Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Su Soğutma Sistemi - Yapım/Maliyet/Sonuçlar

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Cevap: Su Soğutma Sistemi - Yapım/Maliyet/Sonuçlar Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
TuRk_OyUnCu

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

24 Eylül 2006; 13:16:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hımm saol kardeşim,ben çalışmaya başlıyorum zaten para biriktirip senin yanına gelcem,sakın kaçma bir yere ben tek başıma su soğutmanın altından kalkamam

XTremeGamer
Hayat kısa,yaşananlar hiç olmadığı kadar gerçekken kim olduğumu sahaya indiğim zaman anladım ve oyuna başladığımda ise gerçekler canımı hiç olmadığı kadar çok yaktı...
İnandığım değer verdiğim herkes ve herşey aslında sadece yalandan ibaretmiş...
Bazen gurur'landığımız şeyler bir hayal gibi gözümüzün önünden kayan yıldız gibi olur!!!
Sevmek şuçmuş.Her sevdiğimde canım yandı.Artık kimseyi sevecek kadar ne sabrım kaldı ne de ömrümden ayıracak vaktim kaldı...
Bazen bir kere susmak,bin kere konuşmaktan daha iyidir!!!
muresal

27 Eylül 2006; 23:18:48 

arkadaşlar .....bence bukadar ugraşıp zahmet çekip sistemi riske atacagınıza 59 $ verip bi tane ZALMAN CNPS9500 AM2 işlemci fanı almayı neden

düşünmüyosunuz ??????? anlamış değilim

biraz mantık lı olalım lütfen değermi bukadar zahmete ve riske 100 ytl verip al bi zalman kurtul !!!!!!!!!

bilmem anlatabiliyomuyum????????

TuRk_OyUnCu

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Eylül 2006; 12:54:53 

quote:

Orjinalden alıntı: muresal

arkadaşlar .....bence bukadar ugraşıp zahmet çekip sistemi riske atacagınıza 59 $ verip bi tane ZALMAN CNPS9500 AM2 işlemci fanı almayı neden

biraz mantık lı olalım lütfen değermi bukadar zahmete ve riske 100 ytl verip al bi zalman kurtul !!!!!!!!!

hacı tmm iyi diyosun hoş diyosunda işte biz böyle işlere merak salmışız bir kere mod deyince sadece fan takmak değilki,hem soğutmada yapmak lazım daha iyi bir görünümede sahip oluyor kasa,bence az bile harcamış arkadaşımız

XTremeGamer
Hayat kısa,yaşananlar hiç olmadığı kadar gerçekken kim olduğumu sahaya indiğim zaman anladım ve oyuna başladığımda ise gerçekler canımı hiç olmadığı kadar çok yaktı...
İnandığım değer verdiğim herkes ve herşey aslında sadece yalandan ibaretmiş...
Bazen gurur'landığımız şeyler bir hayal gibi gözümüzün önünden kayan yıldız gibi olur!!!
Sevmek şuçmuş.Her sevdiğimde canım yandı.Artık kimseyi sevecek kadar ne sabrım kaldı ne de ömrümden ayıracak vaktim kaldı...
Bazen bir kere susmak,bin kere konuşmaktan daha iyidir!!!
sertdemiry

Sisteme Gözat

30 Eylül 2006; 1:28:08 

quote:

Orjinalden alıntı: muresal

Bu soğutma sisteminde öncelikle elinde hazır bir sistem oluyor. Bunlara ekleme-çıkarma yapmak senin elinde. Mesela benim eski anakartımın north bridge'i ısındığı için ona da blok yapmıştım. Şu anki hiç ısınmıyor bu yüzden takma gereği duymuyorum.
Bu sistemi bir kez kurdun mu, tek soğutma sistemi ile hem işlemci hem ekran kartını soğutulmuş oluyor ve tek bir sessiz düşük devirli fan ile işi bitirmiş oluyoruz.
Ayrıca, Harddiskin veya başka bir şeyin çok ısındığını düşünüyorsan basit bir şekilde bi blok daha yapıp onu da sisteme ekleyebiliyorsun.

