Şimdi Ara

Klasik Eserler mi Popüler Kitaplar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Merak ettiğim bir soru var. Sizce dünya klasiklerini okumak yoksa yeni çıkan popüler kitapları okumak mı daha faydalı olur.Elbette her insan istediğini okuyabilir ama size ya klasik ya da popüler birini seç deseler hangisini seçerdiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • günümüzde herkes yazar nerdeyse, saçma sapan kitaplarla kirlendi edebiyat. ama eskilerde yazarlar mumla aranırdı, onların ki çok daha değerli...
  • Birazdan başlar bu konuda kavga.
  • Klasik derdim ama ne olursa olsun unutulmamalı ki geleceğin klasikleri de şimdi ki kitaplardan çıkacak.
  • Birini seçme mecburiyetim olsa, ben klasik derdim.
  • Her ikiside okunmalı
  • Her ikiside :) ama bu konuya o pucca yok serkan inci ve ev hanımları şu yemek kitapları gibi edebi değeri olmayan kitaplar dahil değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün kitap türlerinin kendisine göre yararları vardır.Yani gereksiz kitap yoktur...
  • Popüler derken pucca,pink freud,angutyustan bahsediyorsan, kesinlikle klasik.Ama dan brown, tess gerritsen, grange gibilerinden bahsediyorsan bu kişiden kişiye değişir.Ben genelde klasik okurum sürükleyici olmasa da kitap bittikten sonra bile kitaptaki sözler kafamda dolaşır durur.Ama olasılıksızı okuduktan 3-4 gün sonra kitapla ilgili bir şey kalmamıştı aklımda.
  • Okuyacak kişinin ne istediği nasıl okuduğu ilgi alanları burada faydanın tanımını değiştirebilir Onun için net bir şey söylemek zordur Ama klasikler ile popüler kitaplar arasında bir ayrım yapmak gerekirse bana göre her iyi okuyucu klasikleri öne çıkaracaktır Tabi burada klasikleri soktuğumuz kalıpta önemli Bu kalıbı yayın evlerinin çizdiği çizgilerde tutmamak gerektiğini düşünüyorum Bana göre çağının özelliklerini yansıtmış insana ait sorunlara değinebilmiş yazıldığı dönemin ötesinde de okuyucu bulabilmiş her kitap klasiktir Şu da unutulmamalıdır Yarının klasikleri bugünün popüler eserlerinden çıkacaktır
    Sonuç olarak kişi kendisine en faydalı kitabı kendi seçecektir/bilecektir
  • Ortaya karışık bence.Hatta 1 e 1 olabilir.
    1 klasik 1 popüler.Hem günceli yakalarsınız hem okunması gerekenleri okumuş olursunuz.
  • Fayda konusu çok ayrı bir konu.Öncelikle nasıl bir fayda bekliyorsunuz kitaptan? Beklediğiniz kendime bir şeyler katayım genel kültürüm artsın ise tarih kitapları,mitoloji kitapları bilgi edinmek için okunabilir.Beklediğiniz bana ders versin sosyal mesaj versin ise orada bir durun.Çünkü klasik bir kitapta çıkaramayacağınız dersi bir fantastik kitaptan çıkarabilirsiniz örneğin.Tam tersi de geçerlidir.Yani ansiklopedik bilgiye dayalı kitapları es geçersek popüler kitaplar faydalıdır ya da klasikler faydalıdır diyemeyiz insandan insana farklılık gösterir ders çıkarma olayı.Klasikleri boş boş okuyunca bir insan daha mı geliştirmiş olur kendini misal? O dersi çıkaramadıktan sonra kitap klasik olmuş ne önemi var.Burada iş okuyucuya düşer türe değil yoksa Metro 2033 okuyun mesajın dersin feriştahı vardır o kitapta.Ama çoğu ben klasik okurum diğerleri kitap değildir diyen ön yargılı insanlar kitaptan bile saymaz o eseri.İş insanda biter kitapta değil türe takılı kalıp ne kimseyi övün ne de kimseyi yerin.Burada çok yapılıyor çünkü bu.
    Ekleme yapayım kişisel tercihimizi sormuşsun.Ben klasiklere de diğer türlere de yabancı değilim.Uzun zamandır tercih etmesem bir dönem klasiklere sarmış sonra okumayı komple bırakmıştım.2012'de tekrar okumaya başlayınca tercihimi polisiye/fantastik kitaplardan yana kullandım.Bunun sebebi artık kitaplarda gündelik hayattan şeyler görmenin beni bunaltması.Zaten bunara yabancı değiliz içinde yaşıyoruz sıkıntılarımız problemlerimiz mevcut.Bunları bir de kitaplarda okumaktansa sık/hiç karşılaşmadığımız şeyleri okumayı yeğliyorum.Gündelik hayatta bulamadığım heyecanı kitaplardan çıkarıyorum polisiye/fantastik türleriyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 15 Temmuz 2013; 12:12:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kitap bölümünün en meşhur polemiğidir. Siz kişisel tercihleri sormuşsunuz. Bende durum klasik %30, popüler %70. Burada klasik ve popülerin de kırmızı çizgilerini belirlemek lazım. Klasik eserlerden bazıları miadının sonuna yaklaştı kanımca. Zira bilgi çağında çoğu şey hızla değişirken yüzyıl öncesindeki değerlere göndergede bulunan eserler zamanla anlamsızlaşabiliyor. Savaş ve Barış, Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler gibi eserler güçlü dinamikleriyle her okura hitap edebilirken o dönemde yazılmış tüm eserleri veyahut klasik eser yazan bir yazarın tüm kitaplarının da klasikleşmesi edebi bir kandırmacadır. Dostoyevski Suç ve Ceza, Yer Altından Notlar klasikken aynı sırf Dostoyevski yazdı diye Beyaz Geceler gibi melankoliden başka bir şey sunamayan kitabın klasikler listesinde yer alması bence yanlıştır. Petersburg ile ilgili sunular coğrafi alt metinden daha zengin alt metinlerin olduğu popüler eserler de mevcuttur

