Şimdi Ara

Kanser teşhis sürecini kolaylaştıran akıllı neşter: iKnife

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Kanser teşhis sürecini kolaylaştıran akıllı neşter: iKnife



     

    Çağımızın tam anlamıyla çözüm bulunamayan ve birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olan hastalıklarından kanser, yapılan farklı çalışmalar ile en azından azaltılmaya ya da başlangıç sürecinde yok edilmeye çalışıyor. Bu açıdan geliştirilen iKnife isimli neşterin, teşhis sürecini kolaylaştırması bekleniyor.

     

    İngiltere merkezli Imperial College London’dan Dr. Zoltan Takats tarafından geliştirilen iKnife, kanser ameliyatlarında karşılaşılan zararlı tümörlerin tam anlamıyla temizlenmesi sürecinde doktorlara yardımcı olması amacıyla hazırlanıyor. Kesim işlemesi sırasında dokuya belirli bir oranda ısı verdiği belirtilen iKnife, bu ısından sonra oluşan duman kokusunu analiz edebiliyor ve bu işlem yapılan dokunun durumu hakkında bilgi verebiliyor. Daha önce yapılan 302 cerrahi operasyondan alınan verilerin analiz edilmesi sonucu kendi veri tabanı da bulunan akıllı neşter, birçok farklı kanser türü için kullanılabiliyor.

     

    Klinik testleri ve araştırmaların devam ettiği belirtilen iKnife, uygulamaya geçtiği zaman birçok potansiyel sorunun önüne geçebilir. Konu hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

     


     









  • iKnife nedir ya böyle önemli bir şeye verilcek isim mi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sajuuk

    iKnife nedir ya böyle önemli bir şeye verilcek isim mi

    Hocam isterse adı asdfg olsun, önemli olan şu hastalığa karşı daha iyi çözüm yolları bulmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony medikal cihazlarda da lider
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yukuberk

    Sony medikal cihazlarda da lider

    Yinede tüyleri ürperiyor insanın
  • Apple ile alakasını aramadım değil ama cok guzel bir çalışma

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal cerrah' prosedurlerde cerrah dokuyu guvenli bir cevre yaklasik en az 2mm olacak sekilde cikartir etraftaki riskli dokulari gozeterek.operasyon sirasinda hazir patolog frozen teknigiyle dokuyu inceler ve guvenli cerrahi siniri denetler boylece cerrahi sinir negatif ise hedeflenen tumor dokusu cikartilmis demektir eger poztif ise ve etraftaki yapilar riskli degilse cerrah negatif sinir elde etmek icin cevreyi genisletir.kabaca bir tarif oldu ama anlamissinizdir.videoyu izlemedim ama yapilan analizlerde anlamli (p kucuk 0.005) specifisite ve sensitivitesi yuksek ise bu islemler daha dogru bir cerrahi sinir elde edilebilirken cerrahlar da daha guvenli calisma ortami kazanacaktir.bekleyip gorelim.

  • Abi tıp ve teknoloji o kadar gelişti dna dizilimini bile ortaya çikardilar ama kansere çare bulamadilar. 10 milyarlarca parasal değeri olan bir sektör insan artik acabamı diyor

  • ismi görünce Apple yaptı sananlar ?

  • Appstoreda böyle bi uygulama bulamadım bi hata olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.