Şimdi Ara

Sony Honami'nin Türkiye satış tarihi ve fiyatı hakkında ilk bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
3.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sony Honami'nin Türkiye satış tarihi ve fiyatı hakkında ilk bilgiler


     

     

    Sony'nin merakla beklenen kamera odaklı süper telefonu Honami için yeni bilgiler elimize ulaştı. Xperia i1 olarak lanse edileceği bir süredir konuşulan telefonla ilgili olarak, Sony'e yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, cihaz piyasaya tahmin edildiği üzere Xperia i1 ismi altında sunulacak. Japonya merkezli şirketin, kurum içerisinde de bu şekilde telaffuz ettiği Honami, son dakika değişikliği olmaz ise Xperia i1 olarak çıkacak.

     

    5-inç büyüklüğünde Full HD ekranı, kamera odaklı diğer tüm akıllı telefon modellerine kıyasla süper ince kasa, Sony üretimi büyük sensörün güç verdiği 20MP çözünürlüğünde kamera, 2.2GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisi, Adreno 330 grafik birimi ve 2GB RAM ile gelecek olan Xperia i1, saf donanım gücü açısından Galaxy S4 ve HTC One gibi rakiplerini ciddi fark ile geride bırakacak. Galaxy S4 tarafından Snapdragon 800 işlemcili bir LTE-A versiyonu olsa bile, bu model sadece 4G teknolojiye sahip bazı ülkelere verilecek.

     

    Samsung ve HTC'nin bu yıl içerisinde Galaxy S4 ve One modellerini yenilemeyeceğini (HTC One'ın revize edileceği iddiası bir süredir konuşuluyor) düşünürsek eğer, Honami kendi segmentinde yani 5-inç kategorisinde 2013'ün en hızlı akıllı telefon modeli olarak yılı kapatabilir. Eğer Galaxy S4 ve One modelleri yenilenirse rekabetin şekli değişebilir zira Snapdragon 800'ün 2.3GHz'de çalışan biraz daha hızlı bir versiyonu da var ancak böyle bir durumda da mevcut Galaxy S4 ve HTC One sahipleri duruma karşı gelecektir zira her iki firmanın da 2014 öncesi bu modelleri güncellememe sözleri bulunuyor.

     

    Yaşanan gelişmelerle ilgili bir önemli noktanın altını çizmek istiyorum; Snapdragon 800'ün planlanandan biraz daha önce hazır olması, akıllı telefon üreticilerinin planlarında da bazı sıkıntılara neden oldu. Sony ve LG, Snapdragon 800'lü cihazlarını pazara sunacak ancak Samsung ve HTC'nin neler yapacağı henüz muallak. Sony Xperia i1'e gelecek olursak, bu telefon düşünülenden daha erken bir tarihte ülkemiz pazarına giriş yapabilir.

     

    Sony Xperia Z, Ocak ayında lanse edilmiş ancak Türkiye pazarına girişi Nisan ayını bulmuştu. Snapdragon 800 gibi avantajları da değerlendirmeyi planlayan Sony, Xperia i1'i resmi lansmandan kısa bir süre sonra pek çok ülkede satışa sunmanın planlarını yapıyor.  Eylül ayındaki IFA Fuarı'nda lanse edilecek telefon hemen arkasından Ekim gibi çok sayıda ülkede pazara girecek. Henüz resmi olarak doğrulanmış olmasa bile Sony Xperia i1 yani nam-ı diğer Honami'nin Türkiye serüveni de Ekim ayında başlayacak. Bu önemli çünkü cihazın Aralık gibi yıl sonuna kalma durumunda bir başka Xperia Z vak'ası yaşanarak CES ve Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacak rakip telefonlar, Sony'nin satışlarına etki edebilir.

     

    Peki Sony Xperia i1'in Türkiye fiyatı ne seviyede olacak? Edindiğimiz bilgilere göre Xperia i1, Xperia Z'nin Türkiye'ye geliş fiyatının üzerinde bir fiyatlandırma ile sunulacak. Xperia Z'nin 1900TL civarı bir fiyatla çıktığını düşünürsek eğer, Honami yani Xperia i1'in 2000+ bandında bir fiyatlandırma ile sunulması muhtemel görünüyor. Ancak fiyatlar henüz resmi değil. O dönemki rekabete göre farklı stratejiler de söz konusu olabilr. Tabi bahsettiğimiz fiyata sahip cihazın Snapdragon 800 işlemcili ve çok özel kameraya sahip bir model olduğunu da unutmamak gerekiyor. Konuyla ilgili haberler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.







  • Çok para.
  • Ülke olarak iyice salak yerine koyulmaya başladık... 2500 liraya telefon mu olurmuş! Yemişim Snapdragon 800 işlemcisini, çok özel kamerasını.

