Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Su Soğutma Sistemi - Yapım/Maliyet/Sonuçlar

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Cevap: Su Soğutma Sistemi - Yapım/Maliyet/Sonuçlar Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
individual82

6 Temmuz 2008; 12:34:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu da ekran kartı için yaptığım blok.

Ekteki dosya (1)

individual82

6 Temmuz 2008; 12:38:54 

bu resimde bloğu ekran kartının üzerine takılmış vaziyette görebilirsiniz.

Ekteki dosya (1)

individual82

6 Temmuz 2008; 12:47:45 

radyatör için ise böyle bişey düşündüm. ahşaptan bi kutu yaptım. Fanlar arkada kalıyor ve ön tarafa doğru üflüyor. Hem suyu soğutuyor, hemde kendim için iyi bi serinletici oluyor. Tabi fanları hiç çalıştırmadan, bu sıcakta bile 30 dereceler civarında bi sıcaklık söz konusu olabiliyor.

Ekteki dosya (1)

sertdemiry

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 19:00:38 

Güzel fikir

OUR TIME IS RUNNING OUT!

individual82

8 Temmuz 2008; 8:58:31 

quote:

Orjinalden alıntı: sertdemiry

Güzel fikir

Hocam bu sistemi yaparken senden esinlendim. Paylaşımların için teşekkürler. Tabi sistemi yapmadaki asıl amacım "sessizlik" idi. Bunu da çok iyi başardığımı düşünüyorum. Şuan odadaki sessizliği bozan tek şey; 10 Dk. da bir çalışan PSU fanı. Bunun için de bi fikri olan belirtsin lütfen. Ha bir de sessliği bozan bi şey daha var : Açık pencereden içeri giren sineğin vızıltısı

sertdemiry

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 2:03:54 

PSU'yu değiştir

Benim ilk PSUlar da bayağı sesliydi, en sonunda gidip Tagan aldım, içinde iki fan olmasına rağmen hiç ses çıkarmıyor. Süper bişey hakkaten.

Şu an kullandığına da pek birşey yapamazsın gibi, ancak çok sessiz bir fan alırsın içindekine uygun bişey, içini açıp değiştirirsin. Ama hem garanti gider hem de riskli olabilir, malüm elektrikle oynuycan.

OUR TIME IS RUNNING OUT!

individual82

9 Temmuz 2008; 10:23:41 

Aslında çok fazla ses çıkarmıyo, ama o sessizlikte fazlaymış gibi geliyo. yani sessiz bi fan taksam da yine aynı oranda ses çıkarır. Acaba PSU için de bi su soğutma sistemi yapsam nasıl yaparım?

mimarsinanli
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

9 Temmuz 2008; 13:15:58 

çok güzel anlatmışında usta hiç görmedimdaha böle bişi kendim evde nasıl yapabilirm bu blokları nereye monte ettin anlamadım gitii
sertdemiry

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 13:22:13 

quote:

Orjinalden alıntı: individual82
Aslında çok fazla ses çıkarmıyo, ama o sessizlikte fazlaymış gibi geliyo. yani sessiz bi fan taksam da yine aynı oranda ses çıkarır. Acaba PSU için de bi su soğutma sistemi yapsam nasıl yaparım?

Su soğutma hastalık gibidir, hava soğutmada zaten sesli olduğunu düşündüğün için pek takmıyorsun sesi, ama su soğutmada sıfır sese inene kadar çırpınıyorsun. En ufak ses bile rahatsız ediyor. =)

OUR TIME IS RUNNING OUT!

individual82

9 Temmuz 2008; 15:28:15 

quote:

Orjinalden alıntı: sertdemiry

Su soğutma hastalık gibidir, hava soğutmada zaten sesli olduğunu düşündüğün için pek takmıyorsun sesi, ama su soğutmada sıfır sese inene kadar çırpınıyorsun. En ufak ses bile rahatsız ediyor. =)

Valla aynen öyle oluyo. Bazen HDD' den gelen tıkırtılar bile rahatsız ediyor. Ama elimden geleni yapacağım; HEDEF: SIFIR SES!....

sertdemiry

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 15:41:16 

Harddiskin sesini ancak lastikle kasaya bağlarsan azalıyor, başka türlü olmuyor. Ya da sessiz bir harddisk alacaksın ki yeni modeller bayağı sessiz.

Benim sistemde en çok rahatsız eden şey harddisk sesi zaten, psu ve 120lik fandan çıt çıkmıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertdemiry -- 9 Temmuz 2008; 15:41:17 >

OUR TIME IS RUNNING OUT!

individual82

9 Temmuz 2008; 15:49:17 

Çok fazla olmadı hardiski alalı. yeni sayılır. belki 5 ay oldu. acaba harddisk için pleksiden bi kutu filan yapsak? tamamen kapatsak? arızalı diye götürdüm VATAN bilgisayara, değiştirdiler ama bu da aynı. Ama öncelikle şu PSU sesine bi çözüm bulmalıyım.

sertdemiry

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2008; 16:38:35 

Harddiskin ısısı çok artar o zaman, en iyisi DVD slotuna kalın ve sağlam bi lastikle asmak. Havada olduğu için o tıkırtı sesi de gelmiyor hiç.

OUR TIME IS RUNNING OUT!

mimarsinanli
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Temmuz 2008; 0:47:22 

arkadaşlar donanımlar hakkında bilgi sahibi değilim ama soğutma hakkında size ufak tüyolar vereyim (bir makina mühendisi öğrencisi olarak)

kullandığımız boruların öncelikkle ısı geçişi kötü olması lazımki dışardaki sıcak akışkan (havanın) suya ısı vermesini kessin bunun için uygn boru seçilmeli slikon borular plastik malzeme içerdiği için olabilir..ama bunu her boruda kullanmayın derim ben..radyotöre gelen sıcak su borusunu bakır borudan yaparsanız radyotöre biraz daha soğuk su girer(sıcak sudan havaya ısı geçişi olur)...ek olarak birde bu slikon boruların etrafını ısı yalıtım malzemesi ile kapatırsanız tavsiyem önce bi hal kağıtı sarın sonra üzerine keçe kaplayın dışarıdan içeriye ısı geçişi minumuma iner bahsi geçen bakır borunun üzeri açık kalsın...tşk
sertdemiry

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 1:04:02 

quote:

Orjinalden alıntı: mimarsinanli

arkadaşlar donanımlar hakkında bilgi sahibi değilim ama soğutma hakkında size ufak tüyolar vereyim (bir makina mühendisi öğrencisi olarak)

kullandığımız boruların öncelikkle ısı geçişi kötü olması lazımki dışardaki sıcak akışkan (havanın) suya ısı vermesini kessin bunun için uygn boru seçilmeli slikon borular plastik malzeme içerdiği için olabilir..ama bunu her boruda kullanmayın derim ben..radyotöre gelen sıcak su borusunu bakır borudan yaparsanız radyotöre biraz daha soğuk su girer(sıcak sudan havaya ısı geçişi olur)...ek olarak birde bu slikon boruların etrafını ısı yalıtım malzemesi ile kapatırsanız tavsiyem önce bi hal kağıtı sarın sonra üzerine keçe kaplayın dışarıdan içeriye ısı geçişi minumuma iner bahsi geçen bakır borunun üzeri açık kalsın...tşk

Su soğutmanın temel işlevi zaten ortam sıcaklığı ile soğutmaktır. Radyatör de ortam sıcaklığı ile suyu soğutur zaten. Bu bakımdan söylediğinin tersini yapmamız gerekir.

OUR TIME IS RUNNING OUT!

semsialtunbas