Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.149
Cevap
41
Favori
129.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun
    Zaten oyun ağırlıklı kullanacağınız için doğru seçim yapmışsınız.
    Bu projektör rekor input lag ile görüntü üretiyor 15ms ...
    O 25.000:1 seviyeleri biraz abartı malesef 1.000:1 Görsün iyidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi hocam kuşun kuş olduğu anlaşılsın yeter astramastranın belirttiği gibi eğer göz anlamıyosa fazla para vermenin anlamı yok. Hd141x(24saat) ve hd131xe(5 saat ) ve hd131xe servisteyken servisin verdiği hd bi cihaz(2 aya yakın) denedim. Vatanda ve mediamarktte aydınlık ortamda tw5200 görüntüsünü gördüm inceleme şansım ilmadı. Hd141x gayet iyiydi ama bi süre çok iyi cihazlar denesem tabiki hd141x benim gibi tecrübesizleri de tatmin etmez.

Daha önce de yazdım ama yine yazayım; projeksiyon odayı aşırı aydlnlatlyo benden başka bu durumdan rahatsız olan yokmu.resmen karanlık ortamda film keyfi diye bişey kalmıyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertdegirmen123 -- 14 Ağustos 2015; 21:23:05 >
  • ProAudioVideo kullanıcısına yanıt
    Güzel kaedeşim ne yapmaya çalışıyorsun neyin peşindesin anlamadım. Her iki cihazın görüntüsü birebir aynı diye iddia ediyorsun ısrarla. Bu cihazları satan yurt dışı sitelerin hiç birisinde böyle bi açıklama ile satış yapılmazken aynı zamanda cihazların birebir aynı olduğunu belirten detaylı incelemeye de rastlamadım. Çıplak gözle perdedeki görüntüye bakıp reklamımı yapar ticaretime bakarım diyorsan ilan aldatmacanın ötesine gitmez. Yurtdışında böyle satış ilanı yayınlansa neler olur tahmin etmek zor olmasa gerek...

Elbette projeksiyon tecrübesi olmayan birisi farkları göremeyebilir. Tercihini dh1008 almaktan yana da kullanabilir. Saygıda duyarım. Özellikle birebir aynı olduğunu iddia ediyorsan bu bilginin içini dolduracaksın. Reklamında kullandığın bilgiye itibar etmediğim için art niyetli olmakla beni suçlamaktasın. Senin teorilerinle ilgilenmeyenlere de saygılı olman gerekmez mi ...
    Israrla ' Gelin demo odamıza görün ' demektesin. Tespitlerinle ilgilenen arkadaşlar sana demoya gelecektir mutlaka endişe etme ...
    Ben daha çok mal satıyorum ve daha iyi bilirim diyorsan da beni enterese etmez.
    Eğer dünyanın merkezinde ben varım gibi düşünce yapısında isen yolun açık olsun ...

Kişisel düşüncem ise özellikle her iki cihaz arasında 600 tl farka değecek kadar görüntüde fark yok desen eyvallah. Saygı da duyarım. Hala birebir aynı görüntü diye ısrar etmeni gereksiz buluyorum.
    Belki de Pana at6000 ile Sony 55es in görüntü performansları da bire bir aynı olma ihtimali de olabilir. Çıplak gözle incelemeni yapıp bizimle forumda paylaşırsan düşüncelerimizi seninle paylaşırız. Sezar ın hakkını Sezar a da vermek boynumuzun borcu ... Ayakları yere basan bilgiler her daim kıymetlidir ...

Pazarı ürünün kalitesi ve fiyat dengesi belirler. Audi a3 verdiğin paranın karşılığını veriyorsa anlamlıdır. Audi a5 fiyatına, a3 satılıyor ve alıyorsan aldığın kalite değil başka bişey olur. A3e chip taksanda kurtarmazsın ... Gözetilmesi gereken esas konu, yüksek kar marjlarının azaldığı dönemlerde kampanyalardan istifade edilmesi gerektiğidir. Kampanya dönemlerinde eriyen yüksek kar marjı ile ürünün fiyatı normal seviyelere gelmesine yardımcı olur. Kampanyann nedenleri farklı olmakla beraber şişen stokların ve stoktaki malın ödeme vadesi gelince kampanya yapmak kaçınılmaz olabiliyor. Allayıp pullamaya gerek yok diye düşünüyorum ...
    Kampanya dışındaki satışlarda ise tütcar için, kar marjı yüksek ürün en iyi üründür
    Bu ürün bazen Epson olur bazende Panasonic. Uyanık tütcarın telkinlerinin bu yönde olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek ...

Bu konuyu tartışmaya değer bulmadığım için mesaj yazmayacağım. Topiğin gereksiz mesajlarla kirletilmesi adına forumdaşlardan özür dilerim ... Saygılarımla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 5 Ağustos 2015; 22:30:23 >

• Sinan Bey sizinle bu konu bitmez. Kecinin olmadigi yerde koyuna abdurrahman celebi derler...

Yel degirmenleri mi? su tarafa dogru kactilar.

• ProAudioVideo kullanıcısına yanıt
    Çakal esnaf olmak yerine don kişot olmayı yeğlerim...
  • @Mertdeğirmen123 sanırım hem dlp hem rf gözlük kullanıyorsunuz. dlp link gözlüklerle rf gözlükler arasında kayda değer bi görüntü kalitesi farkı varmı.
    İlanda belirttiğiniz hd26 da gözlüklerin aynı anda kullanılması meselesi nedir. Vesa ve dlp yi aynı anda açabiliyormusunuz yani. hd141x de bu mümkün değildi de.

• Kesinlikle sözüm meclisten dışarı birşey merak ediyorum; diyelim arkadaş cihazını satıyo ve 250 saat kullandım yazmış. Ben bi cihazın kullanım saatinin sıfırlandığını görmüştüm. Hemde menüden basit şekilde sıfırlanıyo. Adam 1000 saatteyken sıfırlayıp 250 saat daha kullanıp satıyo olabilir. Acaba saatiyle oynanıp oynanmadığını anlama şansımız var mı?

• Merhaba Arkadaşlar,

İş yoğunluğum yüzünden arada bir girip baktığım bu forumda son yazılardaki çatışmaları ve gereksiz ithamları hiç uygun bulmadığımı belirtmek isterim. İnsanlar bu foruma bilgi almak ve kendisi için en uygun cihaza en uygun fiyatla erişebilmek için giriyor. Burada tabi ki teknik detaylar, fiyat / performans gibi açıklamalar paylaşılacak ama bu detaylar paylaşılırken de diğer hiçbir modeli gözardı etmeden objektif bakmak gerekmektedir. Tabiki firma adına burada bilgi toplayan , bilgi paylaşan ve yönlendirme yapan arkadaşlar olacaktır ama firma adına yapılan bu çalışmalar bile tarafsız olmalı. Nihayetinde burası en alt bilgi düzeyinden en üst bilgi düzeyine sahip tüketicinin uğrak yeri. Beni arayıp bilgi almak isteyen tüm tüketiciyi buraya yönlendiriyorum.Bu yüzden sizlerden ricam burada amacına uygun yazışmalar yapalım. Burada ki sözlerim genel anlamdadır hiçbir kişi veya firmayı kasdetmemektedir. Burada konuşulan tüm firmaları ve şahısları tanıyorum. Tüketicinin google dan arama yaptığı zaman ilk bulduğu bilgi kaynağı burası.

Ayrıca bu forumda tabiki gizlilik esastır ama örneğin benim Nick'im "Mastercodex" . Burada insanlara bilgi aktarırken hem şahsımı hemde "Mastercodex 3D Teknoloji" ünvanlı şirketimi temsil ediyorum.Ben yapım itibariyle bu kadar şeffafım.Burada yazdığım her cümleye dikkat ediyorum. Verdiğim bilginin arkasında durmam burada bulunma nedenimdir. Çünkü burası tüketicinin bilgi kütüphanesi.Bu örneğimden yola çıkarak genel anlamda burada daha şeffaf ve düzeyli olunmasını tüm kullanıcı arkadaşlarımdan rica ediyorum.

Ayrıca önümüzdeki haftalarda vakit bulursam DH1008 ile HD26 modelli cihazların hem teknik anlamda hemde çıplak gözle testlerini birkez daha yapıp sizlerle paylaşacağım.

Son söz olarak şunu unutmayalım ki hepimiz aynı tarafta aynı amaç için buradayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: projekta

Kesinlikle sözüm meclisten dışarı birşey merak ediyorum; diyelim arkadaş cihazını satıyo ve 250 saat kullandım yazmış. Ben bi cihazın kullanım saatinin sıfırlandığını görmüştüm. Hemde menüden basit şekilde sıfırlanıyo. Adam 1000 saatteyken sıfırlayıp 250 saat daha kullanıp satıyo olabilir. Acaba saatiyle oynanıp oynanmadığını anlama şansımız var mı?

hocam cihazın servis menüsünden görebilirsiniz, modeline göre servis menusune nasıl girildiğini google aratıp bulabilirsniz
  • Mastercodex kullanıcısına yanıt
    Sayın Mastercodex,
    Şimdi ben size Panasonic'in 200 TL ye sattiği gözlükle Çin malı 60TL'lik OEM bir gözlük arasında hiç bir fark yoktur amatör gözler anlayamaz desem siz ne dersiniz?
  • projekta kullanıcısına yanıt
    1- RF GÖZLÜK POP- OUT yani dışarı çıkma efektlerinde daha başarılı.

