Şimdi Ara

ARACIN GİTMEDİĞİ ŞEHİRDEN GELEN RADAR CEZASINA İTİRAZ (İPTAL EDİLDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
7.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün itibariyle elime ulaşan bir tebligat var. 25,02,2013 tarihinde İstanbul'da 98 km hız ile radara girildiğini ve 343 tl trafik cezası uygulandığını öğrenmiş bulunuyorum.

Aracımız şirket aracı ve İstanbul plakalı. Fakat araç alındığı günden (2009 ) beri İzmir'de kullanılmaktadır. Araç İstanbul'a hiç gitmedi.

Tebligat ekinde fotoğraf doğal olarak mevcut değil. Bu cezaya itiraz etmek istiyorum , muhtemelen bir plaka hatasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

1. cezaya dair fotografı internetten talep edebiliyor muyum ?
    2. Nasıl iptal ettireceğim ? , dilekçe örneği veya başına gelen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 10 Ekim 2013; 10:48:31 >

• takip son zamandır bu tür şikayetler artı bizim de başımıza gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mezarci

takip son zamandır bu tür şikayetler artı bizim de başımıza gelebilir
    istanbulda kopya plakayla gezen olmasın ?!
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucel2yucel

istanbulda kopya plakayla gezen olmasın ?!

Güzel soru, bunu itiraz dilekçeme eklesem mi acaba ?
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Öyle bir ülkedeyiz ki...''Sen aracının plakasını neden kopyalattın bakem'' deyip yapışırlarsa şaşırmam.
  • Sahte plaka olabilir mi? Eger öyleyse cezadan daha önemli bi sorun var demektir. Bi suça karışır ise sizin başınıza büyük işler açılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

Sahte plaka olabilir mi? Eger öyleyse cezadan daha önemli bi sorun var demektir. Bi suça karışır ise sizin başınıza büyük işler açılabilir.
    Bakalım ,dilekçeyi yazdım , pazartesi iptal için başlayacağız.

Ayrıca 25 şubatta kesilen ceza nasıl 10 temmuzda elimize geliyor o da bir ayrı olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Bakalım ,dilekçeyi yazdım , pazartesi iptal için başlayacağız.

Ayrıca 25 şubatta kesilen ceza nasıl 10 temmuzda elimize geliyor o da bir ayrı olay

Alıntıları Göster
    mahkeme sizden 25 şubatta istanbulda olmadığınıza dair kanıt isteyecektir bunu kanıtlayabilir misiniz ?

kamera yada fotoğraf olması gereksiz yakıt fişi bile sunsanız o güne ait başka şehirde bir yakıt fişi olsun araç plakasına ait yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

mahkeme sizden 25 şubatta istanbulda olmadığınıza dair kanıt isteyecektir bunu kanıtlayabilir misiniz ?

kamera yada fotoğraf olması gereksiz yakıt fişi bile sunsanız o güne ait başka şehirde bir yakıt fişi olsun araç plakasına ait yeter.

Alıntıları Göster
    İlgili konu;

donanımhaber forum
    Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 » Sayfa 1 - 24
    http://forum.donanimhaber.com/m_58487323/f_//tm.htm#58487323

• quote:

Aslında trafik şubenin benim orada olduğumu kanıtlaması gerekmez mi ? Sonuçta cezayı yazan onlar. İşleyiş olarak TR deki tüm plakalara ceza yazıp sonra suçsuzluğunu ispatlamalarını beklemek saçma değil mi ?

Haberlerde de görmüştüm , ağrıdaki traktöre istanbul dan radar cezası gelen olaylar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

İlgili konu;

donanımhaber forum
    Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 » Sayfa 1 - 24
    http://forum.donanimhaber.com/m_58487323/f_//tm.htm#58487323

Teşekkür ederim . yararlandım bu konudan.

2 maddeli bir itiraz dilekçesi hazırladım.

1. Aracın o şehirde olmasının mümkün olmadığını. Doğal olarak herhangi bir fotoğraf ve cezaya ait kanıtlayıcı bir belgenin bulunmasının mümkün olmadığını yazdım.
    2. Ceza tarihi ile tebliğ tarihi arasında 5 ay süre olduğu için bu cezanın kurallara aykırı kesildiğini yazdım.

• quote:

quote:

Aslında trafik şubenin benim orada olduğumu kanıtlaması gerekmez mi ? Sonuçta cezayı yazan onlar. İşleyiş olarak TR deki tüm plakalara ceza yazıp sonra suçsuzluğunu ispatlamalarını beklemek saçma değil mi ?

Haberlerde de görmüştüm , ağrıdaki traktöre istanbul dan radar cezası gelen olaylar var.

