Şimdi Ara

Chrome OS televizyona girdi : Chromecast

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Chrome OS televizyona girdi : Chromecast





     Google'ın Android 4.3 etkinliğinde dikkat çeken diğer bir lansman akıllı televizyon aparatı oldu. Özellikle Çinli üreticilerin adeta istila ettiği Android işletim sistemli taşınabilir akıllı televizyon aparatı segmentine Google farklı bir açıdan yaklaşıyor.




    Yıllardır düşük satış grafiğine rağmen yılmadan beslemeye devam ettiği Chrome işletim sistemini televizyonlara da getirmeye karar veren Google, Chromecast adındaki akıllı TV aparatını tanıttı.




    35$ fiyat etiketine sahip olan ve satışa sunulan Chromecast, HDMI bağlantısı üzerinden televizyonunuza bağlanıyor. Basitleştirilmiş bir Chrome OS sürümü sunan Chromecast, USB üzerinden gücünü alıyor ve WiFi ile ev ağına veya yakındaki cihazlarınıza bağlanarak televizyona görüntü aktarımı yapabiliyor. 




    Bunun için görsel içerik uygulamalarının Chromecast için optimize edilmiş olması gerekiyor. Uyumlu uygulama içerisinde Cast butonu ortaya çıkıyor ve buna tıklandığında görüntüyü aktarmaya başlıyor. YouTube, Netflix ve Google Music gibi uygulamalar şu anda optimize edilmiş durumda ve daha fazlası yolda. 




    Google, Chromecast ürününü şu an sadece ABD'de satışa sunmuş durumda. Önümüzdeki aylarda daha fazla ülkeye yayma sözü veriyor. Ayrıca Chromecast fonksiyonu diğer cihazlarda da gömülü olarak sunulabilecek.

     







  • Çok akıllıca bir iş. Cihazın gücünden yemek yerine cihaza sadece kumanda görevi veriyor diğer bütün işleri kendisi hallediyor. Bu fiyata hemde.

  • cihazın fiyatı 35$

  • çok mantıklı gözüküyor. umarım yaygınlaşır ülkemizde de çokça kullanılır.
  • Tanıtım Videosu Eğlenceli Olmuş.

  • Açıkçası yaygınlaşacağını düşünmüyorum.

  • Bu direkt apple tv ile rekabet demektir. Daha zayif islemci ve dusuk ram olacagi kesin ama, eger resimdeki tasarim ile gelirse.

  • Bence akıllıca tasarlanmış bir cihaz ve yaygınlaşmasını temenni ederim. Ancak bu cihazı kullanabilmeniz için elinizde bir tablet/telefon olması gerekiyor, diğer Çinli üreticilerin geliştirdiği Android TV ler ise televizyonunuzu bir Android tablet/telefona dönüştürüyor.

    Bunların hepsinin dışında LG Google TV eğer Avrupa ve ülkemizde piyasaya girerse bunların hepsini altüst edecektir. LG Google TV Amerika'da satışta ancak Türkiye'ye hgelir mi, gelirse ne zaman gelir, bunlar benim de çok merak ettiğim konular açıkçası.
  • Gülmeyin ama ben hala çalışma mantığını anlamadım.
    Şimdi cihaz internetteki bulut depolamaya gönderiyor, televizyona takılı Chromecast de aynı anda bulut depolamadan mı çekip gösteriyor?
    Eğer öyleyse bizdeki standart internet bağlantı hızlarıyla olacak iş değil.

  • Chrome u keeessst

  • widi varken kim bakar buna, daha mı hızlı olacak sanki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pulstar

    Gülmeyin ama ben hala çalışma mantığını anlamadım.Şimdi cihaz internetteki bulut depolamaya gönderiyor, televizyona takılı Chromecast de aynı anda bulut depolamadan mı çekip gösteriyor?Eğer öyleyse bizdeki standart internet bağlantı hızlarıyla olacak iş değil.


    Hayır, direk youtube'dan çekiyor mesela. Senin akıllı cihazın yol gösterici oluyor bir nevi.

