Şimdi Ara

HDMI standartı gelişiyor; HDMI 1.3 ile daha yüksek çözünürlük daha fazla renk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
7.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar bir HDTV almayı düşünüyorsanız planlarınızı biraz ertelemenizi öneririz. Eğer aldıysanız ne yazık ki artık yapacak bir şey yok, binlerce dolar verdiğiniz ürün şimdiden eski modeller arasında yerini aldı bile. HDTV'lerde ve HDTV uyumlu cihazlarda standart halini alan HDMI, bir dizi geliştirme ile 1.1 sürümünden 1.3'e yükseltildi.

    HDMI 1.3 standartı, 4.95Gbps'den 10.2Gbps'e yükseltilen bilgi transfer hızı sayesinde(Frekans 165MHz'den 340MHz'e) , yeni nesil HDTV'ler, bilgisayarlar ve benzeri cihazlarda görüntü çözünürlüğünde, renk derinliğinde ve saniyede gösterilen kare sayısında iyileşmelere olanak veriyor.

    HDMI 1.3'e eklenen "Deep Colour" teknolojisi sayesinde HDMI 1.1'de 24bit olan en yüksek renk derinliği değeri, 48bit'e yükselmiş durumda. Yeni sürümle 30, 36 ve 48bit renk derinliklerine destek veren HDMI 1.3 bu haliyle RGB, YCbCr ve gelecek nesil renk paleti xvYCC ile uyumluluk kazanmış oluyor. Böylece HDTV'lere aktarılabilecek renk sayısı, milyonlarca renkten milyarlarca renge yükseldi. Yeni nesil LCD panellerin 48bit renk derinliğini destekledikleri düşünülürse, bu güncellemenin zamanlamasının oldukça iyi olduğu bir gerçek.

    HDMI 1.3' ile HDMI'a otomatik ses ve görüntü senkronizasyonu özelliği de eklenmiş durumda. Otomatik ses ve görüntü senkronizasyonu özelliği, HD görüntü aktarımında ses işlemenin görüntü işlemekten daha kolay olmasından dolayı, daha hızlı işlenen sesin, görüntü ile uyuşmaması sorununa çözüm getiriyor. Bu uyuşmazlık genelde dudak hareketlerinin, duyulan sözlerle uyumsuz olması olarak gözlenmekte (lip sync). HDMI 1.3 ses formatı desteğine Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio kayıpsız ses formatları da eklendi. Sıkıştırmasız ses aktarımı yapan bu formatlar olabilecek en iyi kalitede çevresel ses deneyimi vaat ediyorlar.

    Ayrıca HDMI 1.3 ile kameralar ve benzeri taşınabilir cihazlar için mini HDMI portu'da standarta eklenenler arasında. HDMI 1.3, HDMI 1.1 ile uyumlu olarak çalışabiliyor fakat ne yazık ki HDMI 1.1 portunun kabiliyetlerini 1.3'e yükseltme imkanı bulunmuyor. HDMI ile ilgili önemli bir diğer gelişme ise HDMI standartının geliştiricilerinden Sony'nin gelecek nesil oyun konsolu PlayStation 3'ün HDMI 1.3 desteği içereceğini açıklamış olması. PlayStation 3 desteklediği standartlar ve içerdiği özeliklerle gerçek bir gelecek nesil oyun konsolu olacak gibi görünüyor.

    HDMI standartının geliştiricileri arasında Sony'nin haricinde Matsushita Panasonic, Hitachi, Philips, Silicon Image, Thomson ve Toshiba gibi dünyanın önde gelen elektronik eşya üreticileri bulunuyor.


