yılının en iyilerini gelirledi.

    EISA, Sony'nin Xperia Tablet Z modelini yılın en iyi Avrupalı tablet ödülüne layık gördü. EISA, 6.9mm kalınlığı ile piyasadaki en ince tabletlerden birisi olan Xperia Tablet Z'nin kaliteden ödün vermeden iddialı bir incelik sunduğunu, benzersiz bir stil ve teknoloji arayanlar için en mükemmel seçim olduğunu ödüle gerekçe olarak ekledi.

    Xperia Tablet Z modelinde 10.1 inçlik 1920x1200 piksel çözünürlükte ekran, 1.5GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Snapdragon S4 Pro yongaseti, 16GB/32GB depolama kapasitesi, microSD desteği, WiFi, DLNA, Bluetooth 4.0, Android işletim sistemi, 8.1MP çözünürlükte arka kamera, HDR video kaydı, 2.2MP çözünürlükte ön kamera, FM Radyo, 6000mAh batarya gibi özellikler yer alıyor.

    Xperia Tablet Z 1295TL başlangıç fiyatına sahip. Modelin 16GB kapasiteli 3G versiyonu 1499TL seviyesinde iken, 32GB kapasiteli sadece WiFi versiyonu ise 1449TL fiyat etiketine sahip.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.