Şimdi Ara

Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
11
Favori
47.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu mesajı GEN 6 rehberi olarak düzenlemeye karar verdim arkadaşlar.

    ---> Rehber yapım aşamasındadır, eksikler, yanlışlıklar bulunabilir. Pokemon X & Y baz alınarak yapılmaktadır. Eski oyunlarda bazı yerler farklılık gösterebilir, gerekirse belirtilecektir. Bu rehber Nintendo'nun el konsollarına çıkan ve Pocket Monsters: Red & Green ile başlayıp en son X & Y ile devam eden oyun serisi için hazırlanmıştır. Diğer türlerdeki oyunlar ve web bazlı oyunlar için birebir uymayabilir.
    Lütfen bir hata görürseniz belirtin ki düzeltebileyim



    Burada daha çok jenerasyona özel farklılıklar ve yenilikler olacak. Tekrar mekaniklere girmeyeceğim. O yüzden ilk sayfayı okuduktan sonra buraya geçmenizi tavsiye ederim. Veya bu tarafta anlamadığınız bir kısım olursa ilk sayfaya bakabilirsiniz. Yararı olmazsa da bana sorabilirsiniz tabiki.



    Gen 6 için aklıma gelen konu başlıkları şöyle, tavsiyelere açığım. İlk mesajı temel alarak yapacağım.

    - Pokemon X & Y - Yeni nesil, Yeni Mekanikler
    - Her şeyi ile FAIRY Türü
    - Yeni Yerler, Yeni Özellikler (Amie, Super Training, Friend Safari)
    - Geliştirilmiş IV Sistemi (IVs 102)
    - Geliştirilmiş Yumurta Sistemi (Breeding 103)
    - Geliştirilmiş Efor Sistemi (EVs 103)
    - Her Yer SHINY! (Shiny Rehberi)





    POKEMON X&Y - YENİ NESİL, YENİ MEKANİKLER
     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası

    Pokemon oyunlarıyla az çok içli dışlı olmuş biri "yeni jenerasyon" kavramınından haberderdir. Birkaç oyunda bir gelen bu yeni jenerasyonun farkı her oyunda yapılan küçük boyutlu değişiklere nazaran çok daha büyük ve köklü değişikler içermesidir. Gerek oynanış, gerek işleyiş gerekse arayüzde yapılan bu değişikler oyuncular tarafından genelde kolayca benimsenir. Ancak bazı küçük ve dataylı değişiklikler vardır ki en sağlam fanlar bile kaçırabilir. Bu rehberde işte bu değişikliklerden ihtiyaç duyulması muhtemelen olanları mümkün olduğunca irdelemeye çalışacağım. Fairy türünün gelişi bu nesildeki en büyük yeniliklerden biri onu ayrıca kendi başlığında inceleyeceğiz.
    Bildiğiniz gibi yeni Pokemon X & Y şu ana kadarki oyunlar arasında grafiksel olarak en üst seviyede olanı. İlk kez üç boyutlu mekan, pokemon ve karakter tasarımlarını gördüğümüz seri bu anlamda önemli yol kat etmiş. Direk 3DS için çıkan bir nesil olduğu için beklenen bir şeydi, güzel de oldu.

    Mega pokemonlara ile devam edelim. Mega evrim aslında bir evrim değil de form değişimi. Charizard, MewTwo, Lucairo, Mawile gibi birçok pokemon özelliği aldı ama sayıları toplamda fazla değil. Tabi ileride birçok yeni pokemonun Mega alacağını öngörebiliriz. Mega evrim pokemonlarının görüntüsünü, yeteneklerini ve statlarını etkileyebiliyor. Mega pokemonlar nispeten güçlü oluyorlar ancak Mega için pokemonun Mega Stone denilen itemleri tutması gerektiğinden başka item kullanamıyorlar, bu da dezavantaj olarak yansıyabiliyor. Genel anlamıyla mega pokemonlar karşılaşılınca dikkat edilmesi gereken ve uygun koşullarda takımda bulundurulması yararlı olan pokemonlar. Ancak takımda sadece bir tane mega pokemon kullanabileceğinizi unutmayın.

    Bir başka yeniliğimiz de yeni "Horde" sistemi. Artık çimenlerde, mağaralarda dolaşıp vahşi pokemonlar arasında dolaşırken bize teker teker değil de beşerli olarak saldırma ihtimalleri var! Karşınızda bir anda beş pokemon belirirse şaşırmayın yani. Horde denilen bu pokemon sürülerinin önemli bir özelliği bu pokemonlardan bazılarının Hidden Ability'leri ile karşınıza çıkabiliyor olması. Hidden Ability'ler önceki nesillerde ancak Dream World veya eventler ile elde edilebilirlerdi ama artık bunları bulmak daha kolay. Horde'lar sadece bir yöntem.
    Horde'lar ayrıca EV kasmak içinde ideal yerler. Tek seferde minimum 5 maksimum 60EV'yi cebe indirebilirsiniz. Üstelik Exp Share kullanıyorsanız bunun toplamda 360'a kadar yolu var!
    Horde'larla karşılaşmak o kadar sık bir şey değil normalde. Neyseki yeni nesil bunun da çözümü ile gelmiş. Takımınızda Sweet Scent saldırısına sahip bir pokemon varsa bu saldırıyı kullanarak hemen bir Horde ile karşılaşabiliyorsunuz. Görüldüğü gibi Horde'ların birçok kullanışlı özelliği var, nasıl kullanacağınız ise size kalmış.

    Gelelim Player Search System'e (P.S.S). Bu sistemi daha önceki oyunlarda da olan birçok özelliğin birleştirilip çok kolay ve kullanışlı bir şekilde birarada sunulması olarak tanımlayabiliriz. İçerisinde Trade, Battle, Friends, Profile gibi bir çok alt menüyü bulunduran bu sistem oyun sırasında her an her yerden erişebilir olduğu için eskisi gibi farklı farklı binalara girmeniz, ayrı sistemlere bağlanmanız gerekmiyor. Bu da Pokemon'un çoklu oyuncu yapısını eskiye göre oldukça güçlü bir hale getiriyor. Oyununuzu oynarken bir taraftan açık arkadaşlarınızı görüp onlarla trade yapabiliyor, Shiny yakaladığınızda Shoot-Out ile sevincinizi paylaşabiliyor, sizinle aynı yerlerde takılan kişileri görebiliyor ve onlarla çeşitli yardımlaşmalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Şimdi PSS'nin getirdiği yeni özelliklere biraz daha detaylı girelim.
    Wonder Trade: Oyuna eklenen keyifli sistemlerden birisi bu Wonder Trade. Adından da belki anlaşılabileceği gibi ne alacağınızı bilmeden rasgele bir Trade gerçekleştiriyorsunuz. Basitçe bir pokemon koyup yerine başkasını alıyorsunuz. Oyuncular arası çalışan bu sistemin neler getireceği belli olmuyor. Başka oyunlarda olsa sürekli kötü, istenmeyen pokemonların koyulacağını söylemek yanlış olmazdı ama Pokemon topluluğu daha bilinçli olduğundan olsa gerek kullanışlı, güçlü, ender hatta Shiny pokemonları bile alma ihtimaliniz var! Bizzat benim oyunu ilk kez bitirdiğim takımımdaki 4 pokemonumdan 2sini Wonder Trade ile almıştım. (Merak edenlere Speed Boost Adamant Torchic (Blaziken) ve Adamant Zubat (Crobat))

    Shoot Out: Basitçe etrafa haykırdığınız bu sistem ile yazdığınız mesajlar anlık olarak arkadaşlarınıza gidiyor. Bir ihtiyacınızı, sevincinizi, üzüntünüzü paylaşabileceğiniz bu sistem güzel bir eklenti. Şahsen ilk Shiny'mi yakaladığımdan buradan duyurmayı eksik etmemiştim.