    Sayfanın Linki : http://www.hdmi.org/








  • Türkiyeye HDTV nin haberi gelmeden tvsi geldi
    Noldu.Millet aldı HDTV leri koydu evine ama yayınlar hala dijital.
    Bugün Zafer Plazada Sony bayine girdim.
    1 kutu yapmışlar 1 tane HD destekli Sony kamera ve 1 tane de Dijital Sony kamera koymuşlar.
    Kocaman 1 tuş var,basınca HD den normal dijitale geçiyoor,dönen küçük 1 oyuncağın görüntüsü ekrana yansıyor.
    geçiyor geçmesine ama dijitali de oyle 1 ayarlamışlarki sanki dijtal makine= murat 124 hd=bmw
    mıllete ayar verıyorlar.
    kim ayarlıyor bunları. Reklam kokan hareketler bunlar .Gerenk Yok!
  • evet bu arada playstation 3 de hdmı 1.3 çıkış olacağı kesinleşti hayırlı olsun
  • aceleciliğin sonu hüsran kullanmayacağınız oturmamış teknolojilere para vermeyin hdmı 1.3 çıkmış eminim yeni bir şeylere daha çıkacaktık türk televizyonları hd yayınlara geçmeden televizyonuzu değiştirmeyin kararınızı erteleyin gelecekte hem daha ucuza hem daha üstün özelliklere sahip televizyon sahibi olun
  • Çok önemli bir gelişme olduğu bariz açık. Şayet dayanamayıp almış olsaydım ciddi bir hüsrana uğrayabilirdim. Malum adı üzere standart bu, hele bir otursun
  • Ps3 icin alacaktim daha cok beklemem gerekecek daha neler cikartir bunlar
  • şimdi ne olacak yani biz 720p destekli sony aldık. zaten hd yayın gelsede bu yayının formatı avrupa için zira bizim içinde 720p olmayacakmıydı. devamlı olarak yenilikler olacak. ne zamana kadar bekleyeceğiz. ben şahsen pişman değilim tv almam gerekiyordu ve gidip crt alacağıma 127 ekran aldığıma memnunum. çünkü imkan olarak 5 senede bir televizyon değiştirme imkanına sahip değilim.
  • yeni nesil konsol, HD-DVD yada BlueRay oynatıcı cihazınız yoksa HDTV Türkiye için erken görüşündeyim. Ayrıca kaliteli büyük ekran paneller, 2. el otomobil fiyatına satılıyor benim ülkemde...
  • Saçmalık. Nasıl olsa hiç bir zaman gözün doğal görme netliğine gelemiyecek bu görüntü kaliteleri. Ne yapalım yani. HDMI 1.3 girişli TV mi alalım. Pekala aldık. 2 sene sonra hıyar bir mühendis ortaya çıkıp HDMI 1.5 veya daha yükseğini yaparsa ne yapacaz. Bunun sonu yok arkadaşlar. Parayı bir araya getirdiğiniz anda gidin alın TV nizi. Şu andaki görüntüler bile bizi hayrette bırakmaya yetiyor çok yerde.
  • Teknoloji hem iyi hem kötü, iyi yanı sürekli gelişmesi kötü yanı ise yeni aldığın bişeyin çabuk eskimesi ...
  • Arkadaşlar gözünüzün gördüğünü alın ucuz pahalı hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın. Fakat satıcıların demolarına güvenmeyin tv yi tek başına evde nasıl yayın alacaksanız öyle izleyin sonraa çok pişman olursunuz. ayrıca bize HD yayınlarının gelmesi yıllar alır. yukarıda bir arkadaş söylemiş o zaman alın diye bir yerde doğru artık Tv fabrikaları CRT üretim hatlarını terk ediyorlar. yakın zamanda 1000-2000 ytl arası gayet kaliteli tv ler alacağız ayrıca, yeni teknolojide OLED leri unutmayın onlar çıkarsaaaa daha ucuza büyük ekran olacak hadi hakkımızda hayırlısı :)
  • yani bir kablo (arabirim) yüzünden milyarlık TV ler şimdi demode mi oldu yani. bu teknoloji insanı öper(=çıldırtır)
  • Bu konu ile ilgili aslinda uzuldum diycem... O kadar yazisini haberini okudugum forumdaki kisi HD icin kafa patlatti arastirdi denedi yollari tepti karsilastirdi ve en onemlisi bircogu icin ciddi sayilabilecek bir rakkami verip HD plasma yada LCD aldilar...
    Ben 6 aydir bekleme halinde daralmisken onumuzdeki hafta yetr artik diyip pioneer RXE yi alicaktim.. Simdi kaldim oyle....... Napicam bilmiyorum sanirim almiycam ekim e kadar en azindan.. Ne olup bittigine bakicam...
    Burda 1.1 yerine 1.3'u ciddiye almamin en onemli nedeni PS3 'tur. Eger Sony Playstation3 destekliyorsa o zaman gercekten uzun vadeli bir standarda bagliyorlar demektir.... Ben Playstation'i baz aliyorum bu konuda... O yuzden 1.3 gereklidir.

    Sevgiler.
  • Bekleyin arkadaşlar. Beklemenin sınırı yok.

    Otomobil almayın ilerde Hidrojenle çalışanı çıkacak.
    Ev almayın ilerde ekıllı evler yapılacak.
    Telefon almayın çok yakında bütün bu satılanlar demode olacak.
    Şimdi birşey almayın kesin daha iyileri çıkacak.
    Rahmetli babam ilk bataryalı radyolar çıktığınnda almıştı. Keşke bekleseydi şimdi ne radyolar var.

