Arkadaşlar buraya pil fln gibi parçaları çıkarmak, kurutmak falan neyi nasıl hangi sırayla yapmak gerekiorsa biri yazarsa, bu problemi yaşayan arkadaşlar (ki forumda baya var) kolayca ulaşıp wakit geçirmeden tellerini kurtarabilirler
pili cıkarmak ve uzun süre deneme dahi yapmamak lazım cok cok iyi kuruması lazım ...
kurutmak fayda etmiyor arkadaşlar eğer tel suya düşmüşse ana bordu yanıyor tüm devreler yanıyor tabi tel düşmeden önce açıksa yok kapalıyken düşmüşse derhal bataryayı çıkarıp güneşde 3< 4 gün beklesin sonra bataryayı tak ve dene yalnız mutlaka tamirci iyice oksitlenen yerleri temizlemeden denemeyiniz oksit devreden devreye atlama yapıp yine arıza verebilir saygılar benim 2 tel düşdü birisi w800 özürlü çalışıyor sxg75 ise öldü
pili cıkarmak ve uzun süre deneme dahi yapmamak lazım cok cok iyi kuruması lazım ...
kurutmak fayda etmiyor arkadaşlar eğer tel suya düşmüşse ana bordu yanıyor tüm devreler yanıyor tabi tel düşmeden önce açıksa yok kapalıyken düşmüşse derhal bataryayı çıkarıp güneşde 3< 4 gün beklesin sonra bataryayı tak ve dene yalnız mutlaka tamirci iyice oksitlenen yerleri temizlemeden denemeyiniz oksit devreden devreye atlama yapıp yine arıza verebilir saygılar benim 2 tel düşdü birisi w800 özürlü çalışıyor sxg75 ise öldü
katılıyorum sana su giren cihazda oksitlenme yapar vede cihaz birazda tozluysa bu yolları çürütür.su kaçan cihazı ilk önce açıp içini temizleyip kurutmak lazım.oksit olmaması için
ben iki arkadaşım da rastladım. İkisinde de telefoncuya götürdü. Telefoncular suya düşen telefonu 1 bardak suya koyup hemen servise götürmeyi tavsiye ediyor. İlginç ama öyle.
Başka bir arkadaşında mpx200'ü düşmüştü. 2 gün sonra Motorola servisine verdi, servis tamiratı maliyetini geçtiği için yapmadı. 2 hafta sonra kendiliğinden çalıştı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor...
Orjinalden alıntı: thedeparted Başka bir arkadaşında mpx200'ü düşmüştü. 2 gün sonra Motorola servisine verdi, servis tamiratı maliyetini geçtiği için yapmadı. 2 hafta sonra kendiliğinden çalıştı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor...
benim 3510 düşmüştü tuvalete hemen pilini çıkarttım.ve uruttum. 1 sene sonra ekran da sorunlar başladı ve sonunda görüntü kayboldu. servise götürdüğüm zaman gerçekle karşılaştım telefon oksitlenmiş neyse 20 ytl ye hallettileri.
benim 3510 düşmüştü tuvalete hemen pilini çıkarttım.ve uruttum. 1 sene sonra ekran da sorunlar başladı ve sonunda görüntü kayboldu. servise götürdüğüm zaman gerçekle karşılaştım telefon oksitlenmiş neyse 20 ytl ye hallettileri.
tuvaletten cikardin ve kuruttun, temizlemedin yani ve sonra kullanmaya devam ettin.. helal olsun walla
BaRIsH mekan: kütahya referanss:marmara!i,enginerdi,h!j@cker,emrah_tr,s!nan,dimni,herby,buyuksoy,acizim,oobarey,canozudogru,talip333,nafizkutlu,ADAM,cosibik...bi iki tane daha war ama unuttum...
arkadaşlar bizim bir arkadaşta 6600 vardı tuvalete düşürmüştü.. aldı kuruttu fön makinesiyle bi 2-3 saat içinde çalışırduruma geldi alet.. bir tek ekranın sağ köşesi buğuluydu..
