Şimdi Ara

Ubuntu siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hp pavilion g6 model laptop a sahibim. ubuntu 12.04 ve 13.04 ü kurmayı denedim 64bit ve 32 bit hepsini denedim flash bellek üzerinden. en baştan anlatayım. windows 7 kullanıyorum. ubuntuyu indiriyorum. usb installer ile flash belleğe (8gblik) kaydediyorum. pc yi yeniden başlatıyorum sonra dil seçiyorum. karşıma 4 seçenekli bi sayfa çıkıyo. ubuntuyu flash bellek üzerinden kullan ya da hard diske yükle vs yazan. hiç bişeye tıklamadan (veya hepsine tek tek tıklamayı denedim) siyah ekran üstünde yazılar gelip gidiyo. bi iki saniye sonra yazılar gidiyo sadece simsiyah ekran kalıyo. pc çalışmaya devam ediyo ama sesini falan duyuyorum ya da ışığı yanıyo. biraz nette araştırdım ama tam çözümü bulamadım hiçbiyerde. büyük ihtimalle ekran kartıyla alakalıymış sorun. radeon graphics yazıyo pc nin üstünde 1 gb lık olması lazım ekran kartının. ben bu sorunu nasıl çözerim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
    Not: eger tam anlaşılmamışsa gerekirse resmini bile çekebilirim. :)







  • tahminen ne kadar beklediğinizi söyleyebilir misiniz
    ilk açılıştı yükleme ekranın gelmesi baya uzun sürebiliyor
  • valla baya bekledim ya. yüklemeyle alakalı diil yani. bilgisayarın çalıştığını hissediyorum. ama baya baya oldu.
  • dediğiniz gibi ekran kartıyla alakalı olabilir
    malesef o konuda bi fikrim yok
  • bilgisayarı tv ye bağladıysan siyah ekran çıkabilir.
  • Öncelikle Ubuntu ISO dosyasını USB belleğe Linux Live USB Creator aracı ile yazmayı deneyiniz.
    http://www.linuxliveusb.com/
    Sistem başlangıcında açılan menüde F6 tuşuna basarak başlangıç değişkenlerinden nomodeset'i seçerek kuruluma devam etmeyi deneyebilirsiniz.

     Ubuntu siyah ekran sorunu


    Nomodeset değişkeni ile sorun devam ederse acpi=off başlangıç değişkeni de denenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 24 Temmuz 2013; 9:10:55 >




  • @umut94 tv bağlamadım, laptop kullanıyorum zaten.
    @kelebekx3 dediğiniz gibi kurdum. çok teşekkür ederim. o şekilde yükleniyomuş. ama yüklemeden sonra açıyorum tekrar aynı sorun oluyo. yani bilgisayarı kapadıktan sonra açıyorum yine siyah ekran geliyo. ama ubuntu yüklediğim usb yi takıyorum, üstteki menu çıkıyo ya ordan nomodeset yapıp, flash bellek üstünden yürüt diyorum o zaman açılıyo. ekran kartını yüklemem lazım galiba. bu konu hakkında bilgisi olan varmı ? ekran kartımın modelini dahi bilmiyorum nasıl yapacağım konsunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok teşekkür ederim.
  • Yüklemeyi nomodeset değişkeni ile yapabildi iseniz, şimdi aynı değişkeni grub seçeneğine ekleyerek sistemi açmayı deneyebilirsiniz. Sisteminizde tek işletim sistemi varsa Grub menüsüne ulaşmak için, sistem başlangıcı sırasında üst karekter (shift) tuşuna basılı tutunuz. Grub seçeneklerinde Ubuntu başlangıç seçeneği üzerinde iken e tuşuna basarak başlangıç seçeneği ekleyebileceğiniz alana geliniz.

    Buradaki quite splash değişkenlerini silip nomodeset değişkenini eklediklten sonra CTRL+X tuşlarına basarak sistemi başlatmayı deneyebilirdiniz.

     Ubuntu siyah ekran sorunu


     Ubuntu siyah ekran sorunu


     Ubuntu siyah ekran sorunu


    Masaüstüne ulaştıktan sonra, aşağıdaki bağlantıda analatıldığı biçimde ekran kartı sürücüsünü kurmayı deneyebilirsiniz.

    http://ubuntusecke.net/ubuntu-13-04u-kurduktan-sonra-yapilmasi-gereken-onemli-seyler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 25 Temmuz 2013; 7:28:25 >




  • aynı pc ve aynı sorun bendede var, araştırmaya devam ediyorum. suan için pratik çözüm, pc yi ac siyah ekran olunca F3 tuşuna bastığında ekran açılacaktır. bunu her başlangıçta tekrar etmen gerekiyor şuan için. sorun ekran ışığı tamamen kapanıyor otomatik olarak, buda ekran kartı sürücüsünün dogru yüklü olmadıgından kaynaklanıyor sanırım. bi çözüm bulursam sanada yazarım
  • bende bilgisayarımda linux tabanlı bi sistem kullanmam gerekti. flash diski hazırladım. herhangi bi bilgisayarda o flashdiskten linux u çalıştırabiliyorum. fakat yapmam gereken işlem uzun. evimde yapayım dedim. fakat başka bilgisayarda çalışan sistem benim bilgisayarda çalışmadı. linüx ün bir çok sürümünü denedim hepsinde sonuç aynı. normalde sistemime usb den windows felan kurabiliyorum. ama linuz başlamıyo. şu ekranda kalıyo sizce sebebi nedir
    [simage]
     Ubuntu siyah ekran sorunu
    [/simage]




  • ISO dosyasını USB belleğe yazdırdığınız yaılımı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Unetbootin tavsiye edebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.