Şimdi Ara

Motorola MPx ile hem cep bilgisayarı hemde cep telefonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her ne kadar Symbian işletim sistemlerini içeren telefonlarıda cep bilgisayarı kategorisine girselerde hiç biri Microsoft'un yıllardır sahip olduğu bir işletim sisteminin yeteneklerine sahip değiller. Ayrıca Pocket PC'lerin şimdiden milyonlarca hazır yazılımı mevcut ve kullanışlılıkta kendilerini ispatlamış durumdalar.

    Tahmin ettiğiniz gibi Microsoft'ta bu konuda inanılmaz derecede efor sarf eden firmalardan birisi. Şimdiye kadar denediği türlü SmartPhone'larda küçük ekran derdi yüzünden bir türlü başarılı olamamıştı ama şimdilerde yüksek çözünürlüklü ekranların üretimi kolaylaştığından firmalarda büyük ekranlara geçiyorlar ve Symbian'ın ilk defa gerçek bir rakibi var denilebilir.

    Küçük devin benzeri rakiplerinden ayıracağı en büyük özelliği özgün klavyesi olacak. Bu klavye ile hem yatay hemde dikey kullanmak mümkün. Ayrıca ekran ordan oraya geçebildiğinden istediğiniz şekilde istediğiniz amaçla kullanma imkanınız mevcut.

    Ekranı ise boyutlarına göre mükemmel, dokunmaya duyarlı 2,8" inch (71 mm) diagonal büyüklüğe ve bu alanda 240x320 piksel (nokta) çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük standart Pocket PC (PPC) çözünürlüğü olduğundan her türlü yazılım ile uyumlu olacak. Kapak üzerindeki renkli ekran çözünürlüğü konusunda bir bilgi yok ama yeterince yararlı bilgiler verebileceği kesin. Kullandığı işlemci Texas Instruments'dan OMAP 200 MHz'lık bir model belki yeni jenerasyona ait olacak.

    Ram olarak ise 32 Mb Sdram ve 64 Mb Rom kullanılacak. Burda önemli olan nokta tüm programların ve tüm dosyaların Rom üzerinde saklanacak olması bu sayede pil tamamen bitip tükenipde içindekileri kaybetme imkanınız yok 32 Mb ram sadece o an çalışan programlar için kullanılan bir bölme. İşletim sistemi ise tamamen farklı erişilmeyen bir yerde saklanmakta.

    İşletim sistemi ise Microsoft Mobil 2003 İkinci Sürüm olacak. Bu sayede yatay ve dikey konumlara anında sistem uyum sağlayacak. SD Card desteği ile 1 Gb'a kadar bellek yüklenebiliyor ve SDIO destekli olduğundan başka aletlerde takabilip genişletebiliyorsunuz. Üzerindeki flaşlı kamera 1.3 Mega piksel kamera ile 1280x960 piksel resimler çekebiliyorsunuz. 3 saat konuşma 140 saat bekleme süresi ile telefon için az çok yeterli pili olduğu düşünülebilir.

    Entegre kablosuz bağlantı çeşitleri ise şöyle ; Wi-Fi ,Bluetooth, GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz. Boyutları 99.7 x 61.2 x 24 mm. ve ağırlığı 174 g. Fiyatında 749#8364; yani yaklaşık 910$ yada 1.3 Milyar TL civarı olması bekleniyor. İşletim sistemi microsoft olduğundan Msn Messanger, Excel, Word ve Outlook Express gibi programların Mobil versiyonları hazır yüklü olarak gelmekte.


    Sayfanın Linki : http://www.brighthand.com/article/Motorola_Gives_New_Info_on_MPx?site=SmartPhone




  • arkadaşım bu telefonun türkiyeye ne zaman geleceği belli mi?
    benimle ICQ da irtibat kurabilirsen çok sevineceğim. Saygılar...
  • ya da PM at lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.