Orjinalden alıntı: thedeparted Başka bir arkadaşında mpx200'ü düşmüştü. 2 gün sonra Motorola servisine verdi, servis tamiratı maliyetini geçtiği için yapmadı. 2 hafta sonra kendiliğinden çalıştı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor...
Canım sıkılınca, mutlu olduğumda veya nasıl olduğumu bilmediğimde gitarımı elime alırım. Artık tek hissettiğim ritm ve aşk... Sarı dalgalı saçına, yüzüne, dudağına, gülüşüne, bakışına, gözüne, endamına, eline, parmağına, sesine, ismine, yürüyüşüne oturuşuna, yanağına, gamzene, burnuna, boynuna, sarılmana, sevmene, kokuna, koynuna, sıcaklığına, herrşşeyine sana tarifsiz aşığım. Düşünebildiğim kadar hızlı konuşabilmem gerek sevgimi anlatmak için... AB RH(-)
BENİMDE W800 WC YE DÜŞTÜ ALDIM KURUTTUM SONRA TAMİRE VERDİM ŞU AN ÇALIŞIYOR AMA MS ÇALIŞMIYOR EKRAN IŞIĞI NORMALDEN AZ YANIYOR NE YAPALIM ARTIK BÖLE İDARE EDECEZ Bİ MÜDDET DAHA YENİ ALMIŞTIM DAHA HEVESİM KAÇMADAN ŞU BAŞIMA GELENE BAK....
ne kötü bir şey 20 günlük k810i tuvalete düştü çıkardım bide normal suyla yıkadım.saç kurutma mak yıkadım 4 saat sonra tel açıldı .ekran buglu akşam tel. verdim yarın yaşayıp yaşamıyacagı belli olacak..
ne kötü bir şey 20 günlük k810i tuvalete düştü çıkardım bide normal suyla yıkadım.saç kurutma mak yıkadım 4 saat sonra tel açıldı .ekran buglu akşam tel. verdim yarın yaşayıp yaşamıyacagı belli olacak..
ben telefonu tuvalete düşürsem tamir edip satamam bile alana acırım 1 sene çıkmaz onun kokusu vapurda mapurda telefonu çıkartırken dikkatli olacaksınız hele plajda falan.ben kuma düşürdüm bir kere aynı şeyler oldu.ama düşer düşmez aldığım için problem yaşamadım.yıldız tuşu zor işliyor o kadar
sx1 wardı bi zamanlar. teli cebimde unutup denize girmiştim . 20dk fln yüzdüm sonra aklıma geldi. çıkardım güneşe koydum. 3-4saat sonra denedim hareket yok. sonra 5gün sonra denedim ekranda biraz hareketlenme oldu çizgi çizgi fln oldu. teli açtığımda pil boş sesi geliyodu. servise verdim garanti dışı onraım mümkün deil dediler. parayla da onarım olmuyomuş. tamirciye götürdüm bu alet ölmüş dediler. 1 ay sonra fln kolonyayla yıkadım aleti. şimdi aradan 1,5 yıl geçti. çekmecemde duruyo (hikaye gibi oldu)
sx1 wardı bi zamanlar. teli cebimde unutup denize girmiştim . 20dk fln yüzdüm sonra aklıma geldi. çıkardım güneşe koydum. 3-4saat sonra denedim hareket yok. sonra 5gün sonra denedim ekranda biraz hareketlenme oldu çizgi çizgi fln oldu. teli açtığımda pil boş sesi geliyodu. servise verdim garanti dışı onraım mümkün deil dediler. parayla da onarım olmuyomuş. tamirciye götürdüm bu alet ölmüş dediler. 1 ay sonra fln kolonyayla yıkadım aleti. şimdi aradan 1,5 yıl geçti. çekmecemde duruyo (hikaye gibi oldu)
sonuçta bir işe yaramadı yani dimi hocam o kadar uğraşman
sonuçta bir işe yaramadı yani dimi hocam o kadar uğraşman
eski telefonumu (t230) bir kazada kaybetmiştim. ben uyurken baş ucumdaki bardak durduk yere kırılmış ve içindeki su bardağın dibindeki telefonun üstüne.... sabah uyandıgımda her şey için çok geçti
eski telefonumu (t230) bir kazada kaybetmiştim. ben uyurken baş ucumdaki bardak durduk yere kırılmış ve içindeki su bardağın dibindeki telefonun üstüne.... sabah uyandıgımda her şey için çok geçti
Kurutmayı denemedin mi ? Gerçi çok geç olmuş
Türkiye'nin, geçmişinden kopmadan, geleceği kucaklamasını onlar sağladılar... Onlar, bir milletin ancak dili, dini ve edebiyatıyla ayakta kalabileceğini hem söylediler, hem de söylediklerini eserleriyle gerçekleştirdiler... Dilimizi kısırlaşmak, edebiyatımızı köreltmek ve manevi değerlerimizi pörsümekten onlar ve onlar gibi olanlar korudular...