Adam öldürseler kimse senin istediğin kanıtı sunmaz,memlekette işler böyle yürüyor.İlla kendi işini kendin göreceksin,arabanın bulunduğu yerlerde illa ki kamera vardır oralardan bulabilirsin.Trafik şubeye birebir gidip göreşebilirsin belki yardımcı olurlar sen uğraşırsan veya şirkette kamera vardır veya diğer özel yerlerde nereye işe gittiyse kamera kayıtlarını bulabilirsen onlar da olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

quote:

quote:

Adam öldürseler kimse senin istediğin kanıtı sunmaz,memlekette işler böyle yürüyor.İlla kendi işini kendin göreceksin,arabanın bulunduğu yerlerde illa ki kamera vardır oralardan bulabilirsin.Trafik şubeye birebir gidip göreşebilirsin belki yardımcı olurlar sen uğraşırsan veya şirkette kamera vardır veya diğer özel yerlerde nereye işe gittiyse kamera kayıtlarını bulabilirsen onlar da olur.

İşte bu noktada da şu gündeme geliyor ki cezanın yazıldığı tarih ile tebli tarihi arasında 5 ay süre geçmiş. Bu ceza bir hafta , on gün gibi bir süre zarfında elime ulaşmış olsa bu dedikleriniz bir nebze araştırılabilir. 5 ay önce bu araç neredeydi hatırlamak mümkün değil maalesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

quote:

quote:

İşte bu noktada da şu gündeme geliyor ki cezanın yazıldığı tarih ile tebli tarihi arasında 5 ay süre geçmiş. Bu ceza bir hafta , on gün gibi bir süre zarfında elime ulaşmış olsa bu dedikleriniz bir nebze araştırılabilir. 5 ay önce bu araç neredeydi hatırlamak mümkün değil maalesef.

Alıntıları Göster
    Kurumsal firmalar arşivliyor,emniyet de aynı şekilde.Özel ufak yerler yapmıyor olabilir bunları.

• Direk bimere itiraz et
  • quote:

quote:

evet ama bu şekilde işlemiyor malesef. eğer radar kayıtlarını isterlerse çoook aama çok uzun sürüyor dava.

en mantıklısı o güne ait yakıt fişi ....

• quote:

quote:

quote:

evet ama bu şekilde işlemiyor malesef. eğer radar kayıtlarını isterlerse çoook aama çok uzun sürüyor dava.

en mantıklısı o güne ait yakıt fişi ....

Alıntıları Göster
    İtiraz edin. Kamera kayıtlarını isteyin. Satılık arabaların palakalarını insanlar onun için kapatıyorlar...Gri mrcedes plakayı görüp adam gri mercedesine sizin plakayı takıyor...Bir hafta gezip çıkarıyor...Genelde kısa süreli kullanıyorlar..İtiraz edin...

• aracınızın istanbul plakalı olması muhtemel bir harf ya da rakam grubu hatası gibi geliyor bana. Itiraz dilekçenizi siz verin. Eğer kayıt yoksa zaten ceza iptal olur. Eğer sizin plakanıza ait kayıt varsa demekki plakanız başkası tarafından kullanılıyor demektir ki bu daha vahim. ayrıca Hukukta ispat yükümlülüğü iddia makamınındır. Yani siz o tarihte orada olmadığınızı değil, işlemi yapan idare sizin orada o kural ihlalini yaptığımızı ispatlamak durumundadır. Yoksa bu idareye sınırsız bir keyfiyetle işlem yapma yetkisi verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

aracınızın istanbul plakalı olması muhtemel bir harf ya da rakam grubu hatası gibi geliyor bana. Itiraz dilekçenizi siz verin. Eğer kayıt yoksa zaten ceza iptal olur. Eğer sizin plakanıza ait kayıt varsa demekki plakanız başkası tarafından kullanılıyor demektir ki bu daha vahim. ayrıca Hukukta ispat yükümlülüğü iddia makamınındır. Yani siz o tarihte orada olmadığınızı değil, işlemi yapan idare sizin orada o kural ihlalini yaptığımızı ispatlamak durumundadır. Yoksa bu idareye sınırsız bir keyfiyetle işlem yapma yetkisi verir.

Tahmin ettiğim şeyi profesyonel bir dille açıklamışsınız. Teşekkürler. Pazartesi dilekçeyi vereceğim, gelişmelerden de haberdar ederim.
  • ss01 kullanıcısına yanıt
    hocam malesef o kadar iyimser olamıyoruz bu tür durumlarda.. çünkü mahkeme ilk olarak itirazcı dilekçesini ekleyerek ceza veren kuruma bir yazı yazar. bu cezaya ilişkin kayıt ve belgeleri isterler.. bugüne kadar radarda hiç yanlışa rastlamadım yani arkadaşın cezasının iptal olacağını hiç sanmıyorum.. iptal ettiğimiz tek bir radar cezası hatırlıyorum o da şahıs 159 km hızla radara girmişti yeğenini yanık nedeniyle doktora götürüyormuş... Hastaneye acil servisine giriş yaptığına dair belge ile itiraz etmişti hastaneden sorulduğunda bu husus doğrulanınca ceza iptal oldu bunun haricinde milletvekili veya Hakim-Savcı olmak lazım onlara trafik cezası yazılamıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.