Şimdi Ara

Counter Jungle NUNU Rehberi [Fulltime Game video eklendi!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
4
Favori
6.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Link:http://www.youtube.com/watch?v=bgQDmNg83T8





    NUNU ve Counter Jungle Mekaniği:

    Nunu smite ve Q sayesinde çok hızlı bir şekilde jungle temizleyebiliyor bu nedenle rakip ormanını hızlı temizleyip W ile birlikte de uzaklaşabiliyor. Bu nedenle CounterJungle = NUNU Q'nun verdiği true damaggenin yanısıra healt restore'de base dönmeden uzun süreli ormanda kalabilmemizi sağlıyor. Diğer championlar çantalarında 800 gold olduğunda HP Mana sıkıntısı çekerken Base gider ama NUNU çoğu maçta 2-3k gold ile Baseye gider (en azından ben böyleyim)

    İlk Isırık:

    Early Blue invade:
    Counterjungle yaparken rakibinizin hangi bufftan başlayacağı çok önemli eğer rakibiniz Red'ten başlıyorsa blue invade yapmak pek mantıklı degil çünkü top ve mid blueyi NUNU'ya vermek istemez. Başarılı olma ihtimali çok düşük olsa da rakip blue'suna ulaşıp erken ward koyup sonra Red bölgesinde görünüp tekrar düşman blue'sine gelip çalınabilir. Bu sadece bir örnek birçok taktikle çoğaltılabilir burada asıl olan rakibin size karşı alacagı önlemi anlayabilmeniz Red bölgesinde görünüp Red çalacagınız izlemini verip blue yönlenmek gibi...

    Early Red invade:
    Çoğu jungler'in mana sıkıntısı olduğu için Blue buff ile başlaması NUNU'nun işine yarıyor gerçekten çünkü her 10 oyundan sadece 2-3'ünde redbuff ile başlayan junglerler görülüyor. En çok yoğunlaşacagımız konu bu Red zone istilası! Oyun başladığında Hunters Machete+POT+Ward alıp düşman red bölgesine koşuyoruz ve aşagıdaki resimdeki gibi wardımızı koyup nunu resminin olduğu yerde bekliyoruz. Ward'ın iki amacı var ilki mid tarafından gelecek kişileri görebilmek ikincisi rakip jungler blue bölgesini temizleyip Redzone'ye girerken haberimizin olması. Beklediğimiz çalıya kimse gelmez yol üzerinde bir yer de degil bizim için güvenli bölge ward ise bize gerekli görüşü sağlayacaktır.

     Counter Jungle NUNU Rehberi [Fulltime Game video eklendi!]


    Zaman 1.50 olduğunda Red'e gidip buffumuzu alıyoruz devamında ifritlere gidip büyügü kestikten sonra golemlerin büyügünü de alıp rakip ormanından çıkıyoruz kendi Mavi güçlendirmemizi alıyoruz. Bu arada geçen süre zarfında Smite tekrar kullanılabilir hale gelecek mavi güçlendirmemizi de hızlı bir şekilde temizleyebileceğiz. 1.50'ye kadar beklememizin amacı eğer bot oyuncuları Red tarafında bekliyorsa onların burası temiz ya la hadi gidek lane'ye demelerini beklemek.( Ölene kadar bekleyecek degiller ya farm da mı yapmayağğh) Eğer rakip jungler evelyn ise pink ward almak zorundasınız bunu da söylemeden geçmeyelim.

    Counterjungle yaparken takımın pozisyonu: Takımınızdan kimse sizle beraber gelmesin yardıma ihtiyacı yok NUNU tek başına temizleyebilir ormanı, eğer rakip sizden yavaş olan takım arkadaşlarınızın geldiğini görürse bölgeyi savunmak isteyebilir bütün hazırlıklarınız çöpe gider. Takım arkadaşlarınıza -I want only Our Jungle Cover please!- yazarak ormanınızı korumalarını ve işinize karışmamalarını isteyebilirsiniz. Sizin ne yaptığınızı anlamayan insanlar çıkacaktır sizinle birlikte gelmek isteyen oyuncular olacaktır ki bunlar bütün counterjungleyi bozuyor defalarca başıma geldi bunlara engel olmak için takımla irtibat halinde olmanız lazım.

    Zaman: 2.40

    Red buffu alıp ifritlerin büyügünü kesip ve golemin de büyügünü kesip rakip bot 3lü çalısından çıktığınızda oyunun süresi bu dolaylarda. Siz golemleri alırken rakip eğer wardınızın görüşüne takılmıyorsa sizin Red buff'unuza yönelmiş veya bir yere kamp kurmuş olabilir takımınızı uyarıp haber verebilirsiniz. Rakip jungle'den çıkarken düşmana görüş verilmemeli eğer Red çaldığınız anlaşılırsa Rakip jungler sizin Red'inize veya Blue'nize göz koyabilir ikilemde kalırsınız düşük bir ihtimal de olsa güçlendirmelerinizden birisi çalınabilir veya büyük ihtimalle Blue Buff alırken rakip tarafından kıstırılır rakibe doublebuff'unuzu kaptırabilirsiniz. Bluebuff alıp kendi redinize de kavuştuktan sonra iş biter.

    Buraya kadar bir aksilik yaşamadıysanız devamında da korkacak birşeyiniz yok çünkü oyundaki ilk buffların 3 tanesi ve EXP'i sizde. Rakip junglerden kat kat üstün olacaksınız. Kendi junglenizi temizlediğinizde ganglara başlayabilirsiniz.

    Klasik Gang: Klasik stilde bodosloma gang girebilirsiniz. (Pek birşey yazmaya gerek yok Flash kullandırırsınız kesersiniz falan filan)

    Nunu Gang: Laneye geldiğinizde büyük ihtimalle rakibinizden bir seviye önde olacaksınız, klasik gang işlemediği durumlarda lanedeki takım arkadaşınız rakip jungler geldiğinde kaçabilecek durumdaysa rakip koridor oyuncusuna oyunu zehir edebilirsiniz. Takım arkadaşınız farm toplarken siz kulealtına kadar geri çekilecek rakibi E ile harraslayıp kule hasarını da Q ile pasifize ederek rakip oyuncuyu dive yapılabilir bir HP düzeyinde takım arkadaşınıza işaret vererek Nunu ile siz kuleyi tanklarken başarılı bir dive atabilirsiniz. En fazla 20 saniyede işin bitmesi gerek sarkarsa geri çekilin. Lane'de ward olması da gerekir aynı zamanda.

    07.05 en geç bu sürede rakip blue'de olabilmek gerekli Base atıp Ward alabilirseniz daha başarılı olur yada rakip jungler başka bir lanede göründüyse gerekli vision sağlanmış olacaktır warda gerek kalmaz blue çalabilirsiniz. (Ufakları da temizleyip). Başarılı olabilme ihtimali düşük ama olsun. Bazen de rakip junglere tuzak kurup R+E ile iki atabilirsiniz.

    Rakip jungle'de gezinirken ifritler ve wolfların büyüklerini kesin ufakları bırakın. Rakip junglerin zor anları takımına yardım edebilmek sizin dokunmadığınız farmları alabilmek sizin bıraktıgınız ufaklıkları temizlemek arasında geçer, ya da gider sizin junglenize farm yapmaya çalışır.


    Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak:

    Rakip Nunuyu çok iyi tanıyor siz counterjungle yaparken sizi ormanda kıstırmak isteyeceklerdir bunun için kaçış mekanizmalarına ihtiyacınız var;
    Q: (Ormanda kaçarken HP doldurabilirsiniz 1 hp ile kaçarken kurtarıcınız olabilir)
    W: En çok işinize yarayacak zımbırtı Usain Bolt mode ON!
    E: Rakibinizi yavaşlatırsınız vs vs.