    Bekleyin arkadaşlar, bekleyin beklemenin sınırı yok.
    Ha teknolojinin sınırı varmı diyorsanız .Onun kesinlikle hiçmi hiç sınırı yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ratsx

    Bekleyin arkadaşlar. Beklemenin sınırı yok.

    Otomobil almayın ilerde Hidrojenle çalışanı çıkacak.
    Ev almayın ilerde ekıllı evler yapılacak.
    Telefon almayın çok yakında bütün bu satılanlar demode olacak.
    Şimdi birşey almayın kesin daha iyileri çıkacak.
    Rahmetli babam ilk bataryalı radyolar çıktığınnda almıştı. Keşke bekleseydi şimdi ne radyolar var.

    Bekleyin arkadaşlar, bekleyin beklemenin sınırı yok.
    Ha teknolojinin sınırı varmı diyorsanız .Onun kesinlikle hiçmi hiç sınırı yok.




    valla en güzelini söylemişsin arkadaşım bekle bekle nereye kadar hdmi 1.3 ü bekleriz o çıkar 1 sene sonra hdmi 1.5 çıkar böyle devam eder tabi fiyat olarak geri dönüşünü söylemiyorum bile
    not: speed-step ya abicim sende moral bozucu şeyler yazmışsın plasmalarınız eski teknoloji oldu , aldıysanız yapacak bişey yok gibi yapma yüreğine indirme milletin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 30 Haziran 2006; 12:25:52 >




  • Arkadaşlar beklemekten beklemeye fark vardır. Yıl sonunda piyasaya sürülecek PlayStation 3 HDMI 1.3 destekli olarak gelecek. Bu HDMI 1.1 de çalışmayacağı anlamına gelmez fakat aldığınız ürün neden daha yüksek kalitede ses aktarımı, daha yüksek kare/sn sayısı ve daha fazla renk desteklemesin ki?

    Beklemek ve beklememek tercihlerini aşağıdaki 3 duruma göre değerlendirebilirsiniz.

    1.) HDTV ler elbette şu an yeni bir televizyon almak zorundaysanız ilk tercihiniz olmalılar fakat ihtiyaç harici sadece yeni olanı kullanmak için terfi edecekseniz beklemek size bir şey kaybettirmeyecektir.

    2.) Yeni bir eve taşınıyor ve büyük salonunuza uygun bir TV ye ihtiyaç duyuyorsanız hemen gidip bir HDTV alın, bunda bir mantık dışılık yok. Ama olanın yerine bir üst model alacaksanız bekleyin.

    3.) HDTV ye acele bir şekilde geçmeniz ise şu an için zaten gereksiz. Media Center PC sahibi değilseniz, oturma odanızda PC kullanmayacaksanız milyarları yatırmadan evvel bu piyasanın biraz oturmasını beklemekte fayda görüyorum.




  • HDTV için erken, bluray için erken, HD-DVD için erken...
    Standartlar oturunca alınmasında her zaman fayda var
  • quote:

    HDMI 1.3 standartı, 4.95Gbps'den 10.2Gbps'e yükseltilen (band genişliği 165MHz'den 340MHz'e) bilgi transfer hızı sayesinde


    Yazının bu kısmını değiştirseniz hiç fena olmaz. (Band genişliği 165MHz'den 340MHz'e) biraz hatalı olmuş. Sanırsam parantezi yanlış yere açmışsınız.
    "4.95Gbps'den 10.2Gbps'e yükseltilen band genişliği (165MHz'den 340MHz'e) bilgi transfer hızı sayesinde" Şeklinde olması lazımmış.
    Konuya gelince hakikaten bu teknolojiler ilk çıktığında satın almak kötü oluyor resmen enayi yerine koyuyolar adamı. 2 gün sonra daha iyisi yeni bir standart halinde daha ucuz bi fiyata çıkıyor.
  • 2 ay sonra cikacak seyi beklersin de, 1 sene varsa neyi bekleyeceksin ki? dx10 cikacak diye ocakta insanlar "aman 1900 alma, dx10 cikinca b.k olacak, pusur olacak" diyorlardi.
    ben de "insaf" diyorum
  • Ticari olarak duşununce yeni cikacak HDMI baglantili uydu alıcılar ve DVD-DIVX calicilar her ikisini (HDMI 1.1 ve HDMI 1.3) de destekleyeceklerdir.. Telasa gerek yok .. Gidin alin seyredin...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.