Şimdi Ara

Çamaşır Makinem Yıkama Yapmıyor Kazan Dönmüyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
356.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çamaşır Makinemin Kazanı Dönmüyor, Yıkama Sıkma Yapmıyor, Suyu Alıyor Öylece Bekliyor, Belli Bir Süre Sonra Suyu Boşaltıp Proğramı Bitiriyor.

    Nedenleri Ve Çözümleri ....!

    Merhaba Değerli Tüketici Arkadaşlar;

    Bu Sorun Sıklıkla Karşılaştığımız Arzaların Başında Geliyor,

    Çamaşır Makinemizin Kazanı Dönmüyorsa Ve Yanlızca Suyu Alarak Hiç Birşey Yapmadan Bekliyorsa;

    AKLA GELEN İLK İHTİMAL ..?

    Makinemizin Motor Ve Kazan Arasındaki Kayışının Kopmuş Olma İhtimaldir, Kayışlar Kolay Kolay Kopmazlar Genellikle Kazana Birşey Sıkışması Durumunda Zorlanarak Koparlar Ve Elimizle Makinenin Kazanını Çevirmeye Kalktığımızdada Kazan Hiç Dönmez Yada Çok Zor Döner, Bu Durumda Kayış Atmış Yada Kopmuştur, Ama Kayışı Değiştirmekten Önce Kazan İyice Kontrol Edilmelidir Sıkışıklığa Neden Olan Sorunun Giderilmesi Gerekmektedir, Örneğin Kazana Kaçmış Bir Çamaşırda Sıkışmaya Neden Olmuş Olabilir.

    Kayışın koptuğunu nasıl anlarız ?
    makinemizi sıkma proğramına ayarlarız ve önce pompa devreye girer daha sonrada kazan dönmese bile motorun sesini duymaya başlarız ve bu ses devir arttıkca güçlenir gelen ses, tabi pompa sesiyle karıştırmayın gelen sesi.

    Eğer bu ses geliyorsa %90 makinenin kayışı kopmuş yada atmıştır.


    AKLA GELEN DİĞER BİR İHTİMALSE ?

    Makinemizin motoruna yada beynine giden kablolardan birinin kopmuş yada çıkmış olabilme ihtimaldir,
    bu genellikle kazan amortisörleri bozuk makinelerde sıklıkla raslanır, makine sıkmada çok ses ve sarsıntı yapıyorsa, amortisörleri bitmiştir ve kazan dengesiz, savrularak döndüğü için bir yere zarar vermiş olabilir bir kablo kopuğu vs.

    AKLA GELEN DİĞER BİR İHTİMALSE ?

    Çamaşır makinemizin motorunun yandığı yada motor kömürlerinin bittiği ihtimalidir,

    Makinemiz henüz yeni yanlızca bir kaç yıllık bir makineyse eğer, Yüksek ihtimalle motoru yanmış olabilir, Motor Kömürlerinin bitmesi daha düşük bir ihtimaldir, ama evimizde rutubet varsa motor kömürleri rutubet nedeniyle şişmiş ve sıkışmışta olabilir.

    Makinemiz 5 Yılı Aşmış bir makiyese eğer yüksek ihtimal motor kömürleride bitmiş olabilir,

    Makinemizin Motoru Yanmış Yada Kömürleri Bitmişse Genellikle Fark Edilmesede Makinenin altından kazan döndükce bir ateş çıkar, Makinenin Altından Ateş Çıkması Motorun Yanması Yada Kömürlerinin Bitmesinin İlk Belirtisidir, Genellikle Makine Motorları Yandığında Koku Yapmazlar.

    Genellikle Servisler Kömür Değişimi Yapmazlar Direk Motor Değişimi Yaparlar Kömürler Bitmiş Olsa Dahi, Çünki Prosedür Bu Şekildedir Servislerde, Ama Özel Servisler Teknisyenin Kararı Doğrultusunda Motoru Servise Götürerek Presle Motoru Açarak Motor Kömür Ve Rulmanlarını Değiştirebilirler Eğer Sargıda Bir Yanık Yoksa,

    Motor Değişimi Ortalama Örnek Veriyorum 200 Lira Masraf Açarsa, Rulman Kömürü Değişen Motorun Açacağı Masraf 100 Lirayı Geçmez


    AKLA GELEN DİĞER BİR İHTİMALSE ?

    Çamaşır makinemizin motoruna elektirik gönderen elektronik kartın, beyinin yanmış bozulmuş olabilme ihtimaldir, elektronil kart gerekli komutu vermediği için makinemizin kazanı devreye girmez ve yıkama, sıkma yapmayacağı gibi, bazende yıkama yapar ama sıkma yapmaz, yada sıkma yapar yıkama yapmaz bu genellikle kart kaynaklı arzalardır.

    çok nadiren karşılaşılmış olsada zaman zaman makinenin hem motoru hemde kartı yani beyni anda yanmış olabilir, zaman zaman yanan kavrulan motorlar makinenin beynininde yanmasına neden olurlar.

    Bu durumda masraf biraz daha yükselebilir.


