Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cisco IOS 12.3 İşletim sistemi kaynak dosyaları çalındı mı ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Cisco IOS 12.3 İşletim sistemi kaynak dosyaları çalındı mı ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
infoman

16 Mayıs 2004; 13:23:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bir kaç sitenin Rus Securitylab sitesine dayandırarak verdiği habere göre Cisco router'ları yöneten Cisco IOS 12.3 işletim sisteminin kaynak kodları çalınmış olabilir.

En az 800 MB büyüklüğündeki verilerin Cisco'nun şirket içi ağına sızılarak çalınmış olabileceği iddia ediliyor.

Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadığı için gerçeği bilemiyoruz. Fakat eğer bu saçma bir iddia değilse ki IRC'de çalınan kodlardan olduğu iddia edilen 2.5 MB'lık bir paket dolaşıyor bu durum bütün bilgisayar kullanıcılarını tehdit eden büyük bir sorun.

Internet'in altyapısının büyük bölümünü Cisco router'lar oluşturduğu için sızabilecek bu tarz kodlar çok ciddi güvenlik sorunları doğurabilir. IOS'daki açıklardan faydalanılarak büyük ağlara ciddi hasarlar vermek mümkün olabilir.

Umarız bu haber gerçek değildir.

kunteper

16 Mayıs 2004; 14:22:35 

daha öncede cisco kaynak kodlarının bir kısmı sızdırılmıştı ama pek bişey olmamıştı :D

http://www.phrack.org/phrack/56/p56-0x0a
spinapubica

16 Mayıs 2004; 16:25:32 

securitylab'ın haberini refere eden siteleri de öğrenebilir miyiz?

herkesin rusçası yok malum...
mk2kill

17 Mayıs 2004; 1:05:17 

hemen teleşa gerek yok. belki kodları alan arkadaslar iyi niyetlidir. guvenlik acıklarını duzeltip, kodu yeniden derledikten sonra ciscoya geri vericeklerdir. dermişimmmmm.... [arindr]
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Cisco IOS 12.3 İşletim sistemi kaynak dosyaları çalındı mı ? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!
Kablo TV üzerinden HDTV yayınları geliyor!
Cebit 08: Forex Standı
Yoğu iş yükü, trafik, ekonomik krizler! Biraz rahatlamaya ne dersiniz? Forex'in masaj koltukları hakkında bilgi alıyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar