Şimdi Ara

Nokia'nın ikinci çeyrek mali raporu açıklandı : 7.4 milyon Lumia satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Nokia'nın ikinci çeyrek mali raporu açıklandı : 7.4 milyon Lumia satışı





    41MP çözünürlükte kamera sensörü ile yıln iddialı modelleri arasına ismini yazdıran Lumia 1020 modeli raflara çıkmayı beklerken, Nokia yılın ikinci çeyrek mali raporlarını açıkladı.




    Son yıllarda akıllı telefon pazarında kan kaybı yaşayan Nokia, Microsoft ile ortaklık konusunda eleştirilse de Windows Phone ekosisteminde tek söz sahibi firma konumuna geldi ve Lumia cihaz satışları her geçen gün artıyor. 




    Geçen yıl son çeyrekte 4.4 milyon adet Lumia satışı yapan Nokia, önceki çeyrekte de 5.6 milyon Lumia satışı gerçekleştirmişti. Raporlara göre Haziran sonunda biten ikinci çeyrekte Nokia, 7.4 milyon Lumia satışına imza attı. Bunda adeta ekosistemin lokomotifi haline gelen Lumia 520 modelinin katkısı büyük.




    Lumia modellerinin satışında artış yaşansa da Nokia gelirlerde düşüş yaşamaya devam ediyor. Nokia ikinci çeyrekte 7.4 milyar dolar gelir elde ederken, geçen yıl aynı dönemde 9.2 milyar dolar gelir elde etmişti. Kayıplarını eritmeyi sürdüren Nokia, ikinci çeyrekte 150 milyon dolar kayıp ilan etti.




    Bununla birlikte Nokia'nın en çok gelir elde ettiği Asha serisi geçen çeyrekteki 5 milyon adetlik satıştan, 4.3 milyon adede geriledi. Symbian akıllı telefonlar ise Nokia'nın deyimine göre sıfır satış yapmış durumda.




    Nokia halen yüksek seyreden maliyetler ve makroekonomik ortam nedeniyle gelecek tahminlerini yüzde 2 oranında azaltmış durumda. Bununla birlikte yeni nesil Lumia modelleri ile birlikte özellikle akıllı telefon pazarında daha fazla satış beklentisi mevcut.

     








  • Snapdragon 800 + FHD telefonlar geldikçe satış artacaktır.
  • nokia'ya birşey olmaz çünkü arkasında microsoft var.ayrıca 1020 ve 925 ile bu satışlar artacaktır.ikiside pazara çıkmamış iddaalı telefonlar.kim nederse desin nokinanın ürünlerinde kullandığı malzeme kalitesi ve kendi telefonlarına özel geliştirdikleri yazılımlar rakiplerinden üst seviyede.tek sorun microsoftun nokia kadar istekli yada aceleci olmaması.

    not:htc one kullanıcısıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stonned -- 18 Temmuz 2013; 14:12:02 >
  • Nokia 'nin bu kadar satış yapacagini hiç sanmazdim.... Nokia batmayacak bu gidişle microsoft un desteğini almakla iyi etmiş galiba ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfriendly -- 18 Temmuz 2013; 14:17:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stonned

    nokia'ya birşey olmaz çünkü arkasında microsoft var.ayrıca 1020 ve 925 ile bu satışlar artacaktır.ikiside pazara çıkmamış iddaalı telefonlar.kim nederse desin nokinanın ürünlerinde kullandığı malzeme kalitesi ve kendi telefonlarına özel geliştirdikleri yazılımlar rakiplerinden üst seviyede.tek sorun microsoftun nokia kadar istekli yada aceleci olmaması.

    not:htc one kullanıcısıyım.

    Amaç: Htc One'ım var


  • Ben mesajımı forum sürümünden yaptım resim paylaştım yanlız baktım anasayfa sürümünden gözükmüyor o yüzdende eksi veriyorlar :) bakalım kaç eksi alacagım daha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockmania01 -- 18 Temmuz 2013; 14:44:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockmania01



    Ben mesajımı forum sürümünden yaptım resim paylaştım yanlız baktım anasayfa sürümünden gözükmüyor o yüzdende eksi veriyorlar :) bakalım kaç eksi alacagım daha
    nokia her geçen gün daha da iyiye gidiyor.Pazarda farklı markaların olması tüketiciye yarayacaktır
  • Yükselişe geçecekleri günleri sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Microsoft WP'yi adam ettiği gün Nokia iyice yükselişe geçecektir. Her ne kadar MS'nin yavaş geliştirdiğini düşünsem de WP diğerlerine göre çok yeni bir sistem. O yüzden biraz daha süre vermek gerekir..