    Arçelik, Beko, Bosch, Siemens, Profilo, Vestel, Altus, Regal, Ariston, İndesit, Samsung, Electrolux, AEG,


    Çamaşır makinem yıkama yapmıyor,
    Çamaşır makinem sıkma yapmıyor,
    Çamaşır makinem suyunu alarak öylece bekliyor,
    Çamaşır Makinesi Kazanı Dönmüyor,
    Çamaşır Makinesinin Altından Ateş Çıkıyor,
    Çamaşır Makinesi Motor Yanmış, Motor Arzası, Kayış Kopmuş, Kazan Sıkışmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 10 Mart 2014; 10:18:10 >



  • çamaşır makinesinin kazanı dönmüyor .arkayı açtım kablolarda kopukluk yok kayış kopmamış yada cıkmamıs.şimdi sorun nerelerde olabilir bilgi verebilir misinz bizm yapabileceğimiz birsey mi ayrıca.
    tamirciye sorduk 200 tlkil masraf cıkardı .200 tl ye yeni makine alınır yani.acil bilgi ??
  • öncelikle s.a motorunda problem olabilir sıfır motor 200 tl tutuyor kendiniz sokup 30 tlye tamir ettirebilirsiniz....
  • çamaşır makinası arıza yapınca yeni makina bakınmaya bşladım ve çamaşır makinamızın alınma tarihinin 94 senesi olması bugünün makinalarındaki ultra-muhteşem özelliklerinin yanında bizimkinin 20 yıla yakın hizmet vermiş olması ne fantistik bir durum diye düşünüyorum.taşındığımızda kapak kilidi kırılmış oturmadığı için çalışmıyordu o arızadan sonra 4 yıl daha çalıştı .şimdi yeni makina alıcam ama 5 sene çalışsa öpüp başımıza koyacağız yani.Şimdi kömür felan bahsettiniz yazınızda bizimkinde hiçbirşey kalmamış olabilir mi?zavallıcık yıkama yapıyor ama kurutma sırasında dönmüyor kazan su pompası çalışıyor ama dönmediği için elle sıkmak zorunda kaldım son çamaşırları.
    bir kez daha(aslında ilk kez) tamir mi ettirsem (edilebilecekse ) yoksa artık alsam mı yeni makina ?
  • ilginiz için teşekkür ederim .Aslında yetiyor ama sürekli geç saatlerde çamaşır yıkayamadığım için ertelemeler yapıyorum ve dar odamızda çamaşır asmak gibi dertlerden kurtulmak adına kurutmalı bir makina alsam diye düşünüyorum. Zaten bizim emektar 5kg mış ama biz kaç kg koyuyorduk kimbilir .sessizlik ve kurutma çok işime yarayacak gibi .Electrluxun EWW1686HDW modeli 2200tl civarında 8/7 gibi yıkadığını kurutacak bir değere sahip .
  • Son mesajiniz olmasa gidip kurutmali makineyi almistim.dur bide ustaya gostereyim dedim ve motor degisimi(tamir secenegide sundu) rulman degisimi ve karttaki bikac diyot tamiri ile 380tl ye simdi su anda yikama yapiyorum. Bi 5 sene daha kullanirsin dedi usta daha ne isterimki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbuli

    Son mesajiniz olmasa gidip kurutmali makineyi almistim.dur bide ustaya gostereyim dedim ve motor degisimi(tamir secenegide sundu) rulman degisimi ve karttaki bikac diyot tamiri ile 380tl ye simdi su anda yikama yapiyorum. Bi 5 sene daha kullanirsin dedi usta daha ne isterimki.

    şimdi ayırdığınız bütçeyle kurutma makinası alabilirsiniz makinanızın modeli neydi acaba merak ettimde .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can kırıkları.

    quote:

    Orijinalden alıntı: istanbuli

    Son mesajiniz olmasa gidip kurutmali makineyi almistim.dur bide ustaya gostereyim dedim ve motor degisimi(tamir secenegide sundu) rulman degisimi ve karttaki bikac diyot tamiri ile 380tl ye simdi su anda yikama yapiyorum. Bi 5 sene daha kullanirsin dedi usta daha ne isterimki.

    şimdi ayırdığınız bütçeyle kurutma makinası alabilirsiniz makinanızın modeli neydi acaba merak ettimde .

    böyle düşünmemiştim, büyük kalemden yırttım diye bakmıştım.Yer olsa evde alınabilir tabi. beko 2616 modeli .
  • EEmraHH kullanıcısına yanıt
  • bizim makina da ayni sorun olmuştu
  • hocam merhabalar!

