Şimdi Ara

RS600 ve RS700 - Ati Windows Vista' ya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ati' nin Intel sistemler için entegre ekran kartı içeren çipset serisinin beklenen modelleri RS600 ve RS700 hakkında basına sızan bilgiler var. RS600' ün entegre X700 ile beraber AVIVO ve HD video desteği olacağı söyleniyordu. Artık HDCP ( HD video koruma sistemi) desteği kesinleşti diyebiliriz. X700 grafik çipsetinin içine entegre edilecek olan HDCP desteği sayesinde sistemler ekstra bir çözücüye gerek kalmadan direk anakartın onboard grafik çözümü ile HD video desteği kazanacak. HTPC ( ev sineması bilgisayarı) gibi sistemler için harika bir çözüm olacak gibi.

    Buna ek olarak RS600 kuzey köprüsünün entegre yüksek çözünürlüklü ses çözücüsü de içereceği açıklandı. Bununla beraber ses ve görüntü sinyallerinin aynı kablo üzerinde taşındığı HDMI arabirimi çıkışı sayesinde anakart üzerinden tek çıkış ile ses ve görüntü aktarımı gerçekleşebilecek. Yine bahsettiğimiz gibi HTPC tarzı sistemler için çok kullanışlı ve pratik bir çözüm olacağı hemen akıllara geliyor. Bu arada RS600' ün bu özellikler ile Windows Vista uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

    Hakkında daha az bilgi bulunan RS700' den bahsetmek gerekirse, RS600' deki entegre GPU X700' ün DirectX 9c ve Shader Model 3.0 gibi özelliklerden yoksun olması dolayısı ile Ati, RS700 ile beraeber bu özellikleri es geçip Shader Model 4.0 ve DirectX10' a geçiş yapma düşüncesinde. 65nm teknoloji ile üretiledcek olan RS700 doğal olarak daha az güç tüketimine sahip olacak ve daha az ısınacak. Bunlara ek olarak unfied shader, donanımsal Blu-Ray ve HD-DVD çözücüleri içerecek olan RS700, RS600 ile pin olarakta uyumlu olması bekleniyor. Dolayısı ile çipset piyasaya çıktığı zaman anakart üreticileri eski anakart dizaynlarını değiştirmeden yeni çipseti kullanabiliyor olacaklar.

    Tümleşik bu derece zengin özellikler ile beraber gelecek olan çipsetleri görmek oldukça heyecan verici. RS600' ün 2006' nın son çeyreğinde çıkması beklenirken, RS700 2007' nin 2. çeyreğine sarkacak gibi gözüküyor. Son olarak bu iki çipsete ek olarak yeni serinin en üst modeli olan RD600' ün CrossFire desteği olduğunu ve daha çok oyunculara hitap eden pahalı anakartlarda kullanılacağını da ekleyelim.


    Sayfanın Linki :








  • bu tip ati xpress igp çipli aygıtların yaygınlaşması ile, özellikle alt sınıf notebooklarda yüksek kalite ses ve shader model 3.0 (4.0 pardon ) eklerinin gelecek olması, cag atlayan tümleşik çipsetleri düşünürsek gerçekten güzel.

    Nuh Nebiden kalma DX6 çiplerinden de kurtulmuş oluruz.

    Bir de bu çipsetlerde dual channel ddr2 default değil mi?
  • RS700 ün ülkemizdeki fiyatı ne kadar olur acaba? Onun yerine 965 chipsetli bir anakart ve dx10 sunan düşük seviye bir vga daha ucuza gelirse hiçbir cazibesi olmayabilir (overclock dışında)
  • VAY BE CHİP SET BİLE BENİM PCDEN İYİ...
  • işte VİSTAnın teknolojiyi bir anda uçurma sahnesi
    VİSTA kötü diyenlere kapak olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.