Fakat senin dediğin şekilde yaparsak,
1- İşlemciye soğutucu alacağız 100YTL,
2- Ekran kartına da sessiz bişey almak lazım, o da en az 50-70YTL tutar herhalde. Toplam 150YTL. Ayrıca kasa içi sıcaklığı da koruman gerekecek. Ekstra fanlar takacaksın... (Su soğutmada kasa kapağını açık bile bırakabiliyorsunuz, ne de olsa fan sesi yok...Açıkçası ben kapalı da tutsam açık da tutsan birşey fark etmiyor.)
Sonuç: Sistemde en az iki fan olacak ve ilerde işlemci veya ekran kartı değişince bunlar elinde patlayacak çünkü muhtemelen yeni sistemine uymayacaklar. Kasa içi toz olayını da sürekli izlemen gerekecek.
Pozitif yanı ise şu oluyor: Kasayı taşıman daha kolay olacak.

Açıkçası yıllardır kasam aynı yerde duruyor. Dolayısıyla taşıma derdim de pek yok. Ayrıca yaptığım sistemin sökümü ve taşınabilir hale gelmesi de 10dk ya alır ya almaz...

OUR TIME IS RUNNING OUT!

zigbog

30 Eylül 2006; 20:42:01 

ya ben bi önerida buluncam kusura bakama

plexinin içine küçük ledlerden koysan daha güzel olmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigbog -- 1 Ekim 2006; 11:15:22 >

® ╚ ZigBog ╝®

Druigard

8 Ekim 2006; 16:49:02 

güzel olmuş tebrikler iyi çalışma

sertdemiry

Sisteme Gözat

13 Ekim 2006; 0:42:41 

@Zigbog

Walla haklısın iyi olur tabiki :D Ama yukarda da yazdığım gibi malesef bu aralar bu işlere ara verdim. Sistemi kontrol etmeye bile vaktim yok. Şu ana kadar da bi problem çıkarmadı zaten :P

@Druigard
Saol ^^

OUR TIME IS RUNNING OUT!

mechanicbug

31 Ekim 2006; 11:36:48 

walla ellerine sağlık el işi göz nuru bi cnc tezgahı bulsam bende el yapımı su soğutma sistemi yapmak isterdim ben şimdilik sadece modifiyeli big water set kullanıyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechanicbug -- 31 Ekim 2006; 11:37:39 >

ShoCkwave

11 Kasım 2006; 21:25:18 

Abi burada olanlar "Risk Nedir?" sorusuna cevap aramaktır...
Allah korusun bi su kaçarsa o sisteme aman CııZZ olur walla :)

When a man lies, he murders some part of world...
agenor

14 Kasım 2006; 12:11:41 

quote:

Orjinalden alıntı: ShoCkwave

Abi burada olanlar "Risk Nedir?" sorusuna cevap aramaktır...
Allah korusun bi su kaçarsa o sisteme aman CııZZ olur walla :)

Bu forumda bir yerlerde PSU soğutmasında bebek yağı kullanıldığı yazılmıştı. O zaman, bebek yağı kullanılabilirmi bu sistemle? yağ ısıyı iletmede su ve antifrize kadar başarılı olabilirmi?
Eğer bebek yağı kullanılabilir ve iyi bir soğutma sağlanabilirse neden olmasın? Sızıntı olsa bile bu yağın özelliğinden dolayı sisteme zarara verecek bir tehlike olmaz sanırım. En fazla her taraf bebe yağı olur, temizlersin geçer.
Uzun zaman önce bir arkadaşla bu konuda konuşmuş ve sistemlerin(su soğutma) pahalılığından ve bir kelepçeye verdiğin paralardan bahsetmiş ve "hayal kuruyoruz" diyerek bitirmiştik konuyu. Fakat bu gün bunun o kadarda zor olmadığını görüyorum. iyi bir işçilik ve sabırla olabilecek şeyler.
sertdemiry Arkadaşım sağol varol, ellerin dert görmesin. sistemi tam çözemedim ama, bu konuya biraz daha kafa patlatırsam sanırım çözmek kolay olacak.

http://img502.imageshack.us/my.php?image=image5hr8.jpg

İzmir/Türkiye
sertdemiry

Sisteme Gözat

16 Kasım 2006; 3:41:00 

Herkese teşekkür ederim.

Bu aralar sistemde bir değişikliğe gitmedim sistem çok rahat olduğu için uğraşıp bozmak istemiyorum açıkçası.

Yeni bir sistem yaparsam bu kesinlikle KASA+SU SOĞUTMA olacak. Herşeyini kendim yapmayı düşünüyorum. Projeler başladı ama maddi olaylar çözülemedi.

Bu arada su kaçırma diye bir durum yok. Arabaların içindeki benzin hortumunun kopup veya yırtılıp arabayı ateşe vermesiyle aynı olasılıkta su kaçırır sanırım :P

OUR TIME IS RUNNING OUT!

Xaroon

23 Kasım 2006; 20:56:27