Şimdi Ara

Analiz : Google+ halen beklenen ilgiye ulaşmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Google'ın uğruna pek çok hizmetini feda ettiği ve sosyal ağ pazarında büyük umutlar bağladığı Google+, halen istenen performansı sergileyebilmiş değil. 




    Yapılan analizlere göre paylaşım konusunda Facebook yüzde 50 ile liderken, yüzde 24 ile Twitter, yüzde 16 ile Pinterest onu takip ediyor. Google+ ise sadece yüzde 2 seviyesinde seyrediyor.




    Facebook medya ve yayıncılık kategorisinde de paylaşım lideri. Sosyal ağ devi yüzde 52, Twitter yüzde 23, Pinterest yüzde 18 şeklinde ilk üç sırayı paylaşıyor. Google+ ise yine yüzde 2 seviyesinde.




    E-ticaret kategorisinde ise reklam konusunda görsel avantaj sağlayan Pinterest yüzde 41 ile lider. Facebook yüzde 37, Twitter yüzde 17 ile onu takip ediyor. Google+ yine yüzde 2. 




    Sosyal ağ hesaplarını bildiğiniz gibi pek çok site ve portala girişte kullanabiliyoruz. Sosyal giriş adı verilen bu alanda önemli hamleler yapan Google+ yüzde 24 ile ikinciliği kapmayı başarıyor. Facebook yüzde 52 ile birinci, Yahoo ise yüzde 17 ile üçüncü sırada. Google+'ın en etkin kullanıldığı kategoriler ise yüzde 26 ile seyahat, yüzde 28 ile medya ve yayıncılık olarak sıralanıyor.




    Google sosyal ağı konusunda şimdiye kadar herhangi bir ümitsizliğe düşmedi ve farklı promosyon veya eklentilerle sürekli geliştirmeyi sürdürüyor. Ancak halen sosyal giriş haricinde insanların Google+'ı paylaşım için tercih etmedikleri görülüyor.

     








  • google bu konularda acımasız. eğer ki umduğunu bulamazsa bu servisini de kapatacaktır.

  • Bir sen eksikdin Google amca.

  • Google yapamadı bu sosyal ağ işini. Birkaç sene sonra bunu da kapatırlar. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan zorla kullanırıyorlar gıcıklıgına kullanmak istemiyorum. Oh olsun.

  • facebook ve blog melezi tarzında ama daha çok özelleştirmeli(mesela kişinin profiline girildiğinde o kişiye ait müzik çalcak gif fotolu profil resmi yapabilcek vs..) bir sosyal ağ yaparlarsa ozaman tutar bence yoksa böyle çok zor ;)

  • Diğerleri varken çok geç kaldı bu

  • google ın sistemini kullanıyorsak özgür olmalıyız ama firma yöneticileri pekte öyle düşünmüyor.google plus ta neyin ne olduğu belli değil.resimler altına yorumlar o kadar kim ne yapıyor belli değil aynı twitter gibi geliyor bana.facebook daha anlaşılır bunlara nispeten.zaten gmail kullanan mecburen g plus ın bir parçası olmak zorunda.sosyal ağ işinden vazgeçsinler.
  • Ulan zorla kullanırıyorlar gıcıklıgına kullanmak istemiyorum. Oh olsun.

  • Sen gidip anlaşılmayacak bir sistem yaparsan tabi kullanılmaz. İnsanı önce yüzeysellik, sonra derinlik karşılamalıyken. Burada ilk derinlik karşılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir sistem hala çok karışık bu yüzden gören kaçıyo
  • Beni sürekli birileri ekliyor. Ekleyenler kim? Nereden bulup ekliyorlar? Anasayfamda neden sürekli alakam olmayan paylaşımalr var?

    Bu ve bunun gibi onlarca soru aklımı kurcalıyor. Google ın o kadar zorlamasına rağmen bunca zamandır bir halt olamadı. Budan sonra olacağını sanmıyorum.



    Ayrıca telefonumla çektiğim binlerce fotoğraf varken özel 1-2 fotoğrafımı nasıl ve ne amaçla olduğunu bilmediğim bir şekilde g+ ta görmem ve silmem bir oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 21 Temmuz 2013; 0:38:47 >
  • Bu saatten tutacağını da zannetmiyorum. Çok karışık ve gereksiz gibi.

  • Facebook'un Google Plus'dan aşırdığı şeyleri de unutmamak lazım: resim önizleme - hashtag - ana sayfa - video görüşme.. Bütün tanıdıklarınız Facebook yerine Google plus kullansaydı Facebook hakkında atılıp tutulacaktı. Bütün sosyal sitelerin kulvarı farklı. Facebook kendi kulvarında lider, Twitter kendi kulvarında, Google+ kendi kulvarında...

    Google+'dan oyun istekleri ya da uygulama istekleri yok. Resimlerinizi düzenleyebilir, mekan aramasını yapabilir, sosyal site içerisinde genel arama yapabilirsiniz. Topluluklara katılıp sorular sorup iletişime geçebilirsiniz. 10 kişiyi çevrelerinize ekleyince aynı gün, 30 gün engelleme gelmez. Reklamlarda resimleriniz izinsiz alınıp kullanılmaz. Ana sayfanın sütunlarını ayarlayabilirsiniz ve bir sürü özellik. Bu tür farklılıkları görmemek için kör olmak lazım ki hemen çamur atılsın.

    Google'ın servis kapatma işlemi her ne kadar kolay gözükse de değil! Latitude kapanmadı aslında, Google Plus'da Yerel özelliğiyle kullanılabilir. Picasa kapanmadı, Google Plus Resimler özelliğidir. Google acımasızdır, öyle ki facebookun değişikliklerinin ilham kaynağıdır Google Plus. Daha Google Plus beta aşamasında video görüşmesi yapılıyorken facebookdan msnden cam açalım mı deniyordu!! Ah yok mu şu alışkanlıklar!!

    Pinterest'de sohbet yapabiliyor musun? Kulvarı farklı çünkü!





  • ulaşamayacak da

  • google plus un en büyük dez avantajı yanlış zamanda çıkması oldu bence. Facebook popüler olmadan öce yada en azından facebook vieolu görüşme, android'te stabil uygulama eklemeden önce bu günkü özellikleri ile çıksaydı piyasada daha büyük bir başarı elde edebilirdi.

  • Hala ulaşmasını bekleyen var mı? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu analizi yapmak için şirket olmaya gerek yok yalnız. ben de söylerdim bunu.
  • Kapımdan içeri girmeye çalışan yüzüne astığı pişmiş sırıtık ifadesi ile bana zorla ürün satacak, vursam - ağzını kırsam tazminat davası açacak kılıklı PLUS... Ayrıca o %2 de habersiz kayıt olmuştur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 21 Temmuz 2013; 1:21:30 >
  • Google + = Hayalet Şehir

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.