    GTS: Global Trade Station yeni bir özellik değil ama geliştirilmiş olarak karşımızda. Eskisine göre çok daha kolay erişilmesinin yanı sıra filtreleme özellikleri ile de aradığınız pokemonları kolayca bulmanıza yarıyor. Pokedex doldururken özellikle başvurmak isteyeceğiniz bir araç oluvermiş.

    O-Powers: Daha önceki oyunlardaki Pass Power sistemine benzeyen bu sistem artık daha kolay erişime sahip. İsterseniz kendinize, isterseniz arkadaşlarınıza "Exp, Speed, Attack, HP Restore, Hatching vs." gibi birçok "güç" verebiliyorsunuz. Bu güçler hemen devreye giriyor ve aldığınız Exp'i veya pokemonlarınızın statlarını vs. arttırıyor. Bu güçlerin de kendi aralarında levelleri var. Leveli yükseldikçe getirisi de yükseliyor. 2. seviyeye çıkartmak için 1. seviye gücü 15 kere kullanmanız gerekiyor. 3. seviyeye çıkartmak içinse 2. seviye gücü 30 kere kullanmanız gerekiyor. 17 tane olduklarından hepsini yükseltmek biraz sıkıntı olacaktır. İhtiyaç duyacaklarınızı (Exp. Power, Prize Money Power vs.) yükseltmeniz daha yararlı olur.

    Bunlar dışında PSS arkadaşlarınızı kolay erişim için ekleyebileceğiniz Favourites menüsüne ve kendi profilinizi görüntüleyip düzenleyebileceğiniz Profile menüsünü de barındırıyor. Battle, Battle Spot ve Trade menülerine ise girme gereği duymuyorum

    İlk rehberde olmasına rağmen 6. nesilde gelen tür bazlı değişikliklerden de tekrar bahsedeyim ve bu avantajların tam listesini de vereyim. (Bazıları yeni bazıları eskiden de vardı.)
    - Çelik türü artık Hayalet ve Karanlık türü saldırılardan normal hasar alıyor.
    - Elektrik türü pokemonlar artık paralyzed (felç) olmuyor.
    - Zehir türü pokemonlar poisoned (zehirlenmiyor) olmuyor (Çelik türü için de geçerli).
    - Ateş türü pokemonlar burned (yanmıyor) olmuyor.
    - Buz türü pokemonlar frozen (donmuyor) olmuyor.
    - Çimen türü powder ve spore (toz ve spor) saldırılarından etkilenmiyor (Sleep Powder, Stun Spore vs.)
    - Pokemonun kaçmasını engelleyen Mean Look gibi saldırılar artık hayalet türü üzerinde etkili değil. Ayrıca hayelet türü her tür vahşi pokemondan kaçabilir.

    Bunlar dışında Pokemon Amie, Super Training ve Friend Safari gibi daha detaylı incelenmesi gerekenleri ayrı başlıklarda inceleyeceğiz.

    Yeniliklere aklıma geldikçe devam ederiz, şimdi hızlıca yeni konuya geçip 6. nesile dalalım.




    HER ŞEYİ İLE FAIRY TÜRÜ
     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası


    Fairy oyuna eklenen son türümüz. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak yeni tür demek yeni saldırı avantajları ve zayıflıkları demek. Bunlara alışmak, özellikle de türü değişen pokemonlara dikkat etmek zor iş. Youtube Wi-Fi Battle videolarına bakıyorsanız orada Clefable'a hala dövüş saldırı ile saldıranları görebilirsiniz mesela. Kolayca unutulabilecek bir durum bu yüzden Fairy türünü ve bu türe sahip pokemonları mümkün olduğunca hızlı şekilde aklınıza yazmanızda fayda var.
    Hemen türün avantajları ve dezavantajları ile başlayalım. Fairy için tür tablomuz şöyle:

     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası


    Sadece tabloya tek bir bakış bize bu türün genel bir denge kurmak için getirildiğini söylüyor zaten. Daha önce saldırıları pek etkili olmadığı için kullanılmayan Zehir ve Çelik türlerini artık daha önemli yaparken, oldukça çok kullanılan Dövüş ve Ejderha türü saldırılara karşı ise duvar oluşturuyor. Bu bakımdan Fairy türü hem savunma hem de saldırı olarak gayet kullanışlı gözüküyor ve iyi bir potansiyel vaad ediyor. En büyük avantajı şüphesiz Ejderha türüne karşı olan direnci. Ejderha saldırılarından hiç hasar almıyor. Dolayısıyla Outrage'e başlamış bir Rayquaza'nın karşısına bile kolayca atabileceğiniz anlamına geliyor.

    Fairy türüne sahip şu an 36 tane pokemon bulunuyor. Bu pokemonlara baktığımızda genelde "peri" ismine uygun pokemonlar görüyoruz. Gardevoir, Azumarill, Cleafable, Flabebe, Togepi gibi kendini belli eden pokemonlar var. Ancak Mawile ve Granbull da Fairy türüne sahipler. Bunlara da dikkat edin. Ayrıca yeni Eevee gelişimi olan Sylveon da eklenmiş durumda. Her ne kadar sayıları az olsa da takımınızda bunları karşılayabilecek en az 1 pokemon bulundurmaya çalışın. Son oyunlarda hem oyun içinde hem de Online'da Fairy türünü sıkça görüyorsunuz.

    Genel olarak Fairy türü saldırılara da bakalım. Şu an oldukça azlar, 20'nin altında saldırı çeşidimiz var. Bunlardan bazıları ise türü değimiş olan saldırılar. Hasar veren saldırılar olarak tüm çevreye vuran Dazzling Gleam'i, 95 base power ile en güçlü Fairy saldırısı olan Moonblast'i ve tek fiziksel Fairy saldırısı olan Play Rough'ı söyleyebiliriz. Status olarak ise Xerneas'ın Geormancy'sini (2 tur, +2 Sp. Atk, +2 Sp.De, +2Speed), Priority olarak saldıranın atağını 1 kademe düşüren Baby-Doll Eyes'ı ve rakip pokemonun bir sonraki turda kaçmasını engelleyen Fairy Lock'u örnek verebiliriz. Şu an için pek çeşit olduğunu söyleyemeyiz ama ihtiyaç duyacağınız hemen her çeşit var.