2- HD 26 ya emitter bağlı iken DLP linki açıldığında hem DLP hemde RF gözlükleri algılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: projekta

@Mertdeğirmen123 sanırım hem dlp hem rf gözlük kullanıyorsunuz. dlp link gözlüklerle rf gözlükler arasında kayda değer bi görüntü kalitesi farkı varmı.
    İlanda belirttiğiniz hd26 da gözlüklerin aynı anda kullanılması meselesi nedir. Vesa ve dlp yi aynı anda açabiliyormusunuz yani. hd141x de bu mümkün değildi de.

1- RF GÖZLÜK POP- OUT yani dışarı çıkma efektlerinde daha başarılı.

2- HD 26 ya emitter bağlı iken DLP linki açıldığında hem DLP hemde RF gözlükleri algılıyor
  • Cevap için teşekkürler.
    Bütün gözlükleri aynı anda kullanabilmek gayet iyi olmuş diğer türlü bi gurup boşa çıkıyodu.

Birde rf gözlüklerde ışık kaybının daha az olduğunu söylüyorlar bilmem siz de farkettiniz mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Hozes üstadım cevap için teşekkürler. İkinci el ürün birde garantisi devam ediyosa mantıklı geliyo. Sonuçta cihaz temizse ha sıfır ha ikinci el. paranın bi kısmı cebimizde kalıyo. para yurt dışına da kaçmamış oluyo ayrıca.

• projekta kullanıcısına yanıt
    Evet bu özelliğini söylemeyi unuttum.

RF gözlüklerde %30 daha az ışık kaybı var. (Bu teknolojiyi pazarlayanların görüşü).

Benim deneyimim ise RF gözlüklerde %20-30 daha az ışık kaybı olduğu şeklinde.

DLP gözlüklerde ekran daha karanlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertdegirmen123 -- 6 Ağustos 2015; 17:28:36 >
  • RF gözlüklerde popout daha başarılı demişsiniz, belki ben görmemiş duymamış olabilirim. Bu kanıyı kendi tecrübelerinizle mi edindiniz yoksa genel olarak böyle bir şey var mı? 3d çok ilgimi çekmediği için 3d gözlük konularına pek bakmam ama böyle bir şey de daha önce hiç okumadım teşekkür ederim

• cemo62 kullanıcısına yanıt
    Bu bilgiyi 4 yerden edindim

1- RF vs DLP gözlüklerini kıyaslayan sitelerde ... RF teknolojisi daha yeni ve yeniliğin pop-out efektlerinde ve ışık kaybının daha az olmasında olduğu söyleniyordu . (O linki bulursam yazarım)

2- HD 26 yı satın aldığım firma.

3- Amazon. com da Optoma ZF 2300 kullanıcılarının yorumları

4- ve birebir kendi deneyimim.

HD 26 yı satın aldığımda elimde DLP gözlükler vardı. Daha sonra 3D'yi RF te de denemek istedim. Optomanın ZF 2300 isimli gözlükleriyle hem RF hem DLP deneyimini kıyaslama şansım oldu.

Optoma HD 26 nın hem RF hemde DLP teknolojisini destekliyor olması bunu denemem deki en önemli faktör oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertdegirmen123 -- 6 Ağustos 2015; 17:49:07 >
  • Mertdeğirmen hocam çok teşekkürler. ben de geçen yıl hd131xe alırken baya araştırdım ama ilk defa kendi deneyen birine kendim soruyorum dlp - rf farkını. Ben de boyuttan almıştım 3d için aldığımdan vesayı önermişlerdi. Ama ne yazıkki satmak zorunda kaldım cihazı. Yine bakıyorum ama farklı ihtiyaçlardan şu ara alamıyorum sizin cihazı bile düşünebilirdim aslında.

• Evet doğruya doğru..Rf gözlükler gerçekten çok başarılı. Bu artık cihazla senkron çalışan vesaport olsun emitter olsun nasıl bir bağ varsa perfect bir sonuç. Bende 6ad. zf2100 leri bu yüzden tedarik etmiştim.
    Gerçekten bir pencerden dışarı bakar gibisiniz.Boyutlama olsun,odaklama olsun,gayet saydam,baş ağrısı yapmayan sağlıklı gözlükler ve görüntüler..Yani optoma bu konuda başarılı kardeşim.
    Tabii şu an için..

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.