Şimdi Ara

5.nesil iPad için geri sayım başladı; 2.nesil iPad Mini'de belirsizlik sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 5.nesil iPad için geri sayım başladı; 2.nesil iPad Mini'de belirsizlik sürüyor


    iPad ürün ailesinin ürün döngüsünü 2012 itibariyle yılın sonuna kaydıran Apple, gelen son bilgilere göre Eylül ayında yeni nesil iPad'i, yeni iPod ve iPhone'larla birlikte satışa sunmak için son hazırlıklarını yapıyor.


    Uzakdoğu'nun önemli yayın orgranlarından Digitimes'ın iPad tedarik zinciri içerisindeki kaynakları, Apple'ın 5.nesil iPad'in tüm özellikleri ve tasarımına son halini vererek üretim için tüm hazırlıkları tamamladığını söyledi. Şu ana kadar pilot ve seri üretim için Apple'ın hala sipariş vermediğini dile getiren kaynaklar, siparişlerin, ilk partinin eylül ayında satışa sunulmasını sağlayacak şekilde temmuz sonu-ağustos başında verilmesini beklediklerini belirtti.


    Bilindiği üzere 5.nesil iPad'in, kullanıcılar tarafından tam not alan iPad Mini tasarımı sayesinde mevcut jenerasyona göre %30 daha küçük olacak şekilde karşımıza çıkması bekleniyor.


    Öte yandan iPad ailesinde geleceği en çok merak edilen ürün olan iPad Mini'de ise hala belirsizliğin sürdüğü gelen bilgiler arasında. Aynı kaynakların ifadelerine göre Apple, retina ekranı iPad Mini'ye performansa ve tasarıma herhangi bir olumsuz etki yapmayacak şekilde yerleştirmek için çalışmalarına sürdürmekte. Diğer bir deyişle Apple'ın kampüsü içerisinde de retina ekranlı iPad mini konusu netleşmiş değil, yani 2.nesil iPad Mini'ye son şekli hala verilebilmiş değil. Dolayısıyla iPad Mini'nin eylül değil de 2013'ün son aylarında ya da 2014'ün başında satışa sunulma olasılığı artıyor. Öte yandan Apple, 2.nesil iPad Mini'de performans iyileştirmelerinin yanı sıra tasarımda da değişikliğe giderek ekran çerçevesinin daha da incelteceği öğrenildi.


    Digitimes'ın aktardığı bu bilgi, ortaya attığı iddialar açısından karnesi çok başarılı olan analist Ming-Chi Kuo'nun yakın zamanda yayınladığı raporundaki ifadelerle örtüşüyor. Hatırlanacağı gibi KGI Securities analistlerinden Ming-Chi Kuo da Apple'ın 2.nesil iPad Mini'ye retina ekran koyacağını ancak bu durumun tasarım ve üretim sürecini çok yavaşlattığından dolayı 2.nesil iPad Mini'nin 2013 sonu-2014 başında raflardaki yerini almasını muhtemel olduğunu paylaşmıştı.








  • SAHURDAN SONRA YORUMUN KEYFİ Bİ BAŞKA :D İPAD MİNİ İKİ ÇIKSINDA DAHADA UCUZLASA İPAD MİNİDE ALAK :d

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    SAHURDAN SONRA YORUMUN KEYFİ Bİ BAŞKA :D İPAD MİNİ İKİ ÇIKSINDA DAHADA UCUZLASA İPAD MİNİDE ALAK :d


    Sen sahura kalkma, akşamdan tut bence.

  • Öncekiden 2 kat hızlı, öncekinden daha iyi kamerası var, öncekinden..? Aslında sadece ismini değiştirdik. Öncekinden farklı bir şey beklemyin.