  • Farwynd kullanıcısına yanıt
    Saçmalamayın.
    Bu bir transmitter.
    Senin tel/tablet ekranını pcye aktarıyor, intelin yaptığı widi uygulamasından farkı yok. Sadece tvnin vidi alıcısı olmasada oluyor bununla. Ama tel/Tabletin wifi direct özelliğinin olması gerekiyor sakın unutmayın, yoksa çalışmaz program.
  • Çok biliyosun sen. Önce DH'deki haberi oku, sonra engadget'a geç biraz takıl sonra tekrar konuşalım. Apple TV tarzı değil bu. WiDi'de o anda ekranda ne varsa onu gösteriyor, uygulama ayrımı falan yapmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farwynd -- 25 Temmuz 2013; 15:20:28 >
  • Bu kesinlikle bir transmitter, en basit ifadeyle tablet/telefon ekranında o an ne varsa veya ne çalışıyorsa onu kablosuz olarak televizyona aktarıyor. Yani cihazı HDMI üzerinden kablo ile televizyona bağlamak yerine kablosuz bağlamış oluyorsunuz.

    Bence kısa süreli ihtiyaçlar için çok başarılı. Cep telefonunuzda her ne var ise ve bunu bir aile/arkadaş ortamında herkese göstermek istiyorsanız, Chromecastı cebinizde taşırsınız gittiğiniz yerde HDMI televizyon var ise ona takar ve herkesle paylaşırsınız. Ancak uzun süreli kullanım için çok mantıklı gelmiyor bana. Örneğin bir film seyredeceğim, bu sırada tabletimi/bilgisayarımı/cep telefonumu çalışır vaziyette tutuyorum ve görüntüyü televizyona aktarıp seyrediyorum. E ben bunu HDMI kablo ile zaten yapıyorum :) Bu kablo derdini ortadan kaldırıyor.
  • mcson M kullanıcısına yanıt
    Bu bir transmitter değil. Mesela benim LG Smart TV'im var. Ben bunun içerisindeki youtube uygulamasıyla hesabımı eşleştirdiğimde bana aynı chromecastteki gibi ikinci ekrandan oynatma imkanı veriyor. Chromecast içeriği buluttan çekiyor bu sayede o içeriği TV'den izlemeye başladığında tabletinde/telefonunda istediğin uygulamayı açabiliyosun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farwynd

    Çok biliyosun sen. Önce DH'deki haberi oku, sonra engadget'a geç biraz takıl sonra tekrar konuşalım. Apple TV tarzı değil bu. WiDi'de o anda ekranda ne varsa onu gösteriyor, uygulama ayrımı falan yapmıyor.


    Dengesiz,senin dediğin gibi olsa niye aynı ortam desin. İnterneti ağ geçidi olarak kullanıyor. Sen ağdaki cihaza bağlanır gibi bağlanıyorsun. SAÇMALAMAYIN. Widi kullansaydın bilirdin. Ekranı komple paylaşabildiğin gibi medianın üzerine sağ tıklayıp TV DE OYNAT seçeneğinin çıktığını bilirdin.
    Ne farkı var şimdi bu uygulamanın...

    AYrıca bu uygulamanın aynısı LG MEDİA SHARE adıyla var, tıklıyorsun görüntüyü TV YE atıyor.

    https://cast.google.com/chromecast/setup?np=extension
    "Connect your device to the same Wi-Fi network as your Chromecast"



    Videoda çalışma mantığı anlatılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 25 Temmuz 2013; 16:41:06 >




  • Televizyondaki DLNA bağlantısı gibimi ?

  • gereksiz bişey.

  • Bunda ekran komple paylaşılmıyor işte.
    quote:

    It's cloud-only: Unlike Apple's AirPlay, Chromecast does not involve flinging saved files from a phone, tablet or laptop to the television. Just tap a button inside a compatible site or mobile app, like YouTube, and the device grabs the same clips, songs and pics from the cloud. The upside is that this won't kill your mobile's battery, and you can keep using your device without causing the stream to stutter or crash.


    quote:

    Sadece bulut bazlı: Apple'ın AirPlay'inden farklı olarak Chromecast, telefonun tabletin veya laptopundaki kayıtlı içeriği televizyona yansıtmaz. Uyumlu sitenin veya uygulamanın içindeki butona bas ve cihaz aynı içeriği buluttan çeksin. İyi tarafı cihazınızın bataryasından yemez, görüntüde kasma veya hata olmadan cihazı kullanmanıza olanak sağlar.


    Al senin için Türkçeyede çevirdim. Anlamakta zorluk yaşarsın diye. Bundan sonra bilmediğin şeyler hakkında konuşma.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.