    vestel lea 800 t çamaşır makinesinin kazanı dönmüyor dünden beri? ne olmuş olabilir? Usta çağırmam gerekli mi kendi yapabileceğim bir şeyler var mı?
  • Merhaba beyaz eşya servisi bir sorum olacak size benim arçelik 4340 m makinem var 2001 de almıştım çokta güzel makinem memnunum akşam suyu aldı kaldı kazan dönmüyor sonra arkasını söktüm bakmak için kayışa çalışmaya başladı yalnız başta dediğiniz gibi ateş çıkartarak çıtır çıtır sesler çıkartarak motor gitti mi demek bu şimdi motoru değiştirsek kullanmaya devam edebilirmiyiz cevaplarsanız çok memnun olurum kömür den bahsettiniz birde kömürleri yada motoru kendimiz değiştirebilirmiyiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo55 -- 4 Kasım 2013; 22:55:27 >
  • Arkadaşımız hem konusunda bilgi sahibi, hem de inanılmaz derecede ilgili, yardımsever biri. Uzun uzadıya yanıtladı sorularımı. Kendisine buradan teşekkür ederim
  • Öncelikle merhabalar. Bendeniz öğrenciyim. Spotçudan 2. el bir makina aldım 1 hafta önce. 2 sefer yıkama yaptık gayet güzel yıkadı, hatta çamaşırları kuruya yakın çıkardı program sonunda. Bugün yine çamaşır atayım dedim. Doldurdum, kısa programa ayarlayıp başlattım. 2 saniye su doldurma sesi geldi, sonra çıt dedi ve makina gitti. Başta yandı sandım. Sonra farkettim ki şartel atmış. Neyse şarteli açıp baştan çalıştırdım. 15 dakika sonra gidip kontrol ettiğimde hala su alıyordu. Programda hiç ilerleme olmamış. Manuel olarak sıkmaya getirdim programı, sıkma sesi geliyor ancak kazan dönmüyordu. Araştırma yaptım kayışın kopabileceğine kanaat getirip açtım arkasını, kayış sağlamdı. Birde öyle çalıştırayım gözümle göreyim dedim. Başlata bastım, motor kayışı çevirmiyordu. Devir sesi yine geliyor tabii. Neyse kapatıp alt paneli açtım vanayı çıkardım. İçinden azıcık suyla beraber beton gibi katmanlar çıktı sanırım kireçten falan olmuş. Bi umutlanıp tekrar çalıştırdım, yine olmadı. Anlatımınızdan anladığım kadarıyla bizim makinanın hız kartı programla birleşik. Keza program da haraket etmiyor. Acaba şartel attığı için hız kartı falan mı yandı. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Gerçekten acil, p.tesi vizeler başlıyor ve çamaşırlarım ıslak kaldı. :/
  • Bu arada makinamın modeli ARÇELİK 3650 Teşekkürler şimdiden.
  • Merhabalar. Benim de arkadaşlardaki sorunun aynısı başıma geldi. Tek fark bizim makine çevirmeye başlıyo sonra hemen duruyor. Şöyle tarif ediyim yokuşta arabayı kaldırırken debriyajdan az bi fazla çektiğimizde hafif hareket eder sonra gazı yemez ve stop eder ya, işte aynen o şekilde.
    Sıkmaya alıyorum aniden devirleniyor fakat yine hemen duruyor. Makineyi söktüm şuan kayışta vs bi sorun yok. Sizce neden olabilir bu bahsettiğim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burglar08

    Merhabalar. Benim de arkadaşlardaki sorunun aynısı başıma geldi. Tek fark bizim makine çevirmeye başlıyo sonra hemen duruyor. Şöyle tarif ediyim yokuşta arabayı kaldırırken debriyajdan az bi fazla çektiğimizde hafif hareket eder sonra gazı yemez ve stop eder ya, işte aynen o şekilde.
    Sıkmaya alıyorum aniden devirleniyor fakat yine hemen duruyor. Makineyi söktüm şuan kayışta vs bi sorun yok. Sizce neden olabilir bu bahsettiğim ?

    Yüksek İhtimal Kart Arzası Ama Motordan Olma Olasılığıda Var, Makinenizin Markası Nedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: burglar08

    Merhabalar. Benim de arkadaşlardaki sorunun aynısı başıma geldi. Tek fark bizim makine çevirmeye başlıyo sonra hemen duruyor. Şöyle tarif ediyim yokuşta arabayı kaldırırken debriyajdan az bi fazla çektiğimizde hafif hareket eder sonra gazı yemez ve stop eder ya, işte aynen o şekilde.
    Sıkmaya alıyorum aniden devirleniyor fakat yine hemen duruyor. Makineyi söktüm şuan kayışta vs bi sorun yok. Sizce neden olabilir bu bahsettiğim ?

    Yüksek İhtimal Kart Arzası Ama Motordan Olma Olasılığıda Var, Makinenizin Markası Nedir.

    Arçelik 3500. Bilinçli olmak açısından soruyorum kart arızasıysa kaç paraya hallolur? Motordan ise hangi kısmındandır, kaç paraya çözülür?
  • burglar08 kullanıcısına yanıt
    3500 makineye bana kalırsa motor kart için masraf etmeye değmez makine zaten yıl olarak kullanım ömrünü tamamlamış.
  • Hocam makine zaten sürekli kullanılmıyor. Ayda toplasan 1-2 kez çalışıyor ve bize 1 yıl daha dayansa yeter. Bu yüzden yeni bir makine almak yerine tamir yoluna bakıyorum. Çok mu masraf açar sizce?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.