    Counterjungle yaparken kendi junglenizi de korumalısınız bunun için jungletimer bilmeli ve bir döngü daire halinde ormanı temizlemelisiniz böylece bufflar siz geldiğinizde bölgenizde çıkacak hızlı bir şekilde farming edebileceksiniz bunun yanı sıra işler ters giderse kendi junglenizi de wardlayabilirsiniz.

    Base Gitmek:

    Rakip redbölgesini temizleyip kendi tarafınızı da başarılı bir şekilde toplarsanız base gitmenize gerek kalmıyor bir laneye gang atmanız, rakip jungleri iyi takip edip tersi yönde ormanına girip ne varsa kesmeniz iyi olacaktır. Bu noktadan sonra Jungle dolaşırken koridorlardan gidin ve sizi gören oyuncuya kulealtında olsa bile bir E atın minionun tekini Q'layıp bölgeden uzaklaşın. Başarılı olan bir oyunda 2.5-3k ile base atabilirsiniz. Her base gittiginizde 2 ward almayı unutmayın.


    Nunu build:

    Core:Boots of Mobility (erken seviyede 3. level yapmak önemli - Eğer ki gerekliyse Mercurys Treads'a çevirin)
    Core:Spirit of Ancient Golem
    Core:Twin Shadow (Rakip jungler'den 3 level rakip koridor oyuncularından 1 level üstün olduğunuz zaman base attıgınızda alacagınız ilk item olmalı /Mobility+Twin/)
    Runic Bulwark Core item bile sayılabilir.
    Locked of İron Solari (Pek tercih etmiyorum ancak TF'de önemli bir rolü var)

    Diğer itemler rakibe göre şekillendiriliyor zaten...

    Spells:

    Flash+Smite



    Rune:

     Counter Jungle NUNU Rehberi [Fulltime Game video eklendi!]

    Markların attack damagge olmasının nedeni hızlı Redzone temizlemek için. (AttackSpeed Mark'lardan daha başarılı)
    Seallar standart zaten.
    Glyph konusunda farklı şeyler denenebilir ben gene redzone temizlerken Q cd'si için %5 cd OP dedim.
    Büyükler Mov Speed bunlar da standart degiştirilmemeli.


    Masteries: Normal bir jungler masteries ağacından farklı olmasının nedeni movespeed ve işe yarar şeylerin (utility) standart masteriesten daha yararlı olması. (Adı üstünde knk zaten)

     Counter Jungle NUNU Rehberi [Fulltime Game video eklendi!]



    Edit: Artık Nunu oynamıyorum bronze'dan çıkmak için yeterli olabilir ancak ilerisinde skillseti çok da efektif degil (daha iyileri var vs) Jungle ve counterjungle öğrenmek için iyi bir champion tercihi olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glitz -- 21 Kasım 2013; 10:27:07 >







  • Eline sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • counterjungle da çalmak bi bakıma rakibi birkez öldürebilirsek çok geri kalıyor .yeni jungle yamasıyla red başlayıp direk blue ve karşı red e gidiyorum benim varmama ya başlamamış oluyor yada yarıda oluyor ve genelde first blood alabiliyorum bu dediklerim xin-lee-jarvan tarzi champlarda.eğer first blood ı alırsak karşı jungle çok geri kalıyor laneler çok rahatlıyor.bu çok basit oldu ama çoğu oyunda işe yarıyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordRaiden

    counterjungle da çalmak bi bakıma rakibi birkez öldürebilirsek çok geri kalıyor .yeni jungle yamasıyla red başlayıp direk blue ve karşı red e gidiyorum benim varmama ya başlamamış oluyor yada yarıda oluyor ve genelde first blood alabiliyorum bu dediklerim xin-lee-jarvan tarzi champlarda.eğer first blood ı alırsak karşı jungle çok geri kalıyor laneler çok rahatlıyor.bu çok basit oldu ama çoğu oyunda işe yarıyor .

