Şimdi Ara

Giresunlular yada Giresunu İyi bilenler baksın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
6.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Ankarada yaşıyorum ve buranın havasından da insanından da bunaltıcılığından da bıktım. Ben başka sehire yerleşmeyi planlıyorum zaten üniversite kazanarak gideceğim ilk önce o şehirde üniversite var mı orası önemli.Öğrenci olarak gideceğim daha sonradan da orada kalacağım bir yer istiyorum.Aradığım özellikler şunlar ben dinine bağlı biriyim temiz,saf insanlar olması benim için iyidir. İnsanları temiz olsun,denizi,vapur seyahati felan,vede denize girilecek yer olması lazım,havası güzel nemli olursa iyi olur,manzarası ve yeşilliği bol olsun istiyorum ayrıca kızların gece geç saatlerde bile rahatlıkla dolabileşeceği sıkıntı çekmeden sokakların güvenilir olmasını istiyorum Tecavüz,taciz olaylarını istemiyorum aile ortamı ve komsuluk ilişkilerini iyi olsun istiyorum.İnsanlar birbirine yardım etsin istiyorum. Ayrıca iş sıkıntısı da olmasın. Şimdi gelelim bunlar için seçtiğim sehirlere şimdi taaa seneler önce İstanbul dedim sonra dedim ki burası her acıdan kötü pisliğin başkenti bir şehir benim isteklerimi karşılamaz otopark mafyaları her sokağı tutmuş bile bana göre değil dedim İzmir düşündüm fazla batıcıl bana batıcıl olmuyacak ben dinine bağlı biriyim orası disko bar mekanı arastırdım s.x partisi bile düzenliyorlar galiba gece klüplerinde açıkların saçıkların oldugu mekan ben oradakileri evlenmek için ve aile ortamı için doğru bulmadım çocukların onlara özenmesi muhtemel ben kendimi kontrol ederim ama onlar sonucta cocuk olacka daha hosuna gidecek vede üzüm üzüm baka baka kararır salldım orayı sonra Samsun dedim orasıda tecavüzlerin başkenti samsunlular bile diyor tecavüzden kimse elimize su bile dökemez adana ile yarısıyrz Samsun her türlü alır felan 4 yasındaki cocuga bile adam sperm attırmıs yuh yani tecavüzün sapıklıgın olmadıgı namusun nam saldıgı bir yer olmalı ilerde evlenince nasıl koruyam karımı kızımı :D Trabzon dedik orasıda kücücük görsellerdn arattım hosuma gitmedi pek zaten gelişmemiş yer. Bende en uygun yer Giresun dedim tamam Ankaradan küçük biliyoruz fakat yukardaki istekleri karsılar mı cümlenin en basında yazdıgım olayları Giresunu anlatacakları bekliyorum Vede öğrenci için nereden ev bulurum doğal gazlı 1 oda 1 salon nereler iyi olur Giresunun iyi ve kötü yerleri nerelerdir?oradaki kızlarla ( Giresunda yaşayan giresunlularla) evlenilir mi ? kapalılar mı açıklar mı kapalı olması tercihimdir oluşacak ailemi ve çocukların hayatını düşünerekden de yola cıktım bu kararları alırken yoksa ben İzmirde yada Samsunda yaşardım tek başıma evlenmeseydim eğer. karadenizin insanı candır sapına kadar türkler ve vatanını seviyorlar işte bu çok hosuma gidiyor delikanlılar.Ankarada istanbulda yok mu var ama çok kalabalık her türden adam var.Ankara,İstanbul,İzmirde doğulular çok zaten karma karışık kürt olayları felan filan bomba momba patlıyor öyle yerlerden uzak olmam lazım.Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptex1915 -- 11 Temmuz 2013; 10:45:12 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Giresunlular ve Laz Mirası

Giresun, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir ildir. Giresunlular, yüzyıllar boyunca bölgenin kültürünü ve geleneklerini şekillendiren canlı bir topluluktur.

Giresunluların kökenleri, MÖ 1200 yıllarında Anadolu'ya göç eden Lazlara dayanmaktadır. Lazlar, Kafkasya'dan Karadeniz kıyılarına gelen ve kendine özgü bir dil ve kültüre sahip bir halktır. Giresunlular, yüzyıllar boyunca Laz etkisi altında kalmış olsa da zamanla kendi benzersiz kimliklerini geliştirmişlerdir.

Giresun mutfağı, Laz mutfağının izlerini taşımaktadır. Mısır ekmeği, hamsi tava ve turşu gibi yemekler, Giresun'da yaygın olarak tüketilir. Ayrıca, Giresunluların horon gibi halk oyunları da Laz kültürünün bir parçasıdır.

Günümüzde Giresunlular, Laz mirası ile Türk kültürünün bir karışımını yansıtan bir topluluktur. Giresun'da hem Lazca hem de Türkçe konuşulmakta, her iki kültürün gelenekleri de yaşatılmaktadır.

Lazların ve Giresunluların tarih boyunca yaşadıkları etkileşim, bölgenin zengin kültürel mirasına katkıda bulunmuştur. Giresun, Lazlar ve Türkler arasındaki kültürel köprüyü temsil eden canlı ve çeşitli bir şehirdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nemli olursa iyi olur demişsin hemen gel ozaman. şaka bir yana giresun iyidir. trabzon rize gibi ne çok muhafazakar ne de izmir gibi çok açık değildir. ortada bir yerde geçinip gider
  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Usta yukarıdaki cümlenin basındaki şartları karsılarsa hemen gelirim o yüzden sordum daaa D: bi sonuna kadar oku lütfen ayrıca insanlar önemli insanlar kapalı mı açık mı ? :D namuslular mı? yoksa buradaki gibi o onunla yatıyor öteki onunla yatıyor yatmayı mağfiret bilip bide hava cekiyor sonrada bakire kız kalmıyor ortalıkda bakire arıyor zinadan gözü dönmüs bi yer mi yani zina felan olmasın :D Sen giresunlu musun Giresun da mı yaşıyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptex1915 -- 11 Temmuz 2013; 10:49:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

nemli olursa iyi olur demişsin hemen gel ozaman. şaka bir yana giresun iyidir. trabzon rize gibi ne çok muhafazakar ne de izmir gibi çok açık değildir. ortada bir yerde geçinip gider
    giresun sakin ve güzel bir yerdir. insanları da iyidir. karaktere bağlıdır ancak oranın kızları iyi aile terbiyesi almış iyi insanlardır. genelde kapalı olurlar. hoş bir yerdir denizi hoştur. açık saçık tipler fazla olmaz. ulaa gidesim geldii
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    İşte tam benim aradığım kriterler de cümlenin basında yazdığım kriterleri karsılar mı :D özledik vallaha dostlugu komsulugu saflıgı bu nedir ya kro kro tipler var burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptex1915

İşte tam benim aradığım kriterler de cümlenin basında yazdığım kriterleri karsılar mı :D özledik vallaha dostlugu komsulugu saflıgı bu nedir ya kro kro tipler var burada.
    giresun baya yeşil bir kenttir ama insanlık konusunda biraz soru işaretleri var geçen hafta oradaydım markette sıradaydım bi kadın önüme geçmeye çalıştı bende izin vermedim kadın napıyosun dedi bende arkadaya geçin dedim ve anneannemdeyken sahura kadar uyumaya çalışıyodum ama boşuna çünkü tüm komşular birden küfür ediyor zaten hayatım vancouver ve ankarada geçti bence izmire gitmen daha iyi o partiler giresunda da oluyo
  • FifaPesFifa F kullanıcısına yanıt
    nasıl yani zannettmem abi bi yanlıslık vardır İzmirde alalen aşikar yayınlıyorlar afişlerle felan burada gizli kacaç göçek yapıyorlardır en fazla her yerde var genel ev ayrıca bir kişiye bakıpda bütün sehri nasıl kötülüyon kadn önüne geçmiş eee buraya göre cocuk oyuncagı o bende ankarada yasıyom Ankarayı bliyondur işte nasıl bir yer oldugunu afedersin ama bktn bi yer her acıdan.
  • quote:

nasıl yani zannettmem abi bi yanlıslık vardır İzmirde alalen aşikar yayınlıyorlar afişlerle felan burada gizli kacaç göçek yapıyorlardır en fazla her yerde var genel ev ayrıca bir kişiye bakıpda bütün sehri nasıl kötülüyon kadn önüne geçmiş eee buraya göre cocuk oyuncagı o bende ankarada yasıyom Ankarayı bliyondur işte nasıl bir yer oldugunu afedersin ama bktn bi yer her acıdan.
    Hemen söyleyeyim , ben Giresunlu değilim. Giresun ağırlıklı Çepni Türklerinin yaşadığı bir ildir. Bu nedenle halkının önemli bir kısmı daha önce aleviydi, zamanla sünnileştiler. Muhafazakarlık ölçün tam olarak nedir bilmiyorum ama halkı genelde açıktır, daha çok cumhuriyetçi yapıya sahiptir. Hulki Çevizoğlu'dan pay biç. Son seçimde de AKP'ye giden oyların emanet olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan fazla göç almadığı için ve halkı da özellikle doğudan gelenlere tepkili olduğu için o dediğin olaylar bu ilimizde fazla olmaz.

Giresun'u memleketim Afyon'a benzetirim. Ama orada tabi deniz yok. Aradğını bir diğer il Kastamonu olabilir.

Başı kapalı, daha önce ilişki yaşamamış bir kızı ancak köylerden, taşra yerlerden bulursun, bunu Giresun için söylemiyorum, Türkiye'nin geneli böyledir.

• Kastamonu mu karşılar diyorsun istekleri giresunda denize girilmiyor mu yani anlamadım fazla genelden yazmıssın.Cumhuriyetci olması problem değil bende Atatürkü seviyorum Atatürkü seviyoruz diye ahlaksız olmamız gerekmez ahlaklı olanlarda Atatürk karsıtı diye bir kavram olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptex1915 -- 11 Temmuz 2013; 11:59:57 >
  • tam başlığa geldim: "giresun pdr ile trabzon pdr arasında kaldım" diye yeni konu açacaktım ki baktım arkadaş giresunu soruyor?
    evet, ben tam hayallerimin şehrine "ktü" ünisini yazıp gidecektim ki gümmm... ktü pdr akçaabatta imiş. ama ne hayal kırıklığı yaşadım anlatamam.
    peki akçaabat mı giresun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philophobia -- 11 Temmuz 2013; 12:05:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5D1EACCB3

Hemen söyleyeyim , ben Giresunlu değilim. Giresun ağırlıklı Çepni Türklerinin yaşadığı bir ildir. Bu nedenle halkının önemli bir kısmı daha önce aleviydi, zamanla sünnileştiler. Muhafazakarlık ölçün tam olarak nedir bilmiyorum ama halkı genelde açıktır, daha çok cumhuriyetçi yapıya sahiptir. Hulki Çevizoğlu'dan pay biç. Son seçimde de AKP'ye giden oyların emanet olduğunu düşünüyorum. Dışarıdan fazla göç almadığı için ve halkı da özellikle doğudan gelenlere tepkili olduğu için o dediğin olaylar bu ilimizde fazla olmaz.

Giresun'u memleketim Afyon'a benzetirim. Ama orada tabi deniz yok. Aradğını bir diğer il Kastamonu olabilir.

Başı kapalı, daha önce ilişki yaşamamış bir kızı ancak köylerden, taşra yerlerden bulursun, bunu Giresun için söylemiyorum, Türkiye'nin geneli böyledir.
    Ya sizi anlamak mümkün değil vallahi billahi. Bazen kafa buluyorsunuz zannediyorum. Dayanamadım yine de brşeyler yazayım. @cryptex1915 arkadaş yazdıklarından sanki sen Giresunlusunda milletin Giresun hakkındaki düşüncelerini bilmek istiyormuşsun gibime geldi.

"""İnsanları temiz olsun,denizi,vapur seyahati felan,vede denize girilecek yer olması lazım,havası güzel nemli olursa iyi olur,manzarası ve yeşilliği bol olsun istiyorum ayrıca kızların gece geç saatlerde bile rahatlıkla dolabileşeceği sıkıntı çekmeden sokakların güvenilir olmasını istiyorum Tecavüz,taciz olaylarını istemiyorum aile ortamı ve komsuluk ilişkilerini iyi olsun istiyorum."""" bu ne la böyle sanki güzellik yarışmasındaki 1. ye nasıl bir dünya istiyorsun diye sormuşlar. Sanırsın dünyada öyle bir şehir yada mekan varki buradaki insanların tamamı böyle.. Valla garipsin kardeş sen.

Tabii ki her memleketin iyi tarafıda kötü tarafıda var, sen İzmirde yaşayınca seni zorla sex partisine mi götürecekler, yada İstanbul daki istisnasız her sokak ta otopark mafyasımı var? Bide niye Giresun? İlk akla niye Giresun gelir? İş imkanı olsun demişşin madem Giresunda Fiskobirlik ve Freşa dan başka ne var? Üniversitesinin geçmişi ne kadar? Giresun güzel bir yerdir. Üniversitede 3 sene Keşaplı bir arkadaşla aynı evde yaşadım, temiz çocuktu hala görüşürüz. Alucralı bir amcam vardı harbi adamdı. Ben doğma büyüme İstanbulluyum burda Giresunludan bol bişey yok (aslında var Sivaslı) Görele, Şebinkarahisar vs vs vs her yerin iyiside vardır kötüsüde, heryerde iyi komşulukta vardır kötüde, her yerin kendine göre iyi şeyleride vardır kötüde.

Geleyim sana tavsiyeme rahatlık ve yeşillik ve iş imkanı olarak bence Çanakkale olabilir. Hem üniversitesi Giresundan çok daha köklüdür. Hem sanayide iş bulamasan dahi alternatif olarak turizm sektörü var. Hemde büyük şehirlere daha yakın

Saygılar

• quote:

Kastamonu mu karşılar diyorsun istekleri giresunda denize girilmiyor mu yani anlamadım fazla genelden yazmıssın.Cumhuriyetci olması problem değil bende Atatürkü seviyorum Atatürkü seviyoruz diye ahlaksız olmamız gerekmez ahlaklı olanlarda Atatürk karsıtı diye bir kavram olmaz.

Evet haklısın. Giresun'da denize girilir mi bilmiyorum. Ancak hem kapalı bayanla evlenmek hem de denize de girilebilecek yer istiyorsun. Bu noktada sana memleketim Afyon'u öneririm. Denizi yok ama bir sürü termal merkezi var.

Kastamonu ise biraz daha muhafazakar bir yer. Denizi de var. Üç il de Türk kökenli olduğundan kafanda kuşku olmaz.
  • yav yörü git :D evet giresunlulardan giresun yorumu istedim ne var bunda İzmir iyi değil değil sex partisi için değil abi orası fazla rahat anlatabildim mi hee yazdıklarımın aynısı %100 olsun demiyoruz heralde %70 olsun yeter ama genel itibari ile karsılasın dedik İstanbul hakkında yazmıssın İstanbulun alayı pis lee taksici bile dolandırıyor işportacı para çarpıyordu bir kere orada yasamak icn oralı olmak gerekir herkes yasayamaz İstanbulda anlatabildim mi ? Bilmem kafam karısık ne yapsam nasıletsem bilemedim D: bakacaz artık sağol önerin için Çanakkale aklımda vardı da arattım görsellerden giresundaki manzara yok orda hacı giresun niye giresun biliyon mu Manzara ve doğası güzel havası güzel yasanılcak yer. Ayrıca her sehirde kötü insan var sehrin iyi ve kötü yerleri vardır katılıyorum sen biraz yanlıs anlamısın. Ben genel itibari ile ona uysun dedim tıpkısının aynısı olacak diye bişey demedim. Tecavüzü zaten engelleyemezsin her yerde var ceteyi felanda :D ama cogunluk olarak yani genel olarak öyle seyler az olsun diyorum.