    Fairy türü genel olarak böyle, çok özel bir noktası yok. Güzel oluşturulmuş ve kısa zamanda alışacağına eminin bu türe. 6. nesilde genel anlamda pek fazla pokemon tanıtılmadı, bu sebeple Fairy türü de sayıca az durumda. O konuda biraz eksikliği var denilebilir. Hala 6. nesile eklenecek bir iki efsane ve event pokemonu olduğu söyleniyor. Belki bunların arasında başka Fairy'ler olabilir. Zamanla göreceğiz.




    YENİ YERLER, YENİ ÖZELLİKLER
     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası


    Her yeni oyunda elbette birçok yenilik geliyor. Ancak 6. nesil genel anlamda bugüne kadar en çok yenilik getiren nesillerden birisi oldu. Neredeyse her konuda bir değişiklik mevcut ve bunlar da gayet başarılı yapılmış. Burada en önemli ve büyük olanlardan bahsedeceğiz. İlk konuğumuz görece daha az etkili olsa da hoşi bir yenilik olan Pokemon Amie.


    Pokemon Amie: Amie sistemi genel anlamda oynanabilirliğe fazla etki etmese de 3DS'in dokunmatik ekranını tam kapasitede kullanarak oyunculara pokemonlarına daha yakın olma şansı veren bir sistem. X ve Y'de grafiksel olarak tavan yapan oyunun görüntü kalitesini de alarak pokemonunuzu sevmenizi, beslemenizi ve onunla oyunlar oynamanızı sağlıyor. Eskiden oyuncak bebek olarak bildiğimiz şeyin geliştirip pokemona uygulanmış versiyonu da denilebilir bir bakıma. Ama o kadar detaylı değil elbette, Amie'yi kullanmak bir gereklilik değil oyunda.



    Pokemon Amie menüsüne geçtiğimizde ilk önce dekorumuzu görüyoruz. Bu dekoru sistemi kullandıkça alacağımız dekor eşyalarını kullanarak istediğimiz gibi değiştirebiliriz. Ayrıca dekorun ortasına koyacağımız bir Poke Puff online sisteminzde karşılaştığınız kişilerin ve arkadaşlarınızın pokemonları buraya çekecektir. Gelen pokemonlar da size çeşitli hediyeler (Yeni dekor eşyaları vs.) bırakabilir. Pokemon Amie'ye baktığımızda pokemonumuz için 3 farklı özellik gösteriyor. Bunlar Affection, Fullness ve Enjoyment.

    Affection: En önemlisi olarak söylebileceğimiz Affection pokemonunuz ne kadar mutlu olduğunu gösteriyor. Bu değer yükseldikçe pokemonunuzu poke pufflarla besleyip onunla çeşitli oyunlar oynayabileceksiniz. Pokemonunuzu severek Affection'u yükseltebilirsiniz. Affection levelleri pokemonu severken çıkan küçük kalplerle yükseliyor. 1 Kalp Affection levelini 1 yaparken sırasıyla 50-100-150-250 küçük kalp kazanıp 5. seviye Affection'a ulaşabilirsiniz. Affection ayrıya Eevee'yi Sylveon yapmak için de maksimum seviyeye çıkartılmalı.

    Fullness: Fullness pokemonun doygunluğunu gösteriyor. Haliyle pokemonunuzu besleyerek bu değeri yükseltebilirsiniz. Poke puffları seçip pokemonunuzun ağzına yaklaştırdığında yemeye başlayacaktır. Hoş bir animasyona sahip olduğunu söyleyebiliriz. Pokemonlar daha önceden de bildiğimiz üzere yemek seçebiliyor. Ancak çok da sorun olan bir şey değil bu. Ayrıca Poke Puffların da kendi içinde seviyeleri var ve daha üst seviye olan poke pufflar daha çok Fullness verebiliyor.

    Enjoyment: Adı üstünde pokemonunuzun ne kadar eğlendiği gösteren bu özelliği arttırmak için pokemonunuzla oyun oynamanız gerekiyor. 3 çeşit mini oyun bulunmakta ve bunların kendi içinde zorluk seviyeleri var. Oyunları tamamladığınızda da hem Enjoyment leveli hem de Poke Puff kazanıyorsunuz. Küçük ve pek zorlanmayacağınız bu eğlenceli oyunlar oynarken 3DS'in kalemini kullanmanızı tavsiye ederim.

    Pokemon Amie'nin oyuna etkisi az olsa da yok değil. Pokemonunuzun mutluluk seviyelerini fullediğinizde savaşlarda da bazı etkilerini görebiliyorsunuz. Bunlardan ilki savaş sırasındaki diyaloglardaki değişimler. Örneğin savaşa başlarken "Go on, Lucario! I know you can do it!", "Psyduck is bursting with enthusiasm for battle!" "Mewtwo trusts <Trainer isminiz> to come up with the best strategy!" gibi yazılar ile karşılabilirsiniz. Ayrıca savaşı kazandıktan sonra pokemonunuz sevinebilir, daha yüksek seviyelerde savaştan sonra pokemunuzu sevebilirsiniz. Bunlar dışında Affection seviyesi yüksek pokemonlar savaşlardan 1.2x fazla Exp alabiliyor. Yine bu pokemonlar savaş sırasında bazı avantajlara sahip olabiliyor. Bunlar: Fazladan kritik vurma şansı, daha fazla saldırılardan kaçma şansı, Status saldırılarından kurtulma şansı, daha fazla hasar verme şansı ve saldırılardan 1HP ile kurtulabilme şansı. Elbette bu avantajlar online'da ve Battla Mansion gibi yerlerde çalışmıyor.
    Genel hatlarıyla Pokemon Amie sistemi bu şekilde çalışıyor. Oyun içinde gerekli olmasa da aldığınız zevki arttırabilecek bir sistem.


    Super Training: Super Training kısaca ST, oyunu biraz daha "competitive" havaya sokmak için getirilmiş bir özellik. Tamamen EV sistemi üzerine kurulu olduğu için öncelikle bu sistemi bilmeniz gerekiyor. İlk sayfadaki rehberden okumanızı tavsiye ederim.
    ST'nin oyunda üçe ayrılıyor: Balon pokemonlara karşı savaştığımız Super Training kısmı, kum torbalarını patlattığımız Core Training kısmı ve çeşitli ödüller kazanabileceğiniz Secret Super Training kısmı.

     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası


    İlk olarak Super Trainingi ele alalım. Bu kısım 6 farklı EV için 3'er farklı level içeren 18 farklı oyundan oluşuyor. Pokemonunuzla top atarak balon pokemonları patlatmaya çalışıyorsunuz. Leveller yükseldikçe getirileri ve zorlukları artıyor. Ayrıca her pokemon farklı hızda ve güçte toplara sahip oluyor. Bunları sizin değiştirme şansınız olmadığı için çok da önemli değiller ama.
    Level 1 -> 4EV + Training Bag
    Level 2 -> 8EV + Training Bag
    Level 3 -> 12EV + Training Bag
    Aynı zamanda level yükseldikçe daha yüksek EV veren bir kum torbası kazanma şansı da yükseliyor. Ancak hiç EVsi olmayan bir pokemonla direkt Level 3'te savaşmak pek kolay olmayacaktır. Pokemonunuzun sahip olduğu EVlere göre ST sırasında hızı, vuruş gücü, hasar alması gibi birçok özelliği de değişiyor. EVsi olmayan bir pokemonun 1 dakikada ancak bitirebildiği bir oyunu full EVli bir pokemon birkaç saniyede tamamlayabiliyor.
    Burada EV kazanarak pokemonunuzun statları oldukça hızlı bir şekilde yükseltebilirsiniz. Dağ bayır dolaşıp EV kasacak pokemon aramaya göre daha hızlı bir yöntem olduğu söylenebilir. Burada bolca zaman geçireceğinizden eminim.