    Oyun içi duruma göre çok farklı şeyler yapılabilir ama hiç earlyde ormanda karşı jungleri kovalamadım. Nunu ile rakip jungleri kovalamak yerine zamanı hızlı jungle temizlemek ve midgame'den önce ikinci defa rakip ormanına girerek gene jungle temizleme gücünü bulup rakipjungleri farmout bırakmak daha etkili olur heralde.




  • yararli konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 707

    quote:

    Orijinalden alıntı: LordRaiden

    counterjungle da çalmak bi bakıma rakibi birkez öldürebilirsek çok geri kalıyor .yeni jungle yamasıyla red başlayıp direk blue ve karşı red e gidiyorum benim varmama ya başlamamış oluyor yada yarıda oluyor ve genelde first blood alabiliyorum bu dediklerim xin-lee-jarvan tarzi champlarda.eğer first blood ı alırsak karşı jungle çok geri kalıyor laneler çok rahatlıyor.bu çok basit oldu ama çoğu oyunda işe yarıyor .

    Oyun içi duruma göre çok farklı şeyler yapılabilir ama hiç earlyde ormanda karşı jungleri kovalamadım. Nunu ile rakip jungleri kovalamak yerine zamanı hızlı jungle temizlemek ve midgame'den önce ikinci defa rakip ormanına girerek gene jungle temizleme gücünü bulup rakipjungleri farmout bırakmak daha etkili olur heralde.

    evet ben genel olarak daha ofansif junglerlarda bunu tercih ediyorum.ve baya da garanti oluyor çünkü iki buff u almış halde 3 level olarak gidiyorum ve bi gözüm sürekli lanelerde oluyor ayrılan var mı diye .biz de red oluyor karşıda olmayınca first blood rahat oluyor .blue la başlayanları sıkıştırmak kolay ama redle başlayanlara bir çözüm bulamadım pek.main jungle değil ama kalanı oynamaya çalıştığımda kendimce taktikler bulmaya çalışıyorum




  • eline sağlık dostum
  • Eline saglik gayet guzel olmus Nunu'yu da cok severim zaten bak oynayasim geldi simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık okuması zevkli geldi
  • Counter j nunu oynarsam tekrar okuyacağım, tişikkirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyidi reis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline saglik guzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Severek okudum eline saglik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel rehber eline sağlık, ben nunu'yu gank konusunda pek başarılı bulmuyorum özellikle gap closer'e sahip olan bir champion'a atılan ganklerden kill veya asist çıkarmak çok zor, karşı jungler'ı oynatmamak için picklenebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sasori-Sama

    Güzel rehber eline sağlık, ben nunu'yu gank konusunda pek başarılı bulmuyorum özellikle gap closer'e sahip olan bir champion'a atılan ganklerden kill veya asist çıkarmak çok zor, karşı jungler'ı oynatmamak için picklenebilir.

    Gang başarılı olmazsa eğer rakibi kulealtına itip E ile harraslayıp bu arada turretin damagesini Q ile absorbeleyip minionlar geldiğinde kulealtında Ulti açabilirsin. Heralde bunu başka hiçbir jungler yapamaz

    E ile süreli harraslayıp rakip koridor oyuncusu farmdışı bırakılabilir base gitmesi sağlanır sizin koridor oyuncunuz da boş durmazsa free kill alırsınız gang olayına sadece geleyim keseyim diye bakmamalı. Yorumunuz için teşekkürler.




  • Güzel bir rehber olmuş eline sağlık, banlanmazsa(%0.01) bu dediklerini uygularım
  • nunu güzel calıyor karsıkı buffları ama adamı hemencecik kesemıyor ben lee ile yapıyorum karsıkı jungle a göre blue veya red baslayıp hemen karsıya gidyorum buffı alıp adamı kesiyorum fb bende oluyor 2 3 levellerde lee cok op vuruyor
  • Red'i kestikten sonra adam gelmeden ifritlerin büyüğünü alacak kadar zamanımız oluyor mu? O kadar zaman artması için smite falan kullanmak gerekmez mi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.