• Niye abi kafası kapalı denize giremiyor mu? öyle bir yasak mı var ? ben antalyada bile gördüm havuza dahi giriyorlar D: Denize giren ahlaksız mı oluyor illa kafası kapalı olsun demiyorum namuslu gecmisi temiz olsun oda olur . Açıklara göre kapalılar daha saf ve temiz oluyorlar ondan istiyorum anladın?En azından bizim burada öyle.Ya zaten Ankarada yasyorum ben ne işim var Afyonda ben deniz vapur manzara doğa hava için gidiyorum :D
  • quote:

Niye abi kafası kapalı denize giremiyor mu? öyle bir yasak mı var ? ben antalyada bile gördüm havuza dahi giriyorlar D: Denize giren ahlaksız mı oluyor illa kafası kapalı olsun demiyorum namuslu gecmisi temiz olsun oda olur . Açıklara göre kapalılar daha saf ve temiz oluyorlar ondan istiyorum anladın?En azından bizim burada öyle.Ya zaten Ankarada yasyorum ben ne işim var Afyonda ben deniz vapur manzara doğa hava için gidiyorum :D
    Babam Giresundan köpek bile almayın derdi ama,bilemiyorum yani.
  • Vallaha her kafadan bir ses cıkıyor söyle bir durum var simdi kimisine göre iyi kimisine göre kötü demek ki insanların isteklerine ve yaşayış biçimlerine göre değişiyor yorumlar bu konudan bu çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Italoman

quote:

Kastamonu mu karşılar diyorsun istekleri giresunda denize girilmiyor mu yani anlamadım fazla genelden yazmıssın.Cumhuriyetci olması problem değil bende Atatürkü seviyorum Atatürkü seviyoruz diye ahlaksız olmamız gerekmez ahlaklı olanlarda Atatürk karsıtı diye bir kavram olmaz.

Evet haklısın. Giresun'da denize girilir mi bilmiyorum. Ancak hem kapalı bayanla evlenmek hem de denize de girilebilecek yer istiyorsun. Bu noktada sana memleketim Afyon'u öneririm. Denizi yok ama bir sürü termal merkezi var.

Kastamonu ise biraz daha muhafazakar bir yer. Denizi de var. Üç il de Türk kökenli olduğundan kafanda kuşku olmaz.

ne demek türk kökenli kafan yerindemi?türkiye toprakları üstünde yaşayan herkes TÜRK tür bu kadar net

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

quote:

ne demek türk kökenli kafan yerindemi?türkiye toprakları üstünde yaşayan herkes TÜRK tür bu kadar net

Herkes Türk değildir. Köken olarak bahsediyorsak ülkemizde rum da var, ermeni de var, ingiliz de var, cermenikler de var var oğlu var. Millet bilinci olarak bahsediyorsan evet bence de bir ülkenin topraklarını işgal ediyorsan, ekonomisine ortak oluyorsan o millet ile entegre olmaya çalışmalısın. Fakat direkt olarak herkes Türk'tür demek doğru değil. Atatürk bile ne mutlu türk olana dememiştir, ne mutlu türküm diyene demiştir. Bu bağlamda bakmak lazım bence dostum.

Giresun konusuna gelecek olursak, giresun iyidir hoştur. Şehirleşme olarak da güzel adımlar atılmakta. Bence yaşanabilecek bir yer. Doğayı seviyorsan özellikle, mutlu olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28tatar -- 11 Temmuz 2013; 12:54:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 28tatar

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

quote:

Herkes Türk değildir. Köken olarak bahsediyorsak ülkemizde rum da var, ermeni de var, ingiliz de var, cermenikler de var var oğlu var. Millet bilinci olarak bahsediyorsan evet bence de bir ülkenin topraklarını işgal ediyorsan, ekonomisine ortak oluyorsan o millet ile entegre olmaya çalışmalısın. Fakat direkt olarak herkes Türk'tür demek doğru değil. Atatürk bile ne mutlu türk olana dememiştir, ne mutlu türküm diyene demiştir. Bu bağlamda bakmak lazım bence dostum.

Giresun konusuna gelecek olursak, giresun iyidir hoştur. Şehirleşme olarak da güzel adımlar atılmakta. Bence yaşanabilecek bir yer. Doğayı seviyorsan özellikle, mutlu olabilirsin.

TÜRK kökenli diye bir kavram yoktur.Ya TÜRK sündür yada değilsindir.

• 28tatar kullanıcısına yanıt
    Vallaha bilmiyorum kafa karıştı Giresun güzel bir yer aradığım kriterlere de uyuyor gibi fakat gelişmişlik düzeyide önemli nasıl yapsam bilemedim :D teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.