    Core Training ise kum torbaları kazanıp parçaladığınız alternatif bir EV kasma metodu. Oyun sırasında veya ST sırasında pokemonlarınız çeşitli kum torbaları bulabiliyor. Bu kum torbalarını patlatarak pokemonunuzu geliştirebiliyor veya ek bazı özellikler kazanabiliyorsunuz. EV kasmayı hızlandıran ek bir yöntem olarak ST ile birlikte bunu da kullanmanız oldukça yararlı. Kum torbalarının EV arttıranlar Small, Medium ve Large olarak üçe ayrılıyor. Bunlar da ST gibi farklı miktarlarda EV veriyor. Attack Bag S sadece +1 Attack EVsi verirken Attack Bag M +4 EV, Attack Bag L ise +12 EV veriyor. Ayrıca burada farklı çeşitlerde kum torbaları bulmanız da mümkün.

     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası


    Big Shot Bag: Attığınız topları büyüterek ST sırasında daha kolay hedeflerinizi vurmanızı sağlıyor.
    Double-Up Bag: Bu torbayı kullandıktan sonraki ST'de 2 kat fazla EV alırsınız.
    Reset Bag: Kullandığınız pokemonun EVlerini tamamen siliyor. Yeni bir başlangıç için ideal.
    Soothing Bag: Pokemonunuzun mutluluğunu arttırır.
    Strength Bag: Kullandığınızda pokemonunuz ST sırasında burduğu hedeflerden daha fazla puan alır.
    Swiftness Bag: Kullandığınızda pokemonunuz ST sırasında daha hızlı hareket eder.
    Toughen-Up Bag: ST sırasında pokemonunuz vurulduğunda daha az puan kaybeder.
    Team Flare Bag: Bu torbayı kullanan pokemon daha hızlı torbalara vurur ve daha uzun süre dinlenmeden durarak torbalara vurabilir.

    Son olarak da Secret Super Training'den bahsedelim. Bu kısım aslında EV training için çok önemli değil ama burada ek bazı itemler kazanabiliyorsunuz. PP Max, Evrim Taşları, EV kanatları vs... Bir pokemon EV trainingi tamamlayıp maksimum EVlere ulaştığında 4. bir seviye olarak Secret Super Training açılıyor. Burada diğer kısımlara göre farklı balonlara karşı savaşıyorsunuz. Yaptığınız süreye göre de kum torbalarının yanında itemlerle ödüllendiriliyorsunuz. Ödül listesini linkten ulaşabilirsiniz. Son kısım bundan ibaret.

    http://www.serebii.net/xy/supertraining.shtml


    Friend Safari: Nintendo'nun birçok oyununda olduğu gibi pokemonda da 3ds'in online yetenekleri gelişmeye başladıkça arkadaşlarla beraber oynamaya teşvik eden bir oyun sistemini görmeye başladık. Friend Safari Pokemon X/Y'deki en önemli online sistemlerden biri. Safari daha önceki oyunlarda da bulunuyor olsa da artık çok daha farklı ve kullanışlı bir. Temel mantığı oldukça basit olmakla özellikle competitive savaşlar için vazgeçilmez bir sistem. Aynı zamanda pokedex kasanlar veya shiny yakalamak isteyenler için de yararlı.
    Friend Safari için tek ihtiyacınız olan şey arkadaş. 3DS'te eklediğiniz arkadaşlarınız oyunda Kiloude şehrindeki bir binada Safarinize ekleniyor. Herkesin rasgele bir safari türü ve buna göre değişen safari pokemonları var. Toplam 3 farklı pokemon olsa da son pokemona erişmeniz için arkadaşınızın Elite 4'u yenmiş olması gerekiyor. Türler ve pokemonlar rasgele olduğu için ne kadar çok arkadaş o kadar çok pokemon demek.
    Tür ve pokemon tablosuna linkten ulaşabilirsiniz. Arkadaşınızın safari türünü görebilirsiniz ama içindeki pokemonları girip karşılaşmadan bilemiyorsunuz.

    http://www.serebii.net/xy/friendsafari.shtml

    Friend Safari pokemonlarını önemli kılan birkaç şey var. Bunlardan ilki çeşitlilikleri. Yukarıdaki linkte tam listesi olan pokemonlara Safaride erişebiliyorsunuz. Bunlar arasında starterlar gibi bulması mümkün olamayan veya ender pokemonlar var. Ama avantajlar bununla bitmiyor elbette. Friend Safarideki pokemonların bir diğer önemli özelliği ise gizli yetenekleri ile birlikte gelebilmeleri. Gizli yetenek hakkında bilgi için ilk sayfadaki rehbere bakabilirsiniz. Bu yeteneğe sahip bir pokemon yakalamak için safarisinde olduğunuz arkadaşınız da sizle beraber online olması gerekiyor. Elbette ihtimal %100 değil ama kötü bir şans da yok. Fazla uğraşmadan gizli yeteneğe sahip pokemonlarınızı yakalayacaksınızdır.
    Friend Safarinin son önemli yararı da burada yakaladığınız pokemonların başka yollarla yakalanmış hemcinslerine göre daha iyi olabilmesi. İyiden kastığımız ise daha iyi IV'ler. IV konusu da ilk sayfadaki rehberde var. Bilmiyorsanız önce oraya bakın. Friend Safari pokemonları 2 IV'leri 31 olarak ayarlanmış olarak gelir. Yani bu iki stat olabilceğin en iyisi. Ama diğerleri yine tamamen şansa bağlı.
    Son olarak bir de Safari pokemonlarında shiny ihtimalinin biraz daha yüksek olduğuna dair bilgiler var. Çok çok iyi olmasa da diğer vahşi pokemonlardan biraz daha yüksek bir şans olduğunu söyleyebiliriz. Kesin kanıt yok tabi ama kendi adıma söylemem gerekirse aslında aramamama rağmen safaride 2 shiny yakaladım.

    Safariyi anlattığımıza göre serideki önemli yenilikleri bitirebilir ve sıradaki konudan devam edebiliriz artık.