arkadaş katılıyorum deniz suyu ise hemen endişe etmeden suyun altına tut ve sakın gerçekten kurulamadan tam olarak pili yerine takma eğer taktıysan hemen çıkar cızırrr bızıırrr sesi geldiğinde hemen çıkar eğer 3 kere içine edersen pil pil diye hepsi gider bu şeyin . dediğimi yap deniz suyu ise heemeenn tereddüt bile etmeden aleti yıkaaaa ...
herkes aynı şeyleri yazmış bir allahın kuluda bilimsel yaklaşmamış konuya yok güneşte kurut fönle kurut.oldu olacak kuru temizlemeye verinde kurtulun... arkadaşlar bu koca karı metodlarını bırakın siz aklı başında adamlarsınız kimse yanlış anlamasın burada düşüncelerimizi paylaşıyoruz...
bende nokia n-gage vardı telefon çalışır vaziyette.sıcak çorbanın içine düştü hemde sıcak yani.aslında sıcagın devrelere zarar verecegini sanmıyorum soguk sıvılar bozuyor genellikle biliyorsunuz telefonun içindeki cipler 100 dereceye kadar dayanıklı üretiyorlar yada 60-70 civarı.neyse konuya dönelim düşen telefonu hemen aldım ve bataryasını çıkarttım.daha sonra kapaklarını açarak çorbadan arındırdım.ve kasa vidalarını sökerek entegreye ulaştım. buraya dikkat!!! kurutma olayı yapmadan philipsin entegre devreler için özel üretmiş oldugu kontak spreyini uyguladım.her entegresine güzelce sıktım ve 30 dk kadar kendi halinde bıraktım.kontak spreyini bilen arkadaşlar vardır umarım... süre dolduktan sonra kagıt mendille fazlalık spreyleri kuruladım ve hafifce kurutma makinesiyle kuruttum.daha sonra montajını yaptım.telefon eskisinden daha yeni oldu 1gb çalıştırmayan makine 1gb hiç kasmadan açmaya başladı.daha sonra 280 ytl sattım...
deep not:D suya düşen makineyi kurutmayın oksitlenmeyi hızlandırırsınız.telefoncular neden bir bardak suda bekletiyor sanıyorsunuz?oksitlenme uzun vadede olsun diye...
unutmayın suda oksijen vardır ve oksijen hava ile temas ettiginde hemen kısadevreye maruz bırakır buda telefonunuzu kısa sürelide olsa çalıştırır ama yaptıgnız sadece komadaki hastaya sakinleştirici vermek...
saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigmo -- 11 Mart 2008; 23:18:26 >
Anlaşıldı... Ben de k810i aldım daha taksitlerini ödüyorum. Konuyu okuyunca kıllandım, düşer mi düşer... En iyisi üstüne bir kondom geçirip öyle kullanmak...
kvk teknik servisinde çalışmış biri olarak size şunları diyim.. telefonunuz açık ve darbe alarak suya düştü anında müdahaleler : 1:hemen batarayyı çıkartın 2:telefonu kuru ve yumuşak bir bezle silin 3:saç kurutma makinesi ile fön çekin (hoparlör delikleri kulaklık delikleri ve benzeri yerlere de çok yaklaştırmadan)
bu sayede oksitlenmeyi önlemiş oluruz kısa sürede kurumayı sağlayarak telefonu açabilir ve deneyebiliriz..