    Popüler kitaplarda ise daha önce de söyledim: Yeşil Yol, Kar Kurdu, Siyah Kan, Cerrah, Yüzüklerin Efendisi gibi eserler müstakbel klasiklerdir. Klasik eserlerin yeniden tasniflenmesi, güncelleştirilmesi ve Mesnevi gibi Şark ürünlerinin de bu sınıfa alınması gerekmektedir. 100-150 yıldır klasik eser sunabilen bir yazar çıkmadı demek edebiyatı küçümsemek olur. Sentez'in de dediği gibi iş insanda bitmektedir. Kitabı ne kadar tüketebiliyorsak o kadar iyidir. Yoksa estetik kaygıdan uzak ve satır aralarının anlaşılamadığı bir okuma ediminde eserin pek kıymeti olmayacaktır. Mesleğimle ilgili akademik kitaplar okuduğum için gerek dinlenmek gerekse farklı maceraları tasavvur edip coğrafi serüvenlere atlamak için genellikle polisiye-macera-gerilim tematiğinde ilerliyorum.




  • Klasikleri okumayi tercih ediyorum cunku bana gore su andaki yazarlarin buyuk kismi bos.ancak dan brown in robert longdan serisini de bitirdim buyuk zevkle umuyorum yeni kitabi cikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinden de okumak gerek.Bana göre her kitap az-çok fayda sağlar.

    Sadece klasikler faydalı, popüler kitaplar yararsız dememek lazım.

    Şu an okuduğum kitap popüler kültür diye tabir edilen kitaplardan biri olmasına rağmen Asperger Sendromu
    hakkında birçok şey öğrendim.

    Okumadığım bir sürü klasik var ama belli başlı olanların hepsini okuduğum için artık popüler kültür kitaplarına yöneldim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitapları klasik ve popüler diye ayırmak yersiz, ikisinden de okumak lazım yalnızca birini seçmek doğru olmaz bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Michael Joseph Jackson aynen bende katılıyorum her ikisi de okunmalı
  • Benim açımdan popüler veya klasik olması farketmez önemli olan kendisidir kitabın bu sene ilk kitabını yazan bazı yazarlar senelik yazarlardan daha iyi yazabiliyor dediğim gibi önemli kıstas kitabın içi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kitap alırken klasikler çoğunlukta olur. Kafamı dağıtayım diye araya 1-2 sürükleyici kitap sıkıştırırım. Tercihim klasikten yana çünkü kitabı bitirdikten sonra günlerce etkisinden çıkamıyorsunuz. Üstteki arkadaşın dediği gibi Olasılıksız'ı okudum 1 hafta sonra kitabın sonunu, karakterlerin adını unuttum. Okurken çok zevkli tabii ki günümüzde çoğu kitap sürükleyici yapmaya çalışılıyor. Herhangi bir mesaj vermek istemiyor. Her kitap için böyle değil tabii ki ama çoğu edebi değeri olmayan kitaplar.

    Klasik okuduktan sonra popüler kültür kitaplarından zevk alamıyorum açıkçası. Dostoyevski okuduktan sonra John Verdon okumak olmuyor. Benim tercihim Klasik Eserler.
  • Sadece romanlardan bahsettiğimizi umuyorum. Eğer romanların dışına çıkarsak konu bambaşka yerlere gidecektir.
    En azından ben sadece romanlardan bahsederek konuşuyum; roman okuyucusu olarak kesinlikle her ikisi de okunmalı. Her ikisinin de tadı farklıdır ve bence her roman okuyucusu o tadı almalıdır.
    Şu ana kadar okuduklarımdan yola çıkacak olursam da klasikleri daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Eski eserleri her zaman daha fazla benimsemişimdir. Günümüzde gitgide çoğu şeyin değeri bilinmez bir hale geliyor. Eskilerde sanki her şey daha bir değerli ve daha bir güzel geliyor. O yüzden insanı alıp o eski zamanlara götüren romanları daha bir çok seviyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicharitoHernandez -- 16 Temmuz 2013; 16:11:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.