    GELİŞTİRİLMİŞ IV SİSTEMİ (IVs 102)
     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası

    Buraya kadar zaten birçok yeniliğin competitive oyunu geliştirmek için olduğunu söylemiştik. Şimdi biraz daha derine inerek nasıl geliştirdiklerini de anlatmaya başlayacağız. Listenin başında IV'ler var. Daha önce ilk rehberi okuduğunuzu varsayıp anlatacağım o yüzden okumuş olsanız iyi olur.
    IV'lerin daha önceki nesillerde önemi olsa da EV ve diğer kriterlere göre biraz daha arkada kalıyorlardı. Çünkü istediğiniz IV'lerde bir pokemon bulmak çok zor hatta imkansız gibiydi. Toplam da 6 IV olduğu için bunları kontrol etmek mümkün değildi. En iyi durumlarda 1 tanesini Power itemleri ileri diğerini ise şans ile denk getirerek 2 IV'li bir yavru pokemon alabiliyordunuz. Bunun matematiksel ihtimali ise yaklaşık 1/5'ti. 3IV'ye çıkma ihtimali ise 1/50'lerde seyrediyordu. Tabi şansınız varsa oluyordu. Bu da competitive sistemini bozuyordu. 6. nesilde ise bu konuda çok ilerleme sağlanmakla birlikte oyuna sistemin eklenişi de çok başarılı yapılmış. İstenirse yapılabilecek, ne çok zor ne çok kolay bir sistem kurulmuş. Bunun detaylarını yumurta sisteminde anlatacağım. Şimdilik IV'lerle ilgili olan kısımları yazıyorum.

    İlk önce bahsini geçirdiğimiz Friend Safari'dan bahsedelim. Burada bizi ilgilendiren kısım Safari pokemonlarının en azından 2 IV'lerinin 31 olarak gelmesi. Yani ek bir şey yapmaya ihtiyaç duymadan 2 31IV'li pokemon sahibi oluyorsunuz. Önceki nesillere göre çok kolay bir yöntem ama her pokemon safaride yok tabiki. Buna da çare elbette var.
    Destiny Knot. Bu itemi önceki oyunlardan da biliyoruz ama artık asıl görevi bambaşka. Bu item 6.nesilde anne ve baba pokemondan yumurtaya IV'leri aktarmak için kullanılıyor. Kullanıldığında tam 5IV'yi yavruya aktarıyor. Elbette bu IV'lerin hangi bireyden gelen hangi IV'ler olacağı yine rasgele ama sadece şu haliyle bile şansınızı çok arttırıyor ve 5IV'ye kadar 31IV'li pokemon elde etmeyi mümkün kılıyor. Detayına yumurtaları anlatırken gireceğiz.
    IV'lerle ilgili bir diğer yenilik bazı pokemonların iyi IVler ile geliyor olması. Bunlar genelde efsane pokemonlar. Oyunlarda yakalacağınız efsaneler 2IV'ler 31 olarak yakalanıyor. Biraz uğraşla istediğiniz doğada güzel IV'li bir efsane yakalayabilirsiniz. Bunlar dışında kendi deneyimleremi göre vahşi olarak karşılaşılan Shiny pokemonlar da 2 IV ile geliyor. Bu da değerlerini arttıran güzel bir özellik.
    IVler ile alakalı gelişmeler bunlar, eskiye göre çok daha önplandalar artık ve ayarlanmaları da pek zor değil. Özellikle breeding mekaniklerini kökten etkilemesi ile bu seride IV ismini bolca duyacağız.




    GELİŞTİRİLMİŞ YUMURTA SİSTEMİ (BREEDING 103)
     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası

    Yumurta mekaniklerindeki gelişmeler bu neslin en büyük gelişmelerden birisi. Yumurta konusu uzun olduğu için ilk rehberi mutlaka okuyun çünkü pek fazla tekrar etmeyeceğim. Hemen işe koyulalım.
    İlk nesillerde breeding daha çok TM saldırılarını yavrulara geçirmek için kullanılıyordu. Daha sonra TMler limitsiz kullanım olunca yumurta saldırılarını öğretmek için kullanılmaya başladılar. Bu nesilde ise bunlara ek olarak artık IV'leri de mükemmelleştirmek için kullanılacaklar. Bunu sağlayan item ise IV'lerde de bahsettiğimiz Destiny Knot itemi.
    Destiny Knot'un özelliği anne ve babadan 5IV'yi yavruya geçirmesi. Buna yukarıda bahsettiğimiz IV'lerdeki değişimi ekleyince artık 5IV'ye kadar 31 IV'li pokemon yapmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Bunu yapmanın mantığından da konu sonunda bahsedeceğiz.
    Breeding konusundaki bir diğer önemli gelişme de artık üstümüzde birden fazla yumurta taşıyıp bunları arka arkaya çatlatabilmemiz. Eski nesillerde böyle bir şansımız yoktu. Tek seferde sadece tek yumurtayı yanımızda taşıyıp çatlatabiliyorduk. Bu da yavru alma hızını yavaşlatıyordu. Artık neredeyse önceden 1 yumurta çıkartabildiğiniz sürede 5 pokemonu yumurtadan çıkartabiliyoruz. Tabi buna flame body yetenekli bir pokemonu ve O-Powers'tan Hatching Power'ı da ekleyince çok hızlı şekilde yeni pokemonlar yapabiliyoruz.
    Egg moves ve TM'lerin öğretilmesi ise önceki nesillerle aynı. X/Y'de Black2/White2'deki gibi Move Tutor'ların olmaması dolayısıyla özellikle yumurta saldırıları biraz daha önem kazandı diyebiliriz.
    IV'lere geri dönelim. Önceki rehberde o kadar önemli olmadığı için yalnızca Power itemler ile 1 IV'yi taşımayı anlatmıştık. Artık bunların kullanımı azaldı ama hala EV training için gerekli itemler. Breeding için muhtemelen şu an en önemli yer Friend Safari. Buradaki pokemonlar 2 IV'leri 31 olarak geldiği için (buna Ditto da dahil) inanılmaz kullanışlılar ve 5IV pokemon elde etmek için de şartlar. Tabi yumurta gruplarını biliyorsanız bu pokemonların kendileri dışında birçok pokemonu üretmek için de kullanılabileceğinizi fark etmiş olmalısınız.
    Ayrıca önceki oyularda yer alan Pokemon Judge da X/Y'de bulunuyor. Hatırlamıyorsanız bu adam bize pokemonlarımızın hangi IV'lerinin yüksek olduğunu söyleyen kişi. Kendisine pokemonu gösterdiğinizde önce genel potansiyeli hakkında bilgi verecek:

    "average" or "decent" -------------------- TOPLAM IV: 0-90
    "better-than-average", "above average"--- TOPLAM IV: 91-120
    "quite impressive" or "relatively superior"--- TOPLAM IV: 121-150
    "outstanding" ---------------------------- TOPLAM IV: 151-186

    Bunu öğrendikten sonra bize en yüksek IV'lerinin hangi stat veya statlar olduğunu arka arkaya saymaya başlıyor. Eğer en yüksek stat birden fazla ise hepsini söyleyecektir. Yani 5IVli bir pokemonda 5 IV'yi de söylüyor. Ardırdan da bu IV'lerin ne kadar yüksek olduğunu söylüyor:

    "relatively good", "rather decent" ------------ EN YÜKSEK IV: 0-15 arası
    "quite impressive", "very good" or "good" ----- EN YÜKSEK IV: 16-25 arası
    "outstanding" or "fantastic" ----------------- EN YÜKSEK IV: 26-30 arası
    "flawless", "can't be better", "can't be beat!" - EN YÜKSEK IV: 31

    Bunları takip etmek önemli zira bunlar sayesinde 5IV'li pokemon yetiştireceğiz.