  • Başlık: Sony Honami'nin Türkiye satış tarihi ve fiyatı


    Tarih ve Fiyat:
    -----------------------------------------------------------

    --Ancak fiyatlar henüz resmi değil.

    --Sony Xperia i1 yani nam-ı diğer Honami'nin Türkiye serüveni de Ekim ayında başlayacak. Bu önemli çünkü cihazın Aralık gibi yıl sonuna kalma durumunda bir başka Xperia Z vak'ası yaşanarak CES ve Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacak rakip telefonlar, Sony'nin satışlarına etki edebilir.



    ek olarak: bunlar iyice zırvalamaya başladı ne 2500 tl sinden bahsediyorlar yav... ? 1000 euro 1300 amerikan doları yapıyor 2500 tl yuhhh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 18 Temmuz 2013; 9:23:57 >
  • Bugün iPhone 5, ülkemizde 2200TL'ye satılıyorsa, bu telefon 3000'den de gelse hakkıdır.

  • İphone 5 i zengin geçinen zugurtler ihtiyaç kredisi kullanıp alıyorlardı. 3500 lira...

  • erken çıkarsa yaza ucuzlar biz de alırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony ciler çok paraya bakmazlar...
    Sony im olsun misali...
    5000 liraya sony plazma alan birsürü tanıdığım var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 18 Temmuz 2013; 9:36:39 >
  • 3 boyutlu full hd wifi li tonlarca ozelligi olan tv lerden bile daha pahaliya telefon aliyoruz ki onlar bile pahali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyatların böyle yüksek olmasına donanımhaber yaptığı haberler ile neden oluyor fiyatını şu fiyattan bekliyoruz diyip on ayak oluyorlar milletin aklına yer ediyorlar sonra fiyatlar çıkınca kimse şaşırmıyor böyle demişlerdi oluyorlar kapitalist DH

  • ne de olsa japon. fiyatıyla harakiri yapmış resmen.

  • yapıcı eleştiri:

    Xperia i1 olarak lanse edileceği bir süredir konuşulan telefonla ilgili olarak, Sony'e yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, cihaz piyasaya tahmin edildiği üzere Xperia i1 ismi altında sunulacak. Japonya merkezli şirketin, kurum içerisinde de bu şekilde telaffuz ettiği Honami, son dakika değişikliği olmaz ise Xperia i1 olarak çıkacak.

    tek bir cümle anlatılacak "xperia i1" adı bir paragrafla anlatılmış. Bence olmamış.

  • en çok üzüldüğün kısım da afedersiniz ama bu parayı veriyorsa bu salaklar biraz daha yükseltelim diyecekler sektörü belleyecekler iyice

  • Türkiye'de iphone 5'ten daha pahalı olarak piyasaya giren telefonun yaygın satılma ihtimali düşük. Zira o kadar para vereceksem iphone alırım anlayışı var nedense ülkemizde. Ayrıca Nisan'da piyasaya giren experia z de şu ana 1.500-1.600 seviyesinde rahatlıkla bulunuyor ki daha da düşecektir fiyatı. Buna göre bence 2.000 liradan pahalı giriş yapması ölü doğuma eş olur.

    Fiyatını geçersek özellikleri gerçekten çekici olmuş. Birçok kişi telefonunu fotoğraf çekmek için kullanıyor sıklıkla. Sony buna odaklanarak doğru yapmış. Arkada görüntüyü bozan çıkıntı da olmazsa avantajı katlanıyor. 2.2 ghz de laptop seviyesinde artık. Tabii bunların yanında pil ömrü umarım iyidir.

    Samsung'a ciddi rakiplerin çıkması çok iyi yoksa bildiğin piyasada tekelleşecek adamlar.

  • Dolar uçtu beyler ne bekliyodunuz ki.

  • Türkiyede satışa 1999TL den çıkacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrix22

    3 boyutlu full hd wifi li tonlarca ozelligi olan tv lerden bile daha pahaliya telefon aliyoruz ki onlar bile pahali


    Cebe girdiği için sanırım

  • ıphone 3000 4000 lira verenleri biliyorum elden taksitle evkurdan onun gibi firmalardan alanları bide bu kişiler asgari ücretle çalışanlar yada hava atmak için alanlar

    Sony kullanıcısı herzaman ayrıdır bide fiyatı 2000 tlden çıkar 3 5 aya düşer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan.1905 -- 18 Temmuz 2013; 11:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gene baslamis para muhabbeti.. iphone 3000 verenler bunu gorunce pahali oluyor, dogru pahali ama hep bu iphone alan akli olmayan vatandaslarin yuzunden piyasa boyle
  • Eski televizyonu olan varsa eğer

    Bunun yerine 42inç tv + 2. el ps3 -veya xbox360 alabilir.

    Çok para çok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.