K790i telefonum ilk aldığım gün düşmüştü yuvarlanarak suya ve bu müdaheleleri yaptım canavar gibi çalışmakta hiç bir sorun yok denedim yani ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türke_soldat -- 12 Mart 2008; 21:34:45 >
t630 85c de yıkandı e akşam çamaşır makinesine koyduk sabah telefonu çaldırıyom arıyom ulaşılamıyor dio sonra annem telefonu bana getirdi bi baktım bakmaz olaydım dışı bile oksitlenmiş batarya akmış dedim bu ne 250 ytlye aldığım telefonu 5 ytlye sattım ama telefonu adama verirken içim acıdı
ilk olarak kesinlikle telefonu açmaya çalışmayın ve pili çıkarın daha sonra 1 kg pirinç alın paketi açıp içine telefonla pili gömün en az 1 ay içinde kalsın cihaz.1 ay sonra çıkarıp baktığınızda cihaz muhtemelen çalışıyor olacak.tabi bu söylediğim sigortası ve teknik servisten medet bulamayan arkadaşlar için son çaredir.
arkadaşlar bende yaklaşık bundan 1 ay önce 3230 kaybettim yeni tel alıcam henüz karar veremedim neyse arkadaşın 2100 ını kullanıdum idareten dün tuvalete bi oturduk cebimden kaydı indi aşağıya bi baktım delikte ucu gözüküyo kapattım gözlerimi daldırdım elimi bu arada deliğin kapağı açılırda telefon komple gider diye korkudan ölüyorum neyseki telefonu çıkarttım bi güzel yıkadım bataryayı çıkardım kuruladım açmayı denedim açılmadı neyse ondan ümidi kestim bugün arkadaşa yeni 2100 almak için gezmedik telefoncu bırakmadım hiç birinde bulamadım üretilmiyo dediler adamlar sorunca bana ters ters bakıyolar ben kendime telefon almayı düşünürken şimdi arkadaşa tel alma derdine düştüm vayyy benim kara talihim..kendimi şöyle teselli ediyorum ya 600 ytl e yeni tel alıp onu düşürseydim:):) ohh be rahatladım
[font="Times New Roman"] Yapılması gerekenler SIRAYA MUTLAKA UYUN!!! 1.Hemen batarya ve hattı çıkarıyoruz 2.Telefonu ve bataryayı bir bezle iyice kuruluyoruz 3.Elektrik süpürgesinin hava çıkışında 10-15 dakika telefonu ve bataryayı tutuyoruz (en sık kullanılan yöntem saç kurutma makinesiyle kurutmaktır fakat sıcaklık yüksek olacağından telefonun devrelerine zarar verebilir. 4.İçi pirinç dolu büyük bir kavanozun içerisine telefonu koyup 2 gün bekletiyoruz(Bataryayı koymanıza gerek yok çünkü çalışacak olan batarya bu aşamaya kadar nemini atar çalışmassa yeni bir batarya alabilirsiniz ama önce bir arkadaşınız yardımıyla veya başka bir yöntemle bataryanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin) 5.2 Gün sonra telefonu pirinç dolu kavanozdan çıkarıp çalışıp çalışmadığını kontrol ediyoruz çalışmazsa kavanoza koyup 5'er gün arayla 4-5 kez daha deneyin Not bunları sırasına uygun dikkatlice ve SAKİN bir şekilde uyguladığınızda telefon %80 çalışıyor.benim aynı tel iki defa çamaşır makinesinde bişi olmadı bu yöntem sayesinde arkadaşın bir telefon havuza düşmüştü onuda kurtardık... AYRICA BİRAZ SABIR LÜTFEN