    Snapdragon 800 , Adreno 330 , 2 GB Ram , 41 MP Müthiş kameralı bi Nokia Lumia modeli olsa eminim kuyruklar oluşurdu.
  • Hiçbir markaya fanlık derecesinde bağlı değilim ama Nokia'nın iyi biyerde olmasını istiyorum.
  • ....Kayıplarını eritmeyi sürdüren Nokia, ikinci çeyrekte 150 milyon dolar kayıp ilan etti....

    bir edebiyatçı veya iktisadçı varsa bana bu cümleyi açıklasın nolur,
    kayıp derken ne demek istemiş olabilir bu haberde, kar mı kayıp gelir mi kayıp,birisi mi çalmış,haberi haber olarak yapamayanlar fantezi-Magazin'den öteye gidemezler,
  • 7.4 milyon lumia satışıyla 7.4 milyar gelir elde etmiş :D
  • Nokia iyi işler yapıyor ve platformun büyümesini tek başına sağlıyor.Microsoft nokianın yarısı kadar bir ilerleme gösterse satışlar 2 katına çıkar.İşin uygulama tarafını bir kenara bırakın işletim sistemi tarafında bir çok büyük eksikliğin yanında çok basit ve acilen düzeltilmesi gereken hatalar var ve 1 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen adam gibi bir güncelleme gelmedi, 8.1 güncellemesi herhalde android 5 ile birlikte çıkarılacak.
  • Modellerin eskimesine rağmen satışların artması ekosistemin kabullenilmeye başlanmasının bir göstergesi bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THESTER

    Modellerin eskimesine rağmen satışların artması ekosistemin kabullenilmeye başlanmasının bir göstergesi bence...
    Nokia artık iyi kötü toparlamaya başlıyor.
    2011-2012 zararları gibi felaket sonuç almıyorlar artık. Halleriyle 150 dolar kayıp gayet iyi, yakında kazança geçmeleri çok münkün.
  • Haber bazi seyleri eksik yazmis. Nokia nin gecen sene bu zamana gore %25pazar kaybi var. Lumiada yukselme olsada alt seviye telefon satislarinda cok ciddi bir dusus var. Hisseleride buna mutakip %4 dusmus durumda.



    Zamaninda yazmistim android cinli ureticilerin elinde nokianin gelismekde olan pazarlardaki dusuk model satislarinida baltalar diye. Keza oyle oyle oluyor. Cinli ureticiler S3 gucunde 4 cekirdek islemcileri oyle ucuza uretiyorlarki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    Haber bazi seyleri eksik yazmis. Nokia nin gecen sene bu zamana gore %25pazar kaybi var. Lumiada yukselme olsada alt seviye telefon satislarinda cok ciddi bir dusus var. Hisseleride buna mutakip %4 dusmus durumda.



    Zamaninda yazmistim android cinli ureticilerin elinde nokianin gelismekde olan pazarlardaki dusuk model satislarinida baltalar diye. Keza oyle oyle oluyor. Cinli ureticiler S3 gucunde 4 cekirdek islemcileri oyle ucuza uretiyorlarki.
    Umarım satışları artar
  • Nokia eskiden kasayı değiştirip yeni model diye satardı. Artık rekabeti arttırıyor. Adam olmaya başladı
  • Nokia'yı severim.Her ne kadar şuan iPhone kullansamda "zamanında ilk kullandığım telefonuma" asla ihanet etmem.

    Nokia Symbianı bıraktı ve WP'a geçti. Biraz zaman alabilir ama nihayetinde market gelişirse rahatlıkla ios ve andorid işe baş edebilir.

    Nokia toparlan artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

    Nokia'yı severim.Her ne kadar şuan iPhone kullansamda "zamanında ilk kullandığım telefonuma" asla ihanet etmem.

    Nokia Symbianı bıraktı ve WP'a geçti. Biraz zaman alabilir ama nihayetinde market gelişirse rahatlıkla ios ve andorid işe baş edebilir.

    Nokia toparlan artık.
    Umarım eskisi gibi telefon piyasasındaki payına tekrardan ulaşır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.