  • ipad mini de acele etmeyeceklerdir bence çünkü şu hali ile gayet yeterli bir ürün ve çok satıyor.. Ayrıca retina ekran gelirse ipad mini ye, o incelik içinde, 10 saatlik pil ömrünü, daha hızlı işlemci ve retina ekran ile birlikte nasıl yakalayacaklar acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Öncekiden 2 kat hızlı, öncekinden daha iyi kamerası var, öncekinden..? Aslında sadece ismini değiştirdik. Öncekinden farklı bir şey beklemyin.


    Sende her apple konusunun altına olumsuz yorum yaparak neden beğeni almaya çalışıyorsun ki liseli ergen...

  • ipad mini ülkemizde amerikadan bile daha ucuza alabileceğiniz kampanyalar oluyor. mini2 yakın zamanda çıkmasın

  • Mini 2'nin gelmesi yakındır.
  • Hımm Mesaj bulunsun o zaman
  • İlk okullular basmış yine konuyu. Alanların yapacağı şey belli oyun oynamak, twit atmak, resimleri süsleyip püsleyip facebooka twittera atmak olacak. Bize derler bilgisayar bağımlısı, adamlar her yere taşıyorlar (bu güzel buna sözüm yok ama) çay içtiğin yerden twit atmak oyun oynamak nedir?
  • Bende mini almayı düşünüyordum 2 gelsin tekrar değerlendirelim.

  • Mini modele ilk duyduğum zaman karşıydım açıkcası pek olumlu bakmıyordum ama cihaz çıktıktan sonra gerekli olduğunu gözlemledim.Özellikle fiyatı ve ülkemizde gördüğü ilgi beni şaşırttı.Mini 2 gelirse muhtemelen onuda alırım tabii fiyat politikası değişmezse.

  • Mini için retina gereksiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarim 5. nesil ipad in ekrani gercek retina(300ppi uzeri) ekran olur.Nede olsa ipad mini 2 gercek retina ekran olacak.

  • 300gram hala agir. bence retina olmaz ama hafif ve ince yaparlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hsna

    quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Öncekiden 2 kat hızlı, öncekinden daha iyi kamerası var, öncekinden..? Aslında sadece ismini değiştirdik. Öncekinden farklı bir şey beklemyin.


    Sende her apple konusunun altına olumsuz yorum yaparak neden beğeni almaya çalışıyorsun ki liseli ergen...

    Sana ne kardeşim adam yazacağı şeyi sana mı soracak. Demekki ergen dediğin arkadaş öyle düşünüyor Milyonlarca kişinin düşündüğü gibi. Apple konusunun altına olumsuz yorum yapılamaz mı ?. Ama böyle yapınca da sen prim yapıyorsun doğru ya. Karşındakinin kim ve nasıl birisi olduğunu bilmeden küçük görenler, kesinlikle o vasfa sahip olanlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2048x1536 oldukca yeterli, cozunurlugu arrtirip GPUya gereksiz yuk bindirmenin geregi yok. Hem bunun icin butun applerin o cozunurluge uyarlanmasi gerekir vb.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zordion kullanıcısına yanıt
    Ben retina macbooklarda kullandigi cozunurlugu kullanacagini dusunuyorum.5. nesilde olmasa bile 6. nesilde mutlaka 2800x1800 332ppi gercek retina ekran kullanacaktir.Nihayetinde ipad 2 mini 2048x1536 retina ekran olunca 320ppi degerine ulasacak.

    Gereklilik konusuna gelirsek haklisiniz.Ama gercek suki bugun kullandigimiz hemen hemen butun teknolojik urunler gereksiz ozelliklerle dolu.Bu yuzdende bataryalari 1 gunu anca cikartiyor.Hatta 1 gun bile gitmeyenleri var.
  • 2880x1800 olamaz, bahsettiginiz cozunurluk 16:10 ekran formatina gore,(MacBook ekranlari 16:10 dur) ancak iPad'ler 4:3 oranina sahip.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İpad 5 satışlarını baltalamamak için iPad mini 2 nin tanıtımı ertelenirse pekte şaşırmam

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.