    Şimdi bütün bunları lafta bırakmamak adına örnek bir üretim yazarak pratikte görelim.

    ÖRNEK: Bu uygulama örneğinde kendimize bir Azumarill yetiştireceğiz. Azumarill'de istediğimiz özellikler:
    - Doğa: Adamant
    - Yetenek: Huge Power
    - Sp.Atk hariç 5 tane 31 IV
    - Yumurta saldırılarından "Aqua Jet" ve "Belly Drum"


    Hemen işe koyulalım. İlk nereden başlayacağımız çok önemli değil ama size tavsiyem önce yumurta saldırılarına sahip bir Marill yapmanız. Burada seçimler size göre kolay bulunacak pokemonlardan olmalı.
    Benim seçimim Aqua Jet için Floatzel, Belly Drum için ise Poliwhirl. Bu iki pokemon da Safari'de bulunmakta. Ayrıca ikisini de oyunda kolaylıkla bulabilirsiniz. Azumarill de safaride bulunan pokemonlardan bu arada.
    Biraz zorlaştırmak adına bu pokemonlardan sadece Azumarill'e Safari'de sahipmişiz olarak kabul edeceğiz. Yani Floatzel ve Poliwhirl'i vahşi olarak bulacağız.
    Floatzel ve Poliwhirl de 2IV bulamayağımızı varsaydığımız için en azından 1 IV ve doğasını ayarlamaya çalışacağız.
    Öncelikle aramamız gereken Sp. Atk hariç bir doğası 31 olan ve Adamant olan bir Floatzel ve Poliwhirl. Doğayı denk getirmek için Syncronize yetenkli Adamant bir Ralts kullanırsanız işiniz kolay biter. Ayrıca bunlar erkek olmalı.
    Diyelimki Adamant bir Poliwhirl yakaladık. Floatzel'in ise HP IV'si 31. Bunların ayrı pokemonlarda olması lazım ki yavruya itemler ile geçirebilelim.
    Yakaladıktan sonra bu pokemonları Aqua Jet ve Belly Drum öğrenmeleri için kasıyoruz.
    Bu aşamadan sonra artık Breeding'e başlayabiliriz. Başlamak için öncelikle Friend Safari'den kendimize 2 IV'li bir Azumarill yakalamamaız lazım. Tercihen dişi ve Huge Power yetenekli, Hp IV'si 31 olmayan bir tane lazım (Floatzel'de var zaten). Azumarill'imizin IV'leri Attack ve Defense 31 olsun.
    Şimdi Day-Care'e gidip Dişi, Huge Power, (ATTACK/DEFENSE) Azumarill'i Destiny Knot ile; Erkek, Aqua Jet bilen, (HP) Floatzel'i Power Weight itemi ile koyuyoruz.
    Bu noktada bizim istediğimiz yavru: Dişi ve Huge Power sahibi olmalı. Anne Huge Power bildiği için düksek ihtimalle bu yetenek gelecektir. Ama cinsiyet %50 ihtimalli. Ayrıca 3IV'sinin de 31 olmasını istiyoruz. HP kesin geleceği için ihtimalimiz 1/6. Buna dişi olmasını da eklersek 1/12.
    Şu noktada aldığımız yavru: Marill, Huge Power, Dişi, (HP/ATTACK/DEFENSE), Aqua Jet şeklinde olacaktır. Daha sonra bu yavru ile Poliwhirl'imizi Day-Care'e bırakacağız. Yavru Destiny Knot, Poliwhirl ise Everstone tutacak. Bunlardan 3IV'li herhangi bir yavru alabiliriz. Cinsiyet ve doğa çok da önemli değil. İstediğimiz yavruyu alma ihtimalimiz 1/16. Dişi ve Huge Power aldığımızı farz edeceğim.
    Şu an elimizde: Marill, Huge Power, Dişi, Adamant, (HP/ATTACK/DEFENSE), Aqua Jet/Belly Drum var.
    Şu noktada elimizdeki yavru da çok iyi bir pokemon. Ama biz 5IV için devam edeceğiz. İhtiyacımız olan diğer IV'leri Friend Safari'de bulmamız gerekiyor. Hedefimiz: Erkek, (Sp.DEF, SPEED) bir Azumarill. Erkek ihtimalini arttırmak için Cute Charm yetenekli bir dişi pokemon kullanabilirsiniz. Aksi halde biraz uğraştırır.
    İstediğimiz pokemonu yakaladığımızı varsayarak Day-Care'e gidiyoruz. Şu anki koyacağımız pokemonlar:
    Marill, Dişi, Huge Power, Adamant, (HP/ATTACK/DEFENSE), Aqua Jet/Belly Drum - Everstone tutuyor.
    Azumarill, Erkek, Yetenek ve Doğa Fark Etmez, (SP.DEF, SPEED) - Destiny Knot tutuyor.
    Bu aşama aslında son aşama. Çünkü artık istediğimiz pokemonu elde etme ihtimalimiz var ama düşük (1/192). Ama şu noktadan sonra 5IV elde edemezseniz bile bol bol 4IV'niz olacaktır. Onlara Destiny Knot ve Everstone vererek 5IV alma ihtimalinizi çok daha fazla arttırabilirsiniz. Ben ihtimalleri yazayım siz ona göre pokemonlarınızı ayarlarsınız:

    1 tane 4IV, 1 tane 2IV (1 ortak IV): İhtimal 1/96
    1 tane 3IV, 1 tane 3IV (1 ortak IV): İhtimal 1/96
    1 tane 4IV, 1 tane 3IV (2 ortak IV): İhtimal 1/48
    1 tane 4IV, 1 tane 4IV (3 ortak IV): İhtimal 1/24


    Zamanla elinizde 2 tane uygun 4IV olacağı için gitgide kolaylaşacaktır işiniz.
    Evet, durum bu şekilde. Bu hesaplarla konuşursak uygun pokemonları kullanırsanız bu Azumarill için 100-150 arası bir pokemon çıkartmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Gözünüze fazla gözükebilir ama aslında biz zor bir şey yaptık. Yumurta saldırılarını çıkartır veya tüm pokemonları Safari'den bulabilirseniz bu sayı daha da düşecektir. Hatta ben bir 5IV'li pokemonumu 15 kadar yumurta ile alabilmiştim. Ayrıca bu pokemonlar ile birden fazla 5IV'li pokemon da yapabilirsiniz tabi. Daha sonra trade için veya başka pokemonlar üretmek için bunları kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 18 Mart 2014; 0:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    Darmatian ve volcarona ya bakabilirsin.


    @Darui
    Baktım ama adamlar da şanala buldum yazmış. Bilmiyorum garanti bir yöntem.

    Whitw forest ile ilgili bir dusuncen var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darui kullanıcısına yanıt
    White Forest'taki ağaçtaki trainerları yenip en sonda Alder'in torununu da yenersen Shiny Dratini veriyor sana Alder. White 2'da pokemon olmuyor orada White'ta vardı. Varsa etraftaki trainerları yenebilirsin. Onların durumu biraz sıkıntılı. Uzun süre gitmeyince White 2'ya filan kayboluyorlar. Çok da önemli değil bana sorarsan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    White Forest'taki ağaçtaki trainerları yenip en sonda Alder'in torununu da yenersen Shiny Dratini veriyor sana Alder. White 2'da pokemon olmuyor orada White'ta vardı. Varsa etraftaki trainerları yenebilirsin. Onların durumu biraz sıkıntılı. Uzun süre gitmeyince White 2'ya filan kayboluyorlar. Çok da önemli değil bana sorarsan.

    White forest ilk oyunda pokemon cikarma sistemini anlayamamistim valla hala da bilmiyorum, shiby dratini super olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darui kullanıcısına yanıt
    İlk oyunda oyuna başladıktan sonra uzun süre içinde gitmezsen White Forest'a oradaki NPCler ve pokemonlar kayboluyordu. Bir daha da gelmiyordu. Başka bir DS ile buluşup onun NPClerini kopyalaman filan lazımdı. Nintendo'nun boş işleri işte En azından bizim için öyle Türkiye'de 1000km^2 başına yarım nintendo ds düşüyor zira
  • @adilazimdegilx
    Arkadaşım harika bir rehber olmuş. Çok teşekkür ediyorum. Bir sorum olacak ayriyeten. Eğer pokemonum bir savaş kaybederse Evleri düşer mi? Onu bayıltan pokemona mı geçer?
  • ugur_tatli kullanıcısına yanıt
    EVler sadece EV düşüren mevyelerle düşürülebilir. Bilgisayar kontrolündeki pokemonlara exp, EV vs. geçmez. Pokemonun yenildikten sonra başka pokemon çıkarıp onunla yenersen rakibini yeni çıkarttığın pokemon alır EVleri. Bayılan herhangi bir EV almaz ya da kaybetmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    EVler sadece EV düşüren mevyelerle düşürülebilir. Bilgisayar kontrolündeki pokemonlara exp, EV vs. geçmez. Pokemonun yenildikten sonra başka pokemon çıkarıp onunla yenersen rakibini yeni çıkarttığın pokemon alır EVleri. Bayılan herhangi bir EV almaz ya da kaybetmez.

    Teşekkürler. Rehberinde pokemon yenilen pokemona EV verir dediğinde sorma gereği duymuştum. Emerald'da bir kaç gün harcayıp her birinden 250'şer tane berry yetiştirdim, pokemonlarımın evlerini sıfırlayıp tekrar EV eğitimi yapacağım. Bir sorum daha var ayriyetten, 100 level olan pokemon EV kazanmaya devam edebilir mi vitamin ve savaşlardan?
  • ugur_tatli kullanıcısına yanıt
    EV verir kısmı yanlış anlaşılabilir olmuş. EV verir ama kendi EVlerini değil tabiki. Genel olarak yendiğin her pokemondan pokemonun cinsine göre EV alırsın.
    100level olsa da kazanabilir. Ancak Emerald'da olmaz ne yazıkki. 3. nesilde EV'ler level atladıktan sonra pokemona geliyor. 100lvl pokemonun level atlama şansı olmadığı için savaşarak EV kazanamaz. Ancak Vitaminler ile statlarını yükseltebilirsin. Onlarından stat başına 100EV sınırı var. Yani her stata +25 daha verebilirsin en fazla. Elbette yine toplam 510EV ile sınırlı.
    Ancak kimi yerlerde 100 level pokemonu EV geliştirip PC'ye koyup geri alarak statların yükseltilebileceği yazıyor. Bunu deneyip yaptığını söyleyen de var ama denemedim. En garantisi 100lvl yapmadan önce EV geliştirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 26 Ağustos 2013; 20:14:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    EV verir kısmı yanlış anlaşılabilir olmuş. EV verir ama kendi EVlerini değil tabiki. Genel olarak yendiğin her pokemondan pokemonun cinsine göre EV alırsın.
    100level olsa da kazanabilir. Ancak Emerald'da olmaz ne yazıkki. 3. nesilde EV'ler level atladıktan sonra pokemona geliyor. 100lvl pokemonun level atlama şansı olmadığı için savaşarak EV kazanamaz. Ancak Vitaminler ile statlarını yükseltebilirsin. Onlarından stat başına 100EV sınırı var. Yani her stata +25 daha verebilirsin en fazla. Elbette yine toplam 510EV ile sınırlı.
    Ancak kimi yerlerde 100 level pokemonu EV geliştirip PC'ye koyup geri alarak statların yükseltilebileceği yazıyor. Bunu deneyip yaptığını söyleyen de var ama denemedim. En garantisi 100lvl yapmadan önce EV geliştirmek.

    Sanırım orası sorun değil. Fire Red, Leaf Green, Ruby ve Emerald'ı bitirdim dördünü de pokedeximi tamamlamak için. Kanto'yu bitirdim biraz hileyle olsa da. Mew yakalamak için Faraway Adasına gitmek gerekiyordu, hileyle gittim eventlere girmek artık mümkün olmadığı için. Sanırım pokemonumu Emerald'dan Fire Red'e taşırsam Fire Red'de EV eğitimine devam edebilirim Emerald'da olmadığına göre.




  • Fairy türünün saldırı ve savunma özelliklerini ekledim rehbere. Ayrıca yeni çıkan tür avantajlarını da bilgi olarak koydum.

    Fairy
     Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası


    Tür bazlı avantajlar:
    - Elektrik türü artık pokemonlar paralyze (felç) olmuyor.
    - Çimen türü powder ve spore (toz ve spor) saldırılarından etkilenmiyor (Sleep Powder, Stun Spore vs.)
    - Pokemonun kaçmasını engelleyen Mean Look gibi saldırılar artık hayalet türü üzerinde etkili değil.





  • Chaining örneği. Çok güzel açıklamış diamond indirip deniyorum şu an.
  • Öncelikle bu kadar uğraştığın için teşekkürler. Bilmediğim onlarca şeyi öğrendim. En azından artık online bir pokemon oyunu bulabilirsem daha düzgün oynarım :)
  • ey gidi crater ... vortex yerini asla tutamadı
  • Piyasada adam gibi oyun olsada yesek.
  • Bayağıdır güncelleme yapmamışız ya. Bir iki yetenek bilgisi ekledim. Zaman olursa daha çok yetenek ve saldırı bilgisi eklerim.

    Bazı önemli Yetenekler
    Mold Braker/ Turbo Blaze/ Teravolt: 3 yetenek de aslen aynı olsa da son ikisi Zekrom, Reshiram ve Kyurem-W/Kyurem-B'nin biraz daha süslü adlandırılmış yetenekleri. Bu yeteneğe sahip pokemonlar saldırırken karşı pokemonun yeteneklerini etkisiz hale getirerek saldırabilirler. Örnekle açıklamak gerekirse rakip pokemonda Levitate yeteneği varsa Mold Braker'lı bir pokemon toprak saldırısıyla bu pokemona vurabilir (Levitate normalde toprak saldırılarının vurmasını engeller). Oldukça kullanışlı bir yetenek denilebilir zira Levitate, Clear Body, Sturdy, Inner Focus gibi birçok önemli yeteneği yoksayabilmesi Competitive savaşıyorsanız çok işinize yarar. Bu yeteneğe sahip önemli bir pokemon da Haxorus.

    Synchronize: Bu yetenek hem savaş sırasında hem de savaş dışında etkisi olan bir yetenek. Savaşırken bu yeteneğe sahip pokemona Burn, Paralysis, Sleep, Poison etki ederse karşı pokemona da bu status efektini geçiriyor. Yani ikinizde etkileniyorsunuz (iki pokemonu "senkronize" ediyor.).
    Ama asıl önemli kısmın savaş dışında olduğunu söylebiliriz. Çünkü bu yeteneğe sahip pokemon partinizde ilk sırada ise karşılaşacağınız vahşi pokemonların doğalarını da etkileyebiliyor. %50 ihtimalle vahşi pokemon sizinle aynı doğaya sahip oluyor. Bu yetenek efsane pokemonlara karşı da çalıştığı için istediğiniz doğada bir efsane yakalamanız için çok önemli bir yetenek.

    Air Lock / Cloud Nine: Bu iki yeteneğe sahip pokemonlar hava değişmelerinden etkilenmezler. Aynı zamanda rakip pokemon da hava değişikliklerinden yararlanamaz. Bu pokemon sahadayken havada herhangi bir ek durum olmadığını varsayabilirsiniz. Air Lock yeteneğin Rayquaza'ya özel ismi. Cloud Nine ise Golduckta var.

    Drizzle / Sand Stream / Snow Warning / Drought: Bu dört yetenek de havayı değiştiren yetenekler. Drizzle yağmura, Sand Stream kum fırtınasına, Snow Warning kar fırtınasına, Drought da güneşli havaya neden olur. Bu yeteneğe sahip pokemonlar sahaya girdiği anda efektler çalışmaya başlar. Eğer iki pokemon da bu yeteneklere sahipse yavaş olan pokemonun yeteneği ilk çalışır. Bu yetenekler birçok saldırıya ve başka yeteneklere etki ederler. Competitive savaşanlar bu hava değişiklerinden yararlanan pokemonlarla takımlar oluşturabilir. Önemli pokemonlar: Drizzle - Politoed ve Kyogre, Drought Groudon, Sand Stream - Hippowdon, Tayranitar, Snow Warning - Abomasnow.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 25 Kasım 2013; 2:03:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    Bayağıdır güncelleme yapmamışız ya. Bir iki yetenek bilgisi ekledim. Zaman olursa daha çok yetenek ve saldırı bilgisi eklerim.

    Bazı önemli Yetenekler
    Mold Braker/ Turbo Blaze/ Teravolt: 3 yetenek de aslen aynı olsa da son ikisi Zekrom, Reshiram ve Kyurem-W/Kyurem-B'nin biraz daha süslü adlandırılmış yetenekleri. Bu yeteneğe sahip pokemonlar saldırırken karşı pokemonun yeteneklerini etkisiz hale getirerek saldırabilirler. Örnekle açıklamak gerekirse rakip pokemonda Levitate yeteneği varsa Mold Braker'lı bir pokemon toprak saldırısıyla bu pokemona vurabilir (Levitate normalde toprak saldırılarının vurmasını engeller). Oldukça kullanışlı bir yetenek denilebilir zira Levitate, Clear Body, Sturdy, Inner Focus gibi birçok önemli yeteneği yoksayabilmesi Competitive savaşıyorsanız çok işinize yarar. Bu yeteneğe sahip önemli bir pokemon da Haxorus.

    Synchronize: Bu yetenek hem savaş sırasında hem de savaş dışında etkisi olan bir yetenek. Savaşırken bu yeteneğe sahip pokemona Burn, Paralysis, Sleep, Poison etki ederse karşı pokemona da bu status efektini geçiriyor. Yani ikinizde etkileniyorsunuz (iki pokemonu "senkronize" ediyor.).
    Ama asıl önemli kısmın savaş dışında olduğunu söylebiliriz. Çünkü bu yeteneğe sahip pokemon partinizde ilk sırada ise karşılaşacağınız vahşi pokemonların doğalarını da etkileyebiliyor. %50 ihtimalle vahşi pokemon sizinle aynı doğaya sahip oluyor. Bu yetenek efsane pokemonlara karşı da çalıştığı için istediğiniz doğada bir efsane yakalamanız için çok önemli bir yetenek.

    Air Lock / Cloud Nine: Bu iki yeteneğe sahip pokemonlar hava değişmelerinden etkilenmezler. Aynı zamanda rakip pokemon da hava değişikliklerinden yararlanamaz. Bu pokemon sahadayken havada herhangi bir ek durum olmadığını varsayabilirsiniz. Air Lock yeteneğin Rayquaza'ya özel ismi. Cloud Nine ise Golduckta var.

    Drizzle / Sand Stream / Snow Warning / Drought: Bu dört yetenek de havayı değiştiren yetenekler. Drizzle yağmura, Sand Stream kum fırtınasına, Snow Warning kar fırtınasına, Drought da güneşli havaya neden olur. Bu yeteneğe sahip pokemonlar sahaya girdiği anda efektler çalışmaya başlar. Eğer iki pokemon da bu yeteneklere sahipse yavaş olan pokemonun yeteneği ilk çalışır. Bu yetenekler birçok saldırıya ve başka yeteneklere etki ederler. Competitive savaşanlar bu hava değişiklerinden yararlanan pokemonlarla takımlar oluşturabilir. Önemli pokemonlar: Drizzle - Politoed ve Kyogre, Drought Groudon, Sand Stream - Hippowdon, Tayranitar, Snow Warning - Abomasnow.

    Breedde ebeveynlerden farklı bir pokemon çıkarbiliyor muyuz?
    Atıyorum Pikachu ve jolteon = voltrob




  • Olmaz. Her zaman dişi birey ile aynı tür pokemon alırsınız. Ama Ditto ile eşlerseniz diğer tür pokemonu alabilirsiniz. Örneğin;
    Dişi Pikachu - Erkek Jolteon = Pichu
    Erkek Pikachu - Ditto = Pichu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    Olmaz. Her zaman dişi birey ile aynı tür pokemon alırsınız. Ama Ditto ile eşlerseniz diğer tür pokemonu alabilirsiniz. Örneğin;
    Dişi Pikachu - Erkek Jolteon = Pichu
    Erkek Pikachu - Ditto = Pichu


    İyi de o zaman breeding çok anlamsız geliyor bana sadece mükemmel pokemonu oluşturmak için yapılmış. Yeni pokemon alamadıkdan sonra bana yaramaz :(.
  • Breedingin mantığı öyle. Cinsiyetini, yeteneğini, doğasını, IVlerini filan ayarlamanızı sağlıyor. Ama önemli bir şey. Mesela Dream World'den aldığınız veya trade ile aldığınız pokemonların bu gibi özellikleri çok dandik gelebilir. Boşu boşuna öyle bir pokemonu kasmaya gerek yok, kassanız dahi online savaşlarda filan işinize yaramaz. Daha çok zaten online